kalkos 28.02.06, 19:20 po pracowitej nieobecnosci nowa (mam nadzieje, ze nie bylo) gra: www016.upp.so-net.ne.jp/brave00akiru/thesearch.swf Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalkos Re: the search 28.02.06, 20:29 nazbieralem sporo przedmiotow, z uzyciem gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia262 Re: the search 28.02.06, 20:52 kurcze, ja nic nie rozumiem z tych znaczków. o co chodzi? nawet w inwentorze napisy, a nie obrazki... Odpowiedz Link Zgłoś
kalkos Re: the search 28.02.06, 20:57 no nie ulatwia to zadania, to fakt. ale i bez tego mozna sobie poradzic. mam nadzieje przynajmniej co masz? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia262 Re: the search 28.02.06, 21:03 nie wiem, kurde, bo nie widzę. na pewno klucz, stołek, jakąs buteleczkę... Odpowiedz Link Zgłoś
kalkos Re: the search 28.02.06, 21:06 aha, ja mam dwa klucze, tasme i monete dodatkowo. ulozylem tez puzle i zabralem butelki ze stolu w laboratorium napelniwszy je w zalaczeniu plynem. a skad masz swoja butelke? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia262 Re: the search 28.02.06, 21:21 jeszcze mam zapalki z szafy. podpowiesz z puzzlami? Odpowiedz Link Zgłoś
kalkos Re: the search 28.02.06, 21:25 sa na biurku. najpierw tasma je a potem prosta ukladanka. mecze sie z mieszanina. sa trzy plyna i liczby 1, 7 i 2. ale w jakiej kolejnosci? powtarzam pytanie, skad masz butelke? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia262 Re: the search 28.02.06, 21:29 sorki,nie miałam butelki. pomyliłam z inną grą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia262 Re: the search 28.02.06, 21:37 mam trzy klucze, ale nic mi nie chcą otworzyc, tylko szufladę w lab. Odpowiedz Link Zgłoś
kalkos Re: the search 28.02.06, 21:41 ja mam dwa klucze: niebieski i brazowy mocno zabkowany. skad trzeci? umiem zapalic miksture na stole ale nic to nie daje Odpowiedz Link Zgłoś
gosia262 Re: the search 28.02.06, 21:49 po ułozeniu puzzli obklikałam lab i pojawił się trzeci klucz Odpowiedz Link Zgłoś
kalkos Re: the search 28.02.06, 21:50 a dokladniej to nie wiesz? wisza tam dwa klucze (u mnie), to jeden z nich? Odpowiedz Link Zgłoś
katg1 Re: the search 02.03.06, 22:46 ok, taśmę mam ale podpowiedzcie gdzie są te puzzle, ja ich nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
katg1 Re: the search 02.03.06, 23:16 wszystko trzeba klikać po kilka razy zanim się uaktywni, z tego wszystkiego miałam menzurkę z czarnym płynem i gdzieś się to wylało, nawet nie wiem gdzie. Czy ktoś wie jak otworzyć to coś na ścianie i czy można wydobyć buteleczkę niebieską z szuflady na pierwszej planszy ? Jak zrobić miksturę ? Odpowiedz Link Zgłoś
katg1 Re: the search 03.03.06, 15:08 wiem, że do otwarcia niebieskiej skrzynki trzeba mieć tłumacza japońskiego lub przekopiować jakiś tekst do edytora i wkleić w jakieś pole. Potem dopiero można otworzyć sejf na ścianie, mam nawet kod ale co z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
kalkos Re: the search 03.03.06, 16:45 tez mi sie stanelo w tym miejscu. bariera jezykowa jest powaznym utrudnieniem. przydalby sie na tym forum jakis link do tlumaczeniowni. ewent. katg1, moze zrobisz kurs japonskiego? bede wdzieczny tymczasem nadrabiam zaleglosci na moich ulubionych obionach pzdr kalkos Odpowiedz Link Zgłoś
katg1 Re: the search 03.03.06, 18:20 Podaję solucję po angielsku, może komuś się uda. Liczę na pomoc wtedy. Use the rust remover on the caster way down on the bottom left. This will cause the drawers to move forward and you'll find a safe like box in the floor. You need a Japanese phrase to open it which you get from the solution of the green note and green book puzzle. There are several solutions to this puzzle which were given by Po-chan and by Nyago =^^= and Ragtolin. Unfortunately it looks like the way you have to enter the code varies from system to system. In japanese characters (hiragana), one of the correct phrases is: ここにはわしのたいせつなものをいれておこう If you can type japanese character this shouldn't be a problem. Once you've entered the code correctly you should get a new response in the message field (not the question appearing again). If you can't type in hiragana, first try copying this into the field then hitting ok. If it doesn't work try copying first into a text editor like MS Word then copying and pasting that into the field. If it still doesn't work, try copying and pasting this phrase: ‚±‚±‚ɂ͂킵‚Ì‚½‚¢‚¹‚‚Ȃà‚Ì‚ð‚¢‚ê‚Ä‚¨‚± ‚¤ either straight in or first into Word then into the game. For me it ends up looking like the japanese phrase above. (Some of the characters look a little different which just a case of different fonts.) Make sure you remove any spaces. For some strange reason spaces tend to appear when a japanese phrase is posted in the forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś