Dodaj do ulubionych

Hałaśliwe PS3

05.04.11, 10:09
Powitania!

Jako świeżo upieczony posiadacz wspomnianej konsoli (wersja 320GB slim), nie wiem do końca co jest a co nie jest dla niej normalnym zachowaniem - to, co robi moja przy grze w RDR nie wydaje mi się jednak do końca naturalne. Grę posiadam w wersji klasycznej, płytkowej. Owa płytka jest przy graniu źródłem wielkiego hałasu. Od momentu włożenia do napędu do momentu wyłączenia gry urządzenie wydaje cykliczne dźwięki przypominające naprzemienne rozpędzanie i zatrzymywanie napędu co średnio 2-3 sekundy. Czasem zdarza im się ustać na chwilę albo nieco uspokoić, ale nigdy na długo. Czy tak być ma? Jeśli tak, co z tym zrobić? Jeśli nie, wie ktoś czemu tak się dzieje? Sprzęt jest nowy, kupiony w punkcie Sony.
Obserwuj wątek
    • adderam Re: Hałaśliwe PS3 05.04.11, 11:10
      Być może jest to wina płyty. Może mieć pewien defekt, czy skazę która powoduje takie zachowanie.(Sam byłem świadkiem takiego zachowania - płytka z grą Uncharted: Drake's Deception pękła od środka, najpierw było to niewinne pęknięcie które w końcu przeszło przez miejsce z danymi na płycie).

Sprawdź czy inne gry tak samo się zachowują, jeżeli tak - wina konsoli, jeżeli nie - wina płytki.
      • adderam Re: Hałaśliwe PS3 05.04.11, 11:15
        Ewentualnie jeśli nie masz żadnych innych gier na stanie, możesz sprawdzić jak zachowują się filmy DVD czy BluRay, ale nie będzie to zbyt efektownym testem, bo ich prędkość odczytu jest inna(ale alternatywę jakby co masz).
    • zombienecrofil Re: Hałaśliwe PS3 05.04.11, 11:24
      to przez płytę, mam ten sam przypadek z falloutem 3. Zobacz czy płyta nie jest z jakąś lekką skazą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka