widok3 14.02.06, 20:33 W odpowiedzi na wątek o likwidacji ortografii proponuję zlikwidować sądownictwo. I tak jest nie sprawiedliwe. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marysia_b Re: Zlikwidować sądy 14.02.06, 20:40 widok3 napisała: > W odpowiedzi na wątek o likwidacji ortografii proponuję zlikwidować > sądownictwo. > I tak jest nie sprawiedliwe. > Co wy na to? Zaczniemy od ortografii: niesprawiedliwie! Odpowiedz Link Zgłoś
widok3 Re: Zlikwidować sądy 14.02.06, 20:51 Niech ci będzie : Sądy i tak są nie_sprawiedliwe. Zlikwidujmy je. Będzie mniej strat (koszty istnienia sądów, koszty demoralizacji ludzi) Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta Re: Zlikwidować sądy 15.02.06, 08:28 a ja chcę żeby było do rymu i bez rymu też chcę aby było Odpowiedz Link Zgłoś
big.moose Re: Zlikwidować sądy 15.02.06, 10:41 Może tak prawo do wymierzania sprawiedliwości przekarzmy w ręce blokersów albo moherowych beretów. Tak będzie najlepiej co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
widok3 Re: Zlikwidować sądy 15.02.06, 10:51 Oczywiście, że tak. Obecnie sądownictwo jest w rękach skorumpowanej bandy, ludzi kierujących Polską z wysokich stołków urzędów i stanowisk (również firm prywatnych). Ludzie ci są powiązani i stanowią zwartą organizację. Sądy zaś nie mają nic wspólnego z jakim kolwiek prawem. Jedyne prawo jakie żądzi sądami, to prawo maksymalizacji dochodów tej skorumpowanej bandy burżui. Gdyby władzę przejęli blokersi obowiązywały by proste prawa natury, na pewno zdrowsze niż prawa burżui, którzy i tak są powiązani z blokersami i wykorzystują to o ile potrzebny im jest trup (czy to z powodu chęci zastraszenia okolicy, czy też z powodu zabicia konkretnej niewygodnej jednostki.) Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta Cała władza w ręce o.dyr.rydzyka! 15.02.06, 11:33 A stosy zapłoną.Interesuje mnie w jakiej cenie będą bilety na te przedstawienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Cała władza w ręce o.dyr.rydzyka! 15.02.06, 11:47 aktsieta napisała: > A stosy zapłoną.Interesuje mnie w jakiej cenie będą bilety na te przedstawienia > :) > Ceny? Zależą od kształtu krzywej podaży i popytu. Kształt tej pierwszej uzależniony jest m. in. od kosztów. Z tego powodu stos przegrywa konkurencję z gilotyną. A to z kolei wiele tłumaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
kamajkore Re: Zlikwidować sądy 15.02.06, 12:07 To może zacznijmy od likwidacji ministra sprawiedliwości - żeby chociaz jeden łeb hydrze uciąć na początek! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
widok3 Re: Zlikwidować sądy 15.02.06, 16:41 > To może zacznijmy od likwidacji ministra sprawiedliwości - żeby chociaz jeden > łeb hydrze uciąć na początek! ;) Od czegoś trzeba zacząć, ale jak zlikwidujesz ministra , to kto będzie likwidował resztę? Zaczęła bym od sądów gospodarczych, potem innyh cywilnyh, potem rodzinnyh, administracyjnyh a na koncu karnych, przy okazji można by zlikwidować wszystkich rzeczników praw i inne instytucje związane z sądownictwem. Ale kolejności nie mam oprzemyślanej można by tu cos jeszcze zmienić. Zastanowiam się też czy zacząć od zwalniania cieciów i ochrony czy od sędziów. Wychodzi, żeby zacząć od sędziów. I jeszcze jedna wątpliwość: zacząć od sądów rejonowych , okręgowych, czy od sądu najwyższego, chyba od rejonowych, ale może nie? Odpowiedz Link Zgłoś
big.moose Re: Zlikwidować sądy 15.02.06, 18:37 wniosek formalny mozna by zaproponwać wyrżnięcie wszystkich w pień? Czy taka propozycja zadawala? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
widok3 Re: Zlikwidować sądy 15.02.06, 19:26 > wniosek formalny > mozna by zaproponwać wyrżnięcie wszystkich w pień? Tylko po co ? Nie widzę związku. Odpowiedz Link Zgłoś
big.moose Re: Zlikwidować sądy 30.03.06, 20:23 Zasadniczy związek jest. Gadanie bezsensowne o likwidacji sądów. To jest dążenie do anarchii. Więc może od razu się pomordujmy. Odpowiedz Link Zgłoś