13.03.06, 14:02
właśnie mnie olśniło
w umowie nie było nic na temat piwnicy, czyli, że takowych nie ma?
gdzie w takim razie trzymacie np rowery, czy choćby choinkę oraz bombki.
Kurcze przydała by się piwnica...
Obserwuj wątek
    • m.gabi Re: piwnica 13.03.06, 14:24
      Są piwnice w umowie do każdego mieszkania jest piwnica .
      • annamariaj Re: piwnica 13.03.06, 14:28
        Gdzie tak jest ?? Przecież nie ma piwnic ;-)
        • s7baarti Re: piwnica 13.03.06, 14:55
          O co chodzi z tą piwnicą? Że "każdy ma"? Ja nie mam piwnicy w umowie. Co to za
          wkrętka jest?
      • tigu Re: piwnica 13.03.06, 15:50
        no nie był bym taki pewien
    • m.gabi Re: piwnica 13.03.06, 14:50
      w trzecim etapie są a gdzie nie ma
      • mejbi Re: piwnica 13.03.06, 14:57
        W I na pewno nie. A może masz na na mysli pomieszczenia wspólne?
        Pozdr
      • drunner Re: piwnica 13.03.06, 15:20
        Piwnice są od II etapu na pewno w budynkach C1, C2 i następnych, nie wiem, jak
        to wygląda w budynkach D, w E i F piwnic chyba nie ma - ja w każdym razie nie
        mam o niej ani słowa w umowie.
        Ostatnio ktoś znajomy też mi powiedział, że ma w umowie piwnicę i to za darmo,
        to się obruszyłem, że mnie wkręca, ale wychodzi na to, że pod niektórymi
        blokami tak jest.
        • annamariaj Re: piwnica 13.03.06, 15:32
          no pod moim nie ma :-( a nic mi nie powiedziano, że w innych blokach jest, a
          czy cena wobec tego była rózna tych mieszkań ? bo nie przypominam. jestem zła,
          że nie dano mi wyboru :-((
    • m.gabi Re: piwnica 13.03.06, 15:01
      W umowie do mieszkania jest numer piwnicy ,każdy mógł sobie wybrać jaką chce
      większą mniejszą ,oczywiście z tych wolnych .Są nawet plany tych piwnic.
      • s7baarti Re: piwnica 13.03.06, 15:03
        czyli jak jestem z katowickiej 55 (drugi etap bodajże) to nie o nas ta
        informacja o piwnicach które są "w umowie"? Tylko dla tych nowszych etapów?
        • mejbi Re: piwnica 13.03.06, 15:07
          55, tak jak 53 i 57, to I etap ;) Dla przypomnienia: w najbliższy piątek
          zebranie naszej wspólnoty ;))
          Pozdr
      • annamariaj Re: piwnica 13.03.06, 15:04
        oooo to tak wyciumkali 1 i 2 etap :-0
        • tigu Re: piwnica 13.03.06, 15:53
          GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
          chyba czas pokazać komuś zompki
          zamist tych badziewnych garaży z których 98% jest niewykupione to niech
          piwniczki ludziom dadzą (sprzedadzą za symboliczną kasę)
          • elf Re: piwnica 13.03.06, 16:30
            Moi drodzy, w większości bloków na Polnace 2 NIE ma piwnicy. Są garaże
            podziemne. Wiem, bo długo się zastanawiałam który wybrac:) I wybrałam ten z
            piwnica:)
            Wiem więc na pewno, że pod blokiem 59 piwnica jest. Ale to wyjątek, jak
            powiedziła pani z Atanera - bo została powierzchnia obok hali garażowej. Jeśli
            więc nie macie piwnicy w umowie, to jej nie ma.
            A co do trzymania gratów itd, to mozna ew. w garażu. Ale on kosztuje:(
            • elf Re: piwnica 13.03.06, 16:34
              A to że nie dano Wam wyboru, znaczy nie powiedziano pod którym blokiem są
              piwnice, to bardzo nieładnie. Mysmy sami zapytali o piwnice, to powiedzieli.
              Co do ceny - nie było za nią dopłat.
    • m.gabi Re: piwnica 13.03.06, 18:30
      Ja myślałam że wszędzie są piwnice,a tu taki fart,taka piwniczka to dobra
      sprawa ,trochę mi was szkoda bo gdzie będziecie trzymać, wszystko to co
      niepotrzebne. Również rowery czy sanki dla dziecka.
      • kaizen78 Zazdrość mnie zżera!!! ;) 13.03.06, 19:51
        Mnie piwnicy strrrrasznie brakuje ;((( Na wszystko trzeba znaleźć miejsce w
        mieszkaniu. Jedyny plus to taki, że człowiek musi ciągle pozbywać się
        niepotrzebnych rzeczy i nie rośnie kupa gratów, co to "przydadzą się" ;)
      • konsia Re: piwnica 13.03.06, 19:51
        rzeczywiscie pod czescia blokow piwnice sa a pod czescia ich nie ma 9jak nie ma
        info w umowie to piwnicy nie bedzie)cany mieszkan z piwniacami jak i bez byly
        te same (i piwnice mozna bylo sobie wybrac)
        wiem ze pod polanka 2 - etap 1wszy piwnic nie ma a np pod polanka 2 - etap 2gi
        piwnice sa w bloku np w 59. dlatego np wstrzymalismy sie z kupnem mieszkania w
        etapie 1wszym. co do trzymania rowerow w garazu to nie bylabym taka szybka -
        dzis bylam w administracji i kolejny pan narzekal na kradziez roweru i fakt ze
        nawet policja nie chciala przyjechac do zgloszenia (a podobno jak dwa samochody
        sie drasnely to 3 razy dzwonili w spr zgloszenia)
    • m.gabi Re: piwnica 13.03.06, 20:30
      A gdzie trzymacie rowery ,jeżeli nie w piwnicy,rower można ubezpieczyć.Ja mam
      takie pytanie czy drzwi garażowe zewnętrzne mogą otworzyć wszyscy
      mieszkańcy bloku,czy tylko właściciele garaży.
      • konsia Re: piwnica 13.03.06, 22:15
        akurat należę do szczęśliwców posiadających piwnicę
        niektórzy trzymają rowery na balkonie
        ubezpieczanie roweru, ubezpieczaniem ale to wcale nie znaczy że wolno je kraść,
        komukolwiek skadkolwiek, a moze sie myle
        do garazowych zewnetrznych drzwi pilota posiadaja wlasciciele garazy w danych
        podziemiach aczkolwiek zdarza sie ze drzwi ktore stanowia przejscie miedzy
        piwnicami a garazami sa otwarte wiec dojscie do hali garazowej jest
        ogolnodostepne
      • keisharain Re: piwnica 14.03.06, 00:51
        z tego co mowili przy odbiorze, rowery bedzie mozna trzymac w pomieszczeniach do tego przeznaczonych, o ile o takiej ich naturze zdecyduja mieszkancy.
        • konsia Re: piwnica 14.03.06, 07:01
          a spotkenie dopiero za rok (upewnilam sie ze w pierwszym kwartale 2007 -
          Polanka 2, etap 2)wiec do tego czasu nam pokradna rowery :)
          • keisharain Re: piwnica 15.03.06, 00:28
            hm, ale nie sadze, zeby to pomieszczenie rok puste stalo - moze w jakiejs innej drodze zapadnie postanowienie co do jego uzytecznosci?
            • konsia Re: piwnica 15.03.06, 07:01
              no nie wiem, moze wypowie sie ktos z etapu pierwszego jak to u nich z wolnym
              pomieszczeniem wyglada. Mi przy odbiorze mieszkania powiedziano ze o
              przeznaczeniu tego pomieszczenia bedziemy decydowac na zebraniu. Mam sugestie
              by przerobic je w 59A na pomieszczenie z bilardem, piłkarzykami i dartem :) kto
              za?
              • keisharain Re: piwnica 15.03.06, 21:50
                ooooo, jestem ZA! obiema rencami. i barek z browarem.
                a w 59b rowerownia.
                • konsia Re: piwnica 16.03.06, 07:02
                  heh
                  ostatnio czytałam na onecie ze hydraulik pomylil rury i babce w domu lecialo
                  piwo z kranu a facetowi w barze woda,
                  moze zatrudnimy kolesia to montazu takiej instalacji?
                  • keisharain Re: piwnica 16.03.06, 23:24
                    ja o tym slyszalem w tvn24. niestety, piwo bylo zwietrzale ! :( i komentarz do tego dali taki, ze gdyby ta instalacje robil polak, to na pewno by zrobil porzadnie i piwo byloby swieze! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka