Gość: pallestrina2005 IP: *.teledisnet.be 23.01.07, 03:43 wszyscy do Netii, jest powazniejsza firma i rzetelniejsza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_04 Internetowy atak Netii 23.01.07, 07:25 Czy to aż tak korzystne? Podpisałam umowę na 3 lata więc przez pierwszy rok płacę 28 zł za neostradę.W ramach abonamentu telefonicznego mam godzinę rozmów za darmo. Na stronie netii jest informacja, że przy umowie na 3 lata za internet płaci się 59 zł. Trzeba dobrze policzyć czy to się kalkuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol63 Re: Internetowy atak Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 07:36 Fakt trzeba mądrze przemyśleć oszczędności na poziomie 10% to niewiele neostrada działa jednak po okresie porodowym bez zastrzeżeń.Inną sprawą jest podkopywanie monopolisty i to przwdopodobnie bądzie u mnie argument za zmianą sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek nierzetelny artykuł IP: 212.160.172.* 23.01.07, 08:43 Gdyby redaktor chciał napisać rzetelny artykuł wspomniałby, że TP w odpowiedzi na takie ruchy Netii od stycznia zwiększa wszystkim swoim abonentom Neostrady z umowami terminowymi prędkość bez podnoszenia ceny co najmniej dwukrotnie: wszyscy którzy mieli mniej niż 1M dostaną 1Mbit/s. Pozostali dostaną dwa razy więcej niż mieli aż do 6Mbit/s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: nierzetelny komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 08:47 > Gdyby redaktor chciał napisać rzetelny artykuł wspomniałby, że TP w odpowiedzi > na takie ruchy Netii od stycznia zwiększa wszystkim swoim abonentom Neostrady z > umowami terminowymi prędkość bez podnoszenia ceny co najmniej dwukrotnie: Gdyby komentujący był rzetelny, to by napisał, że TP nie podnosi limitów. A limity pozostające na poziomie Neostrady 128 kb/s przy systematycznie podnoszonych transferach, dla 1 Mb/s są śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzemski Re: nierzetelny komentarz IP: 212.182.35.* 23.01.07, 08:56 a nie jest dla Ciebie śmieszne, że płacisz za neo128 30 zł i masz 1Mbit, a ja płacę za neo512 80 zł i tez mam 1Mbit ? Chcesz tych samych warunków za prawie 3krotnie niższą cenę ? Odpowiedz Link Zgłoś
terso50 Re: nierzetelny komentarz 23.01.07, 09:54 Gość portalu: dzemski napisał(a): > a nie jest dla Ciebie śmieszne, że płacisz za neo128 30 zł i masz 1Mbit, a ja > płacę za neo512 80 zł i tez mam 1Mbit ? Chcesz tych samych warunków za prawie > 3krotnie niższą cenę ? Jakie 30 zl.Ja mam neo 128 i płacę 59,78 z vat no i oczywiście telefon za 50.Nie wiem czy dobrze zrozumiałam regulamin ale wywnioskowałam z niego, że zrywając umowę z TP SA kary umownej nie będzie trzeba płacić ale promocje trzeba będzie zwrocić.Prosze zauważyć że przez pół roku nie płaciłam wcale to w sumie nie jest dużo w porównaniu z innymi operatorami.Wychodzi ok.44 na miesiąc z VAT.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZupaZPora Re: nierzetelny komentarz IP: *.netia.pl 23.01.07, 10:12 Zrywasz umowę z ich winy, bo zmienili regulamin, na co ty się nie zgadzasz. Więc żadnych roszczeń nie mogą mieć - wejdź na na stronę Netii, tam masz wszystko wyłożone czaro na białym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alter_Egon Re: nierzetelny komentarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:21 Poza tym TP ma limity, ktorych nie ma np. w Netii. Gwoli scislosci trzeba dodac, ze Netia rowniez zwieksza predkosc bez zadnych doplat. Abstrahujac od powyzszego - wreszcie cos sie zaczyna dziac i telekompromitacja polska (malych liter uzywam celowo i z premedytacja) czuje oddech konkurencji na swoim otluszczonym karku. Odpowiedz Link Zgłoś
da.wi581 Re: nierzetelny komentarz 23.01.07, 13:02 w netii jak zrozumiałem jest taniej za pierwszy miesiąc rozliczeniowy czyli za 1 miesiąc, a potem? według mnie to sie nie opłaca — policzcie netia jest droższa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Do pallestriny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 13:25 Mówienie w tym miejscu o rzetelności jest bez sensu. Tu się liczy interes i niedługo będzie konkurencyjna odpowiedź TP. Ja, póki co, czekam, zadecyduję pomiędzy 10 a 14.02.2007. A takie bezsensowne rady należy podpisywać "pallantina". Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Kilka sprostowań bzdur 24.01.07, 14:47 Kilka sprostowań bzdur: 1.TP nie podnosi prędkości-to zostało odwołane!!! 2.Co do limitów to Netia też je niedawno miała i pewnie przywróci. 3.Co do rzetelności Netii to poczekajcie jak im się uda opanować powódź klientów, mam wątpliwość czy są gotowi na to. 4.Co do rzetelności TP, to neostrada chodziła mi super (teraz odpukać też), ale przez ostatni miesiąc popołudniami i w weekendy miałem 10% łącza (i moi znajomi) 5.Co do cen to pewnie nie zauważyliście cenników Netii dla starych klientów i jest tam 134 za 1mega (a w TP 138). Czyli za 2lata z Netią za 1mega po 55zł, trzeba wrócić do TP, żeby znowu być nowym klientem (który płaci AŻ 28 za 1mega a nie śmieciem jak ja co płaci zaledwie 138). TP poniesie jednak gigantyczną stratę, bo odejdą od niej cenni klienci jak ja (płacący po 140-200 i gotowi na ADSL2 za 100-150), a zostaną sami groszowi po 28 (-56). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi Re: nierzetelny komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 22:02 Obawiam się, że źle zrozumiałeś. Wg cennika netii przez cały czas trwania umowy opłata jest stała. Np. opcja 2mbity - 115zł miesięcznie, co jest równe połowie tego co płacę za moją neostradę teraz (mam baaaaardzo starą opcję neo+ 640, bez limitu transferu, bez limitu podpiętych kompów, bezterminowo, ba sąsiadom mogę nawet udostępnić, teraz umowy zabraniają udostępniania innym ;) ). Nie doczytałem się tylko ile kompów można podpiąć w netii, ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
bratekboy Re: nierzetelny komentarz 01.03.07, 16:20 Netia jest pk 10% tansza, zmieniajac siec, zmieniasz monopoliste na solidna firme, ktora musi dbac o klientow bo nie ma ich az tak wielu. Do tego jakosc ich uslug jest wieksza. Problem jest tylko z obecna migracja. Mimo ze netia pracuje w pocie czola sa pewne opoznienia, ale jak sie wyczeka to bedzie z gorki potem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4krzych1 Netia to łobuzy takie same jak w TPSA... IP: *.aster.pl 23.01.07, 10:26 ... z TPSA wygrałem po skardze do rzecznika konsumentów... Przeszedłem w maju ub roku do Netii i właśnie piszę kolejna skargę do rzecznika, bo "rżną" mnie całkowicie poza umową i cennikiem, na reklamacje nie odpowiadają i myślą, że nie bedzie mi się chciało walczyć o ca 40 zł/mies zawłaszczanych przez nich bez jakiejkolwiek podstawy!!! Uważakcie szczególnie na ich ofertę "pakietu kwotowego bez abonamentu"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DuGi Re: Netia to łobuzy takie same jak w TPSA... IP: 213.186.94.* 23.01.07, 10:31 di.com.pl/news/15650,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
pirulo Re: Netia to łobuzy takie same jak w TPSA... 23.01.07, 10:34 A ja mam NEO i jestem z niej zadowolony- jest niezawodna a limity mi starczają w zupełności... Jeśli jednak faktycznie netia okarze sie tak samo dobra i tańsza długo zastanawiać się nie będe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Netia to łobuzy takie same jak w TPSA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 13:39 A ja mam Neostrade i jestem z niej zadowolony bo nie mam innego wyjścia ale jak dotrze do mnie Netia to nie bedę sie zastaniawial tylko przejdę do nich. Też miałem starcie z Telekomuna i dzieki pomocy rzecznika konsumentów wygrałem. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Netia to łobuzy takie same jak w TPSA... 23.01.07, 13:50 a ja mam neo i JEST zawodna - co roku jest jakiś problem, który zostaje załatwiony dokładnie po 14 dniach (sic!) i to dopiero po serii kilkunastu telefonów na błękitną party line. Na dodatek ich monterzy pracują tylko za dnia, więc bez obecności w domu (czyli bez wzięcia urlopu) pracownik TP zapisuje w dzienniku zgłoszenia, że nie mógł naprawić z winy abonenta. Tymczasem naprawa zawsze była związana z czyimś błędem na centrali albo z usterką w systemie/wadliwym sprzęcie. Oto jak działa TEPSA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była_abonentka_Net !!!Miałam Netię i nigdy więcej!!! - przeczytajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 14:02 Oni są dobrzy, jak szukają klientów, potem jest gorzej. Miałam 2 albo 3 lata telefon w Netii i internet. Było to parę lat temu i kosztowało koszmarnie, więc po kolejniej podwyżce cen internetu postanowiłam przenieść się z internetem do kablówki a telefon zlikwidować. Wysłałam pismo zatytułowane: "rezygnacja z abonamentu", gdzie napisałam, że jeżeli podnoszą mi cenę abonamentu za internet, to ja rezygnuję z ich usług całkowicie. Moje pismo zostało zakwalifikowane w Netii jako reklamacja (!) i termin miesięcznego wypowiedzenia minął, musiałam płacić abonament za następną miesiąc, żadne moje pisma nie odnosiły skutku, oni po prostu udawali, że nie rozumieją, co ja piszę, choć - jak możecie z mojego postu wywnioskować - jestem osobą umiejącą posługiwać się słowem pisanym. Osobiście też nic nie mogłam wyjaśnić, bo w międzyczasie Netia polikwidowała biura obsługi w moim mieście (jak zawierałam umowę było ich parę - przynajmniej dwa). Postanowiłam nie płacić za ewidentnie wymuszony abonament (z telefonu i internetu nie korzystałam), oczywiście złożyłam też kolejne pismo z wypowiedzeniem usługi. Netia oddała sprawę firmie windykacyjnej z drugiego końca Polski, a ja nie miałam czasu ani siły użerać się z nimi i dla świętego spokoju zapłaciłam ponad 400 zł ZA NIC! TPSA to dziadostwo, ale jej przynajmniej ktoś patrzy na ręce. Inne firmy robią, co chcą i nie boją się nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v78 Re: !!!Miałam Netię i nigdy więcej!!! - przeczyta IP: 83.238.147.* 23.01.07, 22:28 poprostu nie umiesz negocjowac:-) ja im powiedzialem ze odejde jak mi podniosa abonament, zaproponowali mi abonament za 1 zl przez caly rok. a po roku.... wszystko sie zmienilo i abonamenty mocno spadly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: nierzetelny komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 12:22 A w Częstochowie ( przy najmniej u mnie) net z neostrady chodzi tak wolno, że chce się żygać! Powno to wina TP-sy ale nie wiem jak dojść swoich praw z tymi smykami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: nierzetelny komentarz IP: *.profiline.pl 23.01.07, 15:30 Witam, Również mieszkam / pracuję w Częstochowie i jeżeli chodzi o stronę techniczną Neo+ cz DSL to muszę przyznać, że nie jest źle - mam postawiony router sprzętowy i szczerze mówiąc nie pamiętam kiedy ostatnio coś padło (chyba ponad rok temu na jakąś godzinę). Co innego "plany" taryfowe TPSA i ich limity... Ehh... W każdym razie póki co czekam na dalszy rozwój wypadków - ciekawe co TPSA wymyśli by utrzymać swoich klientów :)... Wiadomo, że cena się liczy ale... Pzdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art29 Re: nierzetelny komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 14:22 co z tego że masz 1Mb jak masz limity na sciaganie danych chłopcze, lepiej mieć 640kb/s i bez limitów sciagania, pozatym zostając z neo płacisz za tel 36 zł a jak przejdziesz do Neti to robisz sobie na tel abonament socjalny i płacisz 28 zł+internet z neti i już wychodzi wszystko taniej koło 20% a nie 10 i bez limitów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj limit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 19:22 mam neo 2mb. limit to 35 GB. Dla mnie starczy - to jest z 50 płytek cd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: nierzetelny komentarz IP: *.lodzka.policja.gov.pl 23.01.07, 09:25 Jezeli nie kradnie sie filmow albo muzyki z sieci, trzeba sie naprawde "napracować" zeby przekroczyc przyznany limit... Mam neo kilka lat. Jeszcze mi sie nie zdarzyło przekroczyć limitu... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalkulator Re: nierzetelny komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:30 odpal radio internetowe i przemysl to jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DuGi Re: nierzetelny komentarz IP: 213.186.94.* 23.01.07, 09:32 nie mowiac o youtube, streamingu video, aktualizacjach linuxa i wielu innych rzeczach pozerajacych transfer :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Wszędzie dobrze byle dalej od TP IP: *.icm.edu.pl 23.01.07, 09:48 Ja np czekałem na konkurencje, do tej pory chcąc mieć internet MUSIAŁEM korzystać z usług TP, teraz nie musze - dla mnie wybór prosty. Co do cen - w Netii nie masz limitu transferu, a to ważne jak np korzystasz ze Skype'a, youtube itd. Ceny za porownywalne usługi mają dużo niższe. No i to nie TP... Ci którzy chcą pozostac w TP też mogą zrezygnować... i podpisać nową umowę promocyjną, znów z 6 miesiącami "za darmo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DuGi Re: Wszędzie dobrze byle dalej od TP IP: 213.186.94.* 23.01.07, 09:53 > Ci którzy chcą pozostac w TP też mogą zrezygnować... i podpisać nową umowę prom > ocyjną, znów z 6 miesiącami "za darmo". o ile dobrze gdzies wyczytalem to niestety wypowiedzenie umowy wiaze sie z niemozliwoscia skorzystania z aktualnej promocji. wiec zeby podpisac nowa umowe na Neostrade trzeba by korzystac z normalnego cennika lub czekac na kolejna oferte promocyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Wszędzie dobrze byle dalej od TP IP: *.gdansk.pl 23.01.07, 10:05 Nie do końca "za darmo". TPsa wrzuciła mały haczyk - oferta dla tych, którzy do któregos tam października nie mieli Neo. Czyli jeśli teraz zerwiesz, nie obejmuja Ciebie promocje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: Wszędzie dobrze byle dalej od TP IP: *.icm.edu.pl 23.01.07, 10:19 Gość portalu: Obserwator napisał(a): > Nie do końca "za darmo". TPsa wrzuciła mały haczyk - oferta dla tych, którzy do > któregos tam października nie mieli Neo. Czyli jeśli teraz zerwiesz, nie > obejmuja Ciebie promocje. Można. 1) na miesiąc wykupić net bezterminowy (w Netii, Tp), od marca na pewno TP będzie miała "nową" promocję, zawsze tak mają 2) Widać po co TP horrendalna cena "normalna" Neostrady, i tak wszyscy (niemal) podpisują umowy terminowe a dzieki cenom "standardowym" TP może straszyć klienta 2000-4000zł karą za zerwanie umowy. Uciekać!!! Taka okazja może sie nie powtórzyć. 3) Rezygnacja z Neo to dodatkowa korzyśc - by miec stały net z Netii nie trzeba już mieć standardowego abonamentu za 50zł, ja z tel stacj prawie nie korzystam i 50zł abonamentu to był dla mnie "dodaktowy koszt usługi Neostrada TP". Ci co dużo korzystają też moga wykupić abonament socjalny a rozmowy wykupić np w Tele2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anjew Z innej beczki - internet w Andaluzji... IP: 87.111.45.* 23.01.07, 10:12 Mieszkam tu od kilku miesiecy i ciesze sie, ze w ogole mam internet. Ale po kolei. W Polsce zastanawialem sie nad Neo (2 lata za 33 i 66 pln) i Toya, w koncu zostalem klientem kablowki, jak zamowilem net, to przyszli w ciagu kilku dni ze sprzetem i wszystko gralo. Polaczenie na poziomie 512kbitow, realnie nieco nizej, ale nie narzekalem specjalnie, placilem 49pln brutto, kontrakt na rok, pierwsze 2 miesiace za 29pln. Tutaj zamowilem net w hiszpanskim Tele2 3 pazdziernika. Mieli zadzwonic po 2 dniach z potwierdzeniem, a calosc miala byc zalatwiona do 6 tygodni... Dlugo, ale pomyslalem, ze jakos wytrzymam. Zero telefonu od nich potem. Po 4 czy 5 tygodniach zadzwonilem na ich infolinie. Nie sposob dogadac sie po angielsku, po hiszpansku powiedzieli, ze spoko, moj kontrakt jest, ale maja trudnosci techniczne z Telefonica (tutejsza tepsa) i przedluzy sie do grudnia. W grudniu zadzwonilem znowu, powiedzieli, ze mojego kontraktu nie ma (nie znalezli)... Wkur.wilem sie juz maksymalnie (minely wtedy 2 miesiace od zlozenia zamowienia). Zaczalem szukac innych rozwiazan (nawet Vodafone - PCMCIA do laptopa, ale cena byla ta sama co za 6Mbit w Tele2 - 39e brutto, a predkosc zenada i limit 1Gb!). W koncu zdecydowalem sie na oferte iberbanda.es - bezprzewodowy internet, ta sama suma, bez limitow, 512kbit (realnie mniej, ale trudno). Zamowilem po Swietach, w polowie stycznia juz dzialalo (zamontowali antene na dachu, pociagneli kabel i dali router - teoretycznie za darmo, ale ze tylko 15m kabla jest w promocji, to za reszte czyli 30m musialem zaplacic po 3e za 1m...) Trudno. Zaplacilem. Net chodzi i jestem szczesliwy, ze w ogole jakis mam. Epilog. Kilka dni temu dostaje SMS z Tele2, ze niebawem przyjdzie do mnie ktos na montaz kabla (!!!). Nastepnego dnia domofon - kurier przywiozl paczke z modemem!! Minelo 3,5 miesiaca od zamowienia... Informuje grzecznie kuriera, ze paczuszke moze odwiezc z powrotem. Wkurzyl sie i poszedl. Tego samego dnia telefon z tele2 i pytanie dlaczego nie chcialem przyjac modemu. Nagle mnie znalezli! I kontrakt, i telefon! Mowie, ze teraz to ja dziekuje, ze juz mam inny internet i pytam, czy wydaje im sie dziwne lub niestosowne, ze po prawie 4 miesiacach klient juz nie jest zainteresowany niezrealizowana usluga. Nie zrozumieli. Trudno. Pozegnalismy sie ozieble. Puenta jest taka, ze w Polsce to wszystko wyglada i tak o wiele profesjonalniej, niz w bedacej od ponad 20 lat w EU Hiszpanii, przynajmniej w tej czesci tego pieknego skad inad kraju... Pozdrawiam i zycze wlasciwych wyborow i uczciwych i rzetelnych uslugodawcow... Odpowiedz Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Z innej beczki - internet w Andaluzji... 23.01.07, 10:53 >Polaczenie na poziomie 512kbitow, realnie > nieco nizej, ale nie narzekalem specjalnie, znaczy ze sie nie znasz na tranferach. Siecia wysylane sa nie tylko dane, ale bity parzystosci, ramka IP itp. To sie nazywa narzutem protokolu, wiec masz te 512. Tranfer bedzie wiec wynosil kolo 50 kb/s. Reszta, ktorej nie widzisz to wlasnie ten narzut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anjew Uscislajac, ekspercie... IP: 87.111.45.* 23.01.07, 12:51 Mam realnie ok 30-35 kilobajtow/sek transferu w downloadzie, do wspomnianych przez Ciebie 50 jeszcze sporo brakuje, jak widzisz. Realna predkosc wynosi ok 250-350 kilobitow/sek, co potwierdzil ich technik, wiec chyba mozna mu ufac, skoro przyznal, ze daja du.py z predkoscia? Stwierdzil, ze to wina przekaznika, nie mojej anteny ani jej ustawienia i ze maja cos z tym niby robic za jakis czas. Poczekam jeszcze i zobaczymy. Na razie ciesze sie, ze w ogole moge korzystac z netu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El-Viz Re: Z innej beczki - internet w Andaluzji... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 23.01.07, 15:55 Hej, to że ktoś stwierdza że transfer jest niższy od deklarowanego nie znaczy że "nie zna się na transferach". Skąd wiesz że koleś nie miał np. 480 kbitów/s zamiast 512? W ogóle co to znaczy według Ciebie "znać się na transferach"? Bezsensowne określenie. Myślisz że jesteś genialny bo wiesz co to znaczy narzut transferu? I oczywiście musisz tą wiedzą kogoś uraczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Z innej beczki - internet w Andaluzji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 13:37 Powinieneś był mu(im) powiedzieć, aby przyszedł "maniana". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: nierzetelny komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:55 Tylko pomyślcie kto będzie naprawiał sieć jeżeli tylu operatorów będzie z niej korzystać u nas jest dwoje operatorów i jeżeli coś się popsuje to jeden odsyła do drugiego a awaria trwa,a spróbuj odzyskać pieniążki to dopiero jest cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: nierzetelny komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 13:55 Naprawiać będzie telekomuna bo wszyscy operatorzy którzy będą korzystać z ich linii płaca telekomunie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: nierzetelny komentarz IP: *.netia.pl 23.01.07, 10:10 Czytałem, że TP wycofała się z podniesienia wszystkim prędkości do 1Mb. Teraz pewnie żałują bo klienci odpłyną do Netii ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEO TP Re: nierzetelny komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 12:27 ludzie nie rozumiecie jednej sprawy, że u nas promuje się konkurencję, w ciągu dwóch ostatnich lat TP chciała wprowadzić abonament "zawsze za darmo" w pierwszej wersji za 115 zł, w drugiej za 90 zł, UKE nie zezwolił, gdyż to uderzy w konkurencję, tak samo podniesienie limitu NEO do 1 Mega, UKE znowu, że to uderzy w konkurencję, a jak myślicie, kto musi konserwować linie po których inni operatorzy będą dostarczać usługi, i jak długo TP obciążona tyloma przyklejonymi do niej niby niezależnymi operatorami długo pociągnie? France telecom stawia tylko na Orange i ma gdzieś telefonię stacjonarną, więc jak odpuści to zobaczycie co to znaczy monopol małych operatorów, którzy są po to, żeby doić TP (gdyż w większości z nich to łącza POLPAK po których jest NET dostarcza do nich i tak TP). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: nierzetelny komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 15:15 Bez przesady... nie broń tak tej tepsy, przecież inni operatorzy nie będą dostarczać neta za darmo. Tepsa swoje od nich dostanie - nie martw się tak o nią. Wydaje mi się, że w ogóle największym wygranym po tej bitwie zostanie właśnie tp. Przecież wpływy będą mieć i tak spore od innych dostawców, którzy chcąc korzystać z jej linii będą musieli płacić duuuży haracz. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: nierzetelny komentarz 23.01.07, 16:10 UKE nic nie ma do gadania w sprawie prędkości neostrady i cen neostrady - ostatnia horrendalna kara została anuowana przez komisję Europejską, ponieważ szerokopasmowy dostęp do internetu nie jest usługą powszechną. UKE może tylko zmusić TP SA do rozdzielenia neostrady i telefonu - co zrobił skutecznie. Oraz zmusić do udostępnienia swoich monopolistycznych łącz innym operatorom - co, jak widać na przykładzie Netii i wkrótce innych operatorów, również okazuje się skuteczne. Podobnie stało się tak z rozmowami telefonicznymi, co zostało wykorzystane przez Tele2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: nierzetelny komentarz IP: *.chello.pl 24.01.07, 10:01 Coz, jesli szanowna UE uwaza iz "szerokopasmowy dostęp do internetu nie jest usługą powszechną", to nic dziwnego ze pozostaje wciaz daleko w tyle za USA jesli chodzi o dostep do internetu. Kolchoz, nie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: nierzetelny komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 13:44 Co wy piszecie telekomuna nie podnosi prędkości, był nawet na ten temat artykuł w wybiórczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB NEO nie przyspieszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 15:09 Gdyby komentujący byli rzetelni, to przytoczyliby oficjalne stanowisko tpsa w sprawie przyspieszenia neo: "TP nie oferuje obecnie promocyjnego przyspieszenia neostrady" www.tp.pl/prt/pl/o_nas/serwis_prasowy/informacje_prasowe?_a=609586 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość posrtalu NEO nic przyspieszyła :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 16:48 ktoś pisał że od stycznia podwyższają szybkość a mi nic nie przyspieszyło! ŚCIEMA!:P Pewnie nie przyspieszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pewex Re: nierzetelny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 08:51 a skąd taki News bo ja takowego nie posiadam :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: levy Re: nierzetelny artykuł IP: 157.25.9.* 23.01.07, 08:56 cze TP SA miala podniesc wszystkim Neo do minimum 1 Mb/s download, ale sie z tego wycofala, poparla to problemami wewnetrznymi i nie chciala tego komentowac. Ponadto limity zostawilaby na niezmienionym poziomie, nawet jakby podniosla do tego 1 Mb/s Neo. Pelno bylo dyskusji ostatnio na temat tej oferty, ale oficjalnie TP SA na swoich stronach nie wspomniala o niej, wiec nie ma oczym dyskutowac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DuGi Re: nierzetelny artykuł IP: 213.186.94.* 23.01.07, 08:58 po interwencji UKE Telekomunikacja oficjalnie wycofała się z zapowiadanej promocji na podnoszenie prędkości neostrady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogon Re: nierzetelny artykuł IP: 212.160.172.* 23.01.07, 09:33 nie wprowadzaj w błąd. nigdy oficjalnie nie zapowiadano promocji z podnoszeniem transferów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: nierzetelny artykuł IP: *.gdansk.pl 23.01.07, 09:22 Dokładnie wczoraj dzwoniłem do TP i zapytałem, czy posiadają jakąś ofertę dla obecnych klientów aby ich zatrzymać przed ucieczką do konkurencji. Gostek odpowiedział, że obecnie nie ma żadnych takich ofert. Widocznie nie zależy im na klientach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozak Re: nierzetelny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:34 > Dokładnie wczoraj dzwoniłem do TP i zapytałem, czy posiadają jakąś ofertę dla > obecnych klientów aby ich zatrzymać przed ucieczką do konkurencji. Gostek > odpowiedział, że obecnie nie ma żadnych takich ofert. Widocznie nie zależy im n > a > klientach. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ miałem osobisty kontaktw sobotę z telepsami w ich siedzibie w B-B i znudzona panienka w odpowiadała mi z łaski w temacie ,że ewent zostanę u telepsów jak mi zaoferują coś lepszego od Netii.Jedyną jej odpowiedzią było stwierdzenie,że ona nie musi znać warunków konkurencji.Policzyłem i wychodzi mi ,że odchodząc od telekomuny /umowa za dwa lata 512 kb za średniomiesięcznie 49,50zł /dostaję w Netii 1mb bez limitów za 47,91zł .A gdzie kwestia kar za wcześniejsze opuszczenie neo /4000zł telepsy a netia max 400 zł/. Prawdziwe ,że aż miło wypowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptok Re: nierzetelny artykuł IP: *.chello.pl 23.01.07, 09:50 Jest super wypasiona oferta tepsy, jak podpiszesz na dwa lata , dostaniesz kubek www.program-o.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assback Re: nierzetelny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:04 > Gdyby redaktor chciał napisać rzetelny artykuł wspomniałby, że TP w odpowiedzi > na takie ruchy Netii od stycznia zwiększa wszystkim swoim abonentom Neostrady z > umowami terminowymi prędkość bez podnoszenia ceny co najmniej dwukrotnie: > wszyscy którzy mieli mniej niż 1M dostaną 1Mbit/s. Pozostali dostaną dwa razy > więcej niż mieli aż do 6Mbit/s. Gdyby jaceek był rzetelny to pewnie już dowiedziałby się że podniesienie prędkości zostało wstrzymane przez UKE - które na taki krok się nie zgodziło - twierdząc że jeśli mają podnosić to wszystkim, a nie tylko tym, którym kończy się umowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: nierzetelny artykuł IP: 212.160.172.* 23.01.07, 10:20 Przyznaję się do błędu. Ale nawet jeśli TP musiała się wycofać z tego pomysłu to warto byłoby o nim wspomnieć w tym artykule, bo świadczy o tym, że TP nie jest obojętna na to co się dzieje z jej klientami i mogłoby wpłynąć na wyciągnięte z artykułu wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gal Skoro IP: 80.50.40.* 23.01.07, 10:34 TPSA nic nie zrobila to jest obojetna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: Skoro IP: 212.160.172.* 23.01.07, 11:03 Zrobiła, tylko pani Ania z UKE udupiła pomysł TP. Czekamy na następny ruch. Jak dla mnie jest super bo okazuje się, że wolny rynek zaczyna działać - ceny spadają. Oby jakość usług rosła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xio Re: Skoro IP: *.acn.waw.pl 23.01.07, 11:24 Nic nie zrobila - mogla podniesc transfer wszystkim klientom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Skoro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 13:52 Telekomuna sama jest sobie winna, wprowadziła śmieszną opłate za utrzymanie łącza to ludzie ją teraz olewaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sybirak Re: nierzetelny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 11:28 To nieprawda, co pisze Jaceek, ponieważ bardzo często sieć czy aparatura nie przyjmuje tych podwyższonych prędkości i wówczas umowa terminowa jest automatycznie zastępowana przez umowę bezterminową i tu jest własnie pułapka TP SA. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: nierzetelny artykuł 23.01.07, 16:15 Bzdura. Pokaż mi punkt umowy, bądź regulaminu świadczenia usług, który mówi coś takiego. Przecież nikt przy zdrowych zmysłach, nie zgodziłby się na takie warunki świadczenia usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
tojatojatoja Re: nierzetelny artykuł 23.01.07, 12:16 Gość portalu: jaceek napisał(a): > Gdyby redaktor chciał napisać rzetelny artykuł wspomniałby, że TP w odpowiedzi > na takie ruchy Netii od stycznia zwiększa wszystkim swoim abonentom Neostrady z > umowami terminowymi prędkość bez podnoszenia ceny co najmniej dwukrotnie: > wszyscy którzy mieli mniej niż 1M dostaną 1Mbit/s. Pozostali dostaną dwa razy > więcej niż mieli aż do 6Mbit/s. Ha, ha, ha!!! TP S.A. to niby taka dobra? Podpisałam w grudniu nową umowę z TP S.A. na trzy lata na NEOSTRADĘ. Mieli mi zwiększyć od stycznia szybkość neostrady z 256 kb/s na 1 Mb/s. Kiedy ze zdziwieniem, uruchamiając internet po raz pierwszy na początku stycznia dalej widziałam 256 kb i zadzwoniłam na inforlinię NEOSTRADY, to Pan poinformował mnie, że TP S.A. zwiększy mi szybkość nie od 1 stycznia, ale w styczniu. Na moje pytanie czy może to nastąpić 31 stycznia, powiedział, że tak!!! Śmiechu warte! Ciekawe czy od 1 lutgo będę chociaż miała szybszą neostradę??? Jakoś wątpię (wcześniej pół roku z winy TP nie mogłam podpisać nowej umowy, ciągle coś im się psuło). Boże daj mi cierpliwość do tej firmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carioca Re: nierzetelny artykuł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 13:27 Coś chyba nie tak, umowa kończyła mi się 24 grudnia 2006r. Miesiąc wcześniej podpisałem aneks na zwiększenie do 1M od 1 stycznia 2007r. po 2 tygodniach od podpisania aneksu śmigało mi juz 1M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Re: nierzetelny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 12:23 Dawno nieaktualna ta plotka.. nie ma zadnego podnoszenia predkosci... nie wprowadzaj ludzi w blad! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: nierzetelny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 12:40 Mnie nie podniśli prędkości - jak miałem 512 tak mam i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt. Re: nierzetelny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 13:15 Gdybyś był taki rzetelny, dopisałbyś , że Tp nazwiększała się transfery przez 2 dni i je cofnęła, a całą akcję zawiesiła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: nierzetelny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 19:21 Nie jest to prawda że wszyscy dostaną 1Mbit/s właśnie rozmawiałem z panią z TP- sy i nic takiego nie potwierdziła a wręcz stwierdziła że moim obowiązkiem jest wywiązać się do końca umowy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Małe korzyści z przejścia do Netii??? IP: *.icm.edu.pl 23.01.07, 10:31 Gość portalu: karol63 napisał(a): > Fakt trzeba mądrze przemyśleć oszczędności na poziomie 10% to niewiele > neostrada działa jednak po okresie porodowym bez zastrzeżeń.Inną sprawą jest > podkopywanie monopolisty i to przwdopodobnie bądzie u mnie argument za zmianą > sieci. Tak, masz rację, radzę przemyśleć 1) masz TANIEJ, 10% to tak jakbyś 1 miesiąc np grudzień fundował sobie (sobie bo to dzięki temu że zmieniłeś dostawcę) pod choinke gratis 2) NIE MUSISZ już posiadać abonamentu standardowego, możesz wybrać dowolny, np socjalny, to kolejne 15zł taniej (jest np na zakup swojej gazety codziennej - praktycznie codziennie). Jeśli duzo korzystasz z tel stacjonarnego rozmowy możesz wykupić np w Tele2. 3) Nie wisi nad Tobą grożba że "gdyby jakoś ktoś" zaoferował dużo atrakcyjniejszy net przed zmianą musiałbyś najpierw odpalić TPSA 2000-4000zł kary, w Netii nawet za zerwanie umowy terminowej ten koszt nie przekracza 600zł. 4) Nie masz LIMITU transferu - dla wielu osób (np gry sieciowe, telewizja, hmm sciąganie plików itp) to ważny argument. 5) Dla mnie to też po prostu radość że wreszcie mogę oddać TPSA pięknym za nadobne. 6) W Netii traktują ludzi normalniej (wiem bo kiedyś u nich pracowałem na studiach, generalnie firma nastawia sie na biznes, ludki są "dodatkiem" amortyzującym linie tel. ale jak już ktoś jest ich klientem to traktują go normalnie - nie jest ich śmieciem - jak w TP (brrrr, tfu, a kysz)) Precz z TP, precz... Kurde ja naprawdę czekałem na to i czekałem - nareszcie nie musze mieć netu z tej głupiej porąbanej firmy, juhuuuuu, juuupiiiiii (sory) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta [...] IP: 212.160.172.* 23.01.07, 10:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chp Re: Internetowy atak Netii IP: *.chello.pl 01.03.07, 20:40 zdecydowanie oslabianie pozycji monopolisty na rynku jest obowiazkiem kadego z nas ;). swoja droga to mozna sie licytowac kto ma lepsze promo itd, netia np daje po promo net przy rocznej umowie, czego nie robi tepsa, ale zdecydowanie w tym wsystkim liczy sie alternatywa do TP, i chyba z tego powinnismy sie cieszyc, ze takowa w ogole jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kurant78 Re: Internetowy atak Netii 23.01.07, 07:38 Pamietaj że nie ma nic za darmo, Sama napisałaś że godzinę rozmów masz w ramach abonamentu czyli nie za darmo. Niech argumentem dla ciebie będzie brak limitów transferu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antytpsa Re: Internetowy atak Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 15:09 a po co mi ta godzina rozmów jak mam komórkę i skypa,a tak 20 zł taniej na abonamencie za telefon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DuGi Re: Internetowy atak Netii IP: 213.186.94.* 23.01.07, 08:08 dla abonentow TPSA jest nowa promocja Netii na Net24... ceny konkurencyjne. w tym mozliwosc podpisania umowy tylko na 12 miesiecy - a za rok bedzie juz powazna konkurencja wiec nie warto sie pakowac w dluzsza lojalke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Internetowy atak Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 08:11 Radzę uważać na Netię. Dla mnie okazali się naciągaczami i do dzisiaj mam z nimi spory prawne.W swoich biurach mamją burdel jak mało kto. Teraz nawet jesli dawali by internet za 1 to bym nie skorzystał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: Internetowy atak Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 08:35 powiem krótko - po roku będziesz płacić więcej, a w dodatku w tp ograniczają Cię limity... więc? Odpowiedź chyba jest prosta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :0) 512? Boze ta Polska to jest jednak dziadostwo!!! IP: 81.144.219.* 23.01.07, 12:53 Oferuja transfery, ktorych na swiecie juz sie wogole nie uzywa. 512Mb za 40+ zlotych... Rozumiem, ze sa tez dostepne szybsze transfery ale standard za 40 zl to powinien byc przynajmniej 1GB. Czemu ten kraj jest taki smutny i na kazdym kroku jest syf??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uszatek_mis Re: 512? Boze ta Polska to jest jednak dziadostwo IP: 194.126.210.* 23.01.07, 13:46 Jak dziadostwo to po co się odzywasz? czy Twoja uwaga wnosi coś do dyskusji? Ciesz się swoją hipersuper xDSL/opto w Anglii... Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: 512? Boze ta Polska to jest jednak dziadostwo 23.01.07, 16:25 1GB ? Co to jest, to cały świat ma takie małe limity? :) W neostradzie mamy od 7GB wzwyż :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: 512? Boze ta Polska to jest jednak dziadostwo IP: *.chello.pl 24.01.07, 10:05 No juz tak nie kozacz. Jeszcze rok temu zarowno w BT jak i NTL/Telewest byla opcja 512, dopiero w polowie roku zaktualizowano oferowane predkosci x2. Roznica na korzysc tychze, ze zaktualizowano _wszystkim_, a nie tylko nowym klientom. Odpowiedz Link Zgłoś
neodot Re: 512? Boze ta Polska to jest jednak dziadostwo 24.01.07, 16:01 Może odróżniałbyś Gb od GB? Oczywiście szybkość można skrótowo wyrażać w GB (bo tak na prawdę to w GB/s, tak jak w Gb/s a nie w Gb). Dodatkowo to nie 512Mb/s (takie szybkości mało kto może w sieci lokalnej wyciągnąć, o GB/s nie wspominając), a 512 kb/s. 1-2Mb/s to są dobre przepustowości łączy używanych przez użytkowników indywidualnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt. Re: Internetowy atak Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 13:12 Jeżeli ktoś "startuje" to w każdym wypadku bardziej opłacalna jest Neostrada , pomimo limitów. a że limity są to dobrze - mniejsze piractwo !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jhehehe Re: Internetowy atak Netii IP: *.chello.pl 24.01.07, 10:07 chcesz limitow - jedz na bialorus. tam sa limity na wszystko. a moze pracujesz w zaiksie, cfaniaczku? albo jestes 'artystom'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Warto policzyc :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 08:01 Sluchaj. Policz sobie czy ta godzina w abonamencie to naprawde za darmo jest :D Ja to kiedys policzylem i wychodzi ze abonament socjalny nie jest praktycznie drozszy od twojej darmowej godziny w abonamencie normalnym dzwoniac wlasnie godzine miesiecznie ... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
terso50 Re: Internetowy atak Netii 13.02.07, 13:16 No właśnie.Nie jest to dużo taniej a " wszędzie dobrze gdzie nas nie ma".Ja tam zostaję w TPSA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwa42 Internetowy atak Netii IP: *.chello.pl 23.01.07, 07:31 Tepsa największy zdzierca.Właśnie jestem w trakcie "rozwodu" z tepsą.Oddycham z ulgą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Internetowy atak Netii IP: *.crowley.pl 23.01.07, 07:38 Ludzie ! Przestańcie się podniecać ofertą Netii ! Ja nie mam dostępu do Neostrady, bo sieć jest licha i mam do Was pytanie - KTO w takich warunkach będzie inwestował w sieć ? Tepsa nie zrobi tego z uwagi na konkurencję i inni operatorzy tym bardziej. Więc co ? Ano nadal Polska pod względem rozwoju dostępu do szerokopasmowego Internetu będzie się kręcić w grajdołku w ramach obecnie istniejącej sieci. Czy naprawdę o to chodzi w tym biznesie ? Czy u nas wszystko trzeba umieć spieprzyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef Re: Internetowy atak Netii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:03 U mnie jest podobnie brak warunkow technicznych, jakis idiota uznal ze wioska z 600 osobami nie potrzebuje odpowiedniego kabla i dzieki temu neo brak. Jesli Netia jest tak wspaniala niech u nas zainwestuje i zmieni kabel - 50 klientow ma gwarantowanych. Tepsa (po.. firma) 5 lat tego nie potrafili zrobic, Netia (tez nie za fajna firma) bedzie tylko chciala miec zyski zero inwestycji. Dla mnie to wszystko wisi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogon Re: Internetowy atak Netii IP: 212.160.172.* 23.01.07, 09:35 dlaczego nadajesz na tepse? firma jak każda nastawiona na zysk. skoro stwierdziła że nie opłaca się poprawiać sieci do twojej wioski to chyba normalne że tego nie robi. to nie caritas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef Re: Internetowy atak Netii IP: *.xtreme.net.pl 23.01.07, 14:04 W pierwszym poscie uproscilem sprawe. Kable telefoniczne byly ukladane juz w tym wieku, z calym szacunkiem ale zamontowanie czegos innego nie przyszlosciowego to byl głupi pomysl. Po drugie duza czesc pracy wykonali mieszkancy i na jednym ze spotkan byla poruszana sprawa "szybkiego internetu" zapewniano ze jak zmienia centrale to bedzie Nie mieszkam na jakims "zadupiu" 13 km od Czestochowy gm Kamienica Polska. Ostatnia rzecz w promieniu 10 km KAZDA wiocha ma neostrade nie zawsze 6mb/s a 1mb/s wszedzie bez problemow. Do najblizszych domow z neo jest ok 700m (i tyle trzeba zmienic kabla). Gdzie indziej wszystko dalo zrobic porzadnie , niestety znalazl sie jakis cwiercinteligent i dokladnie dwie wioski ok 1000 osob sa bez szybkiego lacza. Do miejszych solectw oplacalo sie a tu qurfa nie - po prostu komus sie nie chcialo porzadnie zrobic a teraz nikomu sie nie chce tego naprawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kangoor Re: Internetowy atak Netii IP: *.chello.pl 23.01.07, 10:21 Sprawa ma się tak, że gdyby Netia zdecydowała się zbudować infrastrukturę w Twojej wiosce, tepsie też nagle zaczęło by się to opłacać i, jako że jest większą firmą i ma z czego dopłacać do interesu, zbudowała by sieć poniżej kosztów. Na tym polega blokowanie rynku przez monopolistę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEO TP Re: Internetowy atak Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 12:35 masz absolutną rację nibykonkurencja korzysta z łacz TP, kabli, sieci i całej infrastruktury TP, a niech wszyscy oni zaczną budować własne sieci to zobaczą, czy mozna tanio oferować cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt. Re: Internetowy atak Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 13:24 hihi . Piszesz że wioska z 600 osobami :) Jakaś wioska zwiąca się strefa ( 0-14 tarnów ) w którym żyje ok. 200 000 ludzi też nie ma dostępu do netii :) A i tak nawet jakby była to bym nie skorzystał .. W TO ( 1 mb ) jest mi dobrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Internetowy atak Netii IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.07, 18:32 Popatrz na mój IP.Również na mojej kieleckiej wsi zabitej dechami tepsa nie miała możliwości technicznych,a Netia postawiła stację WiMax i po 4 latach mam w końcu internet w chałupie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: Internetowy atak Netii IP: *.icm.edu.pl 23.01.07, 10:43 Gość portalu: Obserwator napisał(a): > Ludzie ! > Przestańcie się podniecać ofertą Netii ! > Ja nie mam dostępu do Neostrady, bo sieć jest licha i mam do Was pytanie - KTO > w takich warunkach będzie inwestował w sieć ? 1. Należy więc zachowac monopol tak by ten miał full kasy i łaskawie podłaczał też wiochy daleko od szosy? Za to że mieszkasz w głuszy mamy płacić my, tak? 2. Nie żoładkuj sie wkrótce dotrze WiMAX, będziesz miał ten swój internet bez klękania przed TP (ja wiem jak ludzie byli upadlani przez tą firmę, bo kiedyś to był urząd telekomunikacyjny, telefony się przydzielało, jak mieszkania, system się zmienił ale oni niewiele) Tepsa nie zrobi tego z uwagi na > konkurencję i inni operatorzy tym bardziej. Więc co ? Ano nadal Polska pod > względem rozwoju dostępu do szerokopasmowego Internetu będzie się kręcić w > grajdołku w ramach obecnie istniejącej sieci. Polska kręci sie w grajdołku własnie przez monopol giganta i jedne z najwyższych cen usług tele na świecie. Nawet teraz konkurencja nie może obnizyc cen internetu np do 15-20zł bo więcej płaci w rozliczeniach z TP. Za tyle net masz tylko w kablówkach bo te nie musza "kooperować" z tepsiarzami. Czy naprawdę o to chodzi w tym > biznesie ? Czy u nas wszystko trzeba umieć spieprzyć ? Tak, chodzi o to żeby wreszcie rozpieprzyć ten monopol dojący rentę monopolistyczną i mający ludzi w d... Może w końcu zrozumieją że są USŁUGODAWCAMI a nie Panem i Władcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogon Re: Internetowy atak Netii IP: 212.160.172.* 23.01.07, 12:01 stek bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolipop Re: Internetowy atak Netii IP: *.axa.pl 23.01.07, 14:56 swoj swoje chwali jak widze ;) ps. 212.160.172.0 - 212.160.172.255 TPSA Departament Osrodek Informatyki Katowice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jheeheh hahaha tepsa juz maci na forum - typowe IP: *.chello.pl 23.01.07, 16:08 jakos mnie to nie dziwi, typowe dla tej firemki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Internetowy atak Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 21:15 Tylko że siec narazie należy do tepsy i jak będą chcieli to przyjadąi naprawią a jak nie to powiedzą że to sprawa netii i masz do netii składać skargi a nie do nich bo oni nie są dostawcami usługi,a wyobraź sobie co będzie jak przerwie się jakiś kabelek to dopiero będzie cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oligatorek Internetowy atak Netii IP: *.ppcor.org.pl 23.01.07, 07:42 Jestem w Netii z całym pakietem usług, począwszy od telefonu kończąc na TVK. Jednakże stwierdzam, iż operator zdecydowanie nie dba o swojego klienta. Zero elastyczności, a pewna sprawa związana z usługą internetową Net24 musiała obić się o prezesa Netii. W grudniu b.r. kończy mi się nareszcie niekorzystna dla mnie, ale narzucona przez operatora umowa. Pryskam od nich ze wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
robertcichy Re: Internetowy atak Netii 14.07.07, 10:23 Gość portalu: Oligatorek napisał(a): > Jestem w Netii z całym pakietem usług, począwszy od telefonu kończąc na TVK. > Jednakże stwierdzam, iż operator zdecydowanie nie dba o swojego klienta. Zero > elastyczności, a pewna sprawa związana z usługą internetową Net24 musiała obić > się o prezesa Netii. W grudniu b.r. kończy mi się nareszcie niekorzystna dla > mnie, ale narzucona przez operatora umowa. Pryskam od nich ze wszystkim. ty się cieszysz, ze się kończy a u mnie dopiero się zaczeło. Podpisałem umowę 16 marcza 2007 do dzisiaj nie działa <14/07/2007> i nie mogę zerwać umowy bo zapłacę karę za zerwanie umowy przed czasem określonym. TO SĄ ZŁODZIEJE I DRANIE < nazwał bym ich inaczej ale z powagi tego forum nie wypada> Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Dla informacji........... 23.01.07, 07:43 .Swego czasu mialem Orange(Francja).Zmienilem na krytykowane w Polsce tele2.Za 29.90 euro na miesiac mam kilkadziesiat kanalow telewizyjnych z mozliwoscia abonowania dalszych.telefon do 31 krajow za darmo(min do Polski i USA),oraz za darmo telefon na Francje.Oczywiscie abonament telefoniczny na France Telecom juz nie place a numer telefonu sie nie zmienil.Moze ktos poda przyklady z innych krajow. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Dla informacji........... 23.01.07, 07:50 Dodatkowo szybkosc przeplywu jest od 8 mo do 16 Mo ale jest nie wiecej niz 8 Mo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek W Netii są limity!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 07:43 > W ofercie Netii nie ma też limitu ilości przesyłanych danych, > co jest ważne dla osób ściągających wielkie pliki, np. filmy czy muzykę. Niestety, ale od pewnego czasu w Netii nie ma już oferty nielimitowanej. Dzwoniłem na infolinię i srodze się zawiodłem. Odpowiedz Link Zgłoś
meg303 U mnie nie ma.. 23.01.07, 08:01 Mieszkam w Katowicach,Netię mam od paru miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Stare umowy są nielimitowane, nowe już z limitami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 08:44 > Mieszkam w Katowicach,Netię mam od paru miesięcy. Ja mam Neostradę bez limitów. I co z tego? Netia wycofała niedawno oferte nielimitowaną. Teraz można wziąć tylko i wyłącznie z limitami. Po ofercie nielimitowanej zostały tylko stare ogłoszenia na słupach i klatkach schodowych. To już (niestety) niealtualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: levy Re: Stare umowy są nielimitowane, nowe już z limi IP: 157.25.9.* 23.01.07, 08:51 Czy tak trudno zapoznac sie z nowa oferta, czy po prostu pisanie bzdur bardzo Cie bawi ? www.netia.novem.pl/ www.netia.pl/promocje,dla_domu,21.html Znajdz mi slowo o limitach ! pozdrawiam czytajacych inaczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Stare umowy są nielimitowane, nowe już z limi IP: 195.205.192.* 23.01.07, 09:49 Ciekawe dlaczego, nie napiszą w regulaminie promocji, pod którym się podpisujesz razem z umową, że nie ma limitów transferów - bo na stronie internetowej to wszystko można napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Stare umowy są nielimitowane, nowe już z limi IP: *.chello.pl 23.01.07, 10:21 a czy w regulaminie jest cos o limitach danych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon czytanie ze zrozumieniem sie klania. IP: *.chello.pl 23.01.07, 09:17 uwielbiam ludzi ktorzy 'wszystko wiedza lepiej': " * 11% taniej niż w aktualnej ofercie TP SA za Internet 1 Mbit/s przy umowie na 24 miesiące * zachowujesz swój dotychczasowy modem (inny niż livebox tp) i otrzymujesz dodatkowo 90% rabatu na abonament za pierwszy miesiąc lub możesz nabyć nowy modem za 1,22 zł brutto <b>* bez limitu ilości przesyłanych danych</b> * możesz obniżyć abonament za telefon wybierając tańszy plan socjalny tp * stała, niska cena za Internet przez cały okres trwania umowy * aktywacja tylko 1,22 zł brutto " Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 To cytat z regulaminu? 23.01.07, 09:31 Ludzie tutaj piszą o regulaminie a ty wyskakujesz z tekstem reklamowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: To cytat z regulaminu? IP: *.chello.pl 23.01.07, 10:22 pokaz gdzie ktos w naszej galezi watku pisal cos o regulaminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abonament socjalny Re: czytanie ze zrozumieniem sie klania. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:46 "możesz obniżyć abonament za telefon wybierając tańszy plan socjalny tp" to mnie interesuje najbardziej. dzwonilem na blekitna linie i tam powiedziano mi, ze majac ten abonement nie mozna miec zewnetrznych operatorow na dzwonienie i internet. pamietam, ze taka sytuacja miala miejsce i mialo sie to zmienic, ale czy jest to dostepne obecnie, czy moze w TPSA klamia w zywe oczy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: czytanie ze zrozumieniem sie klania. IP: *.chello.pl 23.01.07, 10:11 kłamią. oferta netii nie jest powiązana z konkretnym abonamentem telefonicznym tpsa - msuisz mieć po prostu aktyną linię - a więc wystarczy plan socjalny: "1) Warunkiem technicznym korzystania z Usługi jest korzystanie z analogowej usługi telefonicznej świadczonej przez Telekomunikację Polską SA (TP SA) lub innego operatora korzystającego z infrastruktury technicznej TP SA." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DuGi Re: W Netii są limity!!! IP: 213.186.94.* 23.01.07, 08:09 nie ma limitow. swego czasu pojawily sie w regulaminie ale czego sie nie robi zeby przyciagnac klientow konkurencji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poarara Re: W Netii są limity!!! IP: *.netia.pl 23.01.07, 10:18 Wejdź na WWW Neti i sprawdź - w tej promocji nie ma limitów. Pewnie na Infolini ktoś niedoinformowany siedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Netia nie ma limitów IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.07, 16:42 Netia nie ma limitów ale i tak zrezygniję z netii a wezmę net w tpsa. Mi nie chodzi o parę złoty a żeby net był pewny i stały nie jak w netii same problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danny Re: Internetowy atak Netii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 07:47 Te 28 zł "socjalnego" abonamentu to jest z Vat? W netii mam 19 zł czyli 23,18 zł z Vat. Wprawdzie wtedy opłaty za połączenie są wyższe, ale i tak się opłaca, jeśli ktos dzwoni głównie z komórkowego. Zresztą normalny abonament w netii też jest sporo tańszy niż w tepsie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gollum Re: Internetowy atak Netii IP: 212.160.172.* 23.01.07, 08:31 netia ... hmmm ... jak dzwonilem do nich jakies 2 miesiace temu (no moze 3) i sie pytalem o uruchomienie szerokopasmowki w mieszkaniu gdzie mam telefon TP to mi powiedzieli ze owszem nie ma problemu ALE MUSZE MIEC ROWNIEZ TELEFON STACJONARNY OD NETII !!! ale o tym jakos sie nie mowilo tylko UKE trabilo jaka to TP jest wredna ze nie chce rozdzielic abo od NEO ! tak wiec inni operatorzy stosowali takie same zagrania ale o tym na ogol cisza - ciekawe czemu ?!? teraz moze wreszcie bedzie inna sytuacja (dotyczy wszystkich operatorow) - moze wreszcie nie beda nas zmuszac do oplacania abo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DuGi Re: Internetowy atak Netii IP: 213.186.94.* 23.01.07, 08:36 > netia ... hmmm ... jak dzwonilem do nich jakies 2 miesiace temu (no moze 3) i > sie pytalem o uruchomienie szerokopasmowki w mieszkaniu gdzie mam telefon TP to > mi powiedzieli ze owszem nie ma problemu ALE MUSZE MIEC ROWNIEZ TELEFON > STACJONARNY OD NETII !!! niestety wtedy jeszcze nie bylo mozliwosci udostepniania internetu na linii tpsa. wiec podlaczenie w netii wymagalo rowniez ich linii telefonicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Internetowy atak Netii 23.01.07, 07:54 Niestety netia mam mnie gdzieś i nie mogę się do nich przepisać, to samo dialog. Dialog mam podprowadzony nawet do mieszkania, ale jak twierdzą brakuje slotów na dsl. Pozostaje mi jedynie TPSA. Tak właśnie wygląda ta konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
putekm No właśnie chce dokonać przejścia 23.01.07, 07:58 i zmienić abonament na socjalny, jak TP s.a. miałaby taką możliwość bym został u nich (innej możliwości u mnie nie ma), ale właśnie NETIA coś oferuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwo Re: No właśnie chce dokonać przejścia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:35 Nie radzę. W artykule jest błąd. NIE MOŻNA zmienić abonamentu w TPSA z 50 zł na socjalny. Można to jedynie uczynić w przypadku jeśli się jest przy prastarym abonamencie (wtedy jedynym) 42,70 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: No właśnie chce dokonać przejścia IP: *.chello.pl 23.01.07, 10:45 można. czemu wprowadzasz w błąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: No właśnie chce dokonać przejścia IP: *.icm.edu.pl 23.01.07, 10:50 Gość portalu: Iwo napisał(a): > Nie radzę. W artykule jest błąd. NIE MOŻNA zmienić abonamentu w TPSA z 50 zł na > socjalny. Można to jedynie uczynić w przypadku jeśli się jest przy prastarym > abonamencie (wtedy jedynym) 42,70 zł. ja jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak pl Internetowy atak Netii IP: 217.168.133.* 23.01.07, 08:13 mam inne doświadczenie ale to może ja mam pecha. Abonentem w TPsa jestem od ponad roku a zajmowałem się tym w pracy już kilka lat i kiedyś tak było że kiepsko reagowali i ciężko się można dogadać teraz to się zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DuGi Re: Internetowy atak Netii IP: 213.186.94.* 23.01.07, 08:14 czekalem na to baaardzo dlugo. zaliczajac po drodze Neostrade w paru wariantach i chociaz nie narzekam na poziom uslug Neo to i tak korzystam z mozliwosci i przesiadam sie na Net24. w pracy mam lacze synchroniczne 1mbps z Netii i dziala rewelacyjnie. a 6mbps za 130zl na 12 miesiecy i bez limitow to jest to! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieje wiatr absolutnie nie polecam TELE 2 IP: *.promax.media.pl 23.01.07, 08:16 Uważajcie na Tele2. Oszukuje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: absolutnie nie polecam TELE 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:35 tak tak dokładnie! od Tele2 radzę trzymać się z daleka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: absolutnie nie polecam TELE 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 13:41 Oszukuje i jak coś się dzieje np. z płatnościami to nie chcą niczego załatwić tylko winę przerzucają na telekomune a ona na nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Internetowy atak Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 08:22 To świetnie, ale czegoś tu nie rozumiem. Za Neostradę 1024 kb z umową na 1 rok płacę w tej chwili 76,01 zł + 50zł abonament, czyli razem 126,01 zł butto. Według cennika Netii z www.netia.pl dla klientów Neostrady za identyczne łącze 1024 kb zapłacę 134,20 zł + najtańszy abonament w TPSA za 28,06 zł. Do tego dochodzi jeszcze opłata aktywacyjna w Netii za 98,82 zł, czyli przy rocznej umowie podraża ona usługę o 8,23 zł. Czyli razem za identyczną usługę w Netii zapłacę 170,59 zł brutto! Przecież to jest o ponad 35% drożej! Jedyny argument to brak limitów (w Neostradzie mam 25GB miesięcznie). Ale patrząc na ofertę dla pozostałych klientów Netia o braku limitów nie ma ani słowa. Klient o takich ograniczeniach dowiaduje się więc po fakcie. Kibicuję wszelkiej konkurencji TPSA, ale na razie pozostanę przy Neostradzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DuGi Re: Internetowy atak Netii IP: 213.186.94.* 23.01.07, 08:23 skad zes ten cennik wytrzasl? za 130zl to masz 6mbps! www.netia.pl/promocje,dla_domu,21.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Internetowy atak Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 08:28 Ze strony Netii, stąd: www.netia.pl/uslugi,dla_domu,59.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DuGi Re: Internetowy atak Netii IP: 213.186.94.* 23.01.07, 08:33 fakt... ale to nie jest oferta promocyjna. jakby patrzec na podstawowa oferte TPSA to tez nie jest rozowo... www.tp.pl/b/binaries/PL/590390982195/cennik_neo_365767885.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Internetowy atak Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 08:43 OK, masz rację. W cenniku promocyjnym Netii razem wychodzi 92,06 zł za roczny abonament 1024 mb, czyli 27% taniej niż w TPSA. Do tego dochodzi brak limitów. Oferta warta rozważenia. Nie rozumiem tylko dlaczego ten cennik, do którego trafiłem najpierw, obowiązuje od 15 stycznia 2007. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Internetowy atak Netii IP: *.chello.pl 23.01.07, 09:25 trafiles najpierw na cennik oplat standardowych, bez uwzgledniania oferty promocyjnej. a obowiazuje od 15 stycznia, bo rowniez zostal zaktualizowany - klienci moga zrezygnowac z uslug netii i przejsc do tepsy, jesli maja taka masochistyczna potrzebe, hehe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Internetowy atak Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 20:04 OK, teraz wszystko jasne. Dzięki. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_ce Zemsta Netii 23.01.07, 08:46 Netia jako pierwsza, prywatna firma telekomunikacyjna mocno ucierpiała "współpracując" z TP, która szykanowała ich jak mogła. Najbardziej to widać było na styku punktów sieci - trudne, wielomiesięczne negocjacje zrywane z byle powodu, lekceważący stosunek do "konkurencji", nieczysta walka o abonentów, etc. Teraz TP zbiera to co zasiała czyli głównie nienawiść i chęć rewanżu za dotychczasową "współpracę". Fortuna kołem się toczy a mały może też dokopać gigantowi, ale tylko gdy ten leży, a jeszcze jak przy tym można zarobić.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Zemsta Netii IP: *.chello.pl 23.01.07, 09:26 mozna to nazwyac roznie, dla mnie to nie zemsta, tylko zalazek normalnej konkurencji. wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archi Re: Internetowy atak Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 13:41 Moje dziecko na początku podstawówki musiało posiąść umiejętność czytania ze zrozumieniem więc dziwi mnie skąd sie Tobie wzięły te wyliczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Internetowy atak Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 20:03 Tobie też by się przydała ta umiejętność. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
michalczik Cena za zerwanie umowy z TP SA jest wyższa! 23.01.07, 08:35 To nie prawda, że za zerwanie umowy z TP SA na internet (w promocji "mega internet") kosztuje "kilkaset" złotych. Podpisując umowę na np. 3 lata na 1024 kb, zrywając umowę po roku płacimy ponad 2400 PLN!! po 2 latach to już ponad 4000 PLN!!! A to dlatego, że MONOPOLISTA każe sobie płacić zwrot wszystkich zniżek za uiszczone opłaty w stosunku do "standardowych" (czytaj horendalnie wysokich) cen TP SA.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Cena za zerwanie umowy z TP SA jest wyższa! IP: *.chello.pl 23.01.07, 09:16 w przypadku zmiany regulaminu swiadczenia uslug te kary nie sa naliczane. ma to sens, inaczej podpisalbys umowe na 3 lata,a w tym czasie tpsa moglaby zmienic 20 razy regulamin swiadczenia uslug na twoja niekorzysc bez pytania cie o zgode. stad potrzeba akceptacji regulaminu przez klienta i mozliwosc rezygnacji z uslug w przypadku jej braku. na zachodzie to normalna praktyka i swiadomi klienci wiedza, ze sa firma jest dla nich a nie odwrotnie. u nas niestety jeszcze nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Mam to od tygodnia -śmiga doskonale IP: *.ertel.com.pl 23.01.07, 08:38 - pingi są lepsze niż w neostradzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał a może DIALOG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 08:41 netia-115złza 2 mbit/s miesięcznie przy umowie na 12 miesięcy a ja w dialogu mam 129 zł za pakiet 2 mbit/s i 180 min na rozmowy telefoniczne z całym światem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: a może DIALOG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 13:58 Teraz jest promocja Dialogu w której razem z DSL jest abonament za złotówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quest Re: a może DIALOG IP: 80.68.236.* 23.01.07, 15:17 No Dialog też ma ciekawą ofertę teraz. Może warto odciąć się od tej tepsy na dobre, bo w Neti zawsze pozostają kable tepsy i to może być słabe ogniwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neostratny Re: a może DIALOG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 21:40 I na ciekawej ofercie Dialog narazie pozostaje! Też myślałem, że nareszcie coś sie ruszy w polskim necie, że inni operatorzy wykorzystają nadarzającą się okazję aby pozyskać nie zadowolonych klientów tepsy. Nie chcąc dalej płacić haraczu za neo 640/160 BEZ LIMITU (razem z abonamentem ponad 270 zł/m-c) postanowiłem przejść do Dialogu, gdyż mam także doprowadzone ich przyłącze (zakończone gniazdkiem). Niestety nie mogą podłączyć mi netu z braku "wolnych portów" - poinformowała pani z Dialogu. Każe czekać do drugiego kwartału. Netia natomiast ma uruchomić usługę w naszym mieście dopiero w kwietniu. Zostaje mi tylko cierpliwie czekać i płacić (od lutego 50 zł mniej, gdyż wymówiłem abonament - od miesiąca korzystam z Voip Discount, dzwoniąć za darmo do wszystkich stacjonarnych i ok. 2o gr na komórki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przymuszony_do_tps Netia to ściema! IP: *.man.poznan.pl 23.01.07, 08:53 Byłem klientem Netii i chciałem być nadal ale jak się wyniosłem z bloku do domku to dostałem wiadomość, że kochana Netia nie ma możliwości technicznych! Tylko, że 1 m od płatu mam studzienkę Netii a sąsiedzi są do niej podpięci! Technicy sprawdzili że cała inwestycja to 1 mb wykopu od mojego płotu do studzienki oraz kabel - kabel żelowany miałem swój już położony przy płocie! Po drążeniu problemu dowiedziałem się że to ćwoki z centrali w Warszawie nie pozwalają podłączać klientów indywidualnych bo firma ma ich obecnie w poważaniu głębokim i jest nastawiona na biznes - więc nie zasponsoruje wykopu - 1mb! No i musiałem iść do TP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breda Re: Internetowy atak Netii IP: *.14lo.lublin.pl 23.01.07, 08:53 ja z TPSA rozwód wzięłam 1,5 roku temu. I nie narzekam. We wrześniu zeszłego roku przedłużyłam umowę na następne dwa lata i obecnie mam abonament za 30zł brutto - 30 minut darmowych + 60 minut za przedłużenie umowy + NET 24 o przepustowości 1Mb za 69zł i do tego rabat 10zł na rozmowy po przekroczeniu darmowych minut. Rzadko przekraczam kwotę 99zł. Jedyny minus - naliczanie minutowe a nie sekundowe, ale i tak płacę niższe rachunki niż w TPsa Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Internetowy atak Netii 23.01.07, 08:59 Hmmmm. Wizja zerwania toskycznego związku z TP SA jest kusząca, ale... - Mam Neo 512 - odnowiona umowa na dwa lata, oczywiście "proocyjna" - średnio płacę około 50 zł miesięcznie. (33 w pierwszym roku, 66 w drugim). - Do tego płacę 50 zł abonamentu, w ramach którego (co istotne) mam 60 minut rozmów. - Do tego płacę 35 zł Tele2, dzięki czemu mam "darmowe wieczory...", czyli od 18.00 do 8.00 i weekendy gadam za darmo ze wszystkimi stacjonarnymi. Czyli: za 135 zł miesięcznie mam net 512, możliwość darmowych rozmów po 18.00, a na wszystkie sprawy urzędowe (których nie da się załatwić po 18.00) mam jeszcze 60 minut. Czyli: płacę 135 zł, bo nie zdarza mi się przekroczyć tych limitów. Toteż nie wydaje mi się, żebym na propozycji Netii coś zyskał. POnadto - mimo niechęci do TPSA - muszę powiedzieć, że Neo nie sprawia żadnych problemów (mam ją juz 2 lata). Limity? mam limit 7 GB miesięcznie, ale ponieważ nie bawi mnie ściaganie filmów i muzyki, a w necie siedzę głównie w poszukiwaniu informacji, rzadko zdarza mi się przekroczyć połowę tego limitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozak. Re: Internetowy atak Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:20 Bierzesz abonament socjalny w Tepsie za 28 zł ,pozostajesz dalej w Tele2,internet bierzesz z Netii i wychodzisz na swoje. Netia ma lepsze serwery wyjścia w świat i w związku z tym technicznie jest lepsza a mój drut od tepsy jak przenosi dobrze neo to tym bardziej przeniesie 6M ega Netii.Poza tym max kara w Netii za zerwanie umowy jest 400 zł w pierszym roku a w drugim tylko 200 zł ,policz kary telepsów.2000zł lub 4000zł Przewidzisz co będzie z dostępem za 2 lata,nie.. Atelekomuna i tak przyjmie Cię w razie czego na łono Neo bez problemu np za rtok i zaoferuje Ci 8Mb za 1 zł .Buuuuuuhhhhhhhaaaaaaaaaa. Za wszystkie upokorzenia dotychczasowe jakie otrzymałem od TPsa gdyby warunki były nawet równorzedne to i tak odzedłbym od nich. Za rok będzie całkowite uwolnienie tzw ostatniej mili i Netia wejdzie po drutach telepsów ze swoim abonamentem do mnie. Pozdrawiam . Zrzućciee wreszcie te kajdany francowate. puuchatek napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf gdyby nie TPsa nie byłoby Netii 23.01.07, 09:02 gdyby TPsa nie uzyskała tak silnej (aczkolwiek jakościowo coraz gorszej) pozycji na rynku nie byłoby Netii - poza tym korzystanie z czyjegoś dorobku (w tym wypadku łączy) do uzyskiwania własnych korzyści jest średnio fair,a nawet NIE fair. prezenty walentynkowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Du Re: gdyby nie TPsa nie byłoby Netii IP: 213.186.94.* 23.01.07, 09:05 dlaczego nie fair? przeciez Netia placi Telekomunikacji stosowne oplaty za wykorzystywanie ich linii. zreszta taka praktyka jest powszechnie stosowana w innych krajach wiec dlaczego nie moze byc w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: gdyby nie TPsa nie byłoby Netii IP: *.chello.pl 23.01.07, 09:22 widze ze myslacych inaczej nadal nie brakuje netia placi tpsa za korzystanie z jej lacz - wykupuje uslugi dostepu szerokopasmowego hurtowo. tpsa na tym _zarabia_. nikt cie nie zmusza do korzystania z uslug monopolisty ani netii, ale prosze cie, nie wciskaj nam swojej chorej wizji swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huhuhu Re: gdyby nie TPsa nie byłoby Netii IP: *.aster.pl 23.01.07, 09:29 O czym ty piszesz, kiedy TPSA był państwowa wszyscy na nią łożyliśmy i stąd ma te wszystkie łącza. Teraz jest prywatna i tylko ona miałaby z nich korzystać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: gdyby nie TPsa nie byłoby Netii IP: *.chello.pl 23.01.07, 10:50 TP SA została sprywatyzowana, dochody wpłynęły do budżetu, więc to akurat słaby argument (nie wchodzę tutaj w szczegóły czy cena uzyskana przez państwo była korzystna czy nie, bo to już zupełnie inny temat). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biała Re: gdyby nie TPsa nie byłoby Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 15:48 a za czyje pieniądze tpsa budowała te łącza ,kilka lat temu za podłaczenie telefonu musiałam zapłacić ponad 400zł a jeszcze wcześniej ludzie sami kopali doły żeby doprowadzono im linie tel. do wsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jhehehe Re: gdyby nie TPsa nie byłoby Netii IP: *.chello.pl 23.01.07, 16:12 dokładnie. nic nie było za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: gdyby nie TPsa nie byłoby Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 09:03 zacznijmy od tego, ze tepsa dostala ta siec w prezencie od panstwa, byla kiedys panstwowa firma i zostala sprywatyzowana a cale "okablowanie" bylo "wspolna wlasnoscia wszystkich ludzi pracujacych" :) stad ta niesprawiedliwosc teraz z nierownym uprawnieniem do korzystania z tej sieci przez inne firmy o ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Socjalistyczne sterowanie zamiast wolnego rynku... IP: *.polskieradio.pl 23.01.07, 09:15 To nam właśnie funduje UKE. Doprowadzi TPSA do bankructwa i ciekawe kto wtedy dostarczy internet? Przecież nikt nie bronił Netii, Tele2 i innym inwestowania w sprzęt, łącza itd. Powstałaby prawdziwa konkurencja. Tylko po co mieli to robić, skoro można się podpiąć pod TPSA na pasożyta w majestacie prawa... śmieszne firemki z działem reklamy, zarządem i drukarką do faktur... dziś są, jutro ich nie ma, a rynku to nie rozwija niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huhuhu Re: Socjalistyczne sterowanie zamiast wolnego ryn IP: *.aster.pl 23.01.07, 09:31 Zauważ, że sprzęt łącza i kasę TPSA ma w dużej mierze z czasów komuny, kiedy nie było innego wyboru. Teraz jest prywatna więc musi się podzielić albo niech wypłaci odszkodowanie wszystkim obywatelom Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: Socjalistyczne sterowanie zamiast wolnego ryn 23.01.07, 09:58 Gość portalu: huhuhu napisał(a): > Zauważ, że sprzęt łącza i kasę TPSA ma w dużej mierze z czasów komuny, kiedy > nie było innego wyboru. Teraz jest prywatna więc musi się podzielić albo niech > wypłaci odszkodowanie wszystkim obywatelom Polski. Argument zupełnie chybiony. Obywatele Polski już parę lat temu dostali ładnych parę miliardów złotych (przy okazji prywatyzacji). A że pieniądze zostały zmarnotrawione i źle rozdysponowane, to inna kwestia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yh Re: Socjalistyczne sterowanie zamiast wolnego ryn IP: *.tzmo.com.pl 23.01.07, 11:52 I to był właśnie największy błąd przy prywatyzacji TPSA. Studzienki i ogólnie wszystkie dziury w ziemi jak i słupy powinny pozostać własnością państwową i udostępnić dostęp do nich wszystkim chętnym operatorom(jakieś opłaty konserwacyjne oczywiście musiały by być). Gdyby mieli do nich dostęp to pociągnięcie własnych kabli nie było by już takim problemem i już dawno nie mielibyśmy monopolisty. TPSA w prywatyzacji dostała po prostu majątek publiczny który powinien być ogólnodostępny. To tak jakby jedna firma dostała na własność wszystkie drogi asfaltowe w kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: Socjalistyczne sterowanie zamiast wolnego ryn 23.01.07, 09:43 > To nam właśnie funduje UKE. To akurat nie UKE jest "winny" tylko przepisy unijne - z resztą i tak wprowadzane z opóźnieniem w stosunku do tego co zadeklarowaliśmy w traktacie akcesyjnym (za opóźnienia w liberalizacji rynku telekomunikacyjnego organy unijne wielkrotnie Polskę już upominały). UKE po prostu zaczął w końcu pilnować naszych unijnych zobowiązań w tym zakresie. > Doprowadzi TPSA do bankructwa i ciekawe kto wtedy dostarczy internet? Ktoś inny. Jak zbankrutuje sklep spożywczy, w którym kupujesz, to kto ci dostarczy chleb? Odpowiedź j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solo Re: Socjalistyczne sterowanie zamiast wolnego ryn IP: *.bsk.vectranet.pl 23.01.07, 10:38 Czy wybierajac opcje -TPSA-abonament socjalny,,/tele 2rozmowy,,/Netia -internet nie musze dodatkowo Netii placi za lacze/kabel/? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Socjalistyczne sterowanie zamiast wolnego ryn IP: *.chello.pl 23.01.07, 16:14 nie wiem jak w przypadku tele2 jest, ale jesli chodzi o netie i promocje opisana w artykule, to wystarczy plan socjalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Socjalistyczne sterowanie zamiast wolnego ryn IP: *.chello.pl 23.01.07, 16:15 i oczywiscie nie ma zadnej dodatkowej 'oplaty za utrzymanie lacza' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Re: Socjalistyczne sterowanie zamiast wolnego ryn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 12:14 Nawet jeśli oszczędność będzie symboliczna - warto odejść z TP SA. Uczynię to chociażby, by mieć mściwą satysfakcję za te wszystkie numery, które nam robiła. Obecnie płacę prawie 130 zł za neo128, ponieważ wymusili na nas abonament za 50 PLN brutto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drozdek Internetowy atak Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:23 Niestety Netia, nie oferuje dostepu w mojej strefie numeracyjnej... ale byłem w TPSA 15 stycznia i chciałem wypowiedzieć umowę i podpisać na nowych warunkach ( zgodnie z moją umową za neo 512 płacę prawie 100 zł miesięcznie, nowi klienci płacą o wiele mniej. PANI Z TELEKUMUNY POWIEDZIAŁA, ŻE UMOWĘ MOGĘ WYPOWIEDZIEĆ DOPIERO 3 MIESIĄCE PRZED KOŃCEM UMOWY.Skłamała, nie wiedziała, czy Telekomuna znowu oszukuje ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyu Re: Internetowy atak Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:41 Dbałośc o satysfakcję klienta tp: Gdy zepsuje sie linia telefoniczna - na korzystaniu z telefonu stacjonarnego mi nie zależy, jedynie na neostradzie - nie ma możliwości zatelefonowania na infolinie wsparcia technicznego z telefonu komórkowego. Do tej pory tepsa nie uruchomiła wsparcia pod innym niz 0-800... numerem telefonu (wystarczyłby jakiś stacjonarny numer). Błękitna linia nie przyjela mojego zgłoszenia, odesłała mnie na 0-800... O poziomie rozmowy z pania z BL wole nawet nie wspominać. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Internetowy atak Netii 23.01.07, 09:45 Gość portalu: qwertyu napisał(a): > Błękitna linia nie przyjela mojego zgłoszenia, odesłała > mnie na 0-800... I słusznie zrobiła, bo błękitna linia tym się nie zajmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon regulamin sie klania-nie warto polegac na paniach IP: *.chello.pl 23.01.07, 16:20 § 33 1. TP powiadamia Abonenta o kazdej zmianie Regulaminu z wyprzedzeniem co najmniej jednego Okresu rozliczeniowego przed wprowadzeniem tych zmian w zycie. W przypadku braku akceptacji zmian Regulaminu, Abonentowi przysluguje prawo wypowiedzenia Umowy, a w razie skorzystania z tego prawa TP _NIE PRZYSLUGUJE_ roszczenie odszkodowawcze. 3. Wypowiedzenie Umowy, o którym mowa w ust. 1. i 2., moze nastapic jedynie przed wejsciem w zycie odpowiednio Regulaminu lub Cennika i jest skuteczne od dnia wejscia w zycie odpowiednio Regulaminu lub Cennika. www.tp.pl/b/binaries/PL/589307974359/regulamin___swiadczenia_uslugi_neostrada_tp_do_01.12.2006_365744397.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oligo Internetowy atak Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:26 mi nie opłaca się przechodzić, płacę w TP 33-pierwszy rok i 66-drugi to daje 1188, a w netii zaoszczędziłabym przez dwa lata tylko 125 zł, szkoda zachodu i urzerania sie z nowa instalacja ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozak Re: Internetowy atak Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:42 > mi nie opłaca się przechodzić, płacę w TP 33-pierwszy rok i 66-drugi to daje > 1188, a w netii zaoszczędziłabym przez dwa lata tylko 125 zł, szkoda zachodu i > urzerania sie z nowa instalacj =========================================================================== Bzdury piszesz ,porównujesz gruszki ze śliwkami. Żadna nowa instalacja a dostajesz od Netii za te pieniądze co walisz telepsom net z szbkością 1Mb a nie 512kb. Myśleć a nie robić ludziom wodę z mózgu ,chyba,że jesteś telepsem i służbowo to robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozak ozak..? sam bzdury piszesz a zarzucasz to innym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 12:02 w artykule co prawda stoi, że koszt netii o jakieś czterdzieści parę zet ale już w ich cenniku z 15/01.07, że ponad osiemdziesiąt miesięcznie..... Plus koszt instalacji czyli kolejna stówka.... Więc jaki ma sens przechodzenie do nich skoro w ciągu roku będę musiał zapłacić im o ponad 150 zet więcej niż telepsom? Niech sobie sami zrobią "dobrze" a nie za moją kasę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DuGi Re: ozak..? sam bzdury piszesz a zarzucasz to inn IP: 213.186.94.* 23.01.07, 12:05 kolejny madrala... www.netia.pl/files/promocje/swp_internet_dla_klientow_tp_-_24_miesace.pdf www.netia.pl/files/promocje/swp_internet_dla_klientow_tp_-_12_miesace.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan nie żaden "kolejny mądrala" tylko cały czas ten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 12:19 sam :-) Po prostu mam wątpliwości po bliższym wgryzieniu się w temat czy warto robić "rewolucję" w domu... Wbrew temu co tu piszą neostrada chodzi mi bardzo dobrze, nie mam z nią najmniejszych kłopotów, livebox daje dobry poziom bezpieczeństwa w sieci... Więc głośno się zastanawiam czy warto zmieniać dostawcę usług.. Dla tych kilkunastu zet miesięcznie? No i jeszcze to poczucie wydymania jakiejś firmy (łącza są inwestycją TPSA a Netia na nich tylko pasożytuje). Moja lojalność ma swoją cenę.. Dla tych paru złotych nie zrobię z siebie dziwki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DuGi Re: nie żaden "kolejny mądrala" tylko cały czas t IP: 213.186.94.* 23.01.07, 12:24 ja tez na Neostrade nie narzekam. ale jako, ze podpisalem umowe w lipcu place za 512mbps jak za 1mbps wg nowego cennika i tak jeszcze 1,5 roku wiec sie nie zastanawiam i przechodze na szybsze i tansze lacze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jhehehe samarytanin sie znalazl IP: *.chello.pl 23.01.07, 16:31 LOL! Robisz z siebie dziwke korzystajac z uslug TPSA, ktora dyma Cie cenowo na kazdym kroku - poczytaj regulamin i porownaj ceny 'odstepnego' w przypadku przedterminowej rezygnacji z umowy na czas okreslony - przebitka kilkukrotna porownujac do Netii. Na twoja dodatkowa niekorzysc dziala to ze dajesz sie dymac dobrowolnie. W kwestii "łącza są inwestycją TPSA a Netia na nich tylko pasożytuje" - załamka totalna. Netia kupuje od TPSA hurtowo dostep do łaczy szerokopasmowych, zapewniam ze TPSA zarabia na tym dobra sumke, w koncu ta firma nie robi nic za darmo. To cos w stylu wirtualnych iperatorow komorkowych - biznes is biznes, w pewnym momencie nasycenie i/lub nieudolnosc glownej firmy powoduje ze latwiej jest odsprzedac uslugi hurtowo innym uslugodawcom, ktorzy sprzedaja je dalej. OCzywiscie TPSA najchetniej nie robilaby nic, pasozytujac na klientach, na szczescie UKIE dziala. Swoja droga - naprawde nie zastanawia cie to, ze Netia wykupujac hurtowo dostep od TPSA, jest w stanie zaoferowac klientom koncowym tansze uslugi i jeszcze na tym zarobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g mam netię od dwóch lat IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.07, 09:39 i jest ok. Nie ma żadnych problemów, dobre ceny, teraz podnieśli mi prędkość do 500 a mam faktycznie 650 Kb/s. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozak [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tiges_wiz Re: mam netię od dwóch lat 23.01.07, 10:56 Podniesli ci REALNY tranfer do 512 kbps. 640 masz dlatego, ze TCP/IP ma narzut (bity stopu, ramka TCP, kontrola parzystosci) ktory tez musi byc przez karte odbierany. Wiec 640 kbps to transer okolo 64 kbps czyli realne 512. Odpowiedz Link Zgłoś