anna32 Re: hej ,ludzie z 4 LO 20.06.01, 19:39 anna32 napisał(a): Czy sa tu ludzie z 4 LO?Matura 88.Klasa prof. Prylinskiej.Czy Ona jeszcze uczy? A tak w ogole to czas na zjazd!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 20:59 Matura 85, jeszcze na 1 Maja. Klasa Tadzia Kuczuna. Niedawno spotkałem go na ulicy. Nic się nie zmienił! I chyba mnie poznał! To była straszna szkoła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymek Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.atr.bydgoszcz.pl 22.06.01, 12:50 matura 89 Start na 1 Maja koniec na Stawowej Pana Kuczuna widze czesto na ulicy wyglada tak samo wtedy w latach 70-tych gdy mi (wowczas 6 letniuemu) opowiedziala o nim kuzynka co u niego francuski izuczała. Bardzo piękna postać. Troszkę jak od Nizurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: hej ,ludzie z 4 LO _ Tadzio Kuczun IP: *.bellglobal.com 22.06.01, 13:06 Genialny nauczyciel, zrobil rzecz niemozliwa: dzieki niemu znienawidzilem jezyk jakiego uczyl. Pamietam jak Tadek zostal naj.. w Bydgoszczy. On szykowal sie do lekcji pokazowej przez 6 miesiecy, uczac - dobierajac - usuwajac matolow itp. Jego wspaniala konkurentka, prof. Winiarska zrobila lekcje pokazowa z marszu, bez przygotowania, tak jak wygladala zwykla jej lekcja. I oczywiscie Tadio zostal naj. TO BYLA WSPANIALA LEKCJA UCZCIWOSCI. Ten czlowiek nadaje sie do wszystkiego ale na pewno nie powinien byc pedagogiem. Dzisiaj po tylu latach jestjedynym nauczycielem ktoremu nie podalbym reki. pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
anna32 Re: hej ,ludzie z 4 LO 24.06.01, 00:00 anna32 napisał(a): Czy pamietacie Przybylska od fizyki?Mnie co prawda nie uczyla,ale widzialam tych ,co wychodzili z jej lekcji:spoceni, z przerazeniem na twarzach, no i ta jej SLAWA. A Busse, to byl niesamowity gosc.Wisniewski <chyba dobrze pamietam?>od biologii,jakis czas byl dyrektorem.1 kwietnia chlopaki zmojej klasy przestawili mu malucha,nie byl zbyt zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.01, 00:00 anna32 napisał(a): > anna32 napisał(a): Czy pamietacie Przybylska od fizyki?Mnie co prawda nie uczy > la,ale widzialam tych ,co > wychodzili z jej lekcji:spoceni, z przerazeniem na twarzach, no i ta jej SLAWA. > A Busse, to byl niesamowity > gosc.Wisniewski <chyba dobrze pamietam?>od biologii, Przybylska w mojej 30 osobowej klasie oblała 12 sztuk. To było w 1982 roku. Terror był taki , że wolałem zwiać i automatycznie dostać pałę, niż ryzykować stanięcie twarzą w twarz z tą smoczycą, zresztą żoną zasłużonego dla partii i narodu wojewody . Tadzio K. człowiek o gołębim sercu i palant doskonały. Książkę o nim napisać... Dyrektor "stary partyzant" nie pamiętam jego godności, ale miał wszystko w sklerotycznej dupie Dyrektor Lisiakowa - naprawdę nienawidziła młodzieży Skonieczna od geografii i przygotowania do życia w rodzinie tzw. PGR: " I wtedy jak stanęłąm pod tablicą to całkowicie zgłupiałam" nie trzeba było kończyć tej samokrytyki Matematyczka Lasak co nie umiała przeprowadzić jakiegoś dowodu , a w końcu spłoszona przyznała, że zapyta się męża i jutro dokończy chemiczka Rękas zakochana w moim koledze i nienawidząca ładnych dziewczyn-groźby pod adresem używających szminki Matematyczka Antczak romansująca z innym moim kolegą ( dzięki temu mieliśmy zadania na klasówkę). Nie wiem jak on mógł z tą cuchnącą babą... Historyczka Kuziemska z niedorzecznymi teoriami pseudonaukowymi Mistrz wych. tech . Poschmann- nakłaniający Ewę do odbycia stosunku w zamian za promocję, Harcmistrz znęcający się psychicznie nad brzydulą, patrzący się ku uciesze gawiedzi jak zakochany w jej nieszczęśliwą twarz i komentujący głośno swoje prymitywne "wzruszenia" nad jej urodą Polonistka Piechocka nieskażona miłością młodzieży, terror i deprecjonowanie godności jako metoda pedagogiczna. Ludzie ! To cud , że to przeżyliśmy i wyszliśmy na prostą. Szczerze nienawidziłem tego zbiorowiska beznadziei. Uważam tamte lata za stracone . Może to czasy tak wpływały na ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.dplanet.ch 24.06.01, 00:00 Grzesio w ktorym zadawales mature ? Ja - 1992. Tez uwazam ze 4 lata 4 LO to czas prawie stracony, zwlaszcza dla mojego ''poglebiania wiedzy''. Pamietam Kuczuna doskonale, ''uczyl'' mnie francuskiego. Antczakowa byla moja wychowawczynia... Czy ona jeszcze tam gnebi ? Jedynym nauczycielem na ktorego lekcjach dobrze sie bawilismy (z wzajemnoscia chyba) byl Krzysztof Myszkowski - polonista z prawdziwym powolaniem. Dzis rowniez redaktor naczelny Bydgoskiego Kwartalnika Artystycznego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolf Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bydg.pdi.net 26.06.01, 00:00 a propos nauczycieli ! w 4 LO kazdy z nich byl (i jest) na cos chory nie pamietam zadego normalnego, moze powstanie ranking anormalnych nauczycieli z 4 LO oto moja lista 1. THE BESCIAK - kuczun (nie ulega dyskusji i komentatrzy) 2. reksowa (kto pamieta rebus z jej nazwiskiem) 3. antczk (lyczbom naturalnom nazywamy ....... lycz lymes .....) 4. piechocka (sadyzm psychiczny) piszcie drodzy moi, piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bellglobal.com 26.06.01, 00:00 > 1. THE BESCIAK - kuczun (nie ulega dyskusji i komentatrzy) Popieram kandydature. Tak glupi, ze az smieszny. Pamietam jak ten napuszony balwan znecal sie nad kilkoma osobami (w tym nademna)i trawlo to dopoty dopoki bezczelnie go najpierw nie przekupilismy a potem wrecz szantazowalismy. (historia zbyt dluga aby opowiedziec) > 2. reksowa (kto pamieta rebus z jej nazwiskiem) Nie znam > 3. antczk (lyczbom naturalnom nazywamy ....... lycz lymes .....) O matematyce wiedziala tyle co dziewica o domu publicznym. Ale za to byla podatna na pewne proste i ulatwiajace zycie ucznia zabiegi socjotechniczne. > 4. piechocka (sadyzm psychiczny) Ja wiem? Przecietnosc i nedza. A kto pamieta uczennice? Ewa Staron, Ula Staron, Magda Glodek, Iwonka Ernsdorf a moze paru gowniarzy: Przemek Jerje, Andrzej Nowak, Andrzej Andrzejewski, Janek Maternicki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00 Co masz za ksywe przecież nie jesteś tym slawnym JASIEM M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio(M) Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bellglobal.com 26.06.01, 00:00 Gość portalu: fafik napisał(a): > Co masz za ksywe przecież nie jesteś tym slawnym JASIEM M. Jasiem tak, M. tez, slawnym? moja skromnosc nie pozwala sie wypowiadac, a czy TYM? zalezy kto to TYM. Ciekawe czy Ty jestes tym slawnym fafikiem. Jasio M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palant Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bydg.pdi.net 13.07.01, 22:42 Pamiątacie, chłopaki, Skonieczną z geografii wszyscy pod nią walili konia ? Pamiętacie Sautera jak kichał na cały korytarz ? Pamiętacie jak wkładaliśmy Tadziowi KuKuczunowi obrazki z gołymi i gorącymi Paniami do jego zaje.... teczuszki. !!!!!!!!!!!!? Pamiętacie Wilczka który bił się z Nurkiem na donicach przed wejściem do szkoły ? Sauter pamiętasz rajdy z Kuczunem na których, musiałeś zaliczać z francuskiego na łonie natury ? Pmiętacie jak Mazurek zemdlał na lekcji fizyki u Muchowskiej, kiedy miał dostać lacza na półrocze ? Czy to prawda że Poschmann kazał sobie za piątkę robić loda ? To co robiła Piechocka chłopcom dziś się nazywa molestowaniem seksualnym ? Czy to prawda, że Wolender wyzwał Gutowską od qrew ? Pmiętajcie jak na okienku szliśmy do Oazy na piwo a potem wracaliśmy na lekcję ? Kto pamięta wycieczkę do Łącka z Prylińską ? Pryla oddaj nasze wino !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00 Gość portalu: misia napisał(a): > Grzesio w ktorym zadawales mature ? Ja - 1992. Ja w 1985. Beznadzieja po stanie wojennym. Smutek i powszechna depresja. > Tez uwazam ze 4 lata 4 LO to czas prawie stracony, zwlaszcza dla > mojego ''''poglebiania wiedzy''''. Antczakowa byla moja wychowawczynia... Czy ona jeszcze tam gnebi > ? Niech jej ziemia lekką będzie. To zła kobieta była. Zabiłem ją. Wiele razy. Oczywiście tylko w marzeniach. W moich czasach mówiono, że brała pieniadze za tróję na świadectwie. > Jedynym nauczycielem na ktorego lekcjach dobrze sie bawilismy (z wzajemnoscia > chyba) byl Krzysztof Myszkowski - polonista z prawdziwym powolaniem. Dzis > rowniez redaktor naczelny Bydgoskiego Kwartalnika Artystycznego. Nie załapałem się na Myszkowskiego. Ufam, że z czasem 4 LO stało sie szkołą na przeciętnym poziomie. Za mojej kadencji to dół taaaki głęboki , że do dzisiaj mam blizny jak w niego wpadłem. To była antyszkoła. Skomplikowała kilka znanych mi życiorysów, najgorsze , że zupełnie bez sensu. Ja jakoś sobię radzę ale na pewno nie dzięki czemukolwiek co stamtąd wyniosłem a raczej wbrew temu. Francuskiego oczywiście nigdy się nie nauczyłem....Ce triste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolf Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bydg.pdi.net 26.06.01, 00:00 4 LO beznadzieja, szarzyzna, przecietniactwo, bylejakosc, ale dla mnie to jednak cos wiecej, tam znalazlem moja wciaz aktualna zone !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andry.. Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00 A kto pamięta smutna pania Muchowską? Czy ktoś poznał większą tragedię polskiej edukacji fizyki? Nie mozna się dziwić ze dawno już nikt z PL nie dostał Nobla z fizy. mamy takich zajebistych nauczycieli... Albo pani Saternus!!!Rusajka pierwszej wody. Wmawiała mi i Zwierzolowi, że ZSRR to dostatni kraj HA HA HA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andry27 top 10 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00 1 Rękasowa stara obrzydliwa alkoholiczka. Próbowała mnie udupić ale zdałem komisa za co miałem ja pocałować w rękę wg pani dyr w podzięce. Chyba bym do dzisiaj rzygał a to juz prawie 10 lat temu 2. Saternus -"nauczycielka języka rosyjskiego z powołania" 3. Dyrektor -Pan G. na dwa tyg. przed maturą musiałem z kolega przyjść z mamusia do budy. Za rzekomy hazard -grałem z kolegą na pieniadzę w oczko w czasie okienka- na pieniądze (bardzo drobne rownowartość paczki fajek) Z lenistwa nie kupiliśmy zapałek, a Pan G. nie lubił leni. 4. Busse - efendi. 5 Poschmann -zrozumiałem go po latach (trochę) Nie lubię sera po dzis dzień - pewnie przez to że byłem torbą od sera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00 Czy w 4 lo nie ma internetu czy brakuje im odwagi ? Panie Poschmann czy przestal Pan grac w gierki na szkolnym ATARI zamiast poswiecic klasie 90 minut na prowadzenie lekcji a moze juz przesiadł Pan sie na internet ? Rebus wygladal nastepujaco: rysunek otwartej dloni + rysunek sowy = R E K A S O W A genialne co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00 rebus: reysunek otwartej reki + rysunek sowy = R E K A S O W A proste i genialne nie tak jak ta szkółka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00 oto i rebus: rysunek otwartej reki + rysunek sowy = R E K A S O W A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Poschmann IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00 Gość portalu: andry27 napisał(a): > Poschmann -zrozumiałem go po latach (trochę) Nie lubię sera po dzis dzień - > pewnie przez to że byłem torbą od sera! Ja za cholerę nie próbowałem! Kreatura i tyle! Jak samemu jest się niudacznikiem, nie upoważnia to do poniżania innych. Wam też serwował opowieść o studiach na Politechnice, których z powodu jakichś okoliczności nie mógł skończyć lub zacząć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomcio Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 27.06.01, 21:52 MAtura 95. Może nie tak dawno zdawałem maturę jak niektórzy poniżej al edla mnie 4 była zawsze fają szkołą (oczywiście jak na szkołę). Mam dobre wspomnienia. Przychylę się do stwierdzenia że przydałby się jakiś zjazd absolwentów. Chchaiłbym tę popytac czy znjadzie się ktoś z matury 95. Jak by co to piszcie. Mój adres to: s_tomcio@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 14:06 Gość portalu: Jasio(M) napisał(a): > Gość portalu: fafik napisał(a): > > > Co masz za ksywe przecież nie jesteś tym slawnym JASIEM M. > > > Jasiem tak, M. tez, slawnym? moja skromnosc nie pozwala sie wypowiadac, a czy > TYM? zalezy kto to TYM. > > Ciekawe czy Ty jestes tym slawnym fafikiem. > > Jasio M. Jezeli opiszesz kilka numerkow jakie wycioles Kuczunowi to zanczy ze jestes tym kim jestes a jezeli nie to znaczy ze jestes Janem M. II Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio(M) Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bellglobal.com 28.06.01, 15:50 > Jezeli opiszesz kilka numerkow jakie wycioles Kuczunowi to zanczy ze jestes tym > > kim jestes a jezeli nie to znaczy ze jestes Janem M. II Wiesz, nie chce mi sie. Moze, dzisiaj po latach mi wstyd, moze lenistwo? Nie sadze, ze pomylilem sie w ocenie tego balwana ale pewnych rzeczy nie robi sie ludziom chorym a on chory byl. Moze jak puscisz farbe kto to fafik to bede mial wieksza ochote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szy Re: top 10 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 18:18 > 1 Rękasowa stara obrzydliwa alkoholiczka. Próbowała mnie udupić ale zdałem > komisa za co miałem ja pocałować w rękę wg pani dyr w podzięce. Chyba bym do > dzisiaj rzygał a to juz prawie 10 lat temu e tam ... mity o tej Rekasowej gadacie mialem z nia chemie caly czas i zupelnie jadalna baba byla szkoda w ole gadac i jakies chore wizerunki kreowac > 4. Busse - efendi. a dlaczego? Buse to legenada zawsze jakies zadymy robil doswiadczenia mial taki bialy kitel gosc permamentnie rozpiepszony sypał dykteryjkami jak perlami z rekawa lubilem jego lekcje > 5 Poschmann -zrozumiałem go po latach (trochę) Nie lubię sera po dzis dzień - > pewnie przez to że byłem torbą od sera! chodzilem z jego synem do klasy (matur 89) nie lubilem go za bardzo (syna) Straszne rzeczy tu piszecie wyluzujcie sie kolezanki i koledzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: hej, ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 18:42 Gość portalu: fafik napisał(a): > > Jezeli opiszesz kilka numerkow jakie wycioles Kuczunowi .... Pochwalę się (chociaż nie jestem na pewno Jasiem) subtelnym numerkiem jaki wyciąłem Tadziowi: Pamiętacie jego magiczny zegarek, którym odmierzał czas naszych katuszy? Udało mi sie kiedyś wykorzystać chwilę jego nieobecności i przestawić go o kilka minut do przodu. Wtedy biedak się pogubił. Skończył lekcje i zamilkł oczekując na dzwonek . Cisza trwała ... Napięcie rosło...Głośno się zastanawiał co też przydarzyło się woźnej, że nie dzwoni. Wszyscy wiedzą co się stało i Tadzio się zaczął domyślać. Zapytał kto mu przestawił zegarek? Cisza... Zaczął prosić , żeby ten ktoś się przyznał, obiecał niewyciąganie żadnych konsekwencji. Zebrałem się na odwagę i dusząc się ze śmiechu przyznałem do autorstwa. Pewnym zaskoczeniem było dla mnie dlaczego chciał wiedzieć kto mu to zrobił. Zaczął wspominać ucznia , który zrobił to samo wiele lat wcześniej. Chyba go bardzo lubił, bo rzeczywiście nie mścił się na mnie za ten numer. Jakby część sympatii do tamtego kolesia oddał po latach mojej osobie. Mówię wam facet-książka... Odpowiedz Link Zgłoś
maestro Re: hej ,ludzie z 4 LO 01.07.01, 18:11 Czy ktos wie,kiedy odbedzie sie zjazd absolwentow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dervish Re: hej ,ludzie z 4 LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 21:55 Witam czworkowiczow. Nie wiem skad tyle negatywnych opinii o naszej szkolce. Moze faktycznie monstra typu antczak,rekas,ziebicka to nie najlepsze tematy do wspomnien.Ale w koncu nie sama nauka czlowiek zyje.Moim zdaniem w czworce zawsze bylo swietne towarzystwo-i tak-na platformie towarzyskiej trzeba rozpatrywac te wspominki. Bywal ktos na rajdach po G.Swietokrzyskich??? Z ekipa Konicza,Wojewody,Piszcza? Pozdrowienia dla nich-a takze dla rajdowiczow. Zjazd-czas najwyzszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś