Dodaj do ulubionych

Zawiła dro

14.01.05, 08:29
Pytanie takie mam. Czemu komentarze do artykułów z serwisu warszawskiego
lądują teraz natychmiast na "macierzystym" dzielnicowym forum a nie na
głównym? Wcześniej o ile pamiętam to właśnie na głównym przechodziły
kwarantannę by dopiero po zacichnięciu spocząć w rodzinnym grobowcu...

Jakże inaczej niż grobem nazwać bowiem takie forum Śródmieście mające od
początku coś ze 7 tysięcy wpisów? A tam właśnie w ostatnich dniach wylądowały
lotem koszącym tematy o Hotelu Bristol (raczej ogólnowarszawski) i o Palmerze-
pseudobiznesmenie (z powodu swojej śmieszności i udziału Foglera też
ponaddzielnicowy temat)...

Żeby być w zgodzie z kanonem linkuję te dwa wątki choć rzecz dotyczy wielu
innych:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=288&w=19398564
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=288&w=19435896
Obserwuj wątek
    • pan_pndzelek Re: & & & #35; 35; 62;& & & #35; 35; 62;&# 14.01.05, 08:30
      PS. I czemu od wczoraj wychodzą mi te cholerne szlaczki-krzaczki w tytułach?
    • tebe Re: & & & #35; 35; 62;& & & #35; 35; 62;&# 14.01.05, 11:02
      Witam
      Znaczki to poprawimy, sam się dziwię.
      Co to opinii, to akurat sytuacja, w której lądują na dzielnicy jest pożądana.
      Wiele osób upominało się o to, żeby teksty o Ursynowie trafiały na forum
      Ursynów.
      Inna sprawa to problem, czy coś dotyczy Śródmieścia czy całej Warszawy i w
      związku z tym, na którym forum powinno być. To już zależy od decyzji
      stołkowych redaktorów wrzucających tekst do internetu. Te teksty rzeczywiście
      mogłyby być na ogólnym ale to, że są w Śródmieściu aż tak strasznym błędem nie
      jest.
      Pozdrawiam
      • pan_pndzelek Re: & & & & #35; 35; 35; 62;& & 14.01.05, 11:43
        Witam. Oczywiście nie miałem na myśli, że jest to błędem tylko, że to w
        zasadzie powoduje zgon wątku przed jego narodzinami (nie tyczy to forów żywych
        jak Praga Płn. ale akurat Śrdm. jak najbardziej)...

Pozdrawiam

PS. A ja dalej w krzakach...
        • niech [krzaki] 14.01.05, 12:10
          A ja widze od jakiegos czasu kompletny brak konsekwencji w umieszczaniu opinii.
          Ale domyslam sie ze jest to przemyslany i w najdrobniejszych szczegolach
          dopracowany brak konsekwencji. I tak trzymac!
          • tebe Re: [krzaki] 14.01.05, 14:17
            Podaj jakiś konkret jak będziesz widział. Oczywiście gdybyś chciał pomóc.
            Będziemy wdzięczni.
            • niech Re: [krzaki] 14.01.05, 16:01
              Szczerze - to mi sie juz nie chce. Jednak mojej dobrej woli nie poddasz w
              watpliwosc - co sie nazwracalem uwag to moje. Ale poddam jeszcze jedna. Wlasnie
              dotyczaca Srodmiescia. Na forum ogolnym zostaja opinie zdecydowanie lokalne zas
              na dzielnicowym umieszcza sie te ktore sa zdecydowanie ogolniejsze niz
              dzielnicowe. To jakis absurd ale tak wlasnie czesto bywa. Z drugiej strony
              jesli ktos czyta teksty przez opinie a nie przez portal to juz lepiej zeby
              wszystkie ladowaly na ogolnym.
              • tebe Re: [krzaki] 14.01.05, 16:40
                Dobra. Nie poddaję w wątpliwość. Spróbuję znaleźć prawidłowość.

A przez forum się czyta teksty wygodniej?
                • niech Re: [krzaki] 14.01.05, 20:43
                  Nie tyle wygodniej co sa dwie techniki czytania tekstow. Albo sie robi prasowke
                  na w-skiej stronie portalu i ewentualnie komentuje teksty albo sie patrzy c
                  ludzie komentuja i wtedy dopiero czyta niektore teksty. Przy tej drugiej
                  technice niektore umykaja bo wisza juz na dzielnicach. Ostatnio opublikowano
                  tekst w ktorym 50% byla o Pradze Pld. a 50% o Pradze Pln. I ten tekst wyladowal
                  na Pradze Pln. choc ja komentowalem te czesc poludniowa. A znalazlem go
                  dzieki "prasowce". Inna sprawa - teksty o lokalach. Gdzies zle obsluzono
                  klienta albo napluto mu do zupy na jego oczach i takie teksty trafiaja na
                  dzielnice. Chociaz przeciez to teksty o obyczajowosci knajpiano-warszawskiej -
                  powinny byc na glownym forum lub na Restauracjach. Itede, itede...
                  • Gość: kixx Re: [krzaki] IP: *.acn.waw.pl 14.01.05, 20:54
                    jesli mozna cos zasugerowac,to optymalnym rozwiazaniem byloby dublowanie
                    pewnych watkow na forum glownym i na forach dzielnicowych
                    ciekawe nieraz artykuly nie znikalby na malo popularnych faorach,a jednoczesnie
                    pewna ,ajkby to okreslic rejonizacja zostalaby zachowana

• niech Re: [krzaki] 14.01.05, 21:17
                      No i zawsze pozostaje opcja:
                      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=410
                      • Gość: kixx Re: [krzaki] IP: *.acn.waw.pl 14.01.05, 22:00
                        no wlasnie
                        na Warszawie jest opcja "bez komentarzy',ale opcji "tylko komentarze' nie ma

nie jest to mobbing,ale dyskryminacja komentarzy na pewno
      • Gość: xxx Re: & & & & #35; 35; 35; 62;& & IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 23:12
        Ale to dlatego, ze komentarzedo artykolow dot. Ursynowa, ktos permanetnie
        umieszczal na forum "Mokotow".

Pozatym, rozumiem ciecia w budzecie, ale moglibyscie watki dot. Sulejowka
        posprzatac na wszystkich forach i poprzenosic na form "Sulejowek" lub chociaz
        "Praga Poludnie".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka