Dodaj do ulubionych

Powrót do Guild Wars 2?

03.07.13, 09:37
Witam.

Czy ktoś z forumowiczów gra w GW2? Kupiłem tę grę zaraz po premierze, pograłem kilka miesięcy i zostawiłem. Ostatnio trochę podrasowałem kompa i pomyślałem, że można wrócić, ale... czy warto?
Obserwuj wątek
    • lotthar Re: Powrót do Guild Wars 2? 04.07.13, 19:40
      NIE. Ja wróciłem z miesiąc temu, ale od trzech tygodni nie mam tam co robić. Postać wymaksowana od dawna, mapa 100%, około 90% content'u za mną, chwilowo nuda... Czekam na jakiś pierwszy, konkretny update i się doczekać nie mogę, ciągle tylko te nudne eventy. W Lineage 2 zawsze było coś do roboty, 2 lata grania i max lvl'a nawet nie miałem... indifferent
    • shokako Re: Powrót do Guild Wars 2? 04.07.13, 20:18
      Marketing i wizerunek GW2 jest tragiczny na tą chwile. Wczoraj pojawił się news, gdzie koleś z ArenyNet dał jasno do zrozumienia, że już nie długo nie będą tej gry wspierać = nie wyjdzie żaden expansion pack, a jedynie niewielkie apdejty contentu. Pomimo, że tez grałem w GW2 kilka miesięcy po premierze to liczyłem, że wrócę do tego tytułu po 1-2 latach, ale AN go jak widać zacznie olewać... nic dziwnego, taki model ekonomiczny gry MMORPG raczej nie przyniesie im kasy, tym bardziej, jeśli nie wypuszczą żadnego płatnego dodatku.

Nie potrafię zbytnie zrozumieć AN... bo GW2 jeszcze mógłby się spokojnie odrodzić po 1-2 dodatkach, być może problemy finansowe AN(?) lub NCsoftu(?) sprawiają, że już nie będą zbytnie inwestować w ten tytuł.
      • miguerio Re: Powrót do Guild Wars 2? 05.07.13, 12:02
        Dzięki za odpowiedzi. Mimo wszystko ściągnąłem, chwilkę pograłem i chyba jednak nie zasiądę przy tym na dłużej. Gear grind z WoWa odcisnął na mnie swoje piętno i ciężko mi chyba bez tego grać smile Jak doda się do tego jeszcze planowane porzucenie gry przez twórców to już w ogóle nie ma o czym mówić.
      • zdenio Re: Powrót do Guild Wars 2? 05.07.13, 18:50
        Nie bardzo rozumiem. Co za różnica, czy wydadzą coś w dodatku, czy zawartość z ewentualnego dodatku rozłożą na 30 update'ów Living Story...? Przecież tak nawet mogą dodawać później nowe krainy, kontynenty. Tylko po prostu nie jako dodatek pudełkowy.

Dodatkowy content trafia 2 razy w miesiącu do gry, ANet cały czas nad nim pracuje na parę miesięcy do przodu.
      • marrond Re: Powrót do Guild Wars 2? 25.08.13, 22:43
        Mógłbyś podrzucić linka do tej wypowiedzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka