Dodaj do ulubionych

III LO na OKOLU

IP: *.bsb.com.pl 19.03.03, 09:04
MATURA 1970 ROK.
Witam i pozdrawiam Wszystkich bywalców TRÓJKI !
Pozdrawiam mojego wychowawcę Henryka Kudłę, nauczyciela j. angielskiego.
To nasze roczniki budowały w czynie społecznym dodatkowe skrzydło budynku z
salą gimnastyczną i pracowniami przedmiotowymi. Kudła w roku 68/69 uruchomił
laboratorium j. angielskiego. Lata szkolne i ludzi z tych lat wspominam
bardzo ciepło.
TO BYŁY WSPANIAŁE CZASY
PEŁNY LUZ
NIE TO CO DZISIEJSZE.
Obserwuj wątek
    • Gość: (((@))) Re: III LO na OKOLU IP: *.telsten.com / 10.20.0.* 19.03.03, 17:43
      Ja teraz mam mature : ) w 3 Lo
      ale szkola sie chyba zmienila : P
      Teraz jest bardzo bardzo duzo
      dziewczyn i sie dobrze ucza : )
      Jest milo , ale poziom chyba nie jest za wyskoki : )
    • Gość: kwiatas Re: III LO na OKOLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 06:57
      Ja zdawałam maturę w 1982 r. Choć czasy były ciężkie, to dla nas
      najpiękniejsze. Pozdrawiam wszystich. Teraz moja córka chodzi do gimnazjum
      przy "trójce", dzięki czemu raz po raz jestem w szkole :)
      • Gość: ciekawski Re: III LO na OKOLU IP: *.dyn.optonline.net 10.01.05, 09:22
        a co są kłopoty wychowawcze z córką i ciągle dyrektor wzywa rodziców?
      • Gość: Maciek Re: III LO na OKOLU IP: 80.51.243.* 02.08.06, 23:06
        Buźka dla Kwiatuszka:)))
        Miłe to były czasy.. myślę ze pieknie przez nas wykorzystane:))
        ... bo ciagle do nich wracamy:))
        pozdrawiam cały rocznik 1982
      • Gość: Mola Re: III LO na OKOLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 14:34
        Ja rowniez zdawalam mature w 1982 roku i bardzo cieplo wspominam tamte czasy chodzilam do klasy o profilu biologiczno-chemicznym wszystkich serdecznie pozdrawiam
        • Gość: Kwiataska Re: III LO na OKOLU IP: *.zse.bydgoszcz.pl 20.05.08, 14:44
          To chodziłyśmy do jednej klasy:) Pozdrawiam serdecznie:)
    • Gość: waldek Re: III LO na OKOLU IP: *.dyn.optonline.net 10.01.05, 09:21
      dziekujemy wam za wspaniałą salę gimnastyczną i piękne skrzydło. Czuwaj!
      • Gość: konkordpl Re: III LO na OKOLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 22:47
        Sala ładna, mamy nowe kosze, a za rok maturka :) Ofkorz w Trójce :)
        • Gość: bartass Re: III LO na OKOLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 18:08
          ja zdawałem(i zdałem:P)maturke rok temu w trójce.4lata w tej budzie były
          naprawde niezapomniane...jak sobie przypomne j.francuski to do teraz mam
          stresa:Ppozdrawiam wszystkich tegorocznych maturzystów i zycze powodzenia!!!!!!
          szczegolnie mojej dziewczynce:* P.S. niezgadzam sie ze poziom jest niski,wrecz
          przeciwnie,to jedna z lepszych szkół w miescie
    • Gość: :) Re: III LO na OKOLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 12:41
      jestem w trakcie zdawania maturki oczywiście w 3lo; czasem było cięzko ale
      ludzi których tam poznałam nigdy nie zapomne...
      • Gość: tuberoza Re: III LO na OKOLU IP: *.telsten.com / 195.205.6.* 13.10.05, 22:06
        ja tez wlasnie bede zdawac mature w 3 l.o.
        czemu nikt nie wspomina o the best prof.od jezyka polskiego??
        to sa dopiero lekcje :)pozdrawiam absolwentow i uczestnikow codziennych zmaganw
        szkolce
    • Gość: starszy Re: III LO na OKOLU IP: 87.207.164.* 06.11.05, 13:33
      Pod jakim adresem mozna znaleźć stronę trójki?
    • Gość: Edi Re: III LO na OKOLU IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.05, 14:31
      Zdawałam maturę w 1991r. właśnie na tej sali gimnastycznej. Stres totalny! Ale
      poszło. Chodziłam do klasy o profilu pedagogicznym i pozdrawiam wszystkich
      moich klasowiczów. Jeśli możecie odezwijcie się!
      • Gość: Kinga Re: III LO na OKOLU IP: *.dyn.optonline.net 29.01.06, 23:04
        czesc, bylam w klasie prof.Grabowskiej, ogolny profil, w pedagogicznej pamietam
        byly same dzieczyny, nie wiesz kiedy jest nastepny zjazd szkoly? odezwisj sie
        na moj e-mail kleopatra_ny@hotmail.com
        • Gość: Tomasz Re: III LO na OKOLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 18:00
          Zgodnie z życzeniem odpisałem na podany adres.
          Pozdrawiam.
          Tomasz T.
      • haniazderko Re: III LO na OKOLU 28.02.07, 14:06
        Zdawalam mature w 1991 roku, bylam w zenskiej klasie - j. polski z prof.
        Dziedzic - b. milo wspominam
    • Gość: krystyna Re: III LO na OKOLU IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 16.01.06, 10:23
      Witam
      Ja zdawalam mature w 1971 roku.
      Bylo to dawno , ale mam duzo milych wspomnien z tego okresu
      pozdr
    • Gość: Tomasz Re: III LO na OKOLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 17:51
      Zdawałem maturę w roku 1983. Jak już ktoś pisał czasy były wredne ale wspominam
      zarówno szkołę (pomimo wizyt bezpieki) bardzo miło. Dawno już nie byłem w
      Bydgoszczy, a tym bardziej w "budzie" - mam jednak nadzieję, że zmieniło się na
      lepsze. Pozdrawiam wszystkich!

Tomasz T.
      • Gość: struś Re: III LO na OKOLU IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.03.06, 17:15
        Cześć Tomasz,
        ja między innymi powodowałem te "wizyty bezpieki" w szkole. Nareszcie można
        sobie o tym legalnie popisać. Pamiętasz jak nazywała się organizacja? - MKO,
        czyli Młodzieżowe Koło Opozycyjne, a plakaciki i ulotki wkładaliśmy najczęściej
        do gabloty z planem lekcji. Sympatycznie wspominam też Zalewskiego, który nawet
        poświęcił nam jeden z apeli bnawołując do ujawnienia ... ech to były
        czasy .... .
        • Gość: Tomasz Re: III LO na OKOLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 17:11
          Pamiętam. Ta gablota była bardzo "poręczna" - tuż przy schodach. Próbowali ją
          zabeezpieczać ale nie wychodziło. O ile dobrze kojarzę to byłeś chyba o rok
          niżej (do waszej klasy chodził Darek Makowski - o ile dobrze pamiętam
          nazwisko). Cóż słychać u Ciebie?

Tomasz T.
          • Gość: struś Re: III LO na OKOLU IP: *.68.77.3.brzesko77.tnp.pl 26.03.06, 21:31
            Tak, dokładnie.
            Oczywiście chodziłem z Darkiem Makowskim do jednej klasy i on też był w to
            wszystko trochę wmieszany.
            Z gablotą to było proste, bo pomimo zamka, który zabezpieczał szyby przed
            przesunięciem nikt nie pomyślał, że szybę można było unieść i najzwyczajniej w
            świecie wyjąć, a potem ... .
            Teraz, po paru latach za granicą, mieszkam w polskich górach, a pracuję w
            Warszawie.
            Masz może przypadkiem namiary na "Makiego"?
            • Gość: Tomasz Re: III LO na OKOLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 13:06
              Niestety - od czasu wyjazdu z Bydgoszczy kontakty się pourywały. Przepraszam,
              że odpisuję dopiero teraz ale z dostępem do sieci u mnie krucho.

• Gość: ja Re: III LO na OKOLU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.07, 21:27
              Ej Chodzi ci o tego makowskiego co ma trzydzieści coś lat?
              on w boleszkowicach mieszkał?
              Bo ja znam takiego jednego darka xD
        • Gość: janusz Re: III LO na OKOLU IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 24.05.06, 17:05
          Pamietam ten apel i występy Zalewskiego, jak cedzil : "zasmarkanym terrorystom
          mowimy - nie". Skojarzylo mi sie to wtedy (apel byl w poniedzialek) z
          wyświetlanym w poprzedni dzien w TVP Misiem, Bareji. Jest tam taka scena, jak
          giną z planu filmowego kielbaski, no i przewodniczący aktywu mlodzieżowego
          wygłasza przemowe: "kielbaskowym skrytożercom mowimy - nie". Najlepsze jest to,
          ze sie oblizal na koniec. To byly czasy, ponure czasy. Ale jak to mowil
          poeta "tamtych ludzi juz nie ma, ni czasu tamtego...".
    • Gość: Absolwent Re: III LO na OKOLU IP: 80.68.236.* 23.03.06, 10:45
      Ja zdawałem w 2003. Szkoła była naprawdę fajna. Nauczyciele też byli mili, choć
      zdarzały się wyjątki (Z.W.)Pozdrawiam
      • Gość: qlega Re: III LO na OKOLU IP: 212.122.212.* 27.04.06, 20:12
        Aktualna strona "Trójki" www.3lo.home.pl
      • Gość: kama Re: III LO na OKOLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 22:10
        Ja zdawałam w 2001, ludzie byli spoko, nauczyciele różnie, choć teraz troszku
        inacej się na to patrzy pozdro dla wsystkich :))
        • Gość: Hanka Re: III LO na OKOLU IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 13.07.06, 15:52
          Cześć! Zdawałam maturę w pamiętnym roku 1993, podczas strajkow nauczycieli.
          Egzaminy w ostatniej chwili przelożyli o 10 dni, ale całość (pisemne i ustne)
          zdałam w ciągu 10 dni.
          • Gość: WiTo Re: III LO na OKOLU IP: *.era.pl 25.07.06, 16:15
            Ja w tym samym roku. Do której chodziłaś klasy? Ja do "B". Wychowawca T. Iżela.
            • Gość: Rubens Re: III LO na OKOLU IP: *.de.abb.com / 129.35.204.* 03.08.06, 11:41
              Matura 1979, m.in. Historia/Izela, wychowawca Esman/ang. To byl egzemplarz, kto
              go jeszcze pamieta?!? W tym roku, a moze w przyszlym szkola bedzie obchodzila
              50-lecie? Czy bedzie organizowany zjazd absolwentow?
              • Gość: Waldi matura 1988 Re: III LO na OKOLU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 23:05
                60-LECIE
    • Gość: T-C Re: III LO na OKOLU IP: *.brda.net 13.01.07, 23:46
      W październiku odbędzie się kolejny zjazd absolwentów (60-lecie szkoły!!!!!!)
      Szczegóły na www.3lo.home.pl
      • Gość: inka Re: III LO na OKOLU IP: *.chello.pl 24.02.07, 00:58
        Witam zdawałam maturę w 1975 roku. Byłam w żeskiej klasie E
        Majcherczykowej,może jest ktoś na forum z tego rocznika?
    • Gość: ls Re: III LO na OKOLU IP: *.chello.pl 28.02.07, 19:47
      Na stronie liceum można sobie powspominać stare czasy i skrzyknąć się przed
      zjazdem w październiku.
      ww.3lo.home.pl/index.php?i=27
    • Gość: matura 1967 Re: III LO na OKOLU IP: 89.191.144.* 01.08.07, 11:51
      od prof. Krasuli
      • Gość: Renata Matura 1973 kl. 4a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 23:27
        Bardzo miło wspominam edukację w " naszej trójce ". Byliśmy ( tak
        uważam po latach ) niezwykle zgraną klasą. Cieszę się na zjazd i
        myślę , że chociaż przez chwilę poczujemy " atmosferkę " tamtych
        lat.
        Pozdrawiam naszą wychowawczynię p. mgr Danutę Kamińską

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka