Dodaj do ulubionych

hej ,ludzie z 4 LO

19.06.01, 20:34
Obserwuj wątek
    • anna32 Re: hej ,ludzie z 4 LO 20.06.01, 19:39
      anna32 napisał(a):

Czy sa tu ludzie z 4 LO?Matura 88.Klasa prof.
      Prylinskiej.Czy Ona jeszcze uczy?
      A tak w ogole to czas na zjazd!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Grzegorz Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 20:59
      Matura 85, jeszcze na 1 Maja. Klasa Tadzia Kuczuna. Niedawno spotkałem go na
      ulicy. Nic się nie zmienił! I chyba mnie poznał!
      To była straszna szkoła!
    • Gość: szymek Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.atr.bydgoszcz.pl 22.06.01, 12:50
      matura 89
      Start na 1 Maja koniec na Stawowej
      Pana Kuczuna widze czesto na ulicy wyglada tak samo wtedy
      w latach 70-tych gdy mi (wowczas 6 letniuemu) opowiedziala o nim kuzynka co u
      niego francuski izuczała. Bardzo piękna postać. Troszkę jak od Nizurskiego.
    • Gość: Jasio Re: hej ,ludzie z 4 LO _ Tadzio Kuczun IP: *.bellglobal.com 22.06.01, 13:06
      Genialny nauczyciel,

zrobil rzecz niemozliwa:
      dzieki niemu znienawidzilem jezyk jakiego uczyl.

Pamietam jak Tadek zostal naj.. w Bydgoszczy. On szykowal sie do lekcji
      pokazowej przez 6 miesiecy, uczac - dobierajac - usuwajac matolow itp. Jego
      wspaniala konkurentka, prof. Winiarska zrobila lekcje pokazowa z marszu, bez
      przygotowania, tak jak wygladala zwykla jej lekcja. I oczywiscie Tadio zostal
      naj.

TO BYLA WSPANIALA LEKCJA UCZCIWOSCI.

Ten czlowiek nadaje sie do wszystkiego ale na pewno nie powinien byc pedagogiem.

Dzisiaj po tylu latach jestjedynym nauczycielem ktoremu nie podalbym reki.

pozdrowka
    • anna32 Re: hej ,ludzie z 4 LO 24.06.01, 00:00
      anna32 napisał(a): Czy pamietacie Przybylska od fizyki?Mnie co prawda nie uczyla,ale widzialam tych ,co
      wychodzili z jej lekcji:spoceni, z przerazeniem na twarzach, no i ta jej SLAWA. A Busse, to byl niesamowity
      gosc.Wisniewski <chyba dobrze pamietam?>od biologii,jakis czas byl dyrektorem.1 kwietnia chlopaki
      zmojej klasy przestawili mu malucha,nie byl zbyt zadowolony.
    • Gość: grzegorz Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.01, 00:00
      anna32 napisał(a):

> anna32 napisał(a): Czy pamietacie Przybylska od fizyki?Mnie co prawda nie uczy
      > la,ale widzialam tych ,co
      > wychodzili z jej lekcji:spoceni, z przerazeniem na twarzach, no i ta jej SLAWA.
      > A Busse, to byl niesamowity
      > gosc.Wisniewski <chyba dobrze pamietam?>od biologii,
      Przybylska w mojej 30 osobowej klasie oblała 12 sztuk. To było w 1982 roku.
      Terror był taki , że wolałem zwiać i automatycznie dostać pałę, niż ryzykować
      stanięcie twarzą w twarz z tą smoczycą, zresztą żoną zasłużonego dla partii i
      narodu wojewody .
      Tadzio K. człowiek o gołębim sercu i palant doskonały. Książkę o nim napisać...
      Dyrektor "stary partyzant" nie pamiętam jego godności, ale miał wszystko w
      sklerotycznej dupie
      Dyrektor Lisiakowa - naprawdę nienawidziła młodzieży
      Skonieczna od geografii i przygotowania do życia w rodzinie tzw. PGR: " I wtedy
      jak stanęłąm pod tablicą to całkowicie zgłupiałam" nie trzeba było kończyć tej
      samokrytyki
      Matematyczka Lasak co nie umiała przeprowadzić jakiegoś dowodu , a w końcu
      spłoszona przyznała, że zapyta się męża i jutro dokończy
      chemiczka Rękas zakochana w moim koledze i nienawidząca ładnych dziewczyn-groźby
      pod adresem używających szminki
      Matematyczka Antczak romansująca z innym moim kolegą ( dzięki temu mieliśmy
      zadania na klasówkę). Nie wiem jak on mógł z tą cuchnącą babą...
      Historyczka Kuziemska z niedorzecznymi teoriami pseudonaukowymi
      Mistrz wych. tech . Poschmann- nakłaniający Ewę do odbycia stosunku w zamian za
      promocję, Harcmistrz znęcający się psychicznie nad brzydulą, patrzący się ku
      uciesze gawiedzi jak zakochany w jej nieszczęśliwą twarz i komentujący głośno
      swoje prymitywne "wzruszenia" nad jej urodą
      Polonistka Piechocka nieskażona miłością młodzieży, terror i deprecjonowanie
      godności jako metoda pedagogiczna.
      Ludzie ! To cud , że to przeżyliśmy i wyszliśmy na prostą. Szczerze nienawidziłem
      tego zbiorowiska beznadziei. Uważam tamte lata za stracone . Może to czasy tak
      wpływały na ludzi?
    • Gość: misia Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.dplanet.ch 24.06.01, 00:00
      Grzesio w ktorym zadawales mature ? Ja - 1992.
      Tez uwazam ze 4 lata 4 LO to czas prawie stracony, zwlaszcza dla
      mojego ''poglebiania wiedzy''. Pamietam Kuczuna doskonale, ''uczyl'' mnie
      francuskiego. Antczakowa byla moja wychowawczynia... Czy ona jeszcze tam gnebi ?
      Jedynym nauczycielem na ktorego lekcjach dobrze sie bawilismy (z wzajemnoscia
      chyba) byl Krzysztof Myszkowski - polonista z prawdziwym powolaniem. Dzis
      rowniez redaktor naczelny Bydgoskiego Kwartalnika Artystycznego. Pozdrawiam.
    • Gość: wolf Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bydg.pdi.net 26.06.01, 00:00
      a propos nauczycieli !
      w 4 LO kazdy z nich byl (i jest) na cos chory nie pamietam zadego normalnego,
      moze powstanie ranking anormalnych nauczycieli z 4 LO
      oto moja lista
      1. THE BESCIAK - kuczun (nie ulega dyskusji i komentatrzy)
      2. reksowa (kto pamieta rebus z jej nazwiskiem)
      3. antczk (lyczbom naturalnom nazywamy ....... lycz lymes .....)
      4. piechocka (sadyzm psychiczny)
      piszcie drodzy moi, piszcie

• Gość: Jasio Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bellglobal.com 26.06.01, 00:00
        > 1. THE BESCIAK - kuczun (nie ulega dyskusji i komentatrzy)

Popieram kandydature. Tak glupi, ze az smieszny. Pamietam jak ten napuszony
        balwan znecal sie nad kilkoma osobami (w tym nademna)i trawlo to dopoty dopoki
        bezczelnie go najpierw nie przekupilismy a potem wrecz szantazowalismy. (historia
        zbyt dluga aby opowiedziec)

> 2. reksowa (kto pamieta rebus z jej nazwiskiem)
        Nie znam
        > 3. antczk (lyczbom naturalnom nazywamy ....... lycz lymes .....)
        O matematyce wiedziala tyle co dziewica o domu publicznym. Ale za to byla
        podatna na pewne proste i ulatwiajace zycie ucznia zabiegi socjotechniczne.

> 4. piechocka (sadyzm psychiczny)
        Ja wiem? Przecietnosc i nedza.

A kto pamieta uczennice?

Ewa Staron, Ula Staron, Magda Glodek, Iwonka Ernsdorf a moze paru gowniarzy:
        Przemek Jerje, Andrzej Nowak, Andrzej Andrzejewski, Janek Maternicki ?
    • Gość: fafik Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
      Co masz za ksywe przecież nie jesteś tym slawnym JASIEM M.
      • Gość: Jasio(M) Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bellglobal.com 26.06.01, 00:00
        Gość portalu: fafik napisał(a):

> Co masz za ksywe przecież nie jesteś tym slawnym JASIEM M.

Jasiem tak, M. tez, slawnym? moja skromnosc nie pozwala sie wypowiadac, a czy
        TYM? zalezy kto to TYM.

Ciekawe czy Ty jestes tym slawnym fafikiem.

Jasio M.
      • Gość: palant Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bydg.pdi.net 13.07.01, 22:42
        Pamiątacie, chłopaki, Skonieczną z geografii wszyscy pod nią walili konia ?

Pamiętacie Sautera jak kichał na cały korytarz ?

Pamiętacie jak wkładaliśmy Tadziowi KuKuczunowi obrazki z gołymi i gorącymi
        Paniami do jego zaje.... teczuszki. !!!!!!!!!!!!?

Pamiętacie Wilczka który bił się z Nurkiem na donicach przed wejściem do
        szkoły ?

Sauter pamiętasz rajdy z Kuczunem na których, musiałeś zaliczać z francuskiego
        na łonie natury ?

Pmiętacie jak Mazurek zemdlał na lekcji fizyki u Muchowskiej, kiedy miał dostać
        lacza na półrocze ?

Czy to prawda że Poschmann kazał sobie za piątkę robić loda ?

To co robiła Piechocka chłopcom dziś się nazywa molestowaniem seksualnym ?

Czy to prawda, że Wolender wyzwał Gutowską od qrew ?

Pmiętajcie jak na okienku szliśmy do Oazy na piwo a potem wracaliśmy na lekcję ?

Kto pamięta wycieczkę do Łącka z Prylińską ?

Pryla oddaj nasze wino !!!

• Gość: Grzegorz Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
      Gość portalu: misia napisał(a):

> Grzesio w ktorym zadawales mature ? Ja - 1992.
      Ja w 1985. Beznadzieja po stanie wojennym. Smutek i powszechna depresja.

> Tez uwazam ze 4 lata 4 LO to czas prawie stracony, zwlaszcza dla
      > mojego ''''poglebiania wiedzy''''. Antczakowa byla moja wychowawczynia... Czy ona
      jeszcze tam gnebi
      > ?
      Niech jej ziemia lekką będzie. To zła kobieta była. Zabiłem ją. Wiele razy.
      Oczywiście tylko w marzeniach. W moich czasach mówiono, że brała pieniadze za
      tróję na świadectwie.

> Jedynym nauczycielem na ktorego lekcjach dobrze sie bawilismy (z wzajemnoscia
      > chyba) byl Krzysztof Myszkowski - polonista z prawdziwym powolaniem. Dzis
      > rowniez redaktor naczelny Bydgoskiego Kwartalnika Artystycznego.

Nie załapałem się na Myszkowskiego. Ufam, że z czasem 4 LO stało sie szkołą na
      przeciętnym poziomie. Za mojej kadencji to dół taaaki głęboki , że do dzisiaj mam
      blizny jak w niego wpadłem. To była antyszkoła. Skomplikowała kilka znanych mi
      życiorysów, najgorsze , że zupełnie bez sensu. Ja jakoś sobię radzę ale na pewno
      nie dzięki czemukolwiek co stamtąd wyniosłem a raczej wbrew temu. Francuskiego
      oczywiście nigdy się nie nauczyłem....Ce triste.

• Gość: wolf Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bydg.pdi.net 26.06.01, 00:00
      4 LO
      beznadzieja, szarzyzna, przecietniactwo, bylejakosc,
      ale dla mnie to jednak cos wiecej, tam znalazlem moja wciaz aktualna zone !!!!
    • Gość: andry.. Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
      A kto pamięta smutna pania Muchowską? Czy ktoś poznał większą tragedię polskiej
      edukacji fizyki? Nie mozna się dziwić ze dawno już nikt z PL nie dostał Nobla z
      fizy. mamy takich zajebistych nauczycieli... Albo pani Saternus!!!Rusajka
      pierwszej wody. Wmawiała mi i Zwierzolowi, że ZSRR to dostatni kraj HA HA HA !!!
    • Gość: andry27 top 10 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
      1 Rękasowa stara obrzydliwa alkoholiczka. Próbowała mnie udupić ale zdałem
      komisa za co miałem ja pocałować w rękę wg pani dyr w podzięce. Chyba bym do
      dzisiaj rzygał a to juz prawie 10 lat temu
      2. Saternus -"nauczycielka języka rosyjskiego z powołania"
      3. Dyrektor -Pan G. na dwa tyg. przed maturą musiałem z kolega przyjść z
      mamusia do budy. Za rzekomy hazard -grałem z kolegą na pieniadzę w oczko w
      czasie okienka- na pieniądze (bardzo drobne rownowartość paczki fajek) Z
      lenistwa nie kupiliśmy zapałek, a Pan G. nie lubił leni.
      4. Busse - efendi.
      5 Poschmann -zrozumiałem go po latach (trochę) Nie lubię sera po dzis dzień -
      pewnie przez to że byłem torbą od sera!
    • Gość: fafik Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
      Czy w 4 lo nie ma internetu czy brakuje im odwagi ? Panie Poschmann czy
      przestal Pan grac w gierki na szkolnym ATARI zamiast poswiecic klasie 90 minut
      na prowadzenie lekcji a moze juz przesiadł Pan sie na internet ?
      Rebus wygladal nastepujaco:
      rysunek otwartej dloni + rysunek sowy = R E K A S O W A genialne co ?
    • Gość: fafik Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
      rebus: reysunek otwartej reki + rysunek sowy = R E K A S O W A
      proste i genialne nie tak jak ta szkółka
    • Gość: fafik Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
      oto i rebus:
      rysunek otwartej reki + rysunek sowy = R E K A S O W A
    • Gość: grzegorz Re: Poschmann IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
      Gość portalu: andry27 napisał(a):

> Poschmann -zrozumiałem go po latach (trochę) Nie lubię sera po dzis dzień -
      > pewnie przez to że byłem torbą od sera!

Ja za cholerę nie próbowałem! Kreatura i tyle! Jak samemu jest się niudacznikiem,
      nie upoważnia to do poniżania innych. Wam też serwował opowieść o studiach na
      Politechnice, których z powodu jakichś okoliczności nie mógł skończyć lub zacząć?
    • Gość: Tomcio Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 27.06.01, 21:52
      MAtura 95.
      Może nie tak dawno zdawałem maturę jak niektórzy poniżej al edla mnie 4 była
      zawsze fają szkołą (oczywiście jak na szkołę). Mam dobre wspomnienia. Przychylę
      się do stwierdzenia że przydałby się jakiś zjazd absolwentów. Chchaiłbym tę
      popytac czy znjadzie się ktoś z matury 95. Jak by co to piszcie. Mój adres to:
      s_tomcio@interia.pl
    • Gość: fafik Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 14:06
      Gość portalu: Jasio(M) napisał(a):

> Gość portalu: fafik napisał(a):
      >
      > > Co masz za ksywe przecież nie jesteś tym slawnym JASIEM M.
      >
      >
      > Jasiem tak, M. tez, slawnym? moja skromnosc nie pozwala sie wypowiadac, a czy
      > TYM? zalezy kto to TYM.
      >
      > Ciekawe czy Ty jestes tym slawnym fafikiem.
      >
      > Jasio M.

Jezeli opiszesz kilka numerkow jakie wycioles Kuczunowi to zanczy ze jestes tym
      kim jestes a jezeli nie to znaczy ze jestes Janem M. II
    • Gość: Jasio(M) Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bellglobal.com 28.06.01, 15:50
      > Jezeli opiszesz kilka numerkow jakie wycioles Kuczunowi to zanczy ze jestes tym
      >
      > kim jestes a jezeli nie to znaczy ze jestes Janem M. II

Wiesz, nie chce mi sie. Moze, dzisiaj po latach mi wstyd, moze lenistwo?
      Nie sadze, ze pomylilem sie w ocenie tego balwana ale pewnych rzeczy nie robi sie
      ludziom chorym a on chory byl.

Moze jak puscisz farbe kto to fafik to bede mial wieksza ochote.
    • Gość: szy Re: top 10 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 18:18

> 1 Rękasowa stara obrzydliwa alkoholiczka. Próbowała mnie udupić ale zdałem
      > komisa za co miałem ja pocałować w rękę wg pani dyr w podzięce. Chyba bym do
      > dzisiaj rzygał a to juz prawie 10 lat temu

e tam ...
      mity o tej Rekasowej gadacie mialem z nia chemie caly czas i zupelnie jadalna
      baba byla
      szkoda w ole gadac i jakies chore wizerunki kreowac

> 4. Busse - efendi.
      a dlaczego?
      Buse to legenada
      zawsze jakies zadymy robil
      doswiadczenia
      mial taki bialy kitel
      gosc permamentnie rozpiepszony
      sypał dykteryjkami
      jak perlami z rekawa
      lubilem jego lekcje

> 5 Poschmann -zrozumiałem go po latach (trochę) Nie lubię sera po dzis dzień -
      > pewnie przez to że byłem torbą od sera!

chodzilem z jego synem do klasy (matur 89)
      nie lubilem go za bardzo (syna)

Straszne rzeczy tu piszecie
      wyluzujcie sie kolezanki i koledzy

• Gość: grzegorz Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 18:42
      Gość portalu: fafik napisał(a):
      >
      > Jezeli opiszesz kilka numerkow jakie wycioles Kuczunowi ....

Pochwalę się (chociaż nie jestem na pewno Jasiem) subtelnym numerkiem jaki
      wyciąłem Tadziowi:
      Pamiętacie jego magiczny zegarek, którym odmierzał czas naszych katuszy?
      Udało mi sie kiedyś wykorzystać chwilę jego nieobecności i przestawić go o kilka
      minut do przodu. Wtedy biedak się pogubił. Skończył lekcje i zamilkł oczekując na
      dzwonek . Cisza trwała ... Napięcie rosło...Głośno się zastanawiał co też
      przydarzyło się woźnej, że nie dzwoni. Wszyscy wiedzą co się stało i Tadzio się
      zaczął domyślać. Zapytał kto mu przestawił zegarek? Cisza... Zaczął prosić , żeby
      ten ktoś się przyznał, obiecał niewyciąganie żadnych konsekwencji. Zebrałem się
      na odwagę i dusząc się ze śmiechu przyznałem do autorstwa. Pewnym zaskoczeniem
      było dla mnie dlaczego chciał wiedzieć kto mu to zrobił. Zaczął wspominać
      ucznia , który zrobił to samo wiele lat wcześniej. Chyba go bardzo lubił, bo
      rzeczywiście nie mścił się na mnie za ten numer. Jakby część sympatii do tamtego
      kolesia oddał po latach mojej osobie. Mówię wam facet-książka...
    • maestro Re: hej ,ludzie z 4 LO 01.07.01, 18:11
      Czy ktos wie,kiedy odbedzie sie zjazd absolwentow ?
    • Gość: dervish Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 21:55
      Witam czworkowiczow.
      Nie wiem skad tyle negatywnych opinii o naszej szkolce.
      Moze faktycznie monstra typu antczak,rekas,ziebicka to nie najlepsze tematy do
      wspomnien.Ale w koncu nie sama nauka czlowiek zyje.Moim zdaniem w czworce
      zawsze bylo swietne towarzystwo-i tak-na platformie towarzyskiej trzeba
      rozpatrywac te wspominki.

Bywal ktos na rajdach po G.Swietokrzyskich???
      Z ekipa Konicza,Wojewody,Piszcza?
      Pozdrowienia dla nich-a takze dla rajdowiczow.

Zjazd-czas najwyzszy!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka