Dodaj do ulubionych

Wspólna gra w Neptune's Pride?

04.03.10, 13:12
Może byśmy się umówili, na wspólną, gamecornerową rozgrywkę w tej wspaniałej onlajnówce? Ta gra jest taka fajna, tak miło się gra z Polakami(a w jednej z dwóch rozgrywek, w które gram jest aż 5 rodaków big_grin), którzy są kulturalni. I z pewnością dobrze byłoby się zmierzyć z osobami, z tego fajnego gamecornerowego forum. Myślę, że najlepiej byłoby się umówić konkretnie poprzez jakiś komunikator, z powodu tego, iż dość szybko gry startują, co jest akurat zaletą.
Tak, więc podaję tu swoje dane:
LordzFc - steam
zadupionynietoperz - xfire
10641996 - gg
Obserwuj wątek
    • slawomir.serafin Re: Wspólna gra w Neptune's Pride? 04.03.10, 16:17
      Aktualnie jest ograniczenie do dwóch darmowych gier - i ja mam dwie właśnie
      (jedna na wykończeniu, jeszcze dzień, może dwa). Potem się piszę jak najbardziej.
      • lordzfc Re: Wspólna gra w Neptune's Pride? 04.03.10, 18:23
        Dzięki Sławek big_grin W jednej z moich gier dam się podbić smile Napisałem o tym memu sąsiadowi, z którym obowiązuje NAP.
        • Gość: Gacopierz Re: Wspólna gra w Neptune's Pride? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.10, 19:17
          Jest i drugi chętny tongue_out
          Aktualnie mam jedną rozgrywkę (moja pierwsza, ale już się orientuję).
          Jak coś pisać na gg 5179508

Chętnie zmierzę się ze Sławkiem tongue_out Albo wejdę z nim w sojusz i później zgładzę ku radości
          konsolowców. big_grin
          • lordzfc Re: Wspólna gra w Neptune's Pride? 05.03.10, 20:56
            Niestety ja muszę czekać aż jeden gracz mnie zajmie ;/ Chyba rozdam swoje terytorium innym, by było szybciej. Niech się pochlają o nie.
            • slawomir.serafin Re: Wspólna gra w Neptune's Pride? 06.03.10, 12:14
              dobra, to mamy już trzech - moja druga gra też się skończyła, więc jestem ready
              to go
              • lordzfc Re: Wspólna gra w Neptune's Pride? 08.03.10, 16:40
                Daję góra 3 dni na zakończenie mojej jednej gry. Jeszcze zostało mi 7 planet, ale je już dość szybko moi dwaj sąsiedzi podbijają. Nareszcie
                • slawomir.serafin Re: Wspólna gra w Neptune's Pride? 10.03.10, 14:06
                  ja cały czas jestem wolny - moja aktualna gra jeszcze trochę potrwa, ale wynik
                  jest już zdecydowany w zasadzie, chyba że jakimś cudem wszyscy się dogadają i
                  jak jeden mąż rzucą na mnie... a i wtedy pewnie bym dał radę big_grin
                  • lordzfc Re: Wspólna gra w Neptune's Pride? 12.03.10, 17:14
                    Sławek napisz do mnie na gg, ewentualnie dodaj mnie na steamie

W jednej grze mam już tylko dwie gwiazdy. Stracę je najpewnie do jutra i nareszcie ją skończę.

W drugiej natomiast rozbierałem jednego z graczy. W sumie jestem 3. w ilości gwiazd, lecz pewnie to się zmieni, gdyż obok mnie sąsiadują dwaj dość słabi, których podbicie nie będzie wielką trudnością.
                  • micz84 Re: Wspólna gra w Neptune's Pride? 18.03.10, 12:12
                    Ja w sumie też mogę zagrać smile. Co prawda dopiero odpaliłem pierwszą grę, ale szybko się uczę.
                    • stasmy Re: Wspólna gra w Neptune's Pride? 18.03.10, 13:00
                      Ja podobnie jak Micz, ale chetnie sprobuje swoich sil. W grze mam alias "stasmy".
                    • Gość: mag1k Re: Wspólna gra w Neptune's Pride? IP: *.chello.pl 18.03.10, 13:16
                      Ja mogę zagrać big_grin

Grałem w to chwilę i całkiem przyjemna gra smile Ale z Polakami to na bank będzie
                      zajebiście big_grin

gg: 3047615
                      mail: mag1k@op.pl
    • Gość: QwaserPL Re: Wspólna gra w Neptune's Pride? IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.10, 12:43
      Tez moge zagrac. Nick w grze ten sam
    • szklanka_herbaty Hosting Neptuna 17.03.10, 22:29
      Słuchajcie ... ja od artykułu w alternatywach nazbierałem 65 punkcików za
      wygrane, więc oznacza to tyle że mogę hostować grę nawet na 12 graczy i po 32
      (a nie 24) gwiazdy na gracza. Wielka, epicka i długa rozgrywka z włączonym
      modułem sojuszy itd. (Hostowanie to gra premium, ale bez konieczności
      posiadania premium punktów, bajer opcja wink i o ile wiem nie powinno się liczyć
      do "slotów" free games, chociaż tego już pewny w 100% nie jestem)

Jedynie warto by trzymać rękę na pulsie i być w kontakcie, żeby wszystko
      ładnie zgrać. Ewentualnie mogę założyć na dniach i dodać hasło do wejścia do
      gry np. jakieś "Gamecorner" albo "GCBattle", cokolwiek. Jedynie potrzebuję
      wiedzieć jakie jest zainteresowanie i moglibyśmy przy okazji ustalić jakie
      chcemy ustawienia, bo da się tam ustawiać:
      - Jak daleko od siebie gracze,
      - Czy planety bogate, czy biedne, czy normalnie
      - Tanie/drogie budowle, techy
      - i startowe technologie/kasę

To na prawdę masa opcji i warto się zastanowić, bo może nie wszyscy chcieliby
      walczyć na wielkim polu z wielkimi odległościami i drogimi technologiami (gra
      na miesiące grania), tylko na przykład woleliby zagrać coś przyjemniejszego,
      szybszego itd.

Pozdrawiam.
      • slawomir.serafin Re: Hosting Neptuna 18.03.10, 10:33
        raaany, jesteś mistrzem! ja sie piszę, bez różnicy w jakiej konfiguracji - tylko
        jedna rzecz - bez włączonego systemu sojuszy smile o wiele weselej jest, jak nie
        wiesz, co tak naprawdę robi twój domniemany sojusznik i czy to co pisze to
        prawda, czy dezinformacja smile
        • szklanka_herbaty Re: Hosting Neptuna 18.03.10, 12:54
          A tam mistrzem ... przede wszystkim trzeba było mieć trochę farta z grami i
          dołączać akurat do takich, gdzie ktoś zakładał właśnie darmówkę, a w
          ustawieniach prędkość, wypłaty itd. były nastawione na x4. Takie coś da się
          zamknąć w 3-4 dni, ale chyba osobiście wolę mozolne zbieranie statków i
          planowanie bitew, bo zamiast wygrywać z powodu chociażby swojej strefy czasowej,
          przyjemniej jest wiedzieć, że się kogoś wymanewrowało.

System sojuszy byłby fajny pod warunkiem, że dałoby się go bardziej uściślić.
          Np. wprowadzić odgórnie ograniczenia "3 graczy na sojusz", albo "w sojuszu każdy
          z każdym". Niestety może się okazać, że sojusznik Twojego sojusznika jest
          sojusznikiem sojusznika Twojego wroga i przez taki łańcuszek może się wiele
          napsuć. Ogólnie rzecz biorąc moim zdaniem sprawdza się to tylko w grach na małą
          liczbę osób, albo z góry umówionych przez znajomych.
          • lordzfc Re: Hosting Neptuna 18.03.10, 13:27
            Przypomniałem sobie, że mam dwa konta na google big_grin Tak więc mogę już grać : )
            • szklanka_herbaty Re: Hosting Neptuna 18.03.10, 13:57
              Tylko na dwa naraz nie graj tongue_out
              Ja co prawda mam inny problem, bo grając z akademika czasem się nacinam na ludzi
              o tym samym IP (chyba cały uniwerek ma jedno IP zewn. dla akademików) i wtedy
              jestem często pierwszy do bicia, ale jak się teraz pochwaliłeś, to wszyscy będą
              uważnie śledzić big_grin

No chyba że zrobimy SS na złość i sojusze BĘDĄ, wtedy multikonta, czy po prostu
              2 graczy już nie będą tak dużej różnicy robić. big_grin
          • mam_kubek Re: Hosting Neptuna 18.03.10, 14:04
            moim zdaniem brak systemu sojuszy, tak jak twierdzi z reszta ss, tylko urozmaica
            rozgrywkę, zawiła dyplomacja to jest to suspicious
    • aquiller temat 18.03.10, 12:45
      Jestem chętny!

GG: 3774655
      mail: aquiller@wp.pl
      xfire: aquiller
    • mam_kubek Re: Wspólna gra w Neptune's Pride? 18.03.10, 14:02
      piszę się na bicie
      gg: 2521130
    • mam_kubek Re: Wspólna gra w Neptune's Pride? 21.03.10, 18:38
      Co się stało?
      Już się wszystkim odechciało wspólnej gry?
      • szklanka_herbaty Re: Wspólna gra w Neptune's Pride? 21.03.10, 23:01
        Ja nadal jestem na tak i nadal mam możliwość założenia darmowej "gry premium"
        (darmowo można by się tam przyłączyć), ale jak na razie niewielki był odzew i
        sprawa chyba lekko przygasa.

W tej chwili gram w kolejną grę NP trzymając też w razie czego wolny "slot"
        gdyby jednak się zdarzyło pograć w darmowkę. Ogólnie jednak rzecz biorąc ludzie
        najwyraźniej zasnęli snem wiecznym, albo co i cały hurra entuzjazm opada.
        Szkoda, bo nawet kilka osób z akademika bym namówił jeszcze i nie byłoby
        problemu ze skompletowaniem nawet i 12 graczy.
        • smaczny-kasek Re: Wspólna gra w Neptune's Pride? 22.03.10, 08:27
          Ja jestem chętny na 100%. Wpisywałem się wcześniej jako niezalogowany. Tylko
          dajcie znać kiedy się zaczyna.

• szklanka_herbaty No to gramy? 25.03.10, 15:15
      O ile widzę jest chętnych przynajmniej 6-7 osób, ale na razie wszystko jakby
      obumarło. Może założyć grę z hasłem teraz i czekać aż nazbierają się ludzie,
      jednak wypadałoby przynajmniej wiedzieć co i jak.

Ja osobiście wolałbym grę jak największą (obszar i ilość graczy) z normalnymi
      ustawieniami cen i technologii (ewentualnie wyższy scan startowy, bo dużo
      planet na gracza dałoby chaotyczny rozwój początkowy.). Sojusze "mechaniczne"
      wyłączone i sru ...

Może przynajmniej raz zbierze się coś konkretnego jeśli chodzi o ilość graczy,
      więc wypadałoby żeby się wszyscy określili. Ja jedynie czekam na sygnał.
      • smaczny-kasek Re: No to gramy? 25.03.10, 17:03
        Ja nadal chętny i czekam na jakieś info ... smile

tak dla przypomnienia smile
    • szklanka_herbaty Konfiguracje NP, wybierzmy i zagrajmy wreszcie ! ! 26.03.10, 22:41
      Kilka możliwych konfiguracji gry, jakie można by zastosować w NP, a
      przynajmniej które proponuję. Trzeba wybrać coś, postawić grę i czekać aż
      nazbiera się dosyć graczy. Jeśli ktoś jeszcze ma coś do dodania proszę o
      dopisanie się, bo ustawienia można przecież zmienić i nic nie jest "na sztywno".

Z góry zakładam że sojusze są WYŁĄCZONE, a dyplomacja o wiele lepsza będzie
      "na gębę", żeby dochodziła jakaś niepewność i pilnowanie również sojuszników,
      którzy mogą nam nagle omówić pomocy (albo i gorzej).

OPCJA A:

>- 12 graczy po 32 gwiazdy (384 łącznie!)
      >- Start z jedną zajętą gwiazdą
      >- Startowo 5 poziom prędkości i 5 skanu
      >- Duże odległości między startowymi pozycjami graczy
      >- Garstka surowców na planetach
      >- Ceny normalne (badań, budynków, itd.)
      >- 2 wypłaty dziennie
      >- 250$ na start

PLUSY I MINUSY:
      Bardzo duży nacisk na odpowiednie zaplanowanie tras lotu i kolejnych punktów
      pośrednich. Bardzo zacięte walki o najcenniejsze planety i bardzo bardzo ważna
      taktyka (zajmowanie planet bezużytecznych tylko dla walki pozycyjnej, dużo
      planet można oddać wycofując się bez większych strat w infrastrukturze itd.).

+ Bardzo taktyczna gra, walka pozycyjna
      + Początkowa prędkość przyspiesza grę w tak dużej przestrzeni

- Na początku nawet minuty robią różnicę
      - Masa kombinowania kiedy zacznie latać dużo flot

OPCJA B:

>- 12 graczy po 24 gwiazdy (288 łącznie)
      >- Start z 6 zajętymi gwiazdami
      >- Bez dodatkowych badań startowych.
      >- Średnie odległości między startowymi pozycjami.
      >- Bogate planety
      >- Ceny ekonomii i przemysłu normalne, TANIE laboratoria.
      >- 2 wypłaty dziennie
      >- 500$ na start

PLUSY I MINUSY:
      Gra zupełnie inna niż opcja A. Tutaj najważniejszy będzie wyścig
      technologiczny (chociaż bez przesady, żeby nie zrobiła się zręcznościówka i
      zarywacz nocek big_grin) i sojusznicy. Podział między sobą badań i odpowiednie ich
      planowanie gra większą rolę niż rozkład gwiazd itd.

+ Dużo możliwości gry, można badać prędkość i skan, by wymanewrować wroga,
      albo broń i zasięg dla brutalnej siły i masowych nalotów.
      + Bardzo ważne sojusze i handel technologiami z innymi graczami.

- Jeśli się zagapisz zostajesz w tyle tak, że trudno będzie to nadrobić (tech).
      - Dużo uwagi trzeba poświęcić ciągłemu monitorowaniu innych (techy i ich styl
      gry), by dostosować swoją taktykę.

OPCJA C:

>- 12 graczy po 24 gwiazdy (288 łącznie)
      >- Start z 10 zajętymi gwiazdami
      >- Wszystkie technologie na starcie poziom 3.
      >- Małe odległości między startowymi pozycjami.
      >- Bardzo bogate planety (MAX).
      >- Rozbudowa w normalnych cenach.
      >- 1 wypłata dziennie.
      >- 1000 dolców na start, ale planety NIEZABUDOWANE.

PLUSY I MINUSY:
      Gra nastawiona na szybki start i sporo bitew od samego początku. Terytoria
      bardzo szybko zaczną się zazębiać, bo równie szybko zabraknie
      niezagospodarowanej przestrzeni. Bardzo ważne mogą okazać się sojusze i
      wspólne akcje, szczególnie dla graczy nie będących na obrzeżach.

+ Nacisk przede wszystkim na kooperację wojskową
      + Wartość gwiazdy określa jej pozycja, a nie zasoby.

- Gra nastawiona na akcję, a nie na planowanie czy taktykę.
      - Gwiazdy mają małe znaczenie i liczy się przede wszystkim ilość.

NO I TO BY BYŁO NA TYLE PROPOZYCJI
      Co prawda można było wymyślać dalej, ale wszystkie kolejne pomysły zaczynały
      wyglądać za barzdo jak poprzednie i mimo że planowałem 4 opcje (a nawet
      myślałem o 5 tongue_out), to jednak te trzy wydały się najrozsądniejsze. Taktyka,
      Handel i dyplomacja, ALBO czysta Akcja. Wybór należy do Was i chyba nie ma co
      czekać. Jak tylko uzbiera się 7-8 głosów założę grę (powinna być widoczna
      normalnie we "free games"). Kiedy tylko wszystko będzie już "stworzone" podam
      tutaj jakie jest HASŁO i muzyka gra. Oby nareszcie udało się zagrać big_grin

PS:
      Przy odrobinie wolnego czasu może wrzucę na blog jakiś mini-poradnik do
      neptuna z podstawowymi "zagrywkami" i kilkoma radami dla początkujących.
      • szklanka_herbaty Re: Konfiguracje NP, wybierzmy i zagrajmy wreszci 26.03.10, 22:49
        Prawie zapomniałem!
        Mamy też opcje:

- Ustawienia danego "techa" od 1 do 5 i zablokowanie go tak na stałe (nie da się
        badać). Czasem przydaje się przy weaponie, bo wtedy praktycznie wszystko zależy
        od manewrów.

- Wybrania po ile statków na każdej startowej planecie (od 10 aż do 50, ale
        tylko co 10 i bez wartości zero)

- Jak zauważyliście da się ustawić zabudowę wszędzie na 0, żeby rozstawić "się"
        samemu. Domyślnie jest 5 Eko - 5 Industry - 1 Science.

- Ustawić 1, 2 lub 4 wypłaty na dobę, lub zmniejszyć je nawet do 1 na DWIE doby.

- Można też zejść do jedynie 8! gwiazd na gracza.
      • lordzfc Re: Konfiguracje NP, wybierzmy i zagrajmy wreszci 27.03.10, 12:07
        Jestem za opcją "A".

Taktyczna, spokojna gra, gdzie trzeba sporo planować. Bardzo mi się podoba.

Choć "C" w sumie też się wydaje interesująca.
        • smaczny-kasek Re: Konfiguracje NP, wybierzmy i zagrajmy wreszci 27.03.10, 12:11
          Mnie też A najbardziej się podoba smile Chociaż w sumie to która będzie jest mi
          obojętne, byle zacząć grać devil
      • kawira Re: Konfiguracje NP, wybierzmy i zagrajmy wreszci 27.03.10, 12:16
        B) -> wydaje się najmniej no-life i zajeżdża ostrą dyplomacją smile
      • szklanka_herbaty Re: Konfiguracje NP, wybierzmy i zagrajmy wreszci 27.03.10, 15:45
        Ja osobiście najchętniej zagrałbym w opcję A, ale w zasadzie wszystkie starałem
        się tworzyć tak, żeby były dość sensowne, więc wsio ryba tak na prawdę smile
    • gacorr Odp 27.03.10, 22:35
      Hej tu Gacopierz, który dalej chce grać i typuje opcję A wink W sumie mi też wsio jedno, ale
      jeśli mam wybierać to stawiam na spokojne planowanie.
    • szklanka_herbaty Re: Wspólna gra w Neptune's Pride? 02.04.10, 00:27
      Ok ... jak na razie wychodzi nam opcja A, więc jeśli nic się nie zmieni wszystko
      założę w świąteczną niedzielę i będzie można już grać. Podam też wtedy hasło do
      gry i TAK, CZEKAŁEM DO PÓŁNOCY żeby było jasne że to nie jest primaaprilisowy
      żart smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka