Dodaj do ulubionych

Kupowanie , na mazon us i uk

29.08.13, 01:30
witam, zastanwiam się jak to jest z kupowaniem na amazonie, wiem że w uk jak kupie to w odpowiedniej cenie mam darmową przesyłkę i wiem że mogę kupować na amazon.co.uk ale nie wiem jak to jest z samym.com, czy jeżeli na nim kupie [czasami ceny są tam tańsze] to czy będzie to w ogóle możliwe by mi przysłali? dziękuje za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • mangus Re: Kupowanie , na mazon us i uk 29.08.13, 09:42
      Z amazon.com czyli z us zakupy przesyłają bez problemu do Polski (przy standardowej przesyłce do max 2 tygodni), jedyne o czym trzeba pamiętać i co jest w podsumowaniu koszyka to kwestia dodatkowego cła i podatku oraz samej przesyłki - przesyłka jest chyba w okolicach 10$ a cło około 25% wartości chociaż to już zależy co kupujesz. 16 sierpnia zamawiałem Dragon's Crown i przyszło wczoraj.
      • rafal360 Re: Kupowanie , na mazon us i uk 30.08.13, 07:34
        mangus napisał(a):

> Z amazon.com czyli z us zakupy przesyłają bez problemu do Polski (przy standard
        > owej przesyłce do max 2 tygodni), jedyne o czym trzeba pamiętać i co jest w pod
        > sumowaniu koszyka to kwestia dodatkowego cła i podatku oraz samej przesyłki - p
        > rzesyłka jest chyba w okolicach 10$ a cło około 25% wartości chociaż to już zal
        > eży co kupujesz. 16 sierpnia zamawiałem Dragon's Crown i przyszło wczoraj.

Dziwne mi po wpisaniu polskiego adresu, nie chce wyslac do polski....
    • soultimer Re: Kupowanie , na mazon us i uk 29.08.13, 11:13
      Polecam poradniki Łowców gier, które dokładnie wyjaśniają obydwie kwestie:

Amazon.com:

lowcygier.pl/promocje/jak-kupowac-z-amazon-com-krotki-poradnik/
      (plus komentarze)

Amazon.co.uk:

lowcygier.pl/jak-kupowac-z-uk/
      • konradgm Re: Kupowanie , na mazon us i uk 29.08.13, 18:28
        powiedzmy że chce kupic coś za £7.50 i pisze mi że płace dodatkowo + £4.21 UK delivery czyli ogółem będe musiał zapłacić 11.71 ? wiem że głupie pytania zadaje ale jeżeli o moje finanse chodzi to zawsze upewniam się 5 razy
        • angh Re: Kupowanie , na mazon us i uk 29.08.13, 20:39
          tak, tyle bedziesz musial zaplacic, na koniec i tak podsumuje Ci calosc zanim pobierze kase.
          Dodatkowo, kupujac ze stanow z amazon zwykle automatycznie doliczane jest clo co czyni zakupy mniej oplacalnymi, ale gry mozesz kupowac z kanadyjskiego sklepu www.videogamesplus.ca/ - kupowalem tam cos pare razy i nie bylo doliczanego cla (ale wciaz jest mozliwe ze celnicy na granicy i tak to dolicza)'
          • rafal360 . 30.08.13, 07:33
            do 100$ cla nie doliczaja. i to nie sklep a nasz urzad celny dolicza, sklep moze poklamac jedynie co do zawartosci paczki i jej wartosci.
            • admast Re: . 30.08.13, 11:23
              Od 2009 roku, kwota wolna od cła to 150 euro... nie wprowadzaj w błąd smile

podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/100275,paczki_z_zagranicy_do_150_euro_bez_cla.html
    • admast Masz jakieś złe informacje 30.08.13, 11:21
      Od 2009 roku kwota wolna od cła dla zakupów z poza US to 150 Euro.
      • konradgm Re: Masz jakieś złe informacje 30.08.13, 23:15
        dobra raczej wiem już to co chciałem wiedieć, thx.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka