Dodaj do ulubionych

HijackThis- skad sciagnac ??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 23:07
Prosze o link do tego Hijacka bo musze go zainstalowac jestem po formatce i
nowej instalacji XP- ka kurde mam gosc jakis blad systemu i musialam
formatowac caly dysk C Pozdrawiam :):)
Obserwuj wątek
    • neder z google? 15.11.05, 23:13
      • Gość: Basia:):) Re: z google? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 23:29
        He he he ale sie usmialam :))..................Dobra sama se znajde !! :):P
        • neder Re: z google? 15.11.05, 23:35
          to wcale nie było śmieszne. każdy tu z nas jakby miał Ci podac linka to musiałby
          najpierw skorzystać z google bo nikt tych stron do bezpośredniego downloadu nie
          zna. To nie jest tak bardzo trudne, żeby robic to za Ciebie. No chyba, ze chcesz
          tak ogólnie, to moge z pamięci, bez google: www.dobreprogramy.pl

PS. poza tym na forum tez wielokrotnie podawany był link więc wystarczyło chwilę
          poszukac;)
          pzdr
          • Gość: Basia:):) Re: z google? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 00:42
            Wiem masz racje ale cos taka obrazliwa mysllam ze uda mi sie na skoty !! :):):)
            pzdr Milego Wieczorka Pa :):)
            • Gość: jk Re: z google? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 02:17
              Hm, hm...:-)
              Boże broń, bym się miał czepiać oczywiście...;-)
              Ale zafascynowały mnie, Basiu, owe: "na skróty"...

No bo tak sobie 'na logikę' pokombinowałem:
              pisząc pytanie 'wyklikałaś' dobre kilkadziesiąt znaków... plus Twoja odpowiedź - ...następne kilkadziesiąt... gdzie tu widzisz te "skróty"? ;-)

Bo tak na logikę... to chyba szybciej idzie kliknąć google i wpisać poszukiwane hasło (max 10-15 znaków?), niźli klikać te wszystkie pytania i odpowiedzi...?

Ale... doprawdy, nie chcę być złośliwy, ino się nieco rozczuliłem...

Pozdrawiam:-)
              • Gość: Basia"):):) Re: z google? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 08:38
                Niwe mam nic przeciwko pisaniu a "skroty " dotyczyly li tylko i wylacznie linka
                na tego hijacka :):):) dziekuje za troske bedzie mi sie baardzo dobrze
                pracowalo majac swiadomosc ze jest ktos kto jest rzyczliwy hi hi hi Milego
                Dnia !!
                • neder Re: z google? 16.11.05, 09:54
                  a dasz tego loga tu do sprawdzenia czy nie znalazłaś w google? :)

pzdr
                • polaty Re: z google? 16.11.05, 10:06
                  adres do ściągniecia pliku hijackthis
                  spywareinfo.globalservers.com/~merijn/files/HijackThis.exe
                  • Gość: Basia:):) Problem jakis komunikat !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 16:08
                    Niestety nie moge otworzy Hijacka jakis komunikat ktory skopiowalam do painta
                    ale nie wiem jak go tutaj wklei (szukalam jakis czas temu mialam inny porblem )
                    wiem ze do jakiegos linka ale nie pamietam i nie umie znalesc tego posta nie
                    wiem czy na komputerach czy na wirusach :(:( prosze o pomoc to chetnie wkleje
                    log z hijacka :):):) Pozdrawiam
                    • polaty Re: Problem jakis komunikat !! 16.11.05, 16:20
                      z tej strony spróbuj ściągnąć jeszcze raz co podaełem wyżej. Mi się otwierał bez
                      problemu
                    • neder Re: Problem jakis komunikat !! 16.11.05, 16:38
                      www.yousendit.com/ -> tu stronka gdzie możesz wkleić screen a potem podac
                      link, ale nielepiej przepisac ten komunikat? ;)
                      pzdr
                    • m.gregor Re: Problem jakis komunikat !! 16.11.05, 17:36
                      mgregor.republika.pl
                      • aga.zeus Re: Problem jakis komunikat !! 16.11.05, 20:12
                        m.gregor jesteś wspaniały!!
    • Gość: Basia :):) Re: HijackThis- skad sciagnac ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 17:57
      s55.yousendit.com/default.uplx
      • Gość: m Re: HijackThis- skad sciagnac ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 18:16
        coś Ci nie wyszło :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=430&w=31221246&a=31513936
      • Gość: Basia:):) Re: HijackThis- skad sciagnac ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 21:25
        mam problem z zaladowaniem tego sceena ale jak tylko bede go miec to posle
        Pozdrawiam
        • neder Re: HijackThis- skad sciagnac ?? 17.11.05, 21:26
          podalas po prostu zly link do niego. gdzies tam teraz sobie wisi ;)
          pzdr
          • Gość: Basia:):) Re: HijackThis- skad sciagnac ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 21:54
            prubowalam z tego adresu imageshack..... ale za duzy obraz za kazdym razem jak
            mam go zmniejszyc zeby wszedl na ten link :(:( ??
    • Gość: Basia:):) Re: HijackThis- skad sciagnac ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:08
      img329.imageshack.us/my.php?image=hijack04kk.jpg
      mam nadzieje ze dobry link prosze o rade co dalej ??
      • neder Re: HijackThis- skad sciagnac ?? 17.11.05, 22:30
        założę się, że angielski nie jest Twoją mocną stroną, co? ;) tam jest napisane
        żeby byc ostroznym przy usuwaniu wpisów... to wszystko (tzn w szerszej formie
        ale to esencja ;)). Co się dzieje jak klikasz 'ok'?
        • Gość: Basia:):) Re: HijackThis- skad sciagnac ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:37
          rzeczywiscie angiuelski to Kali miec itp ale co niby ma sie dziec i gdzie jak
          nacisne ok= jesli chodzi Ci o ten oraz to za szybko znika nawet nie cala
          sekunde sie pojawia wiec nie mam mozliwosci kliknac cokolwiek i gdziekolwiek :(:
          (
          • neder Re: HijackThis- skad sciagnac ?? 17.11.05, 22:45
            to ja w takim razie nie rozumiem ;( okienko pojawia się tylko na chwile, tak? i
            samo znika? TZN, że musiałaś się bardzo postarać, zeby złapać je na screenie?
            pytasz się, gdzie masz kliknąć 'ok' ale chyba nie zaprzeczysz że na screenie
            wyraźnie widać gdzie.

Może zmien nazwe hijackthis.exe na hijackthis.com i uruchom przez menadzera zadan.
            • Gość: Basia:):) Re: HijackThis- skad sciagnac ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:51
              :):):):) OJ zebys wiedziala jak ja musialam polowac naten komunikat zeby go
              screenem chwycic !!! Ale sie udalo a mam zmienic folder w ktorym jest hijack
              czy co masz na mysli ?? "blondynka" jestem wiec pisz duzymi literami
              Prosze :):):) Pozdrawiam
              • neder Re: HijackThis- skad sciagnac ?? 17.11.05, 22:52
                zmień nazwę tak jak napisałam hijackthis.exe na hijackthis.com
                • Gość: Basia:):) Re: HijackThis- skad sciagnac ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 23:14
                  Nic to nie dalo ze nazwe zmienilam dalej komunikat i koniec znika i nic nie
                  moge wiecej zrobic !! ale weszlam przez awaryjny i otot log prosze o
                  sprawdzenie :):)

Logfile of HijackThis v1.99.1
                  Scan saved at 23:03:13, on 2005-11-17
                  Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)
                  MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)

Running processes:
                  C:\WINDOWS\System32\smss.exe
                  C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
                  C:\WINDOWS\system32\services.exe
                  C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
                  C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
                  C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
                  C:\WINDOWS\Explorer.EXE
                  C:\Documents and Settings\basias\Pulpit\hijackthis com\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page =
                  forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=430
                  R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
                  O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} -
                  C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx
                  O4 - HKLM\..\Run: [SpeedTouch USB Diagnostics] "C:\Program
                  Files\Alcatel\SpeedTouch USB\Dragdiag.exe" /icon
                  O4 - HKLM\..\Run: [win msdt service] mswindtc.exe
                  O4 - HKLM\..\Run: [ScHost] svchosts32.exe
                  O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
                  O4 - HKLM\..\Run: [gcasServ] "C:\Program Files\Microsoft
                  AntiSpyware\gcasServ.exe"
                  O4 - HKLM\..\RunServices: [win msdt service] mswindtc.exe
                  O4 - HKLM\..\RunServices: [ScHost] svchosts32.exe
                  O4 - HKCU\..\Run: [win msdt service] mswindtc.exe
                  O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray
                  O4 - HKCU\..\Run: [Komunikator] C:\Program Files\Tlen.pl\tlen.exe
                  O4 - HKCU\..\RunServices: [win msdt service] mswindtc.exe
                  O16 - DPF: {92ECE6FA-AC2E-4042-BFAE-0C8608E52A43} (SignActivX Control) -
                  www.bph.pl/pi/components/SignActivX.cab
                  O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - Unknown owner -
                  C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
                  O23 - Service: avast! Antivirus - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil
                  Software\Avast4\ashServ.exe
                  O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil
                  Software\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing)
                  O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil
                  Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)

• Gość: Kolobos Re: HijackThis- skad sciagnac ?? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.11.05, 09:57
                    Nie tylko z angielskim masz problem -> "prubowalam" ...
                    Myslisz, ze co chwile bedziesz robic syf, wklejac log, przeinstalowywac system
                    i znowu to samo?

Usun wpisy i pliki z dysku:

O4 - HKLM\..\Run: [win msdt service] mswindtc.exe
                    O4 - HKLM\..\Run: [ScHost] svchosts32.exe
                    O4 - HKLM\..\RunServices: [win msdt service] mswindtc.exe
                    O4 - HKLM\..\RunServices: [ScHost] svchosts32.exe
                    O4 - HKCU\..\Run: [win msdt service] mswindtc.exe
                    O4 - HKCU\..\RunServices: [win msdt service] mswindtc.exe

• Gość: Basia:):) Re: HijackThis- skad sciagnac ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 12:13
                      Oki dzieki no coz chccialabym nie pisac o sprawdzenie loga ale nie moja wina ze
                      taki smietnik robi mi rodzina komputer jest ogolnodostepny niestety a ten blad
                      wynikl z poznego pisania - Co ci ludzie tacy uszczypliwi ??? Milego Dnia :):)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka