koczisss Re: Pomysł dotyczący kasowania postów. 13.04.05, 11:50 Niechcąco wcisnąłem ENTER i poszedł pusty. Mam taką propozycję, nie wiem na ile to jest realne, możliwe do zrealizowania, ale moim zdaniem powinna być dana możliwość kasowania użytkownikom swoich postów, tak jak ten wyżej, który poszedł mi niechcąco pusty. Każdy użytkownik mógłby skasować sam co uprzednio napisał, w celu poprawienia błędów, pomyłek. A teraz trzeba powtarzać post, a co za tym idzie, przy dużej ilości rozmówców, jest duży bałagan, bo jest sporo postów niepotrzebnych, a tak każdy kto by chciał usuną by swoje dzieło.:) Pozdrawiam i czekam na odpowiedź:) Link Zgłoś
warka_strong Re: Pomysł dotyczący kasowania postów. 13.04.05, 12:01 Witam. Jeżeli uważasz, że Twój post winien być usunięty i potrafisz solidnie uzasadnić konieczność jego usunięcia, możesz skontaktować się z forum.abuse@gazeta.pl. Jeżeli zaś chodzi o działania edycyjne: możliwość ingerowania w treść swoich postów pozbawiłaby forum swoistego klimatu. Pozdrawiam. Link Zgłoś
delphinee Re: Pomysł dotyczący kasowania postów. 13.04.05, 12:17 Pierwszego postu nie da się usunąć ponieważ wtedy cały wątek zostanie wycięty. Pozdrawiam Link Zgłoś
bartoszcze co do kasowania pierwszego postu.. 13.04.05, 22:09 ..wydawało mi się parę razy, że widzę wątki, gdzie pierwszy post jest oznaczony jako [...] pomroczność jakowaś? Link Zgłoś
jaa_ga Re: Pomysł dotyczący kasowania postów. 13.04.05, 13:09 Będę polemizować...:) W końcu albo jest odpowiedzialność za słowa, albo nie ma... Teoretycznie, w sytuacji mozliwości edycji, można byłoby skatować słownie dowolną osobę, a potem zatrzeć ślady...bez śladu? Poczucie bezkarności rozuchwala, niestety... Jestem przeciw :) Link Zgłoś
delphinee Re: Pomysł dotyczący kasowania postów. 13.04.05, 16:16 a)Kasowane sa TYLKO I WYŁACZNIE wątki/posty łamiące prawo bądz regulamin oraz netykiete. b)Usuwają tylko osoby do tego upoważnione z uprawnieniami Administratora. c)Edycji juz napisanego postu nie ma. d)Wysyłając odpowiedź na jakiś wątek nalezy się zastanowić czy aby napewno chce go obublikowac przed kliknięciem w "Wyślij" Pozdrawiam Link Zgłoś
jaa_ga Re: Pomysł dotyczący kasowania postów. 13.04.05, 18:06 To do mnie??? Przecież o tym wszystkim WIEM:) Odnoszę się do pomysłu autora wątku. PS. Teoretyzuję . PS2 Na przyszłość może troszkę ciszej, dobrze? Akurat ze słuchem u mnie nieźle:) Link Zgłoś
delphinee Re: Pomysł dotyczący kasowania postów. 13.04.05, 18:19 nie :) to do koczisss'a Pozdrawiam Link Zgłoś
jaa_ga Re: Pomysł dotyczący kasowania postów. 13.04.05, 18:39 No to proponuję, żebyś podyskutował o Jego pomysle, a nie przytaczał regulamin:) PS. Co Ty na to? Link Zgłoś
Gość: calkiem_nowy Re: Pomysł dotyczący kasowania postów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 19:09 > a)Kasowane sa TYLKO I WYŁACZNIE wątki/posty łamiące prawo bądz regulamin oraz > netykiete. Ładnie to tak kłamać? Link Zgłoś
koczisss Re: Pomysł dotyczący kasowania postów. 13.04.05, 19:37 Ok, ale jak widzisz, wysłąlem na wstępie pusty post, bo enter wcisnąłem przez przypadek. Często tak bywa, że się wyśle to co nie powinno być, i dobrze by było, żeby dało się to poprawić. Jasen, że nie można byłoby usunąć pierwszego postu i takiego, na który była by już odpowiedź, chodzi mi o takie posty, które zostały wysłane przed chwilą i wymagają jakiejść poprawki, bo niestety tak jest, że niektórych spraw się nie widzi przed wysłaniem, a dopiero później. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Pomysł dotyczący kasowania postów. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.04.05, 20:33 koczisss napisał: > Ok, ale jak widzisz, wysłąlem na wstępie pusty post, bo enter wcisnąłem przez p > rzypadek. Specjalnie tak zrobiłeś, żeby móc w bardziej przekonujący sposób umotywować swój pomysł. ;-) Link Zgłoś
koczisss Re: Pomysł dotyczący kasowania postów. 13.04.05, 23:16 Serio, nie kliknęło mi się:) Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Pomysł dotyczący kasowania postów. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.04.05, 23:19 Żartuję przecież. :-D Link Zgłoś
koczisss Re: Pomysł dotyczący kasowania postów. 13.04.05, 23:38 Ok, co myślisz o mojej propozycji? Link Zgłoś
delphinee Re: Pomysł dotyczący kasowania postów. 13.04.05, 23:43 Pomysł i idea dobra, ale technicznie narazie brak mozliwosci jak widac na zalaczonym obrazku. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Pomysł dotyczący kasowania postów. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.04.05, 00:10 Jestem przeciw (choć czasem chciałbym poprawić swoje fatalne literówki, bo mi za nie wstyd ;-). Trzeba uważać, co się pisze. Zresztą już była kiedyś tutaj dyskusja na ten temat. Link Zgłoś
koczisss Re: Pomysł dotyczący kasowania postów. 14.04.05, 00:30 NIe wiem czy była, pierwszy raz tu dziś jestem:) Link Zgłoś
delphinee Re: Pomysł dotyczący kasowania postów. 13.04.05, 20:55 no ale jak narazie nie ma takiej możliwości. Pozdrawiam Link Zgłoś
bragiel Edycja postów 13.04.05, 21:43 Ja jstem za wprowadzeniem opcji edytowania postów. Błędów co prawda nie robię-ale robię mnóstwo literówek i nieraz mi wstyd jak potem widze swoje posty . Co złego jest w edycji postów?Nic. Przeciez argumentm,że ktos moze naobrazac kogoś-a potem edytować post jest śmieszny. Pyatnie tylko czy edycja postów jest możliwa od strony technicznej. Link Zgłoś
no_login Re: Edycja postów 13.04.05, 22:38 No to może warto przesiąść się do Usenetu :-) Adminów nie ma :-) I cancela można wysłać :-) Link Zgłoś
bragiel Usenet 13.04.05, 23:08 no_login napisał: > No to może warto przesiąść się do Usenetu :-) > Adminów nie ma :-) > I cancela można wysłać :-) Nie używam usunetu0uzywałem w latach 90tych.Teraz uzywac usunet to jakby jeździc syrenka zamiast Mercedesem. Zresztą usunetu juz wymiera -tak samo jak Irc-relikty epoki lat 90tych. Tym niemniej zawsze bedzie ktos tego uzywał tak samo jak sa ludzie ktzórzy graja tylko w gry komputerowe z lat 80tych czy 90tych. Pozdrawiam. Link Zgłoś
eela Re: Edycja postów 13.04.05, 23:44 A ja jestem przeciw, bo w tym czasie, gdy Ty byś ponownie edytował, ktoś inny już by zdążył na ten post odpowiedzieć. A potem by sie okazało, że odpowiedź jest bez sensu, bo treść wpisu się zmieniła. Prościej jest przed wysłaniem swego postu jeszcze raz go przeczytać. :-) Link Zgłoś
bragiel Re: Edycja postów 13.04.05, 23:55 eela napisała: > A ja jestem przeciw, bo w tym czasie, gdy Ty byś ponownie edytował, ktoś inny > już by zdążył na ten post odpowiedzieć. A potem by sie okazało, że odpowiedź > jest bez sensu, bo treść wpisu się zmieniła. Prościej jest przed wysłaniem sweg > o > postu jeszcze raz go przeczytać. :-) To wtedy Ty tez bys zmieniła treśc postu,czy usuneła post i po problemie. Pozdrawiam. Link Zgłoś
viiking Re: Pomysł dotyczący kasowania postów. 14.04.05, 00:26 Uczestnicze w innych forach gdzie mozna poprawiac wlasne posty i klimat dalej jest. Jestescie po prostu ufiksowani niepotrzebnie. A usuwanie literowek i bledow bedzie tylko z korzyscia. Link Zgłoś
egri Re: Pomysł dotyczący kasowania postów. 22.04.05, 19:37 gdzie mozna znalezc ten tajemniczy "Regulamin"... jak egzekwujecie jego przestrzeganie? Czytacie wszystkie posty? Link Zgłoś
jaa_ga Re: Pomysł dotyczący kasowania postów. 22.04.05, 20:16 Poczytaj sobie tu: forum.gazeta.pl/forum/0,62499.html tu: forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617538.html i tu: forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html Hej :) Link Zgłoś