Dodaj do ulubionych

2.5 miliona egzemplarzy Batman: Arkham Asylum t...

21.09.09, 20:44
I to na PC tak się sprzedało? No no no, czyżby piractwo zaczęło zanikać? ;D
Obserwuj wątek
    • akasuri Re: 2.5 miliona egzemplarzy Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 20:54
      batman jest zajebisty!
    • kistler Re: 2.5 miliona egzemplarzy Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 20:55
      sebolex - Nie. To jest sprzedaż ogólna.

O ile się nie mylę w pierwszy tydzień lub 2 po konsolowej Batman już dobił do 2mln.
    • nathandrake Re: 2.5 miliona egzemplarzy Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 21:05
      2,5 mln trafiło do sklepów, powtarzam do sklepów
    • sebolex Re: 2.5 miliona egzemplarzy Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 21:06
      @nathandrake
      Tak, wiemy ale "nowy Batman sprzedał się w 2 milionach egzemplarzy" tongue_out
    • c00kiemonstah Re: 2.5 miliona egzemplarzy Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 21:19
      czy kogos to dziwi? to naprawde rewelacyjna gra, nie bez wad, ale ktora jej nie ma. dopoki nie pojawi sie U2 dla mnei gra roku
    • nathandrake Re: 2.5 miliona egzemplarzy Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 21:23
      dla mnie nie, ale każdy ma swoje upodobaniasmile
    • gnysek Re: 2.5 miliona egzemplarzy Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 21:57
      @sebolex - z okazji pojawienia się edycji PC smile
    • mazzeo Re: 2.5 miliona egzemplarzy Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 22:35
      Przeciez ta gra na PC jest spiracona do potęgi. W rankingach torrentowych tylko Shift go bije.
    • arczikun Re: 2.5 miliona egzemplarzy Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 22:36
      Heh, właśnie dziś ją kupiłem (na X'a)
    • lepszy-od-was Re: 2.5 miliona egzemplarzy Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 22:46
      FRAJER ! ;D
    • doomny Re: 2.5 miliona egzemplarzy Batman: Arkham Asylum 22.09.09, 01:27
      @mazzeo
      A co na PC nie jest piracone do potęgi? Z torrentów ludzie ściągają nawet crapy, odpalają na 10 minut i wywalają. Koszty konwersji na PC są chyba tak niskie, że znikoma sprzedaż i tak się pewnie opłaca. Dla mnie wydanie gry na PC jest równoznaczne z rozdaniem jej za darmo.
    • bunch Re: 2.5 miliona egzemplarzy Batman: Arkham Asylum 22.09.09, 04:33
      Odwiedziłem dwa Empiki, MediaMarkt i Saturna, z nadzieją, że noc spędzę w szpitalu psychiatrycznym Arkham. Niestety... Jak się dowiedziałem, Batman Arkham Asylum dostępny będzie u nich 24-go. No po prostu rewelacja! Premiera gry jest 18-go a to oznacza, że trzeba czekać do 24-go! Nie wliczając już w to faktów, że premiera gry raz była przesunięta a za drugim razem produkt dostali konsolowcy pół miesiąca wcześniej niż PCtowcy. Bo człowiek nie może normalnie kupić gry w dniu premiery jeśli nie korzysta z zamówień przedpremierowych, skandal! Całe szczęście, że piraci nigdy nie zawodzą. Szybciej ściągnę grę z internetu niż kupię legalnie w sklepie! I potem się dziwić, że jest piractwo, skoro tak to wygląda w naszym kraju...

Moi drodzy, zanotujcie: najpierw przełożenie premiery gry, potem oczywiście angażowanie się twórców w ich własne durne układy i gra pojawi się pojawia się na czas tylko na konsolach. Pecetowcy zmuszeni są czekać jeszcze pół miesiąca. Ale to nie koniec, potem kolejne przesunięcie wersji na Peceta o kolejne pół miesiąca ze względu na wprowadzenie ekskluzywnych usług jak nVidia 3D Vision i PhysX. Premiera ma miejsce 18-go i po tak długim okresie oczekiwania na grę, jeszcze nie ma jej w sklepach na czas. A firmy takie jak Saturn, MediaMarkt czy Epik wyprzedza hipermarket!

Ufff? Wiecie co? To jeszcze nie koniec. Szczyt szczytów dopiero przed nami. Batman: Arkham Asylum miał obsługiwać funkcję PhysX.
      Wiecie, więcej śmieci, więcej zniszczeń terenu, wolumetryczna mgła i tak dalej.
      W końcu między innymi przez wprowadzenie jej do gry na peceta czekaliśmy kolejne już pół miesiąca. I co się okazuje?
      W opcjach nie ma możliwości włączenia obsługi PhysXa!

Co robię? Poruszyłem niebo i ziemię i co się okazało?
      W wersji Polskiej gry nie ma tej obsługi. Czytam i czytam, zagłębiam się w internetową czeluść w celu poszukiwania cennych informacji i czego się dowiaduję? Funkcja jest dostępna gdy zainstaluje się patch. Co ciekawe, patcha nie ma na oficjalnej stronie gry i trzeba pobrać go pod, wciskające się gdzie tylko się da, Gamet For Windows Live. Instaluję owy patch, opcje włączenia PhysXa w grze się pojawiają, lecz gra informuje mnie, że moja karta graficzna nie obsługuje tego typu atrakcji. Zaraz! W Demie gry grałem na najwyższych detalach z włączonym PhysX?em a w pełnej wersji już się nie da? Co jest do jasnej cholery? Szukam dalej informacji i z oficjalnego źródła dowiaduję się, że dany patch nie działa z polską wersją gry i że specjalny patch dla nas zostanie wydany wkrótce.

Przepraszam, ale ja czegoś nie rozumiem. Przesunęli premierę gry o dwa tygodnie, specjalnie aby zaaplikować funkcję PhysXa a gra którą zakupiłem, mimo to jej nie ma? To chyba jakiś niesmaczny żart.
      Owszem, skoro konsolowy mogą się obejść bez tej funkcji to i ja się tymczasowo obejdę. Ale skoro mogę odbierać grę w pełnej krasie to chcę ją odbierać w pełnej krasie.
    • screwbalski Re: 2.5 miliona egzemplarzy Batman: Arkham Asylum 22.09.09, 09:42
      Kurde, serio nie ma tego PhysX'a? Chciałem sprawdzić demo, a później ewentualnie fulla, mimo, że przeszedłem już na konsoli.

pzdr
    • goostleek Re: 2.5 miliona egzemplarzy Batman: Arkham Asylum 22.09.09, 09:46
      @bunch
      Doskonale rozumiem Twoją frustrację i naprawdę współczuję. Sam kiedyś tak się czułem i przechodziłem identyczne cyrki związane z rozrywką na platformie z blachy. Lekarstwem na te bolączki był zakup konsoli. Od 3 lat mam spokój i, tak jak mówisz, zawsze odbierasz grę "w pełnej krasie". Polecam, w każdym razie mnie wyleczyło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka