Dodaj do ulubionych

Błędy na stronie

11.04.07, 13:02
Od jakiegoś czasu na WSZYSTKICH stronach portalu www.gazeta.pl/0,0.html
w dolnym pasku ekranu, wyskakuje mi ikonka "uwaga" oraz komunikat "błąd na
stronie".

Uaktualniłam Javę, myśląc że to błąd mojego oprogramowania, ale to nie
pomogło.
BŁĄD TEN WYSTĘPUJE WYŁĄCZNIE NA STRONACH TEGO PORTALU.

Pisałam w tej sprawie do abuse, ale nie doczekałam się odpowiedzi.

Jak jest u Was?
Obserwuj wątek
    • ols Re: Błędy na stronie 12.04.07, 10:00
      OK, dzięki za zgłoszenia - sprawdzamy.

PS. Jeśli zgłoszenie dotyczy błędu technicznego, lepiej pisać na adres pomoc@agora.pl - abuse zajmuje się porządkiem na forum.
    • ols Re: Błędy na stronie 12.04.07, 13:39
      Już wiem. Problem jest w Twojej przeglądarce, ustępuje po wyczyszczeniu plików tymczasowych i cookies.
      • nnike Re: Błędy na stronie 13.04.07, 00:58
        ols napisał:

> Już wiem. Problem jest w Twojej przeglądarce, ustępuje po wyczyszczeniu
        plików tymczasowych i cookies.

No to już sama nie wiem... Codziennie przed wyłączeniem komputera czyszczę
        ciasteczka, używam Easy Cleanera i na końcu Ad Aware`a, aby komputer był czysty.

Np. teraz na tej stronie, na której odpowiadam
        forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?
        f=299&w=60562035&a=60628472&rep=2 mam komunikat: "wiersz 408, znak 1"

Zresztą zobacz na screenie, może to Wam (albo mnie) jakoś pomoże?

img402.imageshack.us/img402/1962/bdyvy2.jpg
    • Gość: w++ Re: Błędy na stronie IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 12.04.07, 14:54
      nnike napisała:

> Pisałam w tej sprawie do abuse, ale nie doczekałam się odpowiedzi.
      >

No właśnie. Dlaczego na głównej stronie brak linka "Zgłoś problem lub błąd"
      redukującej do minimum kłopot ze zglaszaniem błędów na tej stronie.

Na przykład w mojej przeglądarce napotykam na poważną dysfunkcję tej strony
      klikając na linki do stron miejskich. Najpierw muszę czekać dobre kilka sekund
      aż okienko zmieni zawartość i pojawią się (lub nie) jakieś linki z newsami. Ale
      najgorsze jest to że po kliknięciu na duży czerwony napis miasta zawierającego w
      nazwie polskie znaki przerzuca mnie na stronę "Nie znaleziono strony o podanym
      adresie." z powodu właśnie że w treści linku są te polskie znaki np.:
      klikam Poznań to trafiam pod //miasta.gazeta.pl/pozna%f1/0,0.html i muszę
      ręcznie modyfikować adres.
      Kiedyś była taka prosta tabelka z boku z miastami.

Pisze o tym raczej tylko dla informacji, bo wersja mojej przeglądarki (mająca
      dobrze ponad rok !!) już kiedyś została uznana przez adminów za niegodną uwagi.
      • ols Re: Błędy na stronie 12.04.07, 15:46
        Gość portalu: w++ napisał(a):

> Pisze o tym raczej tylko dla informacji, bo wersja mojej przeglądarki (mająca
        > dobrze ponad rok !!) już kiedyś została uznana przez adminów za niegodną
        > uwagi.

Testujemy nasze serwisy pod aktualnie używanymi w przez internautów przeglądarkami. Konkretnie: IE 6.0 i 7.0, Firefox 1.5.0.7 i 2.0.0.1, Opera 9.02 i 9.10 oraz Safari 2.0.4. Testujemy pod WinXP, Vista i Mac OS X.

Dla pozostałych nie możemy zagwarantować 100% idealnego działania.
        Dlaczego? Są to w większości nieaktualne, niezalecane przez producentów wersje programów (np. IE 5.5, Firefox 1.0, Opera 8.54) lub programy, których rozwój zakończył się (Mozilla 1.7.x). Używanie ich - ze względu na brak uaktualnień - jest po prostu niebezpieczne.
        • new_machine Re: Błędy na stronie 12.04.07, 22:46
          Nie myslicie o uzytkownikach linuksow? To moze i lepiej ;)))
          • ols Re: Błędy na stronie 13.04.07, 09:00
            Myślimy, ale ff czy opera na linuksy to praktycznie te same programy co na Mac OS X.
            • new_machine Re: Błędy na stronie 13.04.07, 10:53
              Mam najnowszy firefox na debianie, strona glowna troche szwankuje, za kilka dni
              zainstaluje debiana 4. zobacze czy awaria pozostala (grafika przyciskow znika po
              najechaniu na nia myszka, na pewno tak nie ma byc)
              • ols Re: Błędy na stronie 13.04.07, 13:10
                Podeślij zrzuty + opis konfiguracji, zobaczymy czy da radę poprawić.
                • nnike Ols 14.04.07, 17:09
                  Gdzieś po drodze zagubiła się treść mojego wątku...
                  Otóż wczoraj i dzś do południa nic nie sygnalizowało mi błędów, a teraz
                  znaczek "uwaga" wrócił na swoje miejsce w pasku :(
                  • ols Re: Ols 16.04.07, 20:59
                    Spróbuj zaktualizować przeglądarkę do najnowszej wersji i oprócz ciastek czyść też pliki tymczasowe. Całkiem możliwe też, że masz w swoim komputerze jakieś złośliwe oprogramowanie, które coś miesza w zawartości stron.
                • new_machine Re: Błędy na stronie 15.04.07, 22:16
                  Jest duzo lepiej na wersji Debian 4.0 etch bez doinstalowywania pakietow z
                  wersji testowej(lenny) (jesli chodzi o przciski do poczty, forum itp, juz nie
                  znikaja), srodowisko graficzne Gnome 2.14.3
                  Lecz, mimo ze mam na przegladarce wielkosc tekstu normal, nie widac w pelni
                  tekstu, ciezko to zobaczyc na zrzucie, ale mozna sie dopatrzyc.
                  Przegladarka to Iceweasel wersja 2.0.0.3 Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL;
                  rv:1.8.1.3) Gecko/20070310 Iceweasel/2.0.0.3 (Debian-2.0.0.3-1)
                  Zrzut:
                  fotoforum.gazeta.pl/photo/2/nb/zb/altc/Ia4Nbc4pRPjsbZbMIB.jpg
                  Mozna zauwazyc na tekscie "Polka 2007" i chyba dziwnie wygladaja tytuly
                  "Wiadomosci" jakies takie niewyjustowane.
                  • new_machine Jeszcze jedno 15.04.07, 23:03
                    Tu rowniez, nie bylo nic skalowane, to znaczy nie powiekszalam czcionki, napis
                    <<nastepne>> <<poprzednie>> nie powinny byc obok siebie?
                    fotoforum.gazeta.pl/photo/2/nb/zb/altc/Bd98TFQeP1fAzBbFbB.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka