kornel-1 Re: POW: Pytaj O Wszystko - na początek Tebe 12.09.13, 08:08 zamknięty Mam dwa pytania. 1. Kiedy na Forum Wrocław zostanie wprowadzone logowanie? Brak logowania mi przeszkadza, gdyż trolle przypisują mi autorstwo postów pisanych przez nielogów. Notabene moje ostatnie emaile do forum@agora.pl pozostały bez reakcji 2. Kiedy administracja forum przedstawi i wprowadzi jasne reguły walki ze spamem, reklamą i kryptoreklamą? Przykładem wątki o towarach i usługach na forach turystycznych. Kornel Link Zgłoś
tebe Re: POW: Pytaj O Wszystko - na początek Tebe 12.09.13, 08:34 zamknięty Kornelu, Z zaintesowaniem czytam Twoje uwagi (przy okazji - nadal często tu zaglądam by czytać, nie mogę się angażować w dyskusję, ale śledzę z uwagą). I dziękuję za wkład. 1. W najbliższych tygodniach wyprowadzimy opinie z wszystkich lokalnych forów. Potem postaramy się tak podziałać, żeby fora opiniowe zamieniły się w "dyskusyjne". Wtedy, jeśli będzie tam odpowiednia aktywność, wprowadzimy logowanie. Docelowo, trudno mi dziś określić termin, ale jedna z naszych koncepcji zakłada całkowite wyjście z możliwości pisania jako gość. By to jednak zrobić, musimy znacznie ułatwić "wchodzenie" nowym użytkownikom na forum. 2. Jakichkolwiek zasad byśmy nie wprowadzili, zawsze znajdzie się ktoś, kto stwierdzi, że nie są jasne i jednoznaczne. Ale porozmawiamy w najbliższych dniach z zespołem co zrobić z tym o czym napisałes. Link Zgłoś
misterni Dlaczego nie na wszystkich forach można 12.09.13, 08:47 zamknięty odpisywać cytując przedmówcę w przypadku, gdy mamy drzewko w pozycji: "pokaż wszystkie" ? Brak tej możliwości jest dość irytująca. Link Zgłoś
tebe Re: Dlaczego nie na wszystkich forach można 12.09.13, 14:26 zamknięty A nie jest czasem tak, że można to robić tylko na zwiniętym wątku będąc zalogowanym? No i - zawsze - można to robić kopiując co trzeba z podglądu wypowiedzi na dole strony "pisania odpowiedzi". Link Zgłoś
misterni Re: Dlaczego nie na wszystkich forach można 12.09.13, 14:46 zamknięty Na niektórych forach można odpowiadać kopiując w "rozwiniętych" wątkach, na innych tylko w "zwiniętych" Naturalnie wiem, że można kopiować z podglądu wypowiedzi, ale to już nie tak wygodne. Chodzi o to, żeby wprowadzić udogodnienia na wszystkich forach. Link Zgłoś
tebe Re: Dlaczego nie na wszystkich forach można 12.09.13, 15:02 zamknięty Więc działa jest na forum coś, z czym się nie spotkałem :-) Link Zgłoś
misterni :) Proszę, o to przykład: 12.09.13, 15:19 zamknięty forum.gazeta.pl/forum/w,72,146854904,,We_Wroclawiu_zaginela_kobieta_Moze_ja_widziales_.html?v=2 Link Zgłoś
tebe Re: :) Proszę, o to przykład: 12.09.13, 15:31 zamknięty No to już rozumiem - wątek opiniowy. Jak już pisałem, stopniowo z takich wychodzimy. I to jest jeden z powodów - jeszcze jeden wygląd forum, który trzeba obsługiwać, równocześnie utrzymując coś, co opinie pod artykułem zapewnia lepiej. Kiedyś - i to chyba jeszcze ok. 2005 - zdecydowaliśmy, że możliwość cytowania zostawimy tylko na zwiniętym, z wielu powodów. M.in. po to, żeby.. ograniczyć cytowanie. Albo inaczej: wymusić dużo bardziej świadome cytowanie. Mniej cytatów, mniej powtórzeń treści - lepiej się czyta. To nie jest tak, że wszystko trzeba ułatwiać, żeby forum dobrze działałało. pozdr Link Zgłoś
misterni Re: :) Proszę, o to przykład: 12.09.13, 16:26 zamknięty Zapraszam na forum emama, zobaczysz jak to "utrudnienie" cytowania działa - jak ktoś nie ma umiaru, to będzie cytował cały post na który odpowiada, po to, żeby napisać no "zgadzam się" ;). I to niezależnie od tego, jakie mu forum daje możliwości ;) Link Zgłoś
dwellajna irytująca promocja edziecka na forum 12.09.13, 09:29 zamknięty Czy naprawdę instytucja tej pani jest konieczna? forum.gazeta.pl/forum/w,566,146836109,146836109,Spoleczenstwo_jedynakow_Matki_Jedno_i_basta_.html każdy wątek nachalnie promujący artykuł z edziecka, i to w klimacie miernej reklamy szeptanej, udającej "mamę taką jak wy". na tyle mnie to irytuje, że przestałam wchodzić na edziecko Link Zgłoś
tebe Re: irytująca promocja edziecka na forum 12.09.13, 15:34 zamknięty To jesze jedna wypowiedź na ten sam temat. Jak już pisałem, zajmiemy się tym z większą uwagą. Link Zgłoś
dwellajna Re: irytująca promocja edziecka na forum 16.09.13, 13:18 zamknięty To nie jest odpowiedz na moje pytanie. Nie pytam, czemu moderatorki tną czy przenoszą wątki - pytam, na na forach edziecka naprawde musicie tak nachalnie i przasnie promować artykuly redakcyjne. Nie zajmujcie się tym z wieksza uwagą, bron Boze, "czasem" Wasza wieksza uwaga czemus poswiecona zdecydowanie pogarsza sprawę. Przestańcie oplacac tę smieszną panią, i zaoszczędzone srodki przeznaczcie na jakość owych tresci na edziecku. Link Zgłoś
hopex Re: POW: Pytaj O Wszystko - na początek Tebe 12.09.13, 11:02 zamknięty Chciałbym być moderatorem lub AS lokalnego forum. Przyjmujecie zgłoszenia chętnych, czy sami szukacie? Link Zgłoś
tebe Re: POW: Pytaj O Wszystko - na początek Tebe 12.09.13, 13:42 zamknięty Przyjmujemy zgłoszenia, jeśli szukamy to też informując i czekając na zgłoszenia. Zgłoszenia najlepiej na forum@agora.pl Link Zgłoś
tebe 100 12.09.13, 16:12 zamknięty Bardzo dziękuję za wszystkie pytania. Myślę, że POW będziemy robić, zapraszając dużo ciekawsze osoby i pisząc na bardziej masowe tematy. Co do tego, o co prosiliście i co odpowiadałem - podjąłem tu parę zobowiązań i spróbujemy sobie je teraz uporządkować. Wkrótce opublikuję jakieś dłuższe podsumowanie, ustalone wspólnie z zespołem, na razie dziękuję za udział w dyskusji. Oczywiście musiałem skorzystać z możliwości wpisania setnego wpisu, ale jeśli jeszcze z dzisiejszą datą pojawią się jakieś pytania, nadrobię jutro. Pozdrawiam wszystkich Link Zgłoś
Gość: = Re: 100 IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.13, 07:54 zamknięty Może postawcie na 100 pytań-odpowiedzi. Hehe... Wyjdzie taka SPOW-iedź. Link Zgłoś
mika_p Re: POW: Pytaj O Wszystko - na początek Tebe 12.09.13, 16:14 zamknięty Miło cię było widzieć, wpadaj częsciej :) Siju Link Zgłoś