Dodaj do ulubionych

Help! Mistrzostwa Piłki Nożnej 2006 :)

11.05.06, 01:18
kto mi pozyczy na czas trwania mistrzostw tuner tv zewnetrzny, na usb? :) :)

na codzien malo ogladam tv, wiec nie bardzo mi sie chce jednorazowo 200
wydawac. ogladanie na telewizorze odpada, bo sluchawek sie nie da podlaczyc,
a moje kochanie zakuwa do egzaminow i kazdy mecz to byloby pasmo
niekonczacych sie negocjacji. zostaje tuner tv i komp ;) help! :)
Obserwuj wątek
    • performer.pl Re: Help! Mistrzostwa Piłki Nożnej 2006 :) 13.05.06, 13:32
      Ja proponuje wystawic jeden TV na nasz dziedziniec zakupic x-pak browara i
      ogladac wspolnie :)

pozdro
      Marcin
      • keisharain Re: Help! Mistrzostwa Piłki Nożnej 2006 :) 13.05.06, 16:14

ja moge uzyczyc projektor ;)
      • mika1974 Re: Help! Mistrzostwa Piłki Nożnej 2006 :) 13.05.06, 18:18
        Pozostaje dość kluczoe pytanie, czy dziedziniec wewnętrzny jest miejscem
        publicznym i jak się ma do spożywki procentów :-)
        Pytanie również za zasande na wypadek ewntualnej wewnątrzdziedzińcowej imprezki
        • keisharain Re: Help! Mistrzostwa Piłki Nożnej 2006 :) 13.05.06, 21:41
          nie chodzi o spozywanie alkoholu w miejscu publicznym, ale spozywanie w miejscu
          niedozwolonym, za Ust. z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości
          i przeciwdziałaniu alkoholizmowi, art. 14, pkt. 2a "Zabrania się spożywania
          napojów alkoholowych na ulicach, placach i w parkach, z wyjątkiem miejsc
          przeznaczonych do ich spożycia na miejscu, w punktach sprzedaży tych napojów."

kwestia sprowadza sie zatem do definicji placu. czy nasz "dziedziniec", to plac?
          w pewnym sensie tak: za Wikipedia "Plac – wolna przestrzeń, miejsce nie zabudowane, ograniczone obudową architektoniczną (budynkami), ulicami, zielenią. Spotykane najczęściej w obrębie miast, wsi i osiedli." Z drugiej strony,
          nie jest to definicja prawna, a dziedziniec jest "naszym" prywatnym placem,
          zatem teoretycznie mozna by pokusic sie o regulacje wewnetrzna, za pomoca
          regulaminu mieszkancow. jesli sie wszyscy zgodzimy na picie, to nie powinno
          byc problemu.
          • keisharain Re: Help! Mistrzostwa Piłki Nożnej 2006 :) 13.05.06, 21:48
            polecam rowniez lekture policyjna ;)

www.gazeta.policja.pl/archiwum/3004/s13a1.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka