fancy00 03.10.05, 10:01 Ostatnio zrobiłam zdjęcia mojej rodziny, chiałabym je wydrukować, ale wcześniej zretuszować. Czy zna ktoś jakiś dobry i darmowy program do retuszu zdjęć? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaq26 Re: Program do retuszu 03.10.05, 20:30 mały i prosty do zastosowań domowych free - PhotoFiltre duży na licencji GPL - GIMP Odpowiedz Link
jezyk_19 Re: Program do retuszu 11.10.05, 15:57 ale ty agent jesteś wbijasz sie na strone adobe.com sciagasz swobie adobe photoshop cs tryout dalej wbijasz sie na strone crack.am wpisujesz w szukaj "adobe photoshop cs tryout" naciskacz na to ci wyskakuje kolejne okno i na górze masz download sciągniesz to.......... odpalasz patcha i pokazujesz gdzie jest zainstalowny photoshop i ogień masz pełnowartościowego photoshopa :D Odpowiedz Link
oldmalarz Re: Program do retuszu 12.10.05, 02:21 a nawet jak bedzie mial triala to przez 30 dni nie zdazy zretuszowac rodiny:)? Odpowiedz Link
chani-nr1 Re: Program do retuszu 15.11.05, 09:34 hmmm.. no tak nie jest darmowy... tego nie doczytałam;-) Odpowiedz Link
igelkott Re: Program do retuszu 15.11.05, 12:06 moge Ci tanio i profesjonalnie wyretuszowac zdjecia. pomarancze@gmail.com pozdrowiena! Odpowiedz Link
bielecki_m opis w photoshopie 15.11.05, 23:27 nacisksz literkę "J" - z altem wybierasz pole z którego kopiujesz tło - automat dobiera kontrst i robi retusz - dla małych zabrudzeń litera "S" - do większych powierzchni przenosisz cały obraz. htp://www.bielecki.inten.pl Odpowiedz Link
dongo Re: opis w photoshopie 30.11.05, 16:04 1.Nie ma darmowego i dobrego programu. 2.Można zrobić retusz w photoshopie. 3.Jest to bardzo złożony proces. Niewielu to potrafi... Chyba ,że chcesz się pobawić, ale wtedy to jest amatorstwo i zazwyczaj zdjęcia wychodzą gorzej niż w orginale. Jeżeli retusz ma polegać na poprawie ostrości ,jasności,lub zmianie kolorystyki temat nie wart jest omawiania. To potrafią dzieci w przedszkolu. pozdrawiam, Odpowiedz Link
oldmalarz Re: opis w photoshopie 01.12.05, 14:00 dongo napisał: > 1.Nie ma darmowego i dobrego programu. ...???a tu ciekawostka..:) przez 30 dni to nie jest darmowy.??malo tego photoszop jest dobry nawet bardzo dobry.. Jest to bardzo złożony proces. > Niewielu to potrafi... ..no bez jaj...prosta sprawa jak drut..od lat walkuja ten temat w roznych czasopismach graficznych.. .nie mac ludziom w glowach.. zreszta bardzo jestem ciekaw jak w/g ciebie wyglada ten profesjonalny retusz zdjec (moze jeszcze o photoshopie dowiem sie czegos czego nie wiem..) Odpowiedz Link
dongo Re: opis w photoshopie 01.12.05, 23:33 to nie kwestia darmowy czy płatny. jezeli uważasz, ze każdy kto będzie zgłębiał instrukcje "fotoszopa" jest w stanie coś wyretuszować to jesteś w błędzie. Zapomniałeś ,ze potrzebne do tego są spore zdolności malarskie. Jeżeli dla Ciebie to proste to gratuluje. Odpowiedz Link
aawaay Re: opis w photoshopie 06.12.05, 10:06 Po co Ci zdolności malarskie przy retuszu ZDJĘĆ??? Zdeolności manualne - może, napewno nie malarskie... Odpowiedz Link