slam79 14.11.11, 21:22 Witam Chciał bym założyć sklep internetowy na jakimś darmowym skrypcie. Co możecie polecić dla osoby niezbyt zaawansowanej? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trynus Re: Sklep internetowy 15.11.11, 20:42 Przeczytaj artykul sprzedaż internetowa i prowadzenie sklepu internetowego. Generalnie nie musisz wydawac kasy na wlasny skrypt (ani stosowac darmowych) - lepiej to miec razem z hostingiem i platne w zaleznosci od faktycznie sprzedanych przedmiotow. Odpowiedz Link
fvfvfv Re: Sklep internetowy 19.11.12, 08:42 Najlepiej wybrać jakieś płatne oprogramowanie sklepu internetowego bo darmowe jest dobre ale na początek dopóki masz mało artykułów i kategorii. Warto zajrzeć na stronę www.max-shop.pl Odpowiedz Link
bxmmultimedia Re: Sklep internetowy 21.08.15, 15:12 Polecam firmę bxm.pl Mają bardzo bogate portfolio bxm.pl/portfolio.html lub firmę tworzeniestronwarszawa.pl Odpowiedz Link
ajah Re: Sklep internetowy 15.11.11, 22:04 Osobiście polecam skrypt Quick.Cart. Szczegółowe informacje pod adresem: opensolution.org/quick.cart,pl,9.html Istnieje wersja bezpłatna i wersje płatne. Skrypt jest bardzo prosty w obsłudze, aplikacja ma dobrze opisaną specyfikację, instrukcję obsługi, forum użytkowników, także można liczyć na pomoc przy instalacji i konfiguracji skryptu z wielu źródeł. Na początek to na pewno dobry wybór. Pozdrawiam, Serwis stron Odpowiedz Link
profesjapartner Re: Sklep internetowy 27.11.11, 13:58 Polecam VirtueMart na Joomla. Darmowy i posiada wiele dodatków. Prócz sklepu internetowego polecam Comarch Opt!ma do prowadzenia księgowości i wystawiania faktur i paragonów. Wybranie sklepu internetowego to początek drogi. Schody rozpoczynają się gdy do zamówień trzeba wystawić dokumenty sprzedaży i zaksięgować je. Gdy wybierze się sklep, który nie współpracuje z programem księgowym to niestety wszystkie informacje trzeba wklepywać ręcznie. Czym więcej zamówień tym więcej czasu trzeba poświęcić wklepywaniu danych. A czas to duuuży pieniądz. Dzięki naszej aplikacji 'Zamówienia do Opt!ma' można tworzyć w programie Comarch Optima dokumenty sprzedaży i zapisy w kartotece kontrahentów na podstawie zamówień VirtueMart. Stworzone dokumenty sprzedaży są uzupełnione danymi z zamówienia, tj.: dane kontrahenta, sposób zapłaty, pozycje. Dodatkowo są tworzone atrybuty z zapisami o numerze zamówienia, przewoźniku, typie przesyłki, nocie klienta, dacie importu i identyfikatorze importu a także szczegółami przebiegu importu. Zapraszam na stronę profesjapartner.pl. Aplikację można pobrać i przetestować. Proszę o uwagi i sugestie. Pozdrawiam, ProfesjaPartner Obsługa informatyczna i szkolenia - Ms Windows, bazy danych, Joomla, VirtueMart - profesjapartner.pl Zamówienia do Opt!ma - Import zamówień VirtueMart do Opt!ma - profesjapartner.pl/zamowienia-do-optimy/wiadomosci Odpowiedz Link
sorger Re: Sklep internetowy 27.12.11, 13:27 esklep-os - nie jest darmowy, ale bardzo fajny - jest to autorska wersja osCommerce'a, który sam w sobie jako tako nic specjalnie nie oferuje. Dopiero moduły "coś mogą". Odpowiedz Link
wolfenstein3d nie polecam żadnego darmowego 01.01.12, 16:38 tylko profesjonalne rozwiązanie przygotowane graficznie przez studio grafiki komputerowej i zaprogramowane przez programistę. uzbieraj kasy i zrób to porządnie. Odpowiedz Link
postomaniac Re: Sklep internetowy 03.01.12, 15:42 Ja bym radził zainwestować te parę groszy w porządny skrypt sklepu ,na pewno się to zwróci. Odpowiedz Link
ankas_wawa Re: Sklep internetowy 11.11.12, 19:47 Witaj, dobrze Ci koledzy piszą. To co jest do wszystkiego to jest do niczego. Więc jeśli szukasz dobrego sklepu internetowego to należy pomyśleć o jakimś dedykowanym rozwiązaniu. Sam szukałem i na początku myślałem o ofercie Home lub innej firmy, która daje gotowe rozwiązania. Lecz jeśli chciałem jakieś dodatkowe funkcje to były schody, że niby nie mogą tego wprowadzić bo jakieś ograniczania w kodzie. Za bardzo nie rozumiałem tego - nie jestem przecież informatykiem. Gdzieś na jakimś forum znalazłem link do taniej firmy, która robi dobre strony internetowe. Mi zrobili tani sklep z tym co chciałem, więc może tobie też się przyda. Odpowiedz Link
tgbikm Re: Sklep internetowy 08.10.12, 10:26 Jeśli jesteś osobą nie znającą się na tym to darmowy skrypt bym Ci odradzał gdyż bardzo często posiada ograniczony dostęp do pomocy technicznej a w przypadku jakiś problemów możesz sam sobie nie poradzić. Lepiej zastanów się nad zakupem jakiegoś gotowego oprogramowania, np. www.max-shop.pl, jest on bardzo intuicyjny i z jego obsługą poradzi sobie nawet osoba nie mająca w tym doświadczenia. Odpowiedz Link
fvfvfv Re: Sklep internetowy 19.11.12, 08:32 Daruj sobie darmowe skrypty. Zainwestuj w coś płatnego i pewniejszego, zajrzyj na przykład na www.max-shop.pl Odpowiedz Link
maxshop12 Re: Sklep internetowy 22.11.12, 12:53 Czy aby darmowe oprogramowanie sklepu jest faktycznie dobrym rozwiązaniem skoro program sklepu internetowego można kupić już za 370 zł netto ? Kupując sklep internetowy od firmy ma Pan pomoc techniczną gratis oraz wszelkie modyfikacje do rozwiązania. Przy darmowym programie jest Pan zdany na siebie lub kolegę, który taki sklep Panu uruchomi. Dodatkowo wchodzi wiele innych aspektów, które nie są rozwijane na bieżąco przy darmowych programach jak: integracje z allegro, integracje z porównywarkami cen, z systemami ratalnymi, programami handlowymi, itd, itd... Kolejna sprawa, to SEO czyli pozycjonowanie. Wybór oprogramowania ma tu wielkie znaczenie dla dobrej widoczności sklepu w google! Należy też wspomnieć, iż gdy nastawiamy się na założenie sklepu z dużą ilością produktów, mówię tu o ilości np 50 tyś, to wybór odpowiedniego oprogramowania staje się niezwykle istotny. Wiele sklepów nawet płatnych sprzedawanych w naszym kraju nie wytrzymuje baz produktowych około 3tyś. I mówię tu o znanych sklepach. Zapraszam do zapoznania się z naszym rozwiązaniem. Sklep internetowy www.max-shop.pl/ Odpowiedz Link
tyszek6666 Re: Sklep internetowy 27.11.12, 22:35 Jak nie chcesz inwestować na samym początku kasy a masz jakieś pojecie o CSS i pochodnych to zobacz prestashop. Odpowiedz Link
monisia_30 Re: Sklep internetowy 06.12.12, 21:51 jak masz czas to się baw..ja zleciłam to firmie (ministerstwo reklamy) i mam to z głowy..sama też próbowałam ale to jakaś porażka po prostu..raz jedno nie działa, jak naprawiłam to drugie nie działało.. miesiąc z tym walczyłam i się poddałam..i całe szczęście bo sklep miał działać od września zaczął od listopada a jak ja bym to robiła to chyba ruszyłby w grudniu następnego roku;) a tak to sklep już zarabia i to całkiem nieźle:) Odpowiedz Link
bs-folia Re: Sklep internetowy 24.06.13, 13:55 Absolutnie unikaj darmowych rozwiązań. Tanio na start a potem koszty błyskawicznie rosną lub też rozbijesz się o mury niemożności (nie da się). Kup lepiej dobry i sprawdzony program sklepu i wybierz firmę która zapewni ci obsługę i opiekę. Na wynajem polecam: IA Shop, redcart Jako pełne Sote, AptusShop Darmowe: presta (ale dla małych) Odpowiedz Link
kreatyni Re: Sklep internetowy 03.07.13, 22:20 Witam serdecznie!Jestem przedstawicielem zespołu Kreatyni. Nasz zespół zajmuje się tworzeniem nowoczesnych oraz kreatywnych stron internetowych w oparciu o najnowsze technologie, zgodne z obowiązującymi standardami. Wieloletnie doświadczenie pozwala nam sprostanie niemal każdemu wyzwaniu - zaczynając od prostych wizytówek a na rozbudowanych stronach firmowych kończąc.Jeśli jesteś zainteresowany współpracą lub masz jakieś pytania - po prostu pisz![B]Kreatyni.pl[/B][B]kontakt@kreatyni.pl[/B][B]46652794[/B]pozdrawiam. Odpowiedz Link
eplatnosci Re: Sklep internetowy 05.09.13, 16:43 Witam Jeśli chodzi o płatności w sklepie internetowym to mogę zaproponować następujące warunki: Przelewy do 20zł - prowizja wynosi 0zł Przelewy powyżej 20zł - prowizja wynosi 0,50zł Zapraszam do współpracy Rafael Sitek mobile 501257171 biuro@terminal-kart.pl www.terminal-kart.pl Odpowiedz Link
kristi85 Re: Sklep internetowy 13.11.13, 20:03 sprawdź ofertę freecart.pl otwierają sklepy za darmo. Panel Administracyjny przynajmniej dla mnie jest nieskomplikowany, bez instrukcji wszystko ogarniesz. Odpowiedz Link
vizionstudio Re: Sklep internetowy 05.12.13, 14:48 Własna strona internetowa to obecnie najlepsza metoda reklamy swojej działalności. Nasza Agencja Reklamowa Vizion Studio wykonuje profesjonalne i oryginalne strony, które odróżnią Cię od konkurencji. Gwarantujemy: ofertę dostosowaną do Państwa indywidualnych potrzeb szybki czas realizacji niezawodny kontakt usługi po sprzedażowe Zajmujemy się również usługami z zakresu pozycjonowania stron internetowych oraz usługą social media. W celu zapoznania się ze szczegółami dotyczącymi naszej firmy oraz naszymi realizacjami, zachęcamy do odwiedzenia naszej strony www.vizionstudio.pl Zdaj się na naszą kreatywność! Zespół Vizion Studio Odpowiedz Link
superlolek5 Re: Sklep internetowy 29.12.14, 20:19 Każda strona internetowa będzie spełniała swoje założenia biznesowe tylko w przypadku dużej widzialności na pierwszej stronie wyszukiwarki google. Po efektywną usługę pozycjonowania zapraszam na rawcomp.pl - płatność jedynie za efekty oraz nieskomplikowane umowy z możliwością łatwego wypowiedzenia- na to zwracają szczególną uwagę klienci zrażeni działalnością niektórych firm z konkurencji. Zapraszamy do kontaktu. Odpowiedz Link
slaydeka Re: Sklep internetowy 08.01.14, 22:44 A może dołóż trochę kasy i zgłoś się do ogarniętych gości? Funky Media konkretnie działa. Odpowiedz Link
pikselowo Re: Sklep internetowy 04.04.14, 08:14 O jezzz gosc sie pyta jakie polecacie skrypty a guzik wiecie i szmaty odpowiadacie. Nie znosze Polskich forum bo dowiedziec sie czegos tutaj to zmora. Polecam open source Opencart- lepiej (latwiej moze) zmienic css, ewentualnie Magento Przyklad mojego znajomego shoecraftoakham.co.uk Pozdrawiam Pikselowo.pl Odpowiedz Link
masterchew Re: Sklep internetowy 27.08.14, 13:42 Darmowy - presta, gekosale. Na Preście stoi większa część sklepów, więc łatwy support na forach. Gekosale jest polskim systemem i np. oni są na geko - centrumgrzewcze24.pl/kategoria/grzejniki - no i support też jest dobry, 24/h więc kwestia gustu. Odpowiedz Link
burch21 Re: Sklep internetowy 19.06.15, 14:48 masterchew napisał(a): > Darmowy - presta, gekosale. Na Preście stoi większa część sklepów, więc łatwy support na forach. Gekosale jest polskim systemem i np. oni są na geko - centrumgrzewcze24.pl/kategoria/grzejniki - no i support też jest dobry, 24/h więc kwestia gustu. Sporo dobrego slyszałem o tym sklepie, w DW jeden z największych. Mają dobre piece gazowe. Odpowiedz Link
krawczs Re: Sklep internetowy 24.09.14, 15:23 Witam Pamiętaj po założeniu sklepu że musisz dostosować się do wymogów ustawy o ochronie danych osobowych. Jest to dosyć ważne gdyż kary są dosyć uciążliwe. Zbiór należy zgłosić jeszcze przed rozpoczęciem działalności, oczywiście samo zgłoszenie zbioru jest finalizacją prac które trzeba wykonać najpierw. Co prawda ustawa zwalnia z obowiązku rejestracji zbioru (nie zwalnia z posiadania dokumentów i przestrzegania ustawy) który służy tylko do wystawiania faktur, jednak w sklepie nie tylko wystawiamy faktury ale również służą te dane do wysyłki, kolejną rzeczą jest przekazywania danych np kurierom. Proponuję zapoznać się z www.giodo.info.pl pozdrawiam Odpowiedz Link
paulinakar Re: Sklep internetowy 18.10.14, 21:16 Ja próbowałam swoich sił, bo musiałam mieć taki projekt, a jestem totalnym laikiem w tym. gdybyś nie dawał sobie rady, to polecam firmę Rocketsite. mi bardzo pomogli i jestem zadowolona Odpowiedz Link
bbeataa1 Re: Sklep internetowy 31.10.14, 09:51 ja mogę polecic firme któa zrobi Ci wszystko od podstaw- Rocketsite. dla mnie zrobili wszystko od zera i teraz sprzedaz zwiększyła sie o połowę, bo dodatkowo wykonali mi jeszcze pozycjonowanie. Odpowiedz Link
mmaarrttaa78 Re: Sklep internetowy 06.11.14, 16:32 jeśli chodzi o [url=http://sellingo.pl/]szablony sklepów online[/url] polecam platformę sellingo.pl/ Odpowiedz Link
gallando Re: Sklep internetowy 06.11.14, 20:09 Ja polecam prestashop a tak wygląda mój sklep www.gallando.pl Odpowiedz Link
mmaarrttaa78 Re: Sklep internetowy 27.11.14, 13:42 Jednak ja uważam że sellingo.pl będzie lepszym wyborem dla osoby która nie jest zaawansowana Odpowiedz Link
grza-niec Re: Sklep internetowy 15.12.14, 01:38 Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą www.webstart.com.pl Odpowiedz Link
estor11 Re: Sklep internetowy 29.06.15, 07:40 Najwygodniejszym obecnie skryptem do postawienia sklepu internetowego jest presta shop. Jeśli chociaż trochę się orientujecie w sprawach komputerowych to proponuję skorzystac z video kursu: strefakursow.pl/kursy/cms/kurs_prestashop_-_tworzenie_i_zarzadzanie_sklepem.html - macie tutaj dokładnie wyjąsnione jak stworzyć taki sklep i jak nim zarządzać . Odpowiedz Link
bxmmultimedia Re: Sklep internetowy 19.08.15, 14:22 Polecam firmę bxm.pl Mają bardzo bogate portfolio bxm.pl/portfolio.html lub firmę tworzeniestronwarszawa.pl Odpowiedz Link
bxmmultimedia Re: Sklep internetowy 19.08.15, 23:20 Polecam firmę bxm.pl Mają bardzo bogate portfolio bxm.pl/portfolio.html lub firmę tworzeniestronwarszawa.pl Odpowiedz Link