vilka 28.06.05, 22:08 Witam na forum Góry Kalwarii, cieszę się, że takie powstało. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Witam na nowym forum 29.11.05, 00:08 To ja też się przywitam. Wybierma sie na cały dzień do GK, co jest warte zwiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
marek9653 Re: Witam na nowym forum 29.11.05, 11:54 Proponuje odwiedzenie strony www.gorakalwaria.pl/. Znajdują sie tam przydatne informacje o historii oraz o zabytach i miejscach wartych zobaczenia. Nie orientuję się natomiast gdzie można dobrze zjeść. Istnieje co prawda kilka barów i pseudo restauracji ale jedzenie w nich to nie lada wyzwanie dla żołądka. Przy okazji pobytu w G.K. zapraszam do obejrzenia zamku w Czersku. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Witam na nowym forum 30.11.05, 02:43 Czersk mam już wielokrotnie "zaliczony". Niestety zawsze byłem transportowo uzależniony od przyjaciół, którym zawsze się spieszyło w drodze powrotnej do Warszawy. Czas wyruszyć do GK samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_sowa Re: Witam na nowym forum 30.11.05, 18:51 GK jest maksymalnie zaniedbana. Troche wygląda jak skansen, dziwne miasteczko. Kosmos jednym słowem, ale zmienia się powoli raczej na + Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Witam na nowym forum 30.11.05, 22:14 Pamiętam kilka lat temu jak wyglądał Grodzisk Mazowiecki, może i na GP przyjdzie czas. Czy to forum jest takie puste, bo nie ma o czym pisac? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_sowa Re: Witam na nowym forum 30.11.05, 23:21 sloggi napisał: > może i na GP przyjdzie czas. Zakładam że GK bo GP to może być Góra Puławska. > Czy to forum jest takie puste, bo nie ma o czym pisac? Jakie miasto takie forum? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Witam na nowym forum 30.11.05, 23:25 Góra Puławska nie posiada praw miejskich :) Miałem na myśli GK :) A może to miasto jest tak idealne, że nie ma o czym pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_sowa Re: Witam na nowym forum 03.12.05, 18:25 sloggi napisał: > Góra Puławska nie posiada praw miejskich :) Do czasu przyłączenia do Puław ;) > A może to miasto jest tak idealne, że nie ma o czym pisać? AntyIdealne to może i jest. Ale coś w nim jednak jest.....no ale tu może inni napiszą bo ja nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Witam na nowym forum 04.12.05, 00:31 O ile się orientuję, GP nie jest częścią Puław. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Witam na nowym forum 06.12.05, 06:18 dr_sowa napisał: > połączy się :) > Tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Witam na nowym forum 11.12.05, 01:40 Mam koło Góry Puławskiej krewnych, jak sam wiesz jest to po prostu wioska. Nie tylko Puławy tak są położone - a Grudziądz? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzak Re: Witam na nowym forum 12.12.05, 20:57 Zostawmy ten temat i przenieśmy go na forum Puławy. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzak Re: Witam na nowym forum 13.12.05, 23:06 ....hmmmm zapodam tak: Góra za 5-10 lat - perspektywy, zagrożenia, reprywatyzacja. Obserwuję masowy napływ ludności do miasteczka i okolic. 'Nowi' asymilują się z rdzennymi? Czy pojawia sie konflikty my-oni (może zabierają nam pracę itp.). Czy marzeniem rdzennych jest wyjazd z miasteczka oczywista do stolicy? Zapraszam do klikania. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzak Re: Witam na nowym forum 17.12.05, 20:55 jak to jaką....ostatnią która została ;) Odpowiedz Link Zgłoś