Dodaj do ulubionych

Borderlands - problem z uruchomieniem

05.01.12, 17:22
Posiadam Borderlands GOTY na Steam'ie, grałem dosyć sporo do połowy grudnia i miałem przerwę. Wczoraj jak chciałem uruchomić grę wyskakuje ekran "Przygotowanie do uruchomienia gry..." a później " W tej chwili gra jest niedostępna. Spróbuj ponownie za jakiś czas." i tak od wczoraj. Próbowałem już reinstalacji gry, komp też był restartowany. Próbowałem też z Steam'em w trybie offline - dalej to samo.
Czy ktoś ma jakiś pomysł co tym fantem zrobić?
Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • 5mieszek Re: Borderlands - problem z uruchomieniem 05.01.12, 17:41
      Sprawdz, czy masz ustawiona gre, zeby sie zawsze updatowala. I zweryfikuj pliki - reinstalka gier na steamie moze nie naprawic problemu, jezeli samemu sie plikow nie skasowalo...

Mi sie Bordie na steamie wlaczyl, wiec to raczej nie wina polaczen z serwerami steama.
      • snneer Re: Borderlands - problem z uruchomieniem 05.01.12, 18:14
        Aktualizację są włączone. Czy przez zweryfikowanie plików masz na myśli sprawdzenie plików gry w właściwościach czy deinstalację i ręczne wykasowanie pozostałości.
        Bo sprawdzenie spójności wykonałem i dalej mam ten sam problem.
        • 5mieszek Re: Borderlands - problem z uruchomieniem 05.01.12, 23:53
          Niby mozesz probowac najpierw skasowania gry, potem recznego kasowania resztek (troche moze byc w Moich Dokumentach - save'y, configi - jak nie chcesz ich tracic to zmien nazwe katalogu, i potem najwyzej skopiuj), ale wyglada to na jakis inny problem.

Sprobuj wejsc do katalogu steam\steamapps\common\borderlands\Binaries i tam uruchom borderlands.exe
          Glowy nie dam, ale wydaje mi sie, ze akurat Borderlands potrafilo sie uruchomic nawet i bez steama (kilka gier na steamie tak ma, moze pamiec mi dobrze podpowiada, ze i ta gra?).
    • snneer Re: Borderlands - problem z uruchomieniem 05.01.12, 23:51
      W końcu znalazłem rozwiązanie.
      Próbowałem już wszystkiego, min. tego
      support.steampowered.com/kb_article.php?ref=4595-WEXN-6831
      (oprócz aktualizacji PhysX bo mam Radeona i nie chciało mi się robić aktualizacji Visual C++ bo bawiłem się z tym dwa dni temu)
      i tego
      support.steampowered.com/kb_article.php?ref=2037-QEUH-3335
      odinstalowywałem i instalowałem Steam'a, Borderlands po 10 razy, w końcu postanowiłem spróbować z tym co ominąłem.
      Przeinstalowałem VC++ i odinstalowałem z systemu PhysX (pozostałość po starej karcie) i poskutkowało.
      Gra się włączyła, ściągnęła PhysX'a i hula.
      Dzięki 5mieszek za pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka