Dodaj do ulubionych

V LO - 50 lecie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 10:20
Kochani absolwenci!
w imieniu szkoły pragnę Was poinformować, że w dniu 22.X.2005 odbędą się
obchody 50 lecia V LO. Uroczystośc odbędzie się w Teatrze Polskim w
Bydgoszczy (część bardziej oficjalna), a potem zapraszamy do budynku
szkolnego na spotkania klasowe. Dokładne informacje na ten temat zostaną
umieszczone na naszej stronie internetowej www.5lo.bydgoszcz.pl na przełomie
marca i kwietnia. w tym też terminie służymy informacją i pomocą pod nr tel
361 22 14.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: 50 -lecieVLO Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 15:21
      W imieniu swoim i pozostałych absolwentów serdeczne dzięki za oficjalną
      informację o terminie naszego 50-lecia.Proszę pamiętać,że rocznikow absolwentów
      będzie sporo!Pierwsi absolwenci opuścili mury Liceum Ogólnokształcącego nr V
      przy ul.I.Łukasiewicza dawno,bo w 1959r.O!ho!ho!!! szmat czasu.Proszę więc o
      dalsze informacje na temat sposobu i miejsca zgłoszenia,opłat itp,itd.Liczę na
      wiele wzruszeń,wspomnieniowych spotkań i szampańską zabawę.Roman K.Absolwent z
      dawnych lat.
      • Gość: Jacek J.1979/kl.4d Re: V LO - 50 lecie- Jacek J.1979/kl.4d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:30
        Czy i gdzie żyją jeszcze absolwenci 1979-z klasy biol.chem mgr.Warszawskiej ?
        Może się ktoś wpisze?? Jacenty J.
        • Gość: wczesnie urodzeni Re: V LO - 50 lecie- Jacek J.1979/kl.4d IP: *.tvgawex.pl 19.10.05, 22:55
          Hej Ziomalu z tam-tych lat - do zobaczyska na tym niezwyklym spotakaniu !!!
          Ciekawe jak się pozmienialiśmy ? Ciebie również nie może zabraknąć! koledzy
          ławy szkolnej
        • Gość: młody inaczej Re: V LO - 50 lecie- Jacek J.1979/kl.4d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:24
          Witaj brachu, cieszę się,że trafiłem kogoś od naszej p.Warszawskiej. Mam nadzieje,że po tylu a może tylko tylu latach zobaczymy się. Do zobaczenia w sobote. V znów będzie nasza
    • Gość: Hanka Re: V LO - 50 lecie IP: 65.38.217.* 15.02.05, 12:52
      Swietnie-pozdrawiam-Hanka
    • Gość: michal Re: V LO - 50 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:54
      Będę na pewno! Pozdrowienia dla maturzystów 2000r.!!!
    • Gość: Hanka Re: V LO - 50 lecie IP: 65.38.217.* 02.03.05, 02:37
      Moze warto podciagnac do gory?
      • Gość: Karolina Cholewińs Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 07:41
        Dziękuję:)
        • Gość: Roman K. Re: V LO - 50 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 20:22
          Czy Teatr Miejski pomieści wszystkich chętnych do wzięcia udziału w
          jubileuszowym spotkaniu?Same grono pedagogiczne zajmie część sali.A przy choćby
          10 przedstawicielach z każdego roku nauki to daje sumę 500 osób.Pełen teatr,a
          co z resztą?Pozdrawiam Piątkowiczów1
          • Gość: Karolina Cholewińs Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 07:39
            Poradzimy sobie jakoś!:) Za jakiś czas będziemy tworzyć listę i zapisywać
            chętnych - dopiero takie działanie da nam pełen obraz sytuacji. Proszę się nie
            martwić - im będzie nas więcej, tym lepiej:)
            • Gość: Roman K. Re: V LO - 50 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 22:01
              No to czekamy na możliwość zgłoszenia się i dalsze informacje w witrynie V LO !
    • Gość: espace Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 09:21
      Będziemy, będziemy :-)))już poczta działa ;-)
    • Gość: % Re: V LO - 50 lecie IP: 66.231.167.* 20.03.05, 13:56
      • Gość: Absolwent Re: V LO - 50 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 16:19
        % + XYZ - QRS : O = O
    • Gość: Anka Re: V LO - 50 lecie IP: 217.97.147.* 29.03.05, 12:54
      Miło będzie zobaczyć kochana szkołę po latach. Pozdrawiam wszystkich
      absolwentów!
    • Gość: Heniek Re: V LO - 50 lecie IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 21.04.05, 16:58
      Czy są jakieś nowe wiadomości?
      • Gość: Karolina Cholewińs Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 07:24
        Przyznam, że niestety niespecjalnie;) Cała szkoła żyje teraz nowymi maturami. I
        powiem szczerze - nasze były lepsze;) Z nowości tylko oststnio powstało konto
        na które można będzie wpłacać wpisowe. Dowiem się więcej i postaram się jak
        najszybciej coś napisać.
        Pozdrawiam
        • Gość: Anka Re: V LO - 50 lecie IP: 217.97.147.* 25.04.05, 10:19
          Nie wiem, czy tylko ja mam takie problemy, ale na stronie V LO przy poleceniu
          kliknij tu nie ma linków. Nie moge więc obejrzeć ramowego prorgamu uroczystości
          ani listy osób, które już zgłosiły udział. Proszę o pomoc!
          • Gość: Bożena Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 10:44
            Nie tylko Ty masz ten problem. Fakty są takie, że faktycznie brakuje tych
            linków. Napisałam nawet do 5 LO, ale nikt mi nie odpowiedział i nic się nie
            zmieniło na stronie. Nie przybyły żadne linki, typu program uroczystości etc.

Może przeczyta te nasze wynurzenia ktoś kompententny z 5 LO i pomoże nam!!!
            • Gość: Hanka Re: V LO - 50 lecie IP: 66.231.167.* 26.04.05, 02:55
              Wyglada, ze nie sa jeszcze gotowi z tymi informacjami.Musimy cierpliwie
              czekac.Pozdrowienia...
              • Gość: Karolina Cholewins Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 06:35
                jestesmy gotowi - Kochani, ale widzę że dwa dni mojej nieobecności i nikt się
                Wami nie zajmuje;) Zaraz zwrócę uwagę informatykowi i postaramy się jak
                najszybciej rozwiązać problem. Poza tym naprawdę proszę o wyrozumiałość -
                trwają matury i test gimnazjalny i nic tu w tej chwili nie jest "normalne":)
                Pozdrawiam
                • Gość: Hanka Re: V LO - 50 lecie IP: 66.231.167.* 27.04.05, 14:05
                  Rozumiemy.
                  • Gość: Karolina Cholewins Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 06:55
                    Kochani, rozmawiałam na ten temat z kompetentnymi osobami i bardzo, bardzo Was
                    proszę - uzbrójcie się w cierpliwość. Postaramy się najszybciej jak się da.
                    Pozdrawiam serdecznie.
                    • Gość: Anka Re: V LO - 50 lecie IP: 217.97.147.* 29.04.05, 13:57
                      Jest już pierwszy link. Dziękuję i czekam na następne.:)
                      • Gość: Absolwent Re: V LO - 50 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 22:14
                        Karolina,coś Ty za dziewczyna?
                        • Gość: Karolina Cholewińs Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 08:35
                          Fajna niewątpliwie;)
                          • Gość: Absolwent Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 11:36
                            Jak z V LO to niewątpliwie.Zobaczę i uwierzę!
                            • Gość: Anka Re: V LO - 50 lecie IP: 217.97.147.* 05.05.05, 12:06
                              A linków nadal nie ma.:)
                              • Gość: Absolwent Re: V LO - 50 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 21:29
                                Pierwszy Rektor Uniwersytetu Bydgoskiego im.Kazimierza Wielkiego prof.Adam
                                Marcinkowski,to przypominam także absolwent Naszego V LO.Do spotkania coraz
                                bliżej!Pozdrawiam Karolinę!
                          • Gość: Bożena Re: V LO - 50 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:56
                            Karolina,
                            Ponownie prosimy Cię o interwencję w sprawie linków, których nadal nie ma.

Pozdrawiam
                            Bożena
                            • Gość: Kolega z V Lo Re: V LO - 50 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 22:08
                              Bożenka,jesteś umolna!Będą i to niedługo.Musisz się uzbroić w cechę,której Ci
                              brakuje:<cierpliwość>.Kto cierpliwy,temu i w kolejce do wieczności się nie
                              dłuży.A poza tym ponoć cierpliwi doczekają zbawienia wiecznego.
                              • Gość: Anka Re: V LO - 50 lecie IP: 217.97.147.* 08.05.05, 12:54
                                Jesteśmy cierpliwi, ale to juz trochę za długo trwa. Po co hasła "kliknji tu",
                                które i tak do niczego nie są potrzebne. Jesteśmy po prostu ciekawi i
                                spragnieni informacji. Prawda absolwenci? Pozdrawiam.:)
                              • Gość: Bożena Re: V LO - 50 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 19:34
                                Szanowny Kolego z V LO,
                                Przede wszystkim chciałabym wyjaśnić, że nie mówi się "umolna", tylko "namolna".
                                Jeżeli nie wierzysz, to proszę sprawdź w słowniku PWN. Będę złośliwa, ale
                                ciekawe, kto uczył Cię języka polskiego w V LO?
                                Jeśli zaś chodzi o problem nieaktywnych linków, to interesują się nim również
                                inne osoby (vide Anka). Uważam, że dzięki naszemu zainteresowaniu jeden link
                                jest aktywny (co dobrze wróży na przyszłość).

Serdecznie Cię pozdrawiam nieznany Kolego z V LO i życzę tej cierpliwości,
                                której tak wymagasz od innych.
                                • Gość: Anka Re: V LO - 50 lecie IP: 217.97.147.* 09.05.05, 10:05
                                  Jeszcze tego brakowało, żebyśmy się w 50-lecie pokłócili. :) Cierpliwość to
                                  ładna cecha, więc jesteśmy cierpliwi. Pozdrowienia!
                                  • Gość: Karolina Cholewińs Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 10:37
                                    Kochani Moi! Nie kłóćcie się proszę. Bo będę się czuła winna - bo jeśli ktoś
                                    zawinił, to instytucja, którą reprezentuję, że na czas nie zaspakaja Waszej
                                    potrzeby wiadomości. Oczywiście będe interweniowała ponownie, tylko proszę
                                    zrozumcie - bardzo, bardzo cieszy mnie Wasze zainteresowanie. Gdybym umiała i
                                    mogła zrobiłabym te linki sama, ale nie mogę... A szkoła - choć 50 lecie jest
                                    bardzo ważne, naprawdę przeżywa teraz gorący okres. Tak czy inaczej, jeśli
                                    musicie się troszkę pozłościc- złoście się na mnie- byle nie na szkołe;)
                                    pozdrawiam:)
                                • Gość: Kolega z V LO Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 08:13
                                  Bożenko,dziękuję za uwagę!Masz zapewne rację z powodu "Umolny- namolny".Ale
                                  wybacz!Jestem urodzonym bydgoszcazninem -pomorzakiem i używam nieraz słów z
                                  języka potocznego,którego Ty z racji różnicy wieku nie stosujesz.Zapraszam do
                                  lektury "Mostu Królowej Jadwigi" Jerzego Sulimy Kamińskiego.Języka polskiego
                                  uczyła mnie wspaniała wychowawczyni i profesorka mgr Halina Barcikowska w
                                  czsach,kiedy zapewne nie było Ciebie jeszcze na świecie.Mam przekonanie,że
                                  nauczyła mnie dobrze poprawnej polszczyzny.Zwroty z młodości pozostają i używam
                                  czasami wielu słów
                                  typu:cug,winkiel,lorbas,rojber,grandzić,szrober,mytel,ruksak,umolny itp
                                  itd.Pozdrawiam
                                  • Gość: Kolega z V LO Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 08:19
                                    Przepraszam,oczywiście : bydgoszczaninem i czasach,ta literówka!
                  • Gość: Justyna matura1986 Re: V LO - 50 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 11:54
                    kochani - czy ktoś z "naszych roczników" wybiera się na zjazd. Jeżeli tak to
                    napiszcie ilu was jest i czy jest sens przyjeżdżać
    • Gość: Karolina Cholewins Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 07:47
      Kochani- afera się szykuje ;) Dzień po planowanych obchodach są wybory
      prezydenckie - 2 tura. Nie liczyłabym na czyjąkolwiek wygraną w pierwszej...
      Bedziemy jakoś musieli rozwiązać ten problem - o czym niezwłocznie Was
      poinformuję.
      pozdrawiam
      Karolina cholewińska
      • Gość: Absolwent Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 16:06
        Wiadomo jak mamy postąpić!Masowo jako Absolwenci V Liceum wziąć udział w
        wyborach.I jak zawsze poprzeć ugrupowania antykomunistyczne i anty SLD z
        pochodnymi!Nie na darmo nauki otrzymane w naszym V Liceum wprowadzaliśmy w
        życie walcząc z gomulszczyzną,gierkowszczyzną,jaruzelszczyzną i wszystkimi
        podobnej maści.Do Naszego spotkania coraz bliżej i to jest najważniejsze!Roman
        K.
      • Gość: Anka Re: V LO - 50 lecie IP: 217.97.147.* 31.05.05, 10:16
        Czekamy na nowe informacje i linki oczywiście. :)
    • Gość: grzesiek K. Re: V LO - 50 lecie IP: *.hsd1.ma.comcast.net 14.06.05, 00:33
      czy bedzie jakas informacja, kto z tzw, grona zaszczyci obchody swa obecnoscia?
      Prof. babinska, Poleska, Rosiak, szala, Pawlak juz pewnie w kwiecie wieku, ale
      miloby ich spotkac? dajcie znac, czy cos na ten temat wiadomo.
      • Gość: Roman Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 07:20
        A co z naszymi ,mam nadzieję cieszącymi się dobrym zdrowiem profesorami z
        dawniejszych
        lat:Barcikowską,Ignatowską,Gollem,hr.Donimirskim,Szczerbą,Sołtysiakiem
        małż.Szalla i wieloma innymi.Nie zapominajcie o zaproszeniu Ich na Nasze święto.
        Vivant V L.O.,Vivant Profesores,Vivant Abiturientes!!!
        • Gość: Karolina Cholewins Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:55
          Kochani Absolwenci!!!!!
          Nowy termin Zjazdu ze względu na wybory prezydenckie o których już pisałam - 29
          października!!!!!Kinoteatr ul. Dwernickiego-godziny bez zmian!!!!!!!!
          A profesorów zapraszać bedziemy oczywiście! Prywatnie powiem - P. Goll w
          wyśmienitej kondycji jak zwykle czarujący, P. Dyr. Szczerba - również.
          • Gość: Hanka Re: V LO - 50 lecie IP: 206.248.70.* 16.06.05, 04:02
            Karolino-wielkie dzieki za uaktualnienie.Pozdrowienia.
            • Gość: Karolina Cholewins Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 08:21
              cała przyjemność po mojej stronie:)
              • Gość: Absolwent Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 11:03
                A jak się miewa wielka miłość naszego Kochanego Maniusia Pani profesor Marysia
                Stodolna!Do zmiany terminu spotkania na pewno dożyjemy.Oby nasze głosowanie
                dało efekt w postaci odejścia do lamusa skorumpowanej pzprowsko prosowieckiej
                ekipy!!!
                • Gość: Roman Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 11:07
                  Karolino,dziękuję za dobre wiadomośći.Prof.Goll widać jak zawsze trzyma klasę
                  także zdrowotną.Pozdrawiam1
                • Gość: Karolina Cholewins Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 12:46
                  Niestety o prof Stodolnej nic nie wiem:( Cieszę się, że Absolwenci okazują
                  wyrozumiałość w kwestii zmiany terminu:)
                  • Gość: Roman Re: V LO - 50 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 21:17
                    Żałuję,szkoda.Pozdrawiam!
          • Gość: Anka Re: V LO - 50 lecie IP: 217.97.147.* 17.06.05, 13:01
            Szkoda tylko, że na stronie internetowej "piątki" są wciąż stare informacje i
            nadal brakuje linków.
            • Gość: Karolina Cholewins Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 14:17
              ANiu - po raz setny już chyba bardzo przepraszam za opoznienia, ale
              potwierdzenie pisemne otrzymaliśmy dopiero wczoraj. Nasz informatyk jest na
              tygodniowym szkoleniu, a jakkolwiek "50" jest to bardzo ważna kwestia, nie jest
              jedyną sprawą, którą szkoła żyje. Jest wiele innych, których odłożenie na
              pożniej nie jest możliwe. Bardzo więc proszę o powstrzymanie się od krytyki i
              wyrozumiałość, gdyż naprawdę bardzo się staram abyście byli informowani w miare
              możliwości na bieżąco.pozdrawiam
              • Gość: Karolina Cholewins Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 08:09
                Na stronie poprawione:)
                • Gość: Karolina Cholewins zmiana obsługujących forum;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 11:41
                  KOchani Absolwenci pragnę Was poinformować, że od jutra spotykać się z Wami
                  będzie - zarówno tu - wirtualnie, jak i fizycznie - jeśli przyjdziecie do swej
                  ukochanej szkoły - pani Maja Simińska. Do niej kierujcie wszystkie swoje
                  pytania i uwagi:) MIło mi było z Wami i sądze,że oddaję Was w dobre ręce:)
                  Pozdrawiam
                  Karolina
                  • Gość: Heniek Re: zmiana obsługujących forum;) IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 27.06.05, 13:53
                    Nam również było bardzo miło. Dziękujemy i pozdrawiamy!
                  • Gość: Hanna Re: zmiana obsługujących forum;) IP: 206.248.70.* 27.06.05, 17:14
                    Dzieki, jestesmy Ci wdzieczni za wiadomosci.
                    • Gość: Absolwent Re: zmiana obsługujących forum;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 21:03
                      A kto to jest Pani Maja Simińska?Pragnę Ja bliżej poznać.Przed,czy po
                      maturze,wysoka,czy niska,blondynka,czy brunetka.Jakie ma oczy? czy piwne,czy
                      zielone.Czy jest sympatyczna,czy wyniosła?Lubię znać osoby,do których mam żywić
                      sympatię!Już żywię,bo przecież jest związana z naszym V Liceum.Pozdrawiam!
                      • Gość: Maja Re: zmiana obsługujących forum;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 11:29
                        Witam serdecznie. Jestem nową osobą obsługującą forum. Mam nadzieje że będzie
                        nam się miło rozmawiało. Jeszcze raz witam ;)
                        • Gość: Monika Re: zmiana obsługujących forum;) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.05, 21:13
                          Mam pytanie: czy będą zaproszeni nauczyciele nie pracujący już w VLO, ale nie
                          emeryci?
                          • Gość: Maja Simińska odpowiedź w sprawie zaproszonych nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 09:02
                            w chwili obecnej jeszcze dokładnie nie wiadomo. Wiem tylko tyle, że raczej tak
                            ale pewności nie ma. Dokładne informacje będa mi znane po poniedziałku i
                            zarówno po zebraniu z organizatorami zjazdu.
                            • Gość: Anka Re: odpowiedź w sprawie zaproszonych nauczycieli IP: 217.97.147.* 30.06.05, 09:49
                              Witamy seredecznie.:) Wiem, że jestem nudna, ale może udałoby się coś zrobić w
                              sprawie nieszczęsnych linków?
                              • Gość: Maja w sprawie linków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:32
                                Bardzo przepraszam ale jestem tu nowa na forum więc proszę o przybliżenie
                                sprawy a zobaczymy co da się zrobić
                                • Gość: Anka Re: w sprawie linków IP: 217.97.147.* 05.07.05, 12:29
                                  Już wyjaśniam: na stronie internetowej V LO są polecenia "kliknij tu", żeby
                                  obejrzeć listę już wpisanych uczestników jubileuszowych obchodów oraz jak
                                  wyglądało 40-lecie "piątki". Niestety, są one nieaktywne. Mam też uwagę co do
                                  księgi gości na Waszej stronie. Moim zdaniem, należałoby usuwać wpisy obraźliwe
                                  i wulgarne, które tam niestety zdarzają się.
                                  • Gość: Maja Re: w sprawie linków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 13:33
                                    w chwili obecnej administrator jest na urlopie ale jak tylko wróci na pewno
                                    zwróce mu na te fakty uwagę. Dziękuje za uwagi.
                                    • Gość: Absolwent Uczniowskie Forum V LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:58
                                      Poczytałem sobie trochę wypowiedzi prezentowanych na stronie internetowej
                                      naszego V LO.Posty niejakich:julineczka,fraktola i innych to stek rynsztokowego
                                      słownictwa i czteroliterowej /d..a/ tematyki.Czuję się zażenowany i urażony,że
                                      prowadzący pozostawia ten monotematyczny dyskurs w naszej poczcie.To wstyd i
                                      obraża na pewno wszystkich normalnych,byłych i aktualnych uczniów naszego V
                                      LO.Do naszego zjazdu z okazji 50-lecia coraz bliżej i proszę o uporządkowanie i
                                      sprzątnięcie tych brudów!!!
                                      • Gość: Anka Re: Uczniowskie Forum V LO IP: 217.97.147.* 06.07.05, 10:16
                                        Popieram, niektóre wpisy są po prostu żenujące i niesmaczne.
                                        • Gość: Maja Re: Uczniowskie Forum V LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:46
                                          obiecuje że będzie to zdecydowanie załatwione
                                          • Gość: Absolwent Re: Uczniowskie Forum V LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 08:15
                                            Dziękuję w imieniu swoim i tej bardziej kulturalnej naszej Braci.Pozdrawiam1
                                            • Gość: Uczeń Re: Uczniowskie Forum V LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 07:30
                                              Ale spadamy!czyżby wakacje na całego.A zjazd coraz bliżej!!!
    • Gość: adamo Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 15:51
      Juz coraz bliżej...ciekawe jak się pozmienialiśmy
      • Gość: Anka Re: V LO - 50 lecie IP: 217.97.147.* 20.07.05, 09:46
        Wcale się nie pozmienialiśmy:) Nadal jesteśmy piękni i młodzi! Do zobaczenia 29
        października.
        • Gość: Medyczka Re: V LO - 50 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 22:29
          Piękni i młodzi,to wierzę,ale czy zdrowi i bogaci?Hej ha ,zawierucha,jeden
          trzyma,drugi posty pisze!
          • Gość: Basia V LO - 50 lecie IP: *.awek.com.pl 26.07.05, 07:26
            A linkow jak nie ma tak nie ma. Najpierw byla matura, potem rekrutacja, potem
            urlop informatyka, potem.... A potem to bedzie nowy rok szkolny, przygotowania
            do zjazdu. Wiec chyba nie doczekamy sie. A juz szykowalam sie, by obejrzec
            zajecia z poprzedniego spotkania i zerknac na liste 'zjazdowiczow'.
            Pozdrowienia od 'zawiedzionej absolwentki' :-((

• Gość: Maja Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 08:50
              Przykro mi bardzo ale nadal administrator jest na urlopie. Nie będzie wcześniej
              niż pod koniec sierpnia. Jeszcze trochę cierpliwości.
              • Gość: Basia V LO - 50 lecie IP: *.awek.com.pl 26.07.05, 15:44
                A moze poprosic jakiegos ucznia, bo przeciez w programie klasy informatycznej
                jest tworzenie stron internetowych?
                I pewnie bedzie tak jak pisalam - zamieszanie w zwiazku z nowym rokiem
                szkolnym, przygotowania do zjazdu,,.... i aktualizacja linkow pojdzie w
                zapomnienie.
                Oj, niepodoba mie sie to!
                'Nieustajaco zawiedziona absolwentka'.
                • Gość: Basia Re: V LO - 50 lecie IP: *.awek.com.pl 26.07.05, 15:48
                  Nie dosc, ze jestm niecierpliwa, to jeszcze zrobilam blad. O, zgrozo! 'Nie
                  podoba ' napisalam razem!!!
                  'roztargniona absolwentka'
                  • Gość: do Basi Re: V LO - 50 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 21:53
                    "Oj,nie podoba mi się to...".Popraw się!
                    • Gość: gosc Re: V LO - 50 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 16:05
                      Chyba Basia ma rację:nic sie nie klei, same przeszkody. A może dyrekcja coś
                      więcej wie?
                      • Gość: Maja Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 07:58
                        Napiszcie co byście jeszcze chcieli wiedzieć na temet zjazdu. Na wszystkie
                        pytania na pewno będą odpowiedzi.
                        • Gość: Basia Re: V LO - 50 lecie IP: *.awek.com.pl 28.07.05, 09:36
                          Ja i pewnie nie tylko ja z radoscia zobacze zdjecia z poprzedniego spotkania i
                          dowiem sie ile osob (np z podzialem na rok+klasa) wezmie udzial w zjezdzie. To
                          wlasnie jest zwiazane z tymi 'nieszczesnymi' linkami.
                          Pozdrawiam - Basia
                          • Gość: Absolwent Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 10:08
                            Kiedy i gdzie będzie się można zapoznać z listą uczestników naszego
                            Zjazdu.Sądzę,że lista powinna być alfabetyczna z podziałem na roczniki
                            maturalne.Pozdrawiam!
                            • Gość: Maja Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 12:27
                              Odnośnie ewentualnego spisu to bardzo mi przykro ale w chwili obecnej oficjalny
                              spis taki nie istnieje dyż wpisowe zapłaciło dopiero 5 osób. Dyrekcja
                              podejrzewa że po sezonie urlopowym tych wpłat na konto będzie więcej i wtedy
                              powstanie alfabetyczny spis.
                              A jesli chodzi o zdjęcia z poprzedniego zjazdu, najpóźniej do 15 sierpnia
                              będą już na naszej stronie.
                              • Gość: Ja Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 09:13
                                Fajnie czekamy!Na razie wypada po 1 uczestniku Zjazdu na każde 10 lat istnienia
                                naszej piątki!
                                • Gość: matura 1990 Re: V LO - 50 lecie IP: *.crowley.pl 05.08.05, 15:10
                                  Jak na razie trudno jest wejsc na strone Ol. W zwiazku z tym mam pytanie:
                                  1. do kiedy wplacac wpisowe?
                                  • Gość: Hanna Re: V LO - 50 lecie IP: 206.248.71.* 05.08.05, 23:21
                                    Jezeli sie to nie zmienilo, byla wiadomosc, ze do 15-tego wrzesnia.
                                  • Gość: MAJA Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 08:04
                                    Potwierdzam, wpisowe prosimy wpłacać do 15 września na konto podane na stronie
                                    internetowej www.5lo.bydgoszcz.pl
                                    • Gość: Uczeń Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 08:39
                                      Brakuje mi informacji o zjeździe na stronie głównej naszego portalu!
                                      • Gość: Anka Re: V LO - 50 lecie IP: 217.97.147.* 16.08.05, 10:41
                                        Może jestem nudna,ale jaka jest szansa na linki w informacji o zjeździe
                                        absolwentów? Obawiam się, że jak rozpocznie się rok szkolny, nie będzie na to
                                        czasu. Sama informacja o zjeździe jest moim za mało reklamowana. Część
                                        absowentów pewnie nie wie, że coś takiego w ogóle ma miejsce.
                                        • Gość: Basia Re: V LO - 50 lecie IP: *.awek.com.pl 25.08.05, 08:13
                                          2 sieprnia Maja napisala: 'A jesli chodzi o zdjęcia z poprzedniego zjazdu,
                                          najpóźniej do 15 sierpnia będą już na naszej stronie.'
                                          I sa? A skadze!
                                          • Gość: Absolwent Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 08:52
                                            Dzisiaj żegnamy naszą koleżankę Urszulę.A jeszcze kilka dni temu rozmawialiśmy
                                            na temat naszego zjazdowego spotkania.Smutne,ale spotkamy się już po tej
                                            drugiej stronie!!!
                                          • Gość: Maja Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 11:06
                                            Takie dostałam zapewnienia odnośnie zdjęć, niestety nie zależy to ode mnie,
                                            tylko od informatyka, którego cały czas nie ma. Zdjęcia są już na cd więc tylko
                                            on musi zjawić sie i razem z nim pojawią się zdjęcia.
                                            • Gość: Basia Re: V LO - 50 lecie IP: *.crowley.pl 01.09.05, 13:26
                                              Dzisiaj poczatek roku szkolnego, a wiec informatyk pewnie pojawil sie w pracy!
                                              Czyli, czyli......
                                              • Gość: Anka Re: V LO - 50 lecie IP: 217.97.147.* 02.09.05, 10:11
                                                Czyli szansa,że doczekamy się linków, a może nawet nowych informacji;) Hurra!
                                                • Gość: Basia Re: V LO - 50 lecie IP: *.crowley.pl 02.09.05, 11:05
                                                  Ciekawe czy nasz 'tajemniczy informatyk' zdazy przed zjazdem, a ma na to 57
                                                  dni. Mozna wiec zaczac odlicznie.
                                                  • Gość: Hanna Re: V LO - 50 lecie IP: 206.248.72.* 02.09.05, 18:30
                                                    Mam pytanie -czy w Bydgoszczy jest glosno o zjezdzie? Czy jest informacja?
                                                  • Gość: grzesiek K. Re: V LO - 50 lecie IP: *.hsd1.ma.comcast.net 03.09.05, 00:53
                                                    Mam nadzieje, ze czytelnicy tego forum nie beda jedynymi uczestnikami zjazdu!
                                                    Poprosilem rodzine z Bydgoszcy o mala sonde, i 'zapodali' mi w tajemnicy, ze
                                                    informacja o zjezdzie jest minimalna. Nawet moi koledzy z Luczniczki i Kapy byli
                                                    zaskoczeni pytaniem. Moze dzial reklamy i kontaktow zagranicznych niezbyt sie
                                                    przyklada? Wiem, ze plakaty i spoty w TV kosztuja i zatem odpadaja, ale moze
                                                    ktos by puscil plotke, albo co? Np. ze zapowiedzial sie Jarek Zamojda, badz co
                                                    badz absolwent!
                                                    A propos, w tzw. ramowce wyczytalem, ze akademia odbedzie sie w Kinoteatrze, a
                                                    zajecia w podgrupach na Szarych Szeregow, jak do tego dodac msze ( pewnie
                                                    obowiazkowa), to caly dzien minie na podrozach z jednego konca miasta na drugi!
                                                    W pewnym wieku przestaje to byc az taka atrakcja!
                                                    Do zobaczyska na zjezdzie!
                                                  • Gość: Hanna Re: V LO - 50 lecie IP: 206.248.72.* 03.09.05, 14:34
                                                    A termin wplacania wpisowego-tuz,tuz.
                                                  • Gość: Basia Re: V LO - 50 lecie IP: *.crowley.pl 05.09.05, 07:52
                                                    Moze Maja nas poinformuje, czy cos na liscie 'drgnelo'.
                                                  • Gość: Maja 50-lecie tuż tuż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 07:54
                                                    Odnośnie informacji o zjeździe taka już była w prasie i radiu, ale
                                                    organizaotorzy mają zamiar jeszcze raz poinformowac absolwentów V L.O. o
                                                    zjeździe w lokalnych mediach (prasa, radio, komunikacja miejska). Zjazdem
                                                    interesuje się coraz więcej osób: przychodzą do szkoły dzwonią i mail-ują.
                                                    Wpłat na konto zjazdu również przybywa. Nie denerwujcie się szanowni absolwenci
                                                    wszystko będzie super.
                                                  • Gość: basia Re: 50-lecie tuż tuż IP: *.crowley.pl 05.09.05, 08:07
                                                    A czy wplacil juz ktos z klasy IVa matura 75?
                                                  • Gość: Absolwentka Re: 50-lecie tuż tuż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 08:09
                                                    Droga Maju,
                                                    A co z nieaktywnymi linkami? Czekamy od wielu miesięcy na ich uaktywnienie, ale
                                                    niestety nic się nie dzieje. Jakoś zrecznie ominęłaś ten temat. Chcielibyśmy
                                                    zapoznać się wreszcie z listą chętnych, ze zdjęciami z poprzedniego zjazdu etc.
                                                    Czekamy więc na odzew.
                                                  • Gość: Anka Re: 50-lecie tuż tuż IP: 217.97.147.* 05.09.05, 10:25
                                                    Popieram:)
                                                  • Gość: Maja Re: 50-lecie tuż tuż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 11:32
                                                    Jeśli chodzi o listę chętnych niestety nie mogę podać dokładnych nazwisk
                                                    ponieważ obowiązuje nas ustawa o ochronie danych osobowych. A odnośnie zdjęć ja
                                                    już zrobiłam wszytsko wiem że zdjęcia są już w szkole więc jest cicha nadzieja
                                                    że coś w końcu sie ruszy w tym kierunku.
                                                  • Gość: basia Re: 50-lecie tuż tuż IP: *.crowley.pl 05.09.05, 12:18
                                                    Nie musze znac nazwisk, ale chce wiedziec, czy bedzie ktos z mojej klasy (IVa,
                                                    matura 75). Nie mieszkam w Bydgoszczy, nie mam tam zadnej rodziny. Jesli sie
                                                    zdecyduje na przyjazd, to musze poszukac jakiegos noclegu. I nie chce, aby na
                                                    koncu okazalo sie, ze nikogo z mojej klasy nie bedzie.
                                                  • Gość: Maja Re: 50-lecie tuż tuż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 12:37
                                                    Jak na razie z ukończenia w roku 1975 nie ma nikogo, jednak wpłaty są coraz
                                                    częstsze i przybywają, jeżeli sobie życzysz Basiu do będę je sprawdzać co jakiś
                                                    czas i gdy taka się pojawi poinformuuje cie.
                                                  • Gość: Basia Re: 50-lecie tuż tuż IP: *.crowley.pl 05.09.05, 12:50
                                                    Dziekuje.
                                                    Byc moze wiecej osob czeka na taka informacje i stad nasze nalegania na
                                                    uaktywnienie tych 'nieszczesnych' linkow ( wlasnie jeden z nich mial podawac
                                                    ile osob z danego rocznika zadeklarowalo juz chec).
                                                  • Gość: Bożena Re: 50-lecie tuż tuż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 21:09
                                                    Droga Maju,
                                                    Czy mogłabyś podać informacje,ile osób z danego rocznika ukończenia liceum
                                                    zgłosiło chęć uczestnictwa? To byłoby bardzo pomocne dla wszystkich, np.
                                                    rok ukończenia 1965 x osób chętnych
                                                    rok ukończenia 1966 x osób chętnych
                                                    rok ukończenia 1967 x osób chętnych
                                                    rok ukończenia 1968 x osób chętnych itd.
                                                    Dziękuję w imieniu wszystkich forumowiczów:)
                                                  • Gość: Basia do Izy IP: *.crowley.pl 07.09.05, 07:44
                                                    Mysle, ze troche pozno na dyskusje o kosztach. Jestem przekonana, ze
                                                    organizatorzy i tak starali sie, aby bylo niedrogo. Przygotowanie takiego
                                                    spotkania, to wielkie przedsiewziecie i dobrze, ze znalazla sie grupa ludzi,
                                                    ktorzy sie tego podjeli. 'Zacisnij pasa' i przyjezdzaj :-)))
                                                  • Gość: Iza Re: do Izy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.05, 09:33
                                                    Nie jest moim celem ujmowanie czegokolwiek organizatorom. Wiem z autopsji, jaka
                                                    to ciężka praca i odpowiedzialność. Ale fakty są takie, że nikt z mojej klasy
                                                    nie zdecydował się wziąć udziału, kiedy powiedziałam, z jakim to się wiąże
                                                    kosztem. Są ludzie, dla których to naprawdę duża kwota, szczególnie, że
                                                    większość z nas ma już dzieci, sporo całkiem małe, a to zawsze będzie priorytet
                                                    w domowym budżecie. Z tych moich prób organizacyjnych zostało tylko tyle, że
                                                    spotkamy się zapewne w tym samym dniu, co zjazd, ale poza szkołą. Będziemy z
                                                    Wami duchem, przy jakimś tańszym piwku :)
                                                  • Gość: g Re: 50-lecie tuż tuż IP: *.hsd1.ma.comcast.net 08.09.05, 01:54
                                                  • Gość: grzesiek K. Re: 50-lecie tuż tuż IP: *.hsd1.ma.comcast.net 08.09.05, 02:22
                                                    Alez sie tlumnie na tym forum zrobilo! Az cieplo na sercu!
                                                    Mam kilka zastrzezen - pierwsze to rzekome prawne przeciwskazania podawania
                                                    nazwisk i rocznikow chetnych. Oczywiscie, gdyby przy wplacaniu wpisowego zapytac
                                                    delikwentow, czy sie na ujawnienie faktu chodzenia do V LO zgadzaja, to nie
                                                    byloby problemu (chyba, ze sie wstydza). Wszelako rzekoma prawna logika
                                                    argumentu jakos mi umyka. Dane osobowe - jak ze studiow mgliscie pamietam - to
                                                    np. adres, numer telefonu itp. - czyli cos co mozna wykorzystac w niecnym celu.
                                                    A lista chetnych niewiele sie rozni od np. listy mieszkancow klatki schodowej.
                                                    Tajemnicy panstwowej tez raczej sie w ten sposob nie lamie ( chyba ze to
                                                    przykrywka dla zjazdu tajnych agentow).
                                                    Po drugie - oplata. Wyszedlem z zalozenia, ze drugi raz 50-lecia obejsc sie nie
                                                    da, a szansa, ze ci co nie dotarli na 50-te, wybiora sie na 60-te, wydaje mi sie
                                                    znikoma. Poza tym, na marginesie, jak sie placi 3000 za bilet lotniczy, 90
                                                    zlotych nie zbawi. "Jak sie kupuje i las, i tartak, i psa..."
                                                    Wszelakoz dla tych, co beda z podrozy mozna by co nie co standard owego
                                                    poczestunku podniesc.
                                                    Po trzecie - zgadzam sie z przedmowcami, ze swiadomosc, ze koledzy i kolezanki z
                                                    mojego rocznika prawdopodobnie nie beda obecni, zmiejsza moj entuzjazm by
                                                    podrozowac 20 godzin z okladem do pieknego miasta Bydgoszczy i rownie pieknej
                                                    dzielnicy Kapa. Ja postanowilem zaryzykowac, ale nie zdziwie sie, jak masy -
                                                    skadinad wspanialych i wartych ponownego zobaczenia - absolwentow naszej szkoly
                                                    zdecyduja, ze gra nie warta swieczki.
                                                    Czyli w skrocie - celem zjazdu jest spotkanie starych kumpli. Jezeli ich tam nie
                                                    bedzie, to niezaleznie od tego jak uroczysta bedzie msza, i jak atrakcyjna
                                                    akademia ku czci - cele nie zostanie osiagniety. czyli - czas (
                                                    pieniadze)stracone. CBDU(co bylo do udowodnienia). GK
                                                  • Gość: Iza Re: 50-lecie tuż tuż IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.05, 09:42
                                                    Na to, aby nazwisko znalazło się na liście lokatorów teoretycznie też trzeba
                                                    teraz wyrażać zgodę ;) Możnaby jednak pisać chociaż rocznik, albo rocznik i
                                                    klasę, to by wiele dało. Ale to wymaga dość dużej pracy osoby, któa na bieżąco
                                                    musiałaby aktualizować dane przez ten następny tydzień.

Nie zgadzam się z tym, że Ci co nie przyszli na 50-lecie, nie przyjdą także na
                                                    60-lecie. Jest bardzo duża grupa osób, które stosunkowo nieadano rozpoczęły
                                                    kariery zawodowe, niedawno pozakłądały rodziny i na tym etapie swojego życia
                                                    trudno im - z niewielkich pensji a dużych kosztów - wyłożyć kasę na zjazd (o
                                                    bilecie lotniczym nawet nie wspominam ;). Za 10 lat ich sytuacja może być
                                                    całkiem inna i jak sądzę wówczas będzie im dużo łatwiej zafundować sobie taką
                                                    przyjemność. Jest oczywiście i druga strona medalu - dla niektórych 90 zł. to
                                                    gorsze i może oczekiwaliby większego standardu :) Gdzieś to się musiało
                                                    uśrednić, i dobrze. Na pewno będzie sympatycznie - czego wszystkim uczestnikom
                                                    szczerze życzę :)
                                                  • Gość: Maja Lista chętnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 10:17
                                                  • Gość: Maja Lista chętnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 10:20
                                                    Kochani moi naprawdę nie można podać imienia i nazwiska oraz rocznika
                                                    ukończenia szkoły. Bardzo mi przykro.
                                                  • Gość: basia Re: Lista chętnych IP: *.crowley.pl 08.09.05, 10:26
                                                    A rocznik + liczba zgloszonych osob? To chyba mozna .
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • Gość: Hanna Re: 50-lecie tuż tuż IP: 206.248.72.* 09.09.05, 18:27

asz racje. Ja tez licze, ze sie mi opaci ten wyjazd(czyli zobacze osoby z
                                                    naszych lat(1965-1969).Bilety lotnicze zrobily sie okropnie drogie-ale taki
                                                    zjazd jest tylko jeden!!Oczywiscie przemilo bedzie spotkac sie z nauczycielami.
                                                  • Gość: xxx Re: 50-lecie tuż tuż IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 14.09.05, 19:04
                                                    Drodzy Piątkowicze, byłem na jubileuszu 10 lat temu i rzeczywiście szkoła
                                                    pękała w szwach a teraz co się dzieje ?
                                                    Dziś mamy czternastego, a na liście wpłat figurują figurują tylko 84 osoby. Jak
                                                    na pięćdziesiąt roczników absolwentów to nie wygląda to imponująco. Za drogo
                                                    czy słabe nagłosnienie jubileuszu w mediach ?
                                                  • Gość: maja Re: 50-lecie tuż tuż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 20:52
                                                    xxx chciałam poinformowć że 84 os. to stan na 12.09 a od tego czasu czyli od
                                                    poniedziłku liczba wpłat znacznie się zwiększyła, codziennie odbieram mnóstwo
                                                    tel. i wiem że dopiero teraz ta liczba znacznie wzrośnie. Może już jutro
                                                    zostanie uaktualniona lista wpłacającyh.
                                                    Pozdrowiam Maja
                                                  • Gość: Nina Re: 50-lecie hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 20:33
                                                    szukam znajomych mojej mamusi z lat szkolnych ;) rok ukonczenia chyba 1980 ;)
                                                    biol-chem ;] eh... mile wspomnienia zwiazane z Pania Prof. Warszawska :)
                                                  • Gość: . Re: 50-lecie hehe IP: *.crowley.pl 23.09.05, 08:12
                                                    szukam znajomych mojej mamusi z lat szkolnych ;) rok ukonczenia chyba 1980 ;)
                                                    biol-chem ;] eh... mile wspomnienia zwiazane z Pania Prof. Warszawska :)
                                                  • Gość: Bożena Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 07:59
                                                    Słuchajcie,a może przy okazji spotkania w Bydgoszczy my forumowicze jakoś
                                                    spróbujemy się poznać.Z wielu postów wynika,że piszą tutaj świetni ludzie,
                                                    którzy mogą minąć się w czasie październikowego spotkania.Jest wiele osób
                                                    absolwentów 5 LO i jednocześnie mieszkańców Kapuścisk,które wspominały nasze
                                                    osiedle zmieniające się na przestrzeni kilkudziesięciu lat.Fajnie było ich
                                                    poznać.Może się umówimy w jakimś miejscu szkoły o określonej godzinie lub
                                                    oznaczymy,np.przypiętą plakietką w wybranym kolorze z oznaczeniem np.forumowicz.
                                                    To luźna propozycja.Co Wy na to?
                                                  • Gość: Basia uaktualniono link! IP: *.crowley.pl 07.09.05, 08:11
                                                    Od rana mila niespodzianka. Otoz aktualny jest link z informacja ile osob juz
                                                    wplacilo pieniadze !
                                                  • Gość: maja Re: uaktualniono link! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 08:19
                                                    Będziemy starać się uaktualniać go coraz częściej z powodu zwększonej
                                                    aktywności wpłat.
                                                  • Gość: bejzi Re: uaktualniono link! IP: *.crowley.pl 19.09.05, 21:46
                                                    Podaj proszę miejsce tego linku, bo ja juz kilkakrotnie bylam na stronie Vlo i
                                                    nic takiego nie widzialam.
                                                    Matura 1990
                                                  • Gość: Basia Re: uaktualniono link! IP: *.crowley.pl 20.09.05, 07:14
                                                    Sa dwa akytwne 'linki' - jeden z programem obchodow (pod slowem 'wiecej'), a
                                                    drugi podajacy liczbe osob, ktore wplacily pieniadze (pod slowem 'kliknij tu').
                                                    Oczywiscie te infoprmacje sa na stronie, ktora informuje o zjezdzie absolwentow
                                                    (strona glowna, drugi punkt po lewej stronie).
                                                    Powodzenia - na pewno znajdziesz :-(((
                                                  • Gość: Hanna Forumowicze------jak sie znajdziemy na zjezdzie? IP: 206.248.71.* 19.09.05, 22:42
                                                    Bozena w mailu z o7/09 dala propozycje, aby Ci z forum spotkali sie jakos.
                                                    Dobry pomysl.
                                                  • Gość: Bożena Re: Forumowicze------jak sie znajdziemy na zjezdz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 07:27
                                                    Tak Haniu, rzuciłam taką luźną propozycję,ale oprócz Ciebie nikt nie zareagował.
                                                    Rozpoczęłam nawet nowy wątek na forum szkolnych wspomnień,aby spotkać
                                                    się;niestety cisza trwa nadal.Może dzięki Tobie coś się ruszy???
                                                    Pozdrawiam Cię serdecznie,
                                                    Krajanka z Kapuścisk, z ulicy Kapuściska(kiedyś tam mieszkałam).
                                                  • Gość: Basia Re: Forumowicze------jak sie znajdziemy na zjezdz IP: *.crowley.pl 20.09.05, 11:47
                                                    Wyznaczmy wiec miejsce i godzine spotkania.
                                                    Dzisiaj mija drugi termin, a ja ciagle 'w zawieszeniu' (jeszcze nie wplacilam).
                                                    Cos czuje, ze mam szanse na 'sam na sam' z profesor Stodolna.
                                                  • Gość: maja Re: Forumowicze------jak sie znajdziemy na zjezdz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:08
                                                    Ze względu na codzienne telefony absolwentów naszej szkoły wpłat na zjazd można
                                                    dokonywać maksymalnie do konca wrzesnia, ale to juz naprawde ostateczny termin.
                                                  • Gość: Hanka Re: Forumowicze------jak sie znajdziemy na zjezdz IP: 206.248.70.* 20.09.05, 17:06
                                                    Basiu-na co ty czekasz? Oczywiscie wplac. Czy myslisz, ze nas ,tych co
                                                    skonczyli przed 1970 bedzie malo? Zbierze sie mila grupka.
                                                    Co do osob z tego forum, jak myslicie, moze przypniemy sobie mala kokardke,
                                                    powiedzmy zielona?
                                                  • Gość: Bożena Re: Forumowicze------jak sie znajdziemy na zjezdz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 19:32
                                                    OK, Haniu przypinamy zielone kokardki !!!
                                                  • Gość: Hanka Forumowicze-----przypinamy zielone kokardki!! IP: 206.248.68.* 20.09.05, 22:47
                                                    Ciesze sie, ze pomysl Ci sie podoba. Latwo sie znajdziemy w tlumie.
    • Gość: iza Za co opłata? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.05, 13:45
      Mam pytanie odnośnie opłaty zjazdowej. Co w ramach niej absolwentowi
      przysługuje? Czy to jest za wstęp do Kinoteatru, czy za jakiś poczęstunek w
      szkole? Nie ukrywam, że wydaje mi się ona dość wysoka i ciągle jeszcze
      powstrzymuje mnie od zadeklarowania swojego udziału w zjeździe.
      • Gość: maja Re: Za co opłata? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 14:54
        Praktycznie opłata jest za wszystko co wymieniłeś(aś), czyli kinoteatr,
        poczęstunek a oprócz tego za rózne pamiątki tyle co wiem to będą pamiątkowe
        zdjęcia jakiś tarcze czy coś w tym stylu. Dokładnie powiem wam jutro, ale na
        pewno warto !!!
        • Gość: iza Re: Za co opłata? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.05, 13:14
          Być może, że warto, ale dla wielu osóbh, które chętnie skorzystałyby z
          możliwości spotkania przede wszystkim z nauczycielami, opłata jest zdecydowanie
          za wysoka :) Takie jakieś biedne pokolenie :) Może by jakąś niższą opłatę dało
          się ustalić, np. dla tych, którzy nie skorzystaliby z imprezy w Kinoteatrze i
          pamiątek, a tylko ze spotkania w szkole?
          • Gość: Maja Re: Za co opłata? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 14:06
            Musiałabym zapytac czy w ogóle ktos brał pod uwagę taka ewentualność.
            • Gość: iza Re: Za co opłata? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.05, 14:24
              Bardzo proszę się podpytać a jakby nie brali pod uwagę to zarekomendować taką
              możliwość. Coraz więcej osób dowiaduje się o zjeździe i chętnie wzięłoby
              udział, ale wielu zrezygnuje z powodu ceny. Szczególnie dla młodych nauczycieli
              to wysoka kwota. Poza tym może dałoby się przesunąć termin wpłaty do końca
              września - dopiero teraz informacja o zjeździe zaczyna docierać do szerszego
              grona ludzi (dobra hjest reklama w autobusach) a zanim się skrzyknie większa
              grupa to trochę trwa.
            • Gość: Maja Obniżona zapłata. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 14:24
              Rozmawiałam z jednym z organizatorów, to naprawde nie jest wygórowana np. w Iv
              L.O. za podobną imprezę zapłacili 175 zł od osoby; więc myślę że naprawdę nasza
              cena za 50-lecie nie jest duża.
              • Gość: Maja Termin wpłat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 14:33
                A jesli chodzi o przedłużenie terminu, to ewentualnie możemy poczekać do 20,
                gdyż musimy wpłacić zaliczka za znaczki dla was i jedzonko.
                • Gość: iza Re: Termin wpłat IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 06.09.05, 19:34
                  Drogo czy niedrogo to pojęcia jak wiadomo względne :) Ponieważ nie wiadomo co
                  wchodzi w skłąd tej opłaty. Jeśli obiad z trzech dań z winem, to może i
                  niedrogo, jeśli przekąski i ciasteczka, to niestety drogo. Ale mam nadzieję, że
                  dopiszą Ci lepiej uposażeni absolwenci. Wiem jednak, że przy tym poziomie
                  opłaty bardzo dużo osób się nie zdecyduje na uczestnictwo i trochę mi szkoda.
                  Może zjawimy się na 60-lecie :))
                  • Gość: Harald Publikacja o szkole IP: 83.238.70.* 06.09.05, 20:45
                    Witam.
                    Słyszałem, że ma być wydana publikacja o V LO. Proszę o bliższe informacje na
                    ten temat.
                    Pozdrawiam!
                    • Gość: Maja Re: Publikacja o szkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 07:35
                      Będzie to publikacja okolicznościowa gdzie m.in. znajdować się będą informacje
                      o szkole co działo się przez te 50 lat, o absolwentach o nauczycielach itp.
                      • Gość: Bożena Informacje o uczestnikach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 07:45
                        Droga Maju,
                        Ponawiam prośbę. Czy mogłabyś podać informacje,ile osób z danego rocznika
                        ukończenia liceum
                        zgłosiło chęć uczestnictwa? To byłoby bardzo pomocne dla wszystkich, np.
                        rok ukończenia 1965 x osób chętnych
                        rok ukończenia 1966 x osób chętnych
                        rok ukończenia 1967 x osób chętnych
                        rok ukończenia 1968 x osób chętnych itd.
                        Dziękuję w imieniu wszystkich forumowiczów:)

• Gość: Maja Informacje o uczestnikach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 07:57
                          Ze względu na początek roku i to że szkoła żyje własnym życiem bardzo
                          intensywnym oraz ustalono przez komitet organizacyjny jest to niewykonalne
                          ponieważ po pierwsze niestety nie wszyscy piszą rocznik ukończenia szkoły, po
                          drgie nie ma kto się tak naprawdę tym zająć, wpłat codziennie dochodzi i nie
                          jesteśmy wstanie tego codziennie pilnować. Może znalazłby się ktoś z
                          absolwentów kto zająłby się tym postaramy się udostępnić wszystko co by było
                          potrzebne. Pozdrawiam Maja
                          • Gość: Maja Informacje o uczestnikach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 12:01
                            Bardzo mi przykro ale po rozmowie organizatorów z prawnikami jednak nie możemy
                            ze względu na ochronę danych osobowych udostępnić list z imieniem i nazwiskiem
                            oraz datą ukończenia V L.O.
                            Pozdrawiam Maja
                            • Gość: bejzi Re: Informacje o uczestnikach IP: *.crowley.pl 14.09.05, 22:12
                              no dobrze. Czy jednak jest gdzies lista taka jak proponowano: rocznik - ilość
                              zgłoszeń?
                              • Gość: Basia Re: Informacje o uczestnikach IP: *.crowley.pl 15.09.05, 08:07
                                A wydaje sie, ze to takie proste - zrobic tabelke z podzialem na lata i klasy i
                                ja po prostu uzpelniac. Ale coz, na to nie ma co liczyc. Prosby o taka
                                informacje pojawily sie juz dosyc dawno, ale pozostaja bez echa :-(((

• Gość: Maja Re: Informacje o uczestnikach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 13:03
                                  Droga Basiu !!!
                                  Może i wydaje się to takie proste ale jest jedna bardzo istotna rzecz, bardzo
                                  dużo osób nie pisze na wpłatach roku ukończenia szkoły.
                                  • Gość: Basia Re: Informacje o uczestnikach IP: *.crowley.pl 15.09.05, 13:31
                                    Duzo osob nie pisze, ale ktos w koncu pisze. Mozna przeciez zrobic
                                    rubryke 'inne' i w niej 'zliczac' te osoby. Bo przeciez 'dla chcacego nie ma
                                    nic trudnego'...
                                    Ale juz nie bede pisac na ten temat, bo to zaczyna sie robic nudne.
                                    Pozdrawiam :-)))
              • Gość: Hanna Re: Obniżona zapłata. IP: 206.248.72.* 06.09.05, 15:23
                Pytalam osoby z innych szkol i miast-nasza kwota nie jest naprawde duza.
    • Gość: Hanna Re: V LO - 50 lecie-matematyka IP: 206.248.76.* 13.09.05, 14:55
      Jezeli zalozymy, ze co roku nasze liceum konczylo ~100 absolwentow-to przez 50
      lat bylo ich okolo 5000. Tylko 84 osoby wpisaly sie na zjazd-na razie. Co sie
      stalo z innymi? Wyjechali, nie lubili szkoly czy szkoda im 90zl?
      • Gość: grzesiek K. Re: V LO - 50 lecie-matematyka IP: *.hsd1.ma.comcast.net 13.09.05, 21:34
        Obawiam sie, ze wytlumaczenie jest bardzo przyziemne. Uczestnicy tego forum,
        sadzac z powtarzajacych sie imion, to dosc nieliczna grupa. A wyglada na to, ze
        jak sie sie tu - na forum - nie bywa, to o zjezdzie sie nie wie. Z pieciu moich
        kolegow, ciagle mieszkajacych w Bydgoszczy, zaden o zjezdzie nie slyszal.
        Mlodsze roczniki, ktore sie po swiecie nie rozlazly i maja ciagle kontakt, albo
        jeszcze na nostalgie nie cierpia, albo 90 zlotych zaluja. A ci po 40-stce, albo
        po swiecie rozsiani (jak ja), albo z nikim z Bydgoszczy nie utrzymuja kontaktow
        i o zjezdzie nie wiedza. Z czego wynika, ze haslo z epoki komuny "reklama
        dzwignia handlu" i dzisiaj dziala.
        • Gość: Anka Re: V LO - 50 lecie-matematyka IP: 217.97.147.* 14.09.05, 14:54
          To prawda, reklama zjazdu jest kiepska, żeby nie powiedzieć żadna. Poza tym z
          tego co słyszałam, to dla niektórych 90 złotych to stanowczo za dużo i właśnie
          z tego powodu nie zamierzają iść. Smutne, ale prawdziwe. "Piątka" trochę słabo
          się postarała, żeby dotrzeć do większej grupy osób. Umieszczenie skąpej
          informacji na stronie internetowej i forum to za mało. Pozdrawiam!
          • Gość: Maja Re: V LO - 50 lecie-matematyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 17:11
            Przepraszam bardzo, ale nie tylko jest strona internetowa i forum. Kto czyta
            prasę i słucha radia PIK mógł znaleźć reklamę naszego "sentymentalnego" zjazdu.
            Ogłoszenia nawet w zeszłym tygodniu było w gazecie wyborczej (ogólnopolskiej)i
            w lokalnej gazeci - Pomorskiej.
            Pozdrawiam Maja
        • Gość: Bogdan z Oz Re: V LO - 50 lecie-matematyka IP: *.bat.dialup.connect.net.au 28.09.05, 12:27
          I ci co sa dobrze po 40-ce czasami tu zabladza. Moj rocznik maturalny 1974 na
          pewno bedzie licznie reprezentowany. Mamy grupe ludzi ktorzy dbaja o to i
          trzymaja ludzi w kupie i tak to jest od 31 lat. Do mnie na Antypody wiesc
          dotarla dopiero wczoraj i bardzo zaluje ze nie moglem zorganizowac wyjazdu.
          Obiecuje sobie ze przyjade na 60-tke. Ja mam wciaz kontakt z moja klasa i
          druzyna tez jest prawie w komplecie.
          Pozdrowienia dla wszystkich uczestnikow zjazdu i udanej zabawy.
          • Gość: emka Re: V LO - 50 lecie-matematyka IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 28.09.05, 13:42
            Witam serdecznie wszystkich a przede wszystkim uczestnikow zjazdu.
            Chcialam tylko upewnic Pana Bogdana z Antypody ze nie On ma najbardziej siwa
            brode. Znajduja sie osoby jeszcze starsze, ktore tutaj zagladaja...
            Ja np konczylam mature w roku 1968... Ah, rocznik 67-68 to byly lata...
            Ciekawa jestem czy na zjezdzie beda absolwenci tych rocznikow. Musimy sie
            spieszyc bo na 60-cio lecie moze zabraknac nam sil i nie damy rady przyjechac....:-)
            Sle pozdrowienia z dosc daleka bo 1500 km od Bydgoszczy
            • Gość: Hanka Do Emki IP: 206.248.68.* 29.09.05, 01:26
              To swietnie, ja w 1969-powspominamy. Jezeli chcialabys nas spotkac, Bozena i ja
              mamy zamiar miec zielona kokardke( "w klapie") -to dla nas z tego forum.
              Latwiej sie znajdziemy. Ja do kraju zjezdzam 28-go rano, czyli tuz przed
              zjazdem/
              • Gość: emka Re: Do Hanki IP: *.w83-200.abo.wanadoo.fr 29.09.05, 12:52
                Witam serdecznie i ciesze sie bardzo ze jest kilku chetnych do zabawy. Uwazam ze
                w zyciu potrzebne sa chwile gdy czlowiek moze nie brac sie na powaznie (nie
                robiac z siebie jednak posmiewiska) O ziolonych kokardkach wyczytalam w waszych
                rozmowach i oczywiscie podpisuje sie pod tym haslem. Coprawda w naszym wieku
                odpowiedniejszy by byl gozdzik (jak mowil Pietrzak na imprezie w latach 80 tych
                : klapa, raczka, uscisk, gozdzik...) Gorzej bedzie z ta "klapa" bo jak nie ma
                marynarki.. Ale to nic, ja moge nawet w zebach... :-)
                Haniu, zrozumialam ze jestes spoza Bydgoszczy. Moze nie masz ochoty pisac na
                forum dokladnie skad jestes ale czy mozesz powiedziec ile km dojezdzasz ?
                A tak wogole to ciekawa jestem ilu uczestnikow jest z poza Bygdoszczy ?
                Pozdrawiam wszystkich i kazdego z osobna - emka
                • Gość: Basia skad przyjedziemy IP: *.crowley.pl 29.09.05, 13:15
                  Ja np jestem spoza Bydgoszczy. Ale jest to zaledwie okolo 170 km (wiec do
                  rekordu bardzo, bardzo daleko). Mieszkam w Trojmiescie. W Bydgoszczy nie bylam
                  od ponad 10 lat.
                  • Gość: Hanka Re: skad przyjedziemy IP: 206.248.68.* 29.09.05, 13:45
                    Basiu, a kiedy zdawalas mature? I oczywiscie nie o rekord chodzi, raczej o
                    trud, aby byc na zjezdzie!!,hahahha
                    • Gość: Basia Re: skad przyjedziemy IP: *.crowley.pl 29.09.05, 13:53
                      Mature zdawalam w 75 roku.
                      • Gość: Maja roczik 1975 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 14:43
                        Haniu z waszego rocznika do 27 jest ok. 20 osób, ale niestety nie wszyscy
                        jeszcze pisza rok ukończenia szkoły a jest tych osób ponad 60 więc całkiem
                        możliwe że w tym gronie też sa absolwenci z twojego rocznik.
                        Pozdrawiam Maja
                        • Gość: Maja Re: roczik 1975 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 14:44
                          Przepraszam ten post jest do Basi
                          • Gość: Basia Re: roczik 1975 IP: *.crowley.pl 29.09.05, 14:57
                            Maju, dziekuje za informacje. Na forum odezwala sie kolezanka z bylej klasy,
                            wiec juz mi razniej !
                            Pozdrawiam Basia
                          • Gość: Hanka Matura-1969? IP: 206.248.69.* 29.09.05, 23:10
                            A my?
                            • Gość: Maja Re: Matura-1969? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 07:37
                              Z rocznika 1969 jest oficjalnie 6 osób, ale to naprawdę nie jest wiążące z
                              dwóch przyczyn: po pierwsze z dużej ilości "osób bez rocznika" a po drugi że
                              cały czas absolwenci dokonują wpłat.
                              • Gość: Hanka Re: Matura-1969? IP: 206.248.65.* 30.09.05, 18:18
                                Maja, szesc osob to juz mily "stolik" do pogadania i powspominania.O czterech
                                wiem,bedzie milo spotkac inne.Bardzo dziekuje za informacje, jestes bardzo mila.
                                • Gość: Harald Matura-2002 IP: 83.238.70.* 30.09.05, 19:22
                                  Hej!
                                  A ile osób jest z rocznika 2002 (Jeżeli oczywiście nie sprawi kłopotu
                                  sprawdzenie).
                                  Pozdrawiam!
                                  • Gość: Maja Re: Matura-2002 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 07:38
                                    Harald z rocznika 2002 oficjalnie na razie jest 1 osoba (dane na 28.09)
                                    Pozdrawiam Maja.
                                    • Gość: Bożena Matura-1982 do Mai IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 08:30
                                      Maju,
                                      Ile osób zgłosiło się z rocznika 1982.Słynny rocznik, który nie miał studniówki
                                      z powodu stanu wojennego (nie mieliśmy też balu maturalnego...).
                                      Z góry dziękuję.
                                      • Gość: Absolwentka Re: Matura-1982 do Mai IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 08:55
                                        W 1982r. bale maturalne były zabronione "bez"praw/i/em Stanu
                                        wojennego.Stanowiły bowiem zgromadzenie,które groziło "porządkowi"
                                        wprowadzonemu przez gen.Jaruzelskiego i WRON-ę i zagrażało ustrojowi
                                        socjalistycznemu oraz tzw."bratnim" narodom.Wspominam te lata z niesmakiem i z
                                        tego powodu nie mam miłych wspomnień z V LO.Szczególnie żle wspominam
                                        rusycystkę!Pozostałym rocznikom życzę miłej zabawy z fajnymi wspomnieniami!
                                      • Gość: Dla Bożeny Re: Matura-1982 do Mai IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 10:21
                                        Droga Bożenko wg stanu na 30.09 tych wpłat z rocznika 82 jest 25.
                                        Pozdrawiam Maja
                              • Gość: emka lata 1963-68 IP: *.w83-200.abo.wanadoo.fr 03.10.05, 20:41
                                Drodzy absolwenci, czy sa moze w naszym gronie osoby ktore pamietaja okres
                                1963-68 ? Byl to okres bardzo modny na zespoly wokalne. Pamietam ze byl taki
                                zespol "Filipinki"... W Polsce byly Filipinki a i nasze liceum mialo swoje
                                dziewczynki spiewajace i calkiem, calkiem ladne. Niestety nie pamietam ich
                                nazwy. Chcialabym wiedziec czy ktos sobie przypomina ten zespol oraz jak sie on
                                mial nazwe? Ciekawa jestem co sie potem stalo. Czy na zjezdzie beda absolwenci z
                                tych rocznikow ? Rozumiem ze organizatorzy maja inne klopoty na glowie niz
                                zawiadamianie nas ile osob z jakiego rocznika zapisalo sie na zjazd... Mysle ze
                                swietnie dajemy sobie rade... Kochani pusccie farbe jezeli cos na ten temat
                                wiecie. Z gory dzieki - emka
                                • Gość: Maja Re: lata 1963-68 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 07:38
                                  32 osoby są z tych roczników. Ale nie wiem czy czytałaś emka, że ponad 65 osób
                                  nie napisało daty ukończenia szkoły.
                                  Pozdrawiam Maja
                                  • Gość: emka Re: lata 1963-68 IP: *.w83-200.abo.wanadoo.fr 04.10.05, 21:22
                                    Serdecznie dziekuje Maju za konkretna wiadomosc. Widze ze jestes na biezaco z
                                    informacjami (lub "blisko" listy). 32 osoby to ladna grupa a jak do tego sie
                                    doda jeszcze kilka osob z zapisow "niedatowanych" no, no...
                                    Kolejne pytanie na furum : kto byl na 40 tej rocznicy ? Chetnie uslysze jak
                                    wygladaly tak strona oficjalna jak i ta bardziej prywatna ? Z gory dziekuje i
                                    pozdrawiam - emka
                        • Gość: Hanka Re: roczik 1975 IP: 206.248.69.* 29.09.05, 23:09
                          O, to naprawde swietnie, nie spodziewalam sie takiego "tlumu" Nie moge sie
                          doczekac przyjazdu. Do milego zobaczenia.
                • Gość: Hanka Re: Do Hanki IP: 206.248.68.* 29.09.05, 13:22
                  Los mnie rzucil daleko, wylatuje 27/10 a bede rano,28/10 w kraju.Ale uwazam, ze
                  na taka impreze musze przyjechac. Nie udalo mi sie na 40-tke szkoly, bo nie
                  wiedzialam o zjezdzie, wiec mam nadzieje, ze dozyje do 60-siatki.
                  Mowiac o kokardce nie mialam na mysli czego ogromnego, taka "lezke" jak robia
                  rozne organizacje, np.popierajace walke z rakiem czy Aids.
                  Mam nadzieje, ze znjadziemy czas , aby pogadac. Jestem pewna , ze dwie
                  conajmniej dziewczyny z naszej klasy bede, tak wiec grupa sie powiekszy, nie
                  martw sie.
                  Coz jeszcze na teraz-jestem stara mieszkanka Kapuscisk(od 1952 roku),
                  mieszkalam na Kapusciska 5.Wyjechalam w 1970 , ale wraca z duzym sentymentem.
                  • Gość: emka Kraj IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 30.09.05, 02:02
                    Witam Cie Haniu. Ja rowniez uwazam ze na taka uroczystosc trzeba sie
                    zmobilizowac. Takze nie bylam na 40-tce bo nie wiedzialam. No i mysle ze na
                    60-ta rocznice bede wstanie dotrzec na wlasnych nogach :)
                    Ja rowniez jestem dosc daleko. Przyjezdzam do Bydgoszczy w czwartek wieczorem. O
                    imprezie dowiedzialam sie od rodziny, podpowiedziala mi aby zerknac na strone
                    internetowa LO. Inaczej byloby sie odbylo beze mnie.
                    Acha, ja rowniez mieszkalam na Kapusciskach pod nr 8 (od samego poczatku
                    istnienia osiedla - mysle ze bylo to okolo roku 1951-52). Mieszkam poza krajem
                    od 1968. Zupelnie Cie rozumiem ze wracasz z sentymentem. Niestety miasto sie
                    rozrasta i osiedle sie zmiania - coraz trudniej trafic na znajome twarze.
                    O wlasnie - zjazd jest dobrym powodem ku temu. Ciesze sie wiec ze ponownie
                    nawiaze kontakty i byc moze znajde kogos znajomego. A moze my sie znam...
                    Pa
                    • Gość: Hanka Re: Kraj IP: 206.248.65.* 30.09.05, 18:12
                      Byc moze. Znalazlam fotoragrafie z Pierwszej Komuni Sw. naszego 1951 rocznika.
                      Duzo twarzy pamietam , czociazby z 46-tej Podstawowki.Bedzie co wspminac, emka-
                      pamietaj o zielonej!!
                  • Gość: emka Re: Do Hanki IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 30.09.05, 02:12
                    Haniu a gdzie Ty zdawalam mature ? Chyba jeszcze na Luczniczce (chodzie o byly
                    przystanej tramwajowy bo wiem ze dzis Luczniczka ma inne znaczenie...) ?prawda
    • Gość: Harald Re: V LO - 50 lecie IP: 83.238.70.* 24.09.05, 21:42
      Maju, czy to prawda, że w związku z 50-leciem poszukujecie ludzi, którzy
      piszą/pisali wiersze?
      • Gość: Maja Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 07:28
        Jestem bardzo zdziwiona twoim pytaniem, dosłownie mnie zaskoczyłeś. Pierwsze
        słyszę żebyśmy kogoś takiego poszukiwali ale mimo wszystko zapytam kogoś z
        komitetu organizacyjnego.
        • Gość: Harald Re: V LO - 50 lecie IP: 83.238.70.* 26.09.05, 09:36
          Zasugerowałem się tekstem mikary:
          absolwenci 5lo w bydgoszczy
          Autor: mikara
          Data: 19.09.05, 16:26

szukam absolwentów 5 lo ,którzy piszą - do szuflady bądź wydają.w związku z
          50-leciem szkoły planuje sie wydanie zbioru przedstawiającego twórców
          wywodzących sie z tego środowiska szkolnego.informacje, teksty potrzebne
          natychmiast.

Wolałem jednak dowiadywać się u źródła, stąd moje pytanie.
          Pozdrawiam!

• Gość: Maja Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 12:32
            Może mikara Haraldzie sama na własną rękę poszukuje ludzi piszących wiersze.
          • Gość: vika Re: V LO - 50 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 23:37
            Wiem, że byli poszukiwani absolwenci, którzy piszą, ponieważ planowane było
            wydanie tomiku poezji lub prozy byłych uczniów. Jestem zdziwiona, że osoba
            zaangażowana w organizację 50-lecia nic o tym nie wie - może jakaś słaba
            komunikacja wewnątrz komitetu organizacyjnego. Haraldzie, proponuję abyś
            skontaktował się z p. Krutnik - polonistką V LO, wydaje mi się, że to ona
            poszukiwała "literatów-absolwentów". Pozdrawiam ciepło.
            • Gość: Maja Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 07:33
              Bardzo mi przykro ale to nie moja wina odpowiedź padła nie ode mnie ale od
              uczestnika z komitetu organizacyjnego, który był w szkole. A jeśli chodzi o
              panią Krutnik to jest to całkiem możliwe, że komunikacja zawiodła gdyż Pani
              Krutnik nie ma w szkole jest na urolpie zdrwotnym.
              • Gość: Nina =] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:31
                szukam absolwentow z 1980 r ;) lub cos kolo tego...

pisac:

ninaola@op.pl
                • Gość: Bożena Re: =] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 21:55
                  Kończyłam w 1982 roku biol-chem mieszaną,której wychowawczynią była Ewa
                  Babińsksa.Prócz tego mieliśmy "super zestaw" nauczycieli, czyli
                  pp.Poleska,Butny,Warszawska,Kapela,ale na osłodę był profesor Goll.
                  Muszę przyznać,że teraz jest co wspominać...
                  Ustaliłyśmy tu na forum razem z Hanną,że przypinamy zielone kokardki,aby
                  rozpoznać się na zjeździe.
                  Pozdrawiam serdecznie;)
    • ewa.astra Re: V LO - 50 lecie 28.09.05, 22:39
      Witam:)...pozdrawiam absolwentów rocznika 1975:)))..nigdy nie byłam na
      zjeżdzie , gdyż od dawna nie mieszkam w Bydgoszczy...ale tym razem nie
      odpuszczę...mam nadzieję,że będzie nas sporo...bedzie co powspominać ,aż
      zakreci się łza w oku....a co tam, ja ciągle mam 20 lat...a
      Wy?..pozdrawiam ...Ewa z IV b (była mat,-fiz.)...prawde mówiąc, nie pamietam
      literki:(
      • Gość: Basia do Ewy.astra IP: *.crowley.pl 29.09.05, 07:36
        Ewo! Strasznie sie ciesze, bo wreszcie odezwal sie ktos z mojego, czyli 75-
        tego, roku. Ja poczatkowo chodzilam do klasy 'b', ale jak juz przestala byc mat-
        fiz., to przeszlam do 'a'. Nie bylam na poprzednim zjezdzie, ale byla moja
        siostra i spotkala dziewczyny z 'b', wiec miejmy nadzieje, ze na 50-leciu tez
        sie pojawia. A wiec do zobaczenia - Basia
        • Gość: ewa.astra Re: do Ewy.astra...dla Basi IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 29.09.05, 22:27
          Basiu chyba wiem kim jestes...dodam, ze bedzie jeszcze Ania, Grazyna i moze
          Hanka...zawsze trzymalysmy sie razem wiec moze juz wiesz kim jestem..wiec nasz
          rocznik to juz kila osob na pewno....pozdrawiam...do zobaczenia:)
          • Gość: Basia Re: do Ewy.astra IP: *.crowley.pl 30.09.05, 09:17
            Ewo, ja chyba tez wiem, ktora Ewa jestes. Byly trzy Ewy, ale jesli sie
            trzymalas z Grazyna P. , to chyba jestes Ewa S.
            Mam ksiazeczke o naszej szkole, ktora byla wydana z okazji poprzedniego zjazdu.
            Jest w niej spis wszystkich absolwentow, wiec to mi troche pomoglo.
            Na porzednim zjezdzie byla Gosia K. i Danka T. (ona potem przeszla do 'a'),
            wiec moze teraz tez beda.
            Pozdrawiam - Basia
            • Gość: Ewa.astra Re: -dla Basi:) IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 30.09.05, 19:52
              Cześć Basia.....BINGO...jestem Ewa S......dobre rozumowanie...no jak przystało
              na logiczny matematyczny umysł, w końcu miałyśmy dobre
              podstawy....hi...:)...pozdrawiam EWA
    • Gość: Absolwent Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 07:46
      Wróciłem właśnie po dłuższej nieobecności w Polsce i zapoznałem się z
      informacjami na temat naszego zjazdu.Spotkanie miało pierwotnie odbyć się w
      Teatrze Polskim,Skąd Kinoteatr?To jak kiedyś mówiono flaubuda.Jestem
      absolwentem z 1960r.Ciekawi mnie,ile jest zgłoszeń z tych pierwszych lat
      istnienia szkoły.Pozdrawiam R.
      • Gość: Maja Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:53
        Zgłoszeń z roku 1960 do dnia 27.09 są niestety tylko 2, ale nie wiem czy nie ma
        absolwentów z tego rocznika którzy nie zapisali na wpłacie roku ukończenia
        szkoły.
        • Gość: Anka Re: V LO - 50 lecie IP: 217.97.147.* 30.09.05, 11:58
          W jutrzejszej "Gazecie Pomorskiej" ukaże się rozmowa z Marianem Szczerbą,
          długoletnim dyrektorem V LO. Pozdrawiam:)
          • Gość: Absolwent Prof.Marian Szczerba-artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 14:33
            Przeczytałem właśnie w Gazecie Pomorskiej rozmowę z Prof.Marianem
            Szczerbą.Przyszedł do pracy,kiedy moja klasa uczyła się już i rok w V
            LO.Należałem do tych ,którym się uczyć nie chciało!Ale ta trudna chemia
            przydała mi się potem na studiach.Okres nauki w V LO wspominam zawsze życzliwie
            i mile.A,że byliśmy trudną klasą ,no to taka jest młodość- "trudna i
            chmurna".Zabrakło mi natomiast w artykule wiadomości na temat naszego Zjazdu z
            okazji 50-lecia V LO.Była okazja na reklamę.Szkoda!
            • Gość: Anka Re: Prof.Marian Szczerba-artykuł IP: 217.97.147.* 02.10.05, 11:54
              Jako autorka rozmowy spieszę z wyjaśnieniami. Informacje na temat zjazdu
              absolwentów V LO ukazały się już co najmniej dwukrotnie. Mam nadzieję, że do 29
              października jest szansa na ukazanie się jeszcze raz artykułu o samym zjeździe
              w GP. A rozmowa miała być wyłącznie poświęcona osobie dyrektora Szczerby.
              Pozdrawiam
        • Gość: Absolwent Re: V LO - 50 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 14:06
          Dziękuję za informację o 60 r.Z rozmów wiem,że powinno nas być więcej.Mam
          nadzieję,że te dinozaury jeszcze nie wymarły.Pozdrawiam R.
          • Gość: kasia Re: V LO - 50 lecie IP: *.tvgawex.pl 04.10.05, 16:20
            WITAJCIE,kończyłam VLO w 1981 klasa mat-fiz z profesor Renatą Jakubowską na
            czele,spotkajmy się radości nie będzie końca
    • Gość: Ania 1984r.- IVd V LO - 50 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 19:39
      Pozdrawiam wszystkich absolwentów V LO, a w szczególności uczniów klasy IV d z
      1984 roku (klasy specjalnej troski :-) ) i oczywiście Panią Izabelę Świtalską-
      Delikta! Mam nadzieję, że ilość osób zgłaszających się na zjazd ulegnie
      znacznemu zwiększeniu. Ania K. (niegdyś Ania P.)
      • Gość: Basia Re: V LO - 50 lecie IP: *.crowley.pl 12.10.05, 07:20
        Jakos ostatnio 'przycichlo' nasze 'zjazdowe' forum.
        Mam pytanie do Mai. Jest nas juz calkiem spora grupa i z kazdym dniem rosnie.
        Ile osob moze pomiescic Kinoteatr?
        Pozdrawiam - Basia
        • Gość: maja KINOTEATR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 07:46
          Droga Basiu Kinoteatr pomieści od 600-700 osób. Niemartw się zmieścicie się
          wszyscy.
          Przyjemnego dnia
          Maja
          • Gość: emka Re: KINOTEATR IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 13.10.05, 21:22
            Witam wszystkich po krotkiej przerwie. Tygodniowa cisza na forum !!!
            Zastanawialam sie : dlaczego? Moj pesymizm mowil : bo nie ma o czy rozmawiac. Z
            kolei moja polowa optymistyczna podpowiadala : wszyscy zerkaja na licznik i
            zapominaja o forum.
            Wracajac do kinoteatru. Licznik wskazuje cyfre 543 a gdzie organizatorzy, goscie
            i spoznialscy ? .... Oj nie wiem czy sie pomiescimy....
            Basia ma racje ze bedzie wesolo z tym przemieszczaniem.... Sluchajcie a moze
            wszyscy zalozymy tarcze LOV i zamowimy specjalny tramwaj ktory tez bedzie mial
            duza szkolna tarcze zamiast nr.... o rany ale to by byl kawal :-)
            Pozdrawiam - emka
      • Gość: gość portalu V LO IP: *.cm.umk.pl 16.11.05, 23:16
        asdfghjkl
    • Gość: grzesiek K. Re: V LO - 50 lecie IP: *.hsd1.ma.comcast.net 12.10.05, 10:52
      A propos Kinoteatru - wyglada na to,ze spora czesc dnia zajmie nam
      przemieszczanie sie z jednego konca B. na drugi! Ciekaw wiec jestem czy tzw.
      'akademia ku czci' bedzie na tyle atrakcyjna, zeby wszystkim sie chcialo? Czy
      znane sa juz szczegoly?
      Bez watpienia beda przemowienia, zapewne i 'czesc artystyczna'. Moze ktos
      zdradzi na co sie ( duchowo i fizycznie) przygotowac? Bo w pewnym wieku starcza
      2-3 przemowienia standardowej dlugosci i swiadomosc kaput. A tu jeszcze
      zapowiedziano tance! ( z ktorej epoki?, a moze w podgrupach z wczesnego gierka,
      poznego Gomulki, czy nie daj Boze Bieruta?) Do zobaczenia wkrotce!
      • Gość: Basia Re: V LO - 50 lecie IP: *.crowley.pl 12.10.05, 11:37
        Sily , silami (chodzi o przemieszczanie). Ale mnie to bawi, jak sobie pomysle
        jak sie bedziemy przemieszczac. Wyjdziemy z Kinoteatru i co dalej? Tramwajem?
        Taksowkami? Tych ostatnich to pewnie byloby potrzeba ze 200. Trzeba na to
        popatrzec z humorem.
        A potem te szalone tance... Tu lata 60-te, tam 70-te...
        Oj, bedzie fajnie...:-))
    • aron88 Re: V LO - 50 lecie 16.10.05, 18:05
      Witam Jak tam przygotowania do 50 - lecia szkoły?? Czy wszyscy juz czekaja na
      ten dzien z niecierpliwościa?? heh... Arek
      • Gość: Kuba Re: V LO - 50 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 06:49
        Witam, właśnie dowiedzialem sie o zjezdzie...czy jest jeszcze szansa , aby
        sie "zapisac" ..?? Co trzeba uczynic...( Absolwent 1975r)..:)
        Pozdrawiam i bede wdzieczny za podpowiedz...
        • Gość: Basia Re: V LO - 50 lecie - do Kuby IP: *.crowley.pl 18.10.05, 08:36
          A nasi organizatorzy milcza. Dawniej Maja szybciutko odpowiadala na nasze
          pytania.
          A co trzeba zrobic? Pewnie wystarczy wplacic 90 zl na konto szkoly (Bank
          Pocztowy O/ w Bydgoszczy ul. Jagiellońska 17 nr 72 1320 1117 2033 9582 2000
          0005 ). Miejmy nadzieje, ze jeszcze mozna.
          Ja tez konczylam w 75 roku (klasa a) i z naszego rocznika ma byc ponad 20 osob.
          Pozdrawiam - Basia
        • Gość: Maja Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 13:13
          Bardzo was przepraszam ale mieliśmy awarię sieci więc nie mogłam wcześniej
          odpisywać (dziękuje Basi za podanie konta). Można jeszcze wpłacić, ale proszę o
          szybkie dokonanie przelewu, najpóźniej do piątku muszę mieć to na koncie szkoły.
          Jeszcze raz przepraszam za opóźnienie.
          Maja
          • Gość: Halina Re: V LO - 50 lecie IP: 212.122.220.* 19.10.05, 14:02
            Maju. Jeżeli nie ma przeszkód to proszę o informację ilu absolwentów z 1964
            roku zgłosiło chęć uczestnictwa w zjeżdzie. Był to ostatni rocznik z ulicy
            Łukasiewicza na Kapie.
            • Gość: Maja 1964 rok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 07:44
              Haniu nadal jest was ok.8 osób ale liczba nie wpisujących rocznika stale rośnie
              i jest to juz ponad 90 osób. Oj nie niegrzeczni ci nasi absolwenci. Hihihi.
              Pozdrawiam Maja
              • Gość: Basia Re: 1964 rok IP: *.crowley.pl 20.10.05, 08:14
                A moze nie pamietaja? Ja sama juz gubie sie w tych wszystkich datach. Ale
                najwazniejsze, ze beda!
                Do mieszkajacych w Bydgoszczy mam pytanie. Jak dojechac z dworca PKP na
                Osiedle Lesne ?
                • Gość: Maja Dla Basi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:38
                  Droga Basiu bezpośredniego połączenia na Leśne z PKP nie ma niestety.
                  Musiałabyś jechać autobusem i tramwajem lub dwoma autobusami.
                  Jeśli chcesz wiedzieć więcej daj znać spróbuje ci napisać jak sprawa wygląda w
                  obu przypadkach.
                  Pozdrawiam Maja
                  • Gość: Basia Do Mai IP: *.crowley.pl 20.10.05, 10:59
                    Maju, chce dojechac na ul. Sulkowskiego, wiec chyba 2 autobusami. Jesli
                    musialbys gdzies szukac informacji, to nie szukaj, zapytam sie na dworcu.
                    Dziekuje :-)) Basia
                    • Gość: Maja Re: Do Basii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 11:11
                      Spoko nie musze dzwonić nigdzie Bydgoszcz znam jak własną kieszeń.
                      Musiałabys najlepiej złapać autobus 54 w kierunku dworca PKS (to bardzo
                      istotne), wysiąść najlepiej na rondzie Jagiellonów (to od dworca są trzy
                      przystanki) następnie przejdziesz Basiu pod rondem i skierujesz się na Hotel
                      City przed nim jest przystanek autobusowy no i już wtedy masz 2 autobusy na
                      Leśne 52 i 80. Jeśli chcesz cos jeszcze wiedzieć to napisz proszę.
                      Maja
                      • Gość: Basia Do Mai IP: *.crowley.pl 20.10.05, 11:36
                        Dziekuje :-)), juz wiem wszystko. I przy okazji dowiedzialam sie, ze w Bydg.
                        jest Hotel City!
                        B.
                • monique251 Re: 1964 rok 20.10.05, 13:54
                  a nie możesz po prostu pojechać pociągiem z PKP na Bydgoszcz Leśna?
                  • Gość: Basia do monique251 IP: *.crowley.pl 20.10.05, 14:02
                    Faktycznie, na to nie wpadlam. Dziekuje za podpowiedz :-))
                    • Gość: Maja do Basii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 14:10
                      Ale to zależy z której strony będziesz jechała bo głównie ostatnim przystankiem
                      jest Bydgoszcz Główna, chyba że jedziesz od strony Torunia to poprostu
                      wcześniej wysiądziesz.
                      pozdrowienia Maja
                      • Gość: Basia do Mai IP: *.crowley.pl 20.10.05, 14:17
                        Bede jechac od strony Gdanska.
                        Przypomnialam sobie, ze w czasach, gdy jeszcze bywalam w Bydg. niektore pociagi
                        (te pospieszne) byly w Bydg. rozdzielane, bo 'ciagnely' wagony do Poznania i
                        Lodzi. I jesli takim bede jechac, to mam szanse dojechac do Lesnego bez
                        przesiadki. B.
                        • Gość: Maja Re: do Basi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 14:35
                          Jeżeli będzie taka opcja to tak, wtedy nie będziesz musiała jechać autobusem.
                      • Gość: Rajmund Zjazd absolwentów. IP: 83.238.209.* 22.10.05, 16:03
                        Witam!

Będę jechał z Redy około g. 2000 w piątek. Mogę zabrać do Bydgoszczy 3 osoby z
                        Trójmiasta. Jeśli są zainteresowani to podaję nr 502 144 643.

Absolwent 81'
              • Gość: Hania Re: 1964 rok IP: 212.122.220.* 20.10.05, 09:15
                Maju. Jeżeli jest choć jedna osoba z takich ówczesnych(1964 r.) orłów jak: Lech
                Zabłocki, Marian Malinowski, Jerzy Porczyk, Arkadiusz Drążkowski, Henryk
                Stołowski to napisz TAK
                Pozdrawiam Halina
                • Gość: maja Re: 1964 rok do Hani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:36
                  2 x TAK
                  hihi
                  • Gość: Halina Re: 1964 rok do Hani IP: 212.122.220.* 20.10.05, 11:26
                    Maju. Kompletnie mnie zaskoczyłaś.
                    Dziękuję i pozdrawiam Halina
                    • Gość: Maja Re: 1964 rok do Hani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 11:27
                      Czym cię zaskoczyłam??
    • Gość: Hanka Re: V LO - 50 lecie IP: 206.248.76.* 20.10.05, 18:02
      Trzymajcie za mnie kciuki. Wyjezdzam w czwartek , a wtedu huragan Welma bedzie
      gdzies przy wybrzezaach wschodnich USA. A ja mam przesiadke w Nowym Jorku!!Oby
      nie bylo opoznien samolotow.
      • Gość: emka Re: V LO - 50 lecie do Hani IP: *.w83-200.abo.wanadoo.fr 20.10.05, 21:44
        Trzymamy kciuki, zyczymy blekitnego nieba...
        Nie zapomnij o zielonej kokardce :-)
        pozdrawiam - emka
        • Gość: Hanka Re: V LO - 50 lecie do Hani IP: 206.248.76.* 20.10.05, 23:33
          Dziekuje, oczywiscie pamietam!!
      • Gość: Maja Do Hani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 08:30
        Trzymamy za ciebie kciuki - cała szkółka V L.O. a zwłaszcza pewna sekretarz
        szkoły, która lubi z wami gawędzić na tym forum (hihihi). Będzie dobrze,
        zobaczysz.
        Niepoprawna optymistka Maja.
        • Gość: Hanka Re: Do Hani IP: 206.248.76.* 21.10.05, 21:14
          Maja-dziekuje, staram sie byc optymistka.
    • ata103 Re: V LO - 50 lecie 24.10.05, 13:00
      Mam pytanie - gdzie mogę sprawdzić, czy moja wpłata dotarła na miejsce -
      robiłam przelew przez net, a nie chciałabym w sobote nagle dowiedzieć się, że
      nie zapłaciłam za uczestnictwo w imprezie.
      Pozdrawiam
      Ata
      • Gość: Maja Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 12:42
        Ata musiałabyś zadzwonić do mnie do szkoły pod nr tel 361-22-14 lub napisać
        nazwisko i rok ukończenia tu na forum.

Pozdrawiam Maja
        • Gość: Ewa Re: V LO - 50 lecie IP: 212.122.220.* 25.10.05, 14:27
          Maju. Jestem absolwentką z 1966 roku. Mam pytanie. Czy na imprezę wypada i czy
          wolno przynieść alkohol?
          Pozdrawiam Ewa
        • ata103 Re: V LO - 50 lecie 25.10.05, 20:30
          Rok ukończenia 1979, obecnie nazywam się Beata Głowacka. Spróbuję też jutro
          zadzwonić, pozdrawiam
          ata :)
          • Gość: Maja Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 07:46
            Do Beaty - Beatko jesteś na liście absolwentów, którzy wpłacili na zjazd.
            • ata103 Re: V LO - 50 lecie 26.10.05, 08:54
              Dziękuję Maju serdecznie za dobre wieści, miłego dnia życzę i do zobaczenia w
              sobotę :)
              • Gość: Maja Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 14:02
                Niestety mnie nie będzie na zjeździe. Bardzo mi przykro. Udanej zabawy.
                Pozdrawiam wszytskich absolwentów i oczywiście forumowiczów.
                Maja
                • Gość: Basia Re: V LO - 50 lecie IP: *.crowley.pl 27.10.05, 14:16
                  Nie bedzie? A to przykre :-(((
    • Gość: Grzania Re: V LO - 50 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 16:24
      Życzę miłej zabawy i pozdrawiam.
      Grzania (matura 1993)
      • Gość: Absolwent V LO - 50 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 22:42
        Wróciłem właśnie z całodziennych obchodów rocznicowych naszej V.
        Najpierw uroczysta msza św. w kościele św.św.Braci Męczenników.potem 3 godzinny
        maraton w Kinoteatrze i ostateczne spotkanie w aktualnych murach V LO.
        Wrażenia miłe i refleksyjne.Szczególnie wysoko oceniam występ piosenkarsko -
        sceniczny naszej młodzieży w Kinoteatrze.Widać,że mamy naprawdę bardzo
        utalentowaną młodzież wokalnie i scenicznie!Brawo dla Autorki programu!Liczne
        grono profesorskie z tymi nie podatnymi na upływ
        czasu:prof.prof.Stodolną,Gollem i Sołtysiakiem.Zarówno Gronu Profesorskiemu,jak
        i Absolwentom 100 lat w zdrowiu,dobrej kondycji i do zobaczenia za następne 10
        lat!!!
        • Gość: Kaśka Re: V LO - 50 lecie IP: *.telsten.com / *.telsten.com 31.10.05, 08:04
          Po prostu fajnie było!!!
          • Gość: Maja Re: V LO - 50 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 14:51
            Cieszę się bardzo, że wam się podobało.
            Pozdrawiam Maja
    • Gość: absolwentka 83 Re: V LO - 50 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 13:19
      Miło było się spotkac po tylu latach. Impreza bardzo udana. Dziękuję
      organizatorom. Pozdrowienia dla Jacka R. matura 83/mówiłeś, że tu zaglądasz/.
      • Gość: Absolwentka 83 Re: V LO - 50 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 13:47
        Jacek R to matura 82 /sorry/
        • Gość: Absolwent Re: V LO - 50 lecie IP: 212.122.214.* 03.11.05, 13:59
          Dziękuję za pozdrowienia.
    • Gość: absolwent 5-tki po zjeździe IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.05, 13:32
      Rozmawiałem dzisiaj z koleżanką, która końcvzyła 5-tkę w latach 60-tych i
      wzięła udział w zjeździe (mi z przyczyn zawodowych się nie udało). Żałowała, że
      wzięła udział w imprezie w szkole. Mówiła o organizacyjnym niepowodzeniu, braku
      odpowiedniej ilości jedzenia dla wszytskich uczetsników, itp. Czy ktoś jeszcze
      miał podobne odczucia? Pytam nie ze złośliwości, a jedynie po to, by
      organizatorzy ewentualnie następnego zjazdu mogli wyciągnąć z twego wnioski.
      • Gość: Basia Re: po zjeździe IP: *.crowley.pl 03.11.05, 14:09
        A ja bylam i nie zaluje. Problem kolezanki pewnie tkwi nie w chaosie
        organizacyjnym lecz w braku atmosfery. Moze nie znalazla nikogo znajomego i
        czula sie samotnie? A wtedy to juz nic sie nie podoba.

I jeszcze do Tesi - byliscie wspanali!
        Do Mai - wiesz, nie moglam odnalezc nikogo z mojej klasy. Chodzilam po
        korytarzu i zadnej znajomej twarzy. Bylam zrozpaczona. W koncu zaczelam pytac i
        okazalo sie, ze sa! Bylo 5 osob i jeszcze znajome kolezanki z klasy
        rownoleglej.
        • Gość: basia Re: po zjeździe IP: *.crowley.pl 03.11.05, 14:52
          Dla jasnosci- nie uwazam, aby byla fatalna organizacja. A jaka byla atmosfera,
          to przeciez zalezalo tylko od nas.
          • Gość: "wojenny"absolwent Re: po zjeździe IP: *.kp.mofnet.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 03.11.05, 15:26
            Było świetnie. Ubawiliśmy się - pewnie dlatego, iż nie było studniówki w 1982
            roku ;-))
        • Gość: absolwent 5-tki Re: po zjeździe IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.05, 12:30
          Właśnie nie - koleżanka była z większym gronem zaprzyjaźnionych osób. Poza tym
          była na poprzednich zjazdach licealnych więc ma porównanie. Nadto jest osobą
          bardzo przyjaźnie do świata nastawioną, więc jej zdanie jest jak dla mnie w
          miarę obiektywne, a nie wynika np. z wiecznego marudzenia na wszsytsko i na
          wszystkich.
      • Gość: ixy Re: po zjeździe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 22:10
        Gość portalu: absolwent 5-tki napisał(a):

> Rozmawiałem dzisiaj z koleżanką, która końcvzyła 5-tkę w latach 60-tych i
        > wzięła udział w zjeździe (mi z przyczyn zawodowych się nie udało). Żałowała,
        że
        >
        > wzięła udział w imprezie w szkole. Mówiła o organizacyjnym niepowodzeniu,
        braku
        >
        > odpowiedniej ilości jedzenia dla wszytskich uczetsników, itp. Czy ktoś
        jeszcze
        > miał podobne odczucia? Pytam nie ze złośliwości, a jedynie po to, by
        A co ona taka wygłodzona? Atmosfera była super i to powinno wystarczyć:). A tak
        serio: i jedzenia i szampana było ok.
        • Gość: Hanka Re: po zjeździe IP: 206.248.72.* 04.11.05, 18:17
          Wlasnie wrocilam do domu. Jestem zadowolona, ze szmat drogi przejechala i na
          zjezdzie sie nie zawiodlam. Wspaniala byla atosfera na "czesci oficjalnej".
          Mlodziez rzeczywiscie jest bardzo uzdolniona i wystep byl " profesjonalny".
          Pospiewlismy razem z nimi stare przeboje i bylo bardzo milo.Grono pedagogiczne
          z naszych lat ograniczylo sie tylko do Prof. Stodolnej, Prof. Golla i Solysika
          oraz byl oczywiscie nasz Vice.. Zabraklo wielu nauczycielek. Czy juz nie zyja,
          czy nie utrzymuja kontaktu ze szkola?

Co do czesci w szkole to i ja mialam z kolezankami(byli nas 4-ry z klasy Prof.
          Buczkowny -matura'69)nie za mily poczatek.Przyjechalysmy torszke pozniej ,okolo
          5-tej. Tam gdzie trafilismy, nie bylo jedzenia , a na innych stolach jedzenie
          i szampana bylo w brod. Mialam wrazenie, ze zabrano to z naszych stolow.
          Jednak postaralismy sie wspolnymi silam zorganizowac jedzenie i spedzilismy
          mile czas do 1-wszej w noc.
          Mialam zielona kokardke i rozgladalam sie na Wami z forum , ale nikogo nie
          spotkalam.
          Mam kilka uwag, krore mam nadzieje, pomoga w nastepnym zjezdzie-----

1. Uczestnicy powinni miec karteczki z nazwiskiem albo chociaz z rokiem
          matury!! Byloby latwiej sie znalesc. Nikogo innnego z matury "69 nie
          spotlkalysmy ,ale moze oni gdzies tam w tlumie byli. My cztery wiedzialysmy, ze
          sie spotkamy , wiec nie bylo z tym klopotu, ale moze na Akademii byli inni,
          ktorzy nie przyszli do szkoly, bo nie poznali rowiesnikow.

2. Dedykowanie calego pietra dla matur np.1959-1975 i potem brak innych
          podzielow , powiedzmy na sale, tez nie ulatwialo spotkan.

Wiecej uwag nie mam, spotkalismy sie w profesorami, pogadalismy , zrobilismy
          zdjecia. Powspomnalismy i dowiedzielismy sie o losach innych. Mozna na nastepny
          zjazd wiecej nas sie zjedzie.
          Zabawa byla udana , nie wiem do ktorej, ale nastepnego dnia taksowkarz mi mowil
          ze sporo sie do 5-tki najezdzil.A i zyskalismy jedna dodatkowa godzine.
          Do zobaczenia za 10-siec lat!!

• Gość: Absolwent Re: po Zjeździe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 11:15
            Witam uczestników naszego spotkania!Raz jeszcze powtarzam,że uważam je za
            bardzo udane.Możliwość przypomnienia sobie,że wielu za nas,spotykających się w
            innych ,życiowych sytuacjach jest absolwentami tego
            samego "ogólniaka",porozmawiania,przypomnienia,wystarczy za wszystko.Atmosfera
            była bardzo sympatyczna.Jeśli chodzi o koleżankę narzekającą na złą organizację
            i brak jedzenia,to nie ma racji.Pomieścić 50 roczników na 3 kondygnacjach
            trudno,budynek musiałby być na miarę World Trade Center.Jedzenia było dość i
            wystarczyło podejść do stołu i się poczęstować.Niewątpliwie dał się odczuć brak
            kelnerow ,ew.kelnerek w stroju toples.Raził brak kawioru,zarówno czarnego,jak i
            czerwonego.A także moich ulubionych potraw:sznycla cielęcego z
            jajkiem,krokietów i surówki owocowej/ananasy+kiwi+arbuz+pigwa itd./ i lodów
            waniliowych.Poza tym oczywiśćie zimnego,beczkowego piwa!Ale "tempus regnet" i
            niedługo /za 10 lat/ kolejne spotkanie.Życząc sobie nawzajem dożycia w pełni
            sił i zdrowia,raz jeszcze dziękuję Wszystkim za miłe spotkanie!!!Roman K.
            p.s.Zdjęcia wywołane,dostarczę wszystkim zainteresowanym.
            • Gość: Hanka Re: po Zjeździe IP: 206.248.71.* 06.11.05, 14:28
              Oto przyklad polskiej terazniejszosci-nie ma prawa nic zlego powiedziec.
      • Gość: emka Re: po zjeździe IP: *.w83-112.abo.wanadoo.fr 11.11.05, 00:07
        Witam serdecznie wszystkich absolwentow ktorzy brali udzial w obchodach. Witam
        takze Hanie oraz wszystkie zielone kokardki, ktorych nie udalo mi sie dostrzec a
        czego bardzo zaluje. Bardzo liczylam na to spotkanie i zawarcie znajomosci na
        zywo po forum ; no coz moze innym razem.
        A teraz kilka moich uwag : Jestem absolwentka roku 1968. O czesci w kinotearze :
        przede wszystkim serdeczne podziekowania tym wszystkim ktorzy przygotowali
        program rozrywkowy i przypomnieli nam nasze "mlode" lata. W szkole spotkalam 10
        znajomych twarzy, ktorych nie widzialam 37 lat. Z niektorymi osobami nie mialam
        wspolnych tematow a inne z kolei przypomnialy mi chwile starannie ukryte na dnie
        w szyfladce pamieci. Bylo to wzruszajace.
        Potwierdzam uwagi osob na temat bufetu, ze cos bylo nie tak ale : To nie brak
        posilkow na szwedzkich stolach ile wlasny nasz balagan spowodowal iz tym ktorzy
        przyszli pozniej niz o godz. 16-tej wydawalo sie ze nie ma dla nich miejsca.
        Przepraszam jezeli ublize komus robiac dwie uwagi ale...
        - gdyby wszyscy zachowali sie jak nalezy sie zachowac przy szwedzkim stole i
        nie zasiadali przy nich lecz po nalozeniu sobie dan odchodzili do poszczegolnych
        sal to nie byloby wrazenia ze brak miejsc i jedzenia. No i latwiej byloby
        odnalezc znajome twarze.
        - gdyby wszyscy zebrani w sali gimnastycznej poslusznie wysluchali co mieli nam
        do powiedzenia organizatorzy imprezy to moze udaloby mi sie dojrzec i
        przypomniec sobie twarze moich profesorow tych ulubionych i tych ktorych nie
        cierpialam (wtedy...)
        - gdyby, gdyby, gdyby....mamy czas na wyciaganie wnioskow : do kolejnego zjazdu.
        I jeszcze jeden apel : IGA, jezeli tu zagladasz, prosze odezwij sie. Zauwazylam
        ze masz bardzo dobra pamiec a moja mnie zawodzi wiec...potrzebuje Twej pomocy.
        Tymczasem pozdrawiam wszystkich
        • Gość: Hanka Re: po zjeździe IP: 206.248.70.* 11.11.05, 01:05
          Emka-wielka szkoda, ze sie nie spotkalysmy. Ja z ta kokardka spacerowalam po
          calym dolnym pietrze, ale coz,roczniki siedzialy wymieszane. Do naszego stolika
          przysiadla sie dziewczyna w Twego rocznika, nie wiem-nie mogla Was znalezc?
          Czas jednak leci szybko, moze sie spotkamy na nastepnym zjezdzie, nie? Zdjecia
          z Prof Soltysikiem i Gallem sie udaly, mamy pamiatke.Co do sali gimnastycznej-
          mikrofon byl ZLY!! Nie za duzo sie slyszalo, wiec ucieklam. Pozdrowienia-Hanka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka