Dodaj do ulubionych

Chrześcijańskie Grand Theft Auto?

IP: *.olsztyn.mm.pl 26.09.08, 12:06
Chrześcijanin-dymacz, dmuchający wszystko co się rusza i na drzewo nie ucieka. Oczywiście bez gumy.
Obserwuj wątek
    • Gość: y Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? IP: *.k2.pl 26.09.08, 12:27
      pomysł tak poroniony, że aż bym chciał w to zagrać tongue_out
    • Gość: B Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? IP: *.icpnet.pl 26.09.08, 14:00
      heh, twórcze wizje (natchnione? big_grin )
    • Gość: m Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? IP: 80.51.232.* 26.09.08, 14:21
      kolejny wybitny wis. nawde jestem orazon wizjam redaktorow gamecornerao moj ulubiony serwis, normalnie rewelka swietne. czekam na kolejne, dlaczego tak malo tych wpisow jest? czy mysleliscie, zeby wdc je w formie ksizkowej chetie kupie, tylko zeby w twardej okladce byla
    • Gość: GOŚĆ Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:59
      rozgrywka jest już gotowa i częściowo zrealizowana i pomysły lepsze niż te wymienione wyżej smile pl.youtube.com/watch?v=7wt5FiZQrgM
    • Gość: Rid Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? IP: *.hardcom.3s.pl 26.09.08, 18:27
      Chahahahahahaha !!!!
      Ale porażka,normalnie święta inkwizycja,tylko bardziej "ugrzeczniona"..
      Jezu jak widzę takie zagrania to normalnie mi się takie słowa na usta cisną że mogę dostać dożywotniego bana.
      Ale zamilknę...
      Bo lubię ten serwis big_grin
    • Gość: lgyhx Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? IP: 81.210.114.* 26.09.08, 20:48
      pomsyl sie widze nie podoba bo gra by byla za trudna. latwiej zabijac i niesc zniszczenie niz tworzyc, pomagac czynic dobrotongue_out byly gry w ktorych bylismy bogiem pupullus, b&w, megalomania(ech...amiga) a teraz czas na gry w ktorych jestesmy wyznawcami...a pamieta ktos gre messaiah? gra miala dobra zbanowana reklame: zdjecie JP2 z cygarem w ustach i podpisem: Mesjasz mnie opetal!tongue_out
    • Gość: Kozaczek Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 23:55
      co jak co ale lubię gry, które są oryginalne. jaki pomysł by to nie był, byle był ciekawy. trzeba tez zwrócić uwagę na to ze będąc chrześcijaninem nie tylko się pomaga, chodzi na próby gospel czy się nie przeklina. ale tez są takie aspekty których nie da się przedstawić w grze. chociażby to wspaniale uczucie kiedy modlisz się z przyjaciółmi. Ale mimo wszystko jak jakaś gra powstanie to z ciekawości ja przetestuje
    • Gość: Gość Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? IP: *.serv-net.pl 27.09.08, 13:51
      Ciekawe czy będzie można gwałcić ministrantów.
    • Gość: sZ Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.08, 14:03
      zamiast krysznowców będzie się rozjeżdżać franciszkanów? dawno nie grałem...
    • jiddu Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? 27.09.08, 18:58
      Pięknie i ładnie, ale co to są te chrześcijańskie wartości? Wiele o nich słyszę, ale gdy czytam Biblię ciarki mi po skórze przechodzą, mordy, gwałty, mściwość, a mówię tu o stronie boskiej, bo że ludzka taka to wiadomo. Nadstawiających drugi policzek w ogóle nie spotykam, więc uważam tę normę za abstrakt, zresztą w ten sposób to można kraść i zarazem mówić o konieczności zaniechania kradzieży.

No więc poproszę o konkrety na banalne pytanie - czym są wartości chrześcijańskie i gdzie można podejść by zobaczyć jak się one wyrażają w prawdziwym życiu. Kościoły proponuję odpuścić, bo akurat w tym wypadku, to czyn społeczny w domu dziecka ma po dziesięciokroć więcej moralności w sobie niż wizyta w świątyni.
    • martiness Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? 27.09.08, 19:41
      Jedno pytanie...kto by w to zagrał?smile
    • Gość: Gość Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.08, 09:36
      już widze gre.. stary testament.. czyli w gta poswiecimy swego syna, wybijemy niewiernych... cudnie.. ale chwila co nowego?
    • Gość: Rid Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? IP: *.hardcom.3s.pl 28.09.08, 10:35
      Powinni zrobić grę o tym jak chrześcijaństwo zostało zaszczepione w polskiej (i nie tylko) kulturze.
      Czyli:
      Gwałty,mordy,kradzieże (standard),ale i nabijanie kobiet na pal,ukrzyżowania,pełna władza bez ograniczeń,palenie na stosie i wiele innych świetnych rzeczy po których mamy pełne kościoły big_grin
    • Gość: Dr Q. Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? IP: *.ols.vectranet.pl 28.09.08, 14:33
      Pomysł jest oczywiście poroniony i może co najwyżej w niezamierzony sposób ośmieszać religię (co mi osobiście nie wadzi). Dużo ciekawiej było by, gdyby gra promowała moralność starotestamentową - przy odrobinie szczęścia kontrasty między wartościami ludzi cywilizowanych, a tymi promowanymi w grze wywołałyby głośne protesty obrońców moralności, co, ze zrozumiałych względów, mogłoby być całkiem zabawne.

Ale ja nie o tym - po czym można poznać poznać, że autor artykułu nie bladego pojęcia o czym pisze? A no po tym, że, wbrew przekonaniom autora, "mechanika otwartego świata" nie jest pomysłem twórców GTA, lecz początkami sięga czasów, gdy, zgodnie z wszelkimi znakami na niebie, ziemie, oraz w samym artykule, autor na chleb mówił jeszcze "bep", a na muchy "tapty".
      Pozwolę sobie wspomnieć choćby takie tytuły jak "Pirates!" Sida Mayera (1987), "Elite" (1984), "Frontier: Elite 2" (1993), "Frontier: First Encounters" (1995), "TES: Arena" (1994), czy "TES II: Daggerfall" (1996).

Mówiąc krótko, artykuł jest failem.
    • Gość: Kozaczek Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 16:51
      trzeba zauwazyc ze te gry w ktore gramy malo odzwierciedlaja rzeczywistosc (oprócz the sims big_grin). Czy była gra ktora ukazywala rzeczywistosć? w ktorej wcielalismy sie w jakiegos pracownika i mielismy za zadanie robic papierkową robote? Nie... Dlatego nie da się zrobić gry sensacyjnej o takim charakterze.
    • slawomir.serafin Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? 28.09.08, 21:33
      @Dr Q - a mógłbyś sprecyzować, która z tych gier była 3D? I proszę, nie wypisuj w wikipedii nazw gier, w które nie grałeś, lepiej po prostu rób copy/paste, bo robisz żenujące błędy typu Sid Mayer
    • stephen_s Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? 28.09.08, 22:12
      A co jest w tym takiego śmiesznego? Bo nie rozumiem.

Nowoczesna gra komputerowa może byc nie tylko rozrywką, ale też pewną wizją artystyczną. Czemu taka wizja nie mogłaby mieć u podłoża np. wartości chrześcijańskich?

Pomysł jest ciekawy - i nabijanie się z niego świadczy jedynie o wąskich horyzontach autorów tekstu (z całym szacunkiem do nich).
    • Gość: LOL Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? IP: *.kro.vectranet.pl 28.09.08, 22:17
      haha oni to maja pomysly... z drugiej strony mogloby to wygladac nawet przyzwoicie. Pozyjemy zobaczymy

ps.polecam www.polska24.duu.pl/gryonline.php
    • Gość: :)) Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 22:24
      Nie wydaje mi się by pomysł z zabijaniem bandytów recytując Pismo Święte było Chrześcijańskie. Wogóle gry promujące przestępczość i śmierć wprowadzają człowieka w nieprawdziwą rzeczywistość zniekształcając jego psychikę, charakter i osobowość. Jezus na ziemi wprowadzał pokój, poprzez swoją pokorę i miłość do wszystkich
    • Gość: Rid Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? IP: *.hardcom.3s.pl 28.09.08, 23:32
      O jaaaaa !!!!
      Ale pojechałeś hie hie...
      Św.Inkwizycję też nakręcała wiara w niego big_grin
      Dlatego ja wolę w niego nie wierzyći żyć na luzie ....
      PEACE 4 ALL
    • Gość: adolf Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.08, 07:00
      hahahahaha rozpłakałem sie... w grze będziesz wielkim inkwizytorem hiszpanii i kasylii thomasem de torquemadą krwawym wampirem, rozgrywka będzie polegała na zabijaniu niewiernych krzyżowaniu i paleniu na stosie. z ciekawszych elementów rozgrywki można wymienić rozrywanie końmi dzieci i tradycyjne katolickie nabijanie na żelazny ostrosłup. big_grin fajna fabuła gry co??? tylko że tak było naprawdę ta sekta zabiła więcej ludzi niż 2 ostatnie wojny
    • kretynofil Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? 29.09.08, 09:04
      @slawomir.serafin - przykro mi, szanuje Twoja prace, ale sie osmieszyles. Sprawdz wszystkie gry, ktore podal Dr Q na mobygames. Glupio Ci sie zrobi smile

I odpowiadajac na Twoje pytanie - WSZYSTKIE, oprocz Pirates! byly w 3D smile
    • kretynofil Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? 29.09.08, 09:15
      @Dr Q - masz u mnie wielkie piwo w niebie w karczmie Swietego Piotra za "bep" i "tapty" smile

You made my day smile)))
    • Gość: mujpomysł Re: Chrześcijańskie Grand Theft Auto? IP: *.clubnet.pl 29.09.08, 09:53
      Zamiast gijwery pistolet na wodę,i zamiast motywu chandlu narkotykami,chandel szmuglowanymi misiami pluszowym.-Scenka w grze moglaby wygladac tak:podjezdza gosciu syrenką coupe w miejsce misji,dajmy na to garaż na ktorym widnieje napis "Wisła-Legia-Gornik-Lech lubimy się"w owym miejscu podchodzi Dżon do Mike'a i wali,e ty! bracie masz te pluszowe misie dla mnie? tak mam! (przekazuje je)
      -i na odchodne mowi tylko nikomu nie mow skąd je mam,bo odnajdę Cie i puknę cię raczej.(oczywiscie pistoletem na wodę) jakas minimalna przemoc musi byctongue_out
      a nastepne 100 misji juz sa lagodniejsze i latwiejsze-typu:podwiezienie spasionego kota ciotki Mery z domku A do domku B,w czasie nie dluzszym niz 2 godziny,i 45 minut,(dwie przecznice dalej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka