Dodaj do ulubionych

the search

28.02.06, 19:20
po pracowitej nieobecnosci nowa (mam nadzieje, ze nie bylo) gra:
www016.upp.so-net.ne.jp/brave00akiru/thesearch.swf
Obserwuj wątek
    • kalkos Re: the search 28.02.06, 20:29
      nazbieralem sporo przedmiotow, z uzyciem gorzej.
      • gosia262 Re: the search 28.02.06, 20:52
        kurcze, ja nic nie rozumiem z tych znaczków. o co chodzi? nawet w inwentorze
        napisy, a nie obrazki...
        • kalkos Re: the search 28.02.06, 20:57
          no nie ulatwia to zadania, to fakt. ale i bez tego mozna sobie poradzic. mam
          nadzieje przynajmniejsmile co masz?
          • gosia262 Re: the search 28.02.06, 21:03
            nie wiem, kurde, bo nie widzę. na pewno klucz, stołek, jakąs buteleczkę...
            • kalkos Re: the search 28.02.06, 21:06
              aha, ja mam dwa klucze, tasme i monete dodatkowo. ulozylem tez puzle i zabralem
              butelki ze stolu w laboratorium napelniwszy je w zalaczeniu plynem.
              a skad masz swoja butelke?
              • gosia262 Re: the search 28.02.06, 21:21
                jeszcze mam zapalki z szafy. podpowiesz z puzzlami?
                • kalkos Re: the search 28.02.06, 21:25
                  sa na biurku. najpierw tasma je a potem prosta ukladanka. mecze sie z
                  mieszanina. sa trzy plyna i liczby 1, 7 i 2. ale w jakiej kolejnosci?
                  powtarzam pytanie, skad masz butelke?
                  • gosia262 Re: the search 28.02.06, 21:29
                    sorki,nie miałam butelki. pomyliłam z inną grą!!!
                    • kalkos Re: the search 28.02.06, 21:36
                      no niezlesmile)
    • gosia262 Re: the search 28.02.06, 21:37
      mam trzy klucze, ale nic mi nie chcą otworzyc, tylko szufladę w lab.
      • kalkos Re: the search 28.02.06, 21:41
        ja mam dwa klucze: niebieski i brazowy mocno zabkowany. skad trzeci? umiem
        zapalic miksture na stole ale nic to nie daje
    • gosia262 Re: the search 28.02.06, 21:49
      po ułozeniu puzzli obklikałam lab i pojawił się trzeci klucz
      • kalkos Re: the search 28.02.06, 21:50
        a dokladniej to nie wiesz? wisza tam dwa klucze (u mnie), to jeden z nich?
        • kalkos Re: the search 28.02.06, 21:52
          o mamsmile zielony, a skad, to nie wiem..
          • katg1 Re: the search 02.03.06, 22:28
            skąd macie taśmę ?
            • katg1 Re: the search 02.03.06, 22:46
              ok, taśmę mam ale podpowiedzcie gdzie są te puzzle, ja ich nie widzę
              • katg1 Re: the search 02.03.06, 23:16
                wszystko trzeba klikać po kilka razy zanim się uaktywni, z tego wszystkiego
                miałam menzurkę z czarnym płynem i gdzieś się to wylało, nawet nie wiem gdzie.
                Czy ktoś wie jak otworzyć to coś na ścianie i czy można wydobyć buteleczkę
                niebieską z szuflady na pierwszej planszy ? Jak zrobić miksturę ?
                • katg1 Re: the search 03.03.06, 00:14
                  miksturę mam juz różową - co dalej ?
                  • kalkos Re: the search 03.03.06, 08:46
                    to daleko zaszlassmile podpalalas ja juz?
                    • katg1 Re: the search 03.03.06, 15:08
                      wiem, że do otwarcia niebieskiej skrzynki trzeba mieć tłumacza japońskiego lub
                      przekopiować jakiś tekst do edytora i wkleić w jakieś pole. Potem dopiero można
                      otworzyć sejf na ścianie, mam nawet kod ale co z tego.
                      • kalkos Re: the search 03.03.06, 16:45
                        tez mi sie stanelo w tym miejscu. bariera jezykowa jest powaznym utrudnieniem.
                        przydalby sie na tym forum jakis link do tlumaczeniowni. ewent. katg1, moze
                        zrobisz kurs japonskiegowink? bede wdzieczny
                        tymczasem nadrabiam zaleglosci na moich ulubionych obionach
                        pzdr kalkos
                        • katg1 Re: the search 03.03.06, 18:20
                          Podaję solucję po angielsku, może komuś się uda. Liczę na pomoc wtedy.

Use the rust remover on the caster way down on the bottom left. This will cause
                          the drawers to move forward and you'll find a safe like box in the floor. You
                          need a Japanese phrase to open it which you get from the solution of the green
                          note and green book puzzle.

There are several solutions to this puzzle which were given by Po-chan and by
                          Nyago =^^= and Ragtolin. Unfortunately it looks like the way you have to enter
                          the code varies from system to system. In japanese characters (hiragana), one
                          of the correct phrases is:
                          ここにはわしのたいせつなものをいれておこう

If you can type japanese character this shouldn't be a problem. Once you've
                          entered the code correctly you should get a new response in the message field
                          (not the question appearing again).

If you can't type in hiragana, first try copying this into the field then
                          hitting ok. If it doesn't work try copying first into a text editor like MS
                          Word then copying and pasting that into the field. If it still doesn't work,
                          try copying and pasting this phrase:
                          ‚±‚±‚ɂ͂킵‚Ì‚½‚¢‚¹‚‚Ȃà‚Ì‚ð‚¢‚ê‚Ä‚¨‚± ‚¤

either straight in or first into Word then into the game. For me it ends up
                          looking like the japanese phrase above. (Some of the characters look a little
                          different which just a case of different fonts.) Make sure you remove any
                          spaces. For some strange reason spaces tend to appear when a japanese phrase is
                          posted in the forum.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka