Dodaj do ulubionych

Co to jest summon?

27.03.10, 00:22
Zajrzałam do swoich smokow i widzę, ze wulkany dostały nową funkcję. Probowal ktos?
Ja zaraz wypróbuję
Obserwuj wątek
    • aganoreg Re: Co to jest summon? 27.03.10, 00:28
      Sasiedni watek.
    • vixiak pytanie 28.03.10, 20:19

Nie chcę zakładać nowego tematu, więc zapytam tutaj.

forums.dragcave.net/index.php?showtopic=78324
      O co chodzi w tym temacie? smile
      Tak desperacko pragnę srebrnego jajeczka, że chwytam się każdej deski
      ratunku.
      • aganoreg Re: pytanie 28.03.10, 20:27
        Aaa, to smile Chodzi o wymiane common eggs na rzadkosci. W przypadku srebrnych
        musisz miec 25 zwyklakow. System naliczania jest dosc skomplikowany, chyba cos
        pozminiali, bo kiedys musialy byc wszystkie CB. Ogolnie, dorosle lub mrozone sie
        licza. Dorosle pod warunkiem, ze nie maja potomstwa "zwyklego" (jesli maja, to
        liczy sie potomek). Najlepiej miec mrozonki, bo jest pewnosc, ze nie bedziesz
        bredowac.

Za zwyklaki robia:
        Balloon
        Frill
        Grey
        Green/Pebble
        Magi
        Mint
        New Pink
        Purple
        • vixiak Re: pytanie 28.03.10, 22:56

Ja nic nie rozumiem :<
          • aganoreg Re: pytanie 28.03.10, 23:00
            Jak masz zamrozone w sumie 25 zwyklakow, to zglaszasz to w watku i czekasz na
            pw, az ktos ci da sreberko smile
            • tetraaa Re: pytanie 29.03.10, 07:09
              czyli ze jak ja mam 51 zwyklakow ( zamrozonych ) to moge sie zglosic ?
              bo moje srebra od kilku miesiecy nie daly srebra i to juz sie robi wkurzajace ;/
              juz predzej zlapie nic wybreduje sad
    • edycja_kopiuj_wklej Re: Co to jest summon? 29.03.10, 09:17
      A dlaczego ja zadnego summon nie widze u magmy?
      • vixiak Re: Co to jest summon? 29.03.10, 15:46
        Ojej... nie wiedziałam. To ja będę zamrażać, chociaż nie lubię i może
        mi się uda wreszcie dorwać sreberko. ^^
        Dzięki, Aga, za informację.
        • aganoreg Re: Co to jest summon? 29.03.10, 15:56
          Z tym ze trzeba uwazac z zamrazaniem - tzn nie zamrazac swojego bredu. Cave born
          albo zlapane z ap sa akceptowane.
          • vixiak Re: Co to jest summon? 29.03.10, 16:38
            Aaa.... to dzięki, że mi mówisz, bo na pewno pozamrażałabym same własne
            ^^
            Ciekawe dlaczego nie można. Coś jeszcze muszę wiedzieć? smile
            • aganoreg Re: Co to jest summon? 29.03.10, 16:57
              W tym projekcie chodzi o zmniejszenie liczby zwyklakow na korzysc rzadkich
              smokow. Jesli zamrozisz, to juz go nie rozmnozysz. Mozesz mrozic swoje, ale
              lepiej cudzy bred, a swoich w ogole nie mnozyc (zeby nie zwiekszac liczby
              zwyklych). Tzn mozesz je mnozyc np. zeby dostac srebro, lodowe itd, ale jesli
              dostaniesz zwyklego, to wtedy liczy sie tylko potomek, a rodzic juz nie.

Zamrozone smoki licza sie do ogolnej puli i system generujac nowe smoki
              produkuje ich mniej. Ogolnie to wyglada tak, ze np. zwyklych ma byc 80 tys z
              kazdego rodzaju, a rzadkich powiedzmy 10 tys. I wtedy system "widzi" zwykle
              mrozonki, jest ich duzo, wiec produkuje wiecej rzadkich, zeby uzupelnic statystyke.
              • vixiak Re: Co to jest summon? 29.03.10, 21:19

O rety... Wiec tak to wszystko działa.
                Nie miałam o tym pojęcia. O.o
                Dziękuję za tak wyczerpujące wyjaśnienie big_grin
                A tak hipotetycznie: mogę założyć sobie nowe konto, na które będę
                łapała zwykłe i je zamrażała, a potem dostanę tam srebrnego i będziesz
                mi go mogła przerzucić na główne?
                • aganoreg Re: Co to jest summon? 29.03.10, 21:32
                  Nie, bo oni to sprawdzaja. Tak samo nie mozesz go komus przekazac, wymienic itd.
                  • lenkaaa Re: Co to jest summon? 30.03.10, 00:39
                    ale jak jej moga zabronic przeniesc potem to jajo na inne konto ??? Skoro je juz
                    dostanie, to jest jej i co jej zrobia ???...
                    • aganoreg Re: Co to jest summon? 30.03.10, 09:38
                      Jedyne co moga, to wpisac na czarna liste i wtedy nie skorzysta ani z giving
                      tree ani z innych tego typu pomocnych stron. Mnie zalezy, zeby miec czysta
                      karte, bo juz wielokrotnie cos od nich dostawalam.
                      • lenkaaa Re: Co to jest summon? 30.03.10, 12:58
                        aaa, no chyba, ze tak, to wtedy ma sens zeby im nie podpasc.
              • lenkaaa Re: Co to jest summon? 30.03.10, 00:36
                aganoreg napisała:

> W tym projekcie chodzi o zmniejszenie liczby zwyklakow na korzysc rzadkich
                > smokow. Jesli zamrozisz, to juz go nie rozmnozysz. Mozesz mrozic swoje, ale
                > lepiej cudzy bred, a swoich w ogole nie mnozyc (zeby nie zwiekszac liczby
                > zwyklych). Tzn mozesz je mnozyc np. zeby dostac srebro, lodowe itd, ale jesli
                > dostaniesz zwyklego, to wtedy liczy sie tylko potomek, a rodzic juz nie.
                >
                > Zamrozone smoki licza sie do ogolnej puli i system generujac nowe smoki
                > produkuje ich mniej. Ogolnie to wyglada tak, ze np. zwyklych ma byc 80 tys z
                > kazdego rodzaju, a rzadkich powiedzmy 10 tys. I wtedy system "widzi" zwykle
                > mrozonki, jest ich duzo, wiec produkuje wiecej rzadkich, zeby uzupelnic statyst
                > yke.

i DZIEKI TEMU WYTLUMACZENIU NARESZCIE ZROZUMIALAM SKAD SIE POJAWILY OGRANICZENIA
                W MROZENIU ! Och, sorry, znowu capsa niechcacy wlaczylam !
                • vixiak Re: Co to jest summon? 30.03.10, 15:27

Ja zapewne jeszcze bardzo wielu rzeczy nie rozumiem smile
                  Ale uczę się.
                • loola_kr Re: Co to jest summon? 30.03.10, 19:11
                  a ja mam prawie wszystkie mrożonki z własnego rozmnażania...
    • rennya nadal nie widzę 30.03.10, 16:20
      przejrzałam wszystkie z trio i nic nie widzęuncertain
      • aganoreg Re: nadal nie widzę 30.03.10, 16:27
        Bo masz 4 hatchlingi!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka