20.01.09, 22:13
Wcześniej czy później każdy z poszkodowanych będzie wzywany w swoim mieście
przez policję. Ja byłem wezwany po ponad dwóch latach od "zajścia", mimo, iż
nic nie zgłaszałem. Kiedyś Allegro "rekompensowało" straty powyżej 50 zł, ja
straciłem 42 więc nie miałem szans na odzyskanie.
Ludzie! Rozpoczynajcie procedurę odzyskiwania pieniędzy.
Może ktoś ma ciekawsze pomysły - to pomóżcie.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ubranka05 Re: KLUSKA 21.01.09, 07:57
      Ale jak można odzyskać pieniądze, przecież allegro nie zwraca kasy.
      • andraszek Re: KLUSKA 21.01.09, 09:15
        www.allegro.pl/country_pages/1/0/education/pok/index.php
        • aaabb Re: KLUSKA 21.01.09, 10:11
          Już zaczynają się sypać negatywy. Czekam regulaminowe 7 dni na wywiązanie się z
          transakcji i zgłaszam sprawę na policję. Zbyt dużo osób jest poszkodowanych żeby
          to odpuścić. Szczęśliwi ci co mają konta w innym banku niż PKO, bo w niedzielę
          po zablokowaniu konta mogli jeszcze cofnąć czekające przelewy. Widać, że
          szykował to konto na przekręt, bo wcześniej doładowania przychodziły (sama u
          niego kupowałam). Uzbierał trochę pozytywów i już mógł działać. Piątek to był
          dobry dzień, bo przez weekend nikt nie nabrał podejrzeń. Wkurza mnie Allegro,
          które uparcie odpisuje żeby próbować kontaktować się z kontrahentem. Sami
          wiecie, że kontakt w jakikolwiek sposób jest niemożliwy.
          • andraszek Re: KLUSKA 21.01.09, 10:23
            Dzisiaj Allegro zareagowało szybko - zawieszenie konta. Koleś "Furtus" wystawiał
            doładowania 25 po 17 zł i inne nominały wszystkich sieci . Spryciarz wystawiał
            po 30 sztuk. Chciałem to zgłosić, ale się bałem, że może kogoś bezpodstawnie
            osądzam. Jeśli gość jest uczciwy, to po takiej cenie zawsze sprzeda jak go odwiesza.
            • aaabb Re: KLUSKA 21.01.09, 10:33
              Ja najtaniej kupiłam za 18,50. To była cena promocyjna. Ten allegrowicz do tej
              pory sprzedaje kody. Jednak warto kupować u sprawdzonych ludzi i na szczęście
              mam paru takich. Lepiej trochę drożej a pewnie. Chociaż w tym przypadku 19 zł to
              była normalna cena. Przed podwójnym doładowaniem to prawie wszyscy mieli
              pomiędzy 19 zł a 20 zł.
            • piotr.pks Re: KLUSKA 21.01.09, 10:34
              Witajcie!

Nick z Allegro: _Piotr_2006_

Też jestem "poszkodowany" - na kwotę 62 zł. Pieniądze za zakupione doładowania
              wpłaciłem przez Płatności Allegro, wiec może nie dotarły na konto bankowe tego
              Sprzedajacego, ale to chyba nie robi wiekszej róznicy. Pieniedzy nie ma -
              doładowania tez nie ma :| Ja równiez czekam regulaminowe 7 dni. Negatywa nie
              wystawiam bo po co? To i tak nic nie zmini jak ma zablokowane konto...
              • aaabb Re: KLUSKA 21.01.09, 11:00
                Jeżeli korzystałeś z Płatności Allegro, to zobacz status. Jeżeli bedzie
                "oczekuje" to nie podjął pieniędzy, a jeżeli "zakończona" to juz ma twoją kasę.
    • agataimaciek Re: KLUSKA 21.01.09, 11:56
      Witam wszystkich
      Mnie się udało na szczęscie - w niedzielę wycofałem przelew :)
      To już kolejny raz jak ktos próbuje naciąć ludzi - wczoraj rano taka
      sama sytuacja - zdązyłem kilkanaście osób ostrzec przed wpłatą ale
      część i tak wysłała temu sępowi.
      Nawiasem mówiąc to skandal że nie można zadzwonić do Allegro i
      zgłosić tzw. "wałka" - wczoraj dzwoniłem do nich - "nie przyjmujemy
      żadnych zgłoszeń telefonicznych"
      • andraszek Re: KLUSKA 21.01.09, 12:08
        Ja się połasiłem na Płatności Allegro. Pieniądze, pomimo piątku godz 20 dotarły
        do Kluski w 15 minut.
        Gdybym zrobił "normalny" przelew to bym nie miał teraz problemów.
        Na usprawiedliwienie dodam, że przy kupnie doładowań liczy się czas (dla
        mnie). Potrafiłem kupić doładowanie i wystawić komentarz w 5 minut.
        • kobieta-znudzona Re: KLUSKA 21.01.09, 12:19
          Ja też wpłaciłam przez Płatności Allegro - i dzwoniłam do Allegro w tej sprawie. Powiedziano mi, że pieniądze trafiły na jego subkonto w Płatnościach Allegro ale nie zdołał ich jeszcze przelać na swoje konto bankowe - a teraz już tego nie będzie mógł zrobić. Jest więc szansa na zwrot pieniędzy.
          • andraszek Re: KLUSKA 21.01.09, 12:38
            Jakąś procedurę Allegro zaproponowało?
            Czy standard - zgłoszenie na policje?
            • rawiolo Re: KLUSKA 22.01.09, 11:31
              Niestety też wpłaciłem już pieniądze an konto.Teraz będę wiedział,że
              przelew z innego Banku można wycofać..Widzę,że Allegro ma w głebokim
              poważaniu użytkowników...A może ktoś z Was jest z Łodzi i mógłby
              sprawdzić czy taka osoba mieszka pod podanym adresem.No cóż już
              więcej nie kupię karty do tak taka na allegro.W serwisie
              internetowym Ery za doładowanie konta dają 10% więc chyba bardziej i
              bezpiecznej opłaca się tam.Zapraszam do wymiany
              korespondenci.Pozdrawiam.lech 271
              • andraszek Re: KLUSKA 22.01.09, 11:51
                Pojawiła się fajna oferta kod 50 za 41 zł, 100 szt, konto założone dzisiaj!!!
                www.allegro.pl/item536698266_doladowanie_50zl_przedluza_kody.html
                • andraszek Re: KLUSKA 22.01.09, 12:59
                  Minęła godzina od zgłoszenia przeze mnie nadużycia przez kolesia "mrox1111",
                  który w dwa dni chce zgarnąć ok 27000. (Może potrzebuje na przeszczep?)
                  Fakt, że nikt jeszcze nic nie kupił, ale aukcje są.
                  • andraszek Re: KLUSKA 22.01.09, 13:46
                    O 13 napisałem maila do obsługi Allegro.w sprawie "mrox1111".
                    O 13:42 konto zawiesili.
                    Czy słusznie???
                    A to się okaże.
                    Nie daruję...
    • milord001 Re: KLUSKA 21.01.09, 11:57
      w zasadzie skąd sprzedający dysponują takimi promocjami, tzn żeby sprzedawać
      doładowanie np. Tak Tak 25 za 19 PLN?
      • aaabb Re: KLUSKA 21.01.09, 12:11
        To nie była jakaś super cena. Ja średnio raz w miesiącu kupuję doładowanie i
        cena 19 zł to coś normalnego. Teraz jak jest podwójne doładowanie, to wszyscy
        podnieśli ceny.

Właśnie jak pisałam tego posta, to dzwoniła do mnie policja. Czyżby Allegro tak
        szybko udostępniło dane?
      • upiorna Re: KLUSKA 21.01.09, 13:12
        Zostałam oszukana...ok 80 zł. Brak jakiegokolwiek kontaktu. Mówicie najlepiej zgłosić to na policje?
        • andraszek Re: KLUSKA 21.01.09, 13:17
          www.allegro.pl/country_pages/1/0/education/pok/index.php?page=1
        • aaabb Re: KLUSKA 21.01.09, 13:30
          upiorna może policja sama do ciebie zadzwoni tak jak do mnie? Ja jeszcze nic nie
          zgłaszałam, a oni już wiedzieli że kupowałam u niego. Allegro musiało im
          udostępnić dane wszystkich kupujących. Numer który mi się wyświetlił na komórce
          sprawdziłam, bo pomyślałam że któryś z kolegów zadzwonił dla żartu, i to był
          numer Komendy Miejskiej na Sienkiewicza w Łodzi.
          • lca_76 Re: KLUSKA 21.01.09, 18:17
            W piątek zgłaszam sprawę na policje. Jeżeli ktoś z policji w Łodzi już prowadzi tę sprawę to najpierw zadzwoniłbym do niego. Czy masz może nazwisko osoby prowadzącej? czy może nr telefonu?
            Zgadzam się z opinią, że Allegro w przypadku takich OSZUSTÓW na dużą skalę (chodzi mi o ilość oszukanych ludzi) powinno monitorować i wspomagać proces oskarżenia OSZUSTA.
            Poczułbym się pewniej gdybym otrzymał od Allegro, dane do kogo konkretnie z policji należy się zgłosić z wniesieniem oskarżenia w tym konkretnym przypadku OSZUSTA Kluski, a nie standardowego maila że mam to zgłosić na policje. To nie jest kwestia oszukania jednej osoby tylko całej grupy ludzi (dokładnie 147 osób!!! tylko na dwóch aukcjach 532073672 i 532073664). Dla takich przypadków Allegro powinno mieć procedurę wspomagającą osoby oszukane.
    • norwich102 Re: KLUSKA 21.01.09, 13:27
      Ja również zostałem oszukany na 62 zł. Zapłaciłem przez płatności
      Allegro. Status mam zakończony, ale sprzedawca nie logował się po
      mojej zapłacie i pieniądze powinny znajdować się na jego koncie w
      płatnościach Allegro? Czy jest wtedy szansa na odzyskanie kasy??
    • aaabb Re: KLUSKA 21.01.09, 13:58
      Koleś wyczyścił pocztę głosową i przynajmniej można mu zostawić wiadomość. Na
      maile w dalszym ciągu nie odpowiada.
    • mateuszz1989 Re: KLUSKA 21.01.09, 19:57
      Witam !!!
      Ja również zostałem oszukany na 86zł.Probowałem się chyba z 10razy dodzwonić, pisałem sms i e-maile ale on i tak nie odpowiada;/mam nadzieję że spotka go za to kara:P po 7dniach wystawiam negatywa i zgłaszam sprawę
      • tucha1 Re: KLUSKA 21.01.09, 22:09
        Witam.
        W takich sytuacjach zawsze szkoda mi osób, które dały się nabrać. Nie chcę udawać spryciarza, ale mnie Kluska nie oszukał, chociaż kupiłem kod. Dlaczego? Otóż skoro koleś napisał, że wysyła kody od razu po wpłacie pieniędzy na konto, to kupujący powinni od razu wystawiać mu pozytywy. Jak zobaczycie jego komentarze to ostatni był wystawiony bodajże w Sylwestra. Dlatego czekałem na pierwszego poztytwa z tej aukcji. Nie doczekałem się, więc nie zapłaciłem. Ale wystawię mu negatywa ku przestrodze dla innych oszustów. A takich jest wielu - dziś widziałem takiego co sprzedawał doładowania Tak Tak 50 za 41 zł - nawet chciałem kupić dla jaj, ale allegro zablokowało mu konto. Ponieważ kupuje te doładowania masowo wiem, że poniżej pewnej kwoty się nie da kupić - ta kwota dla Tak Taków 50 to 44 złote. Kupując taniej zawsze jest ryzyko, że trafi się na oszusta, a czym niżej tym ryzyko większe.

Pzdr
        Tucha

• piotr.pks Re: KLUSKA 21.01.09, 22:32
          Jestem w tej samej sytuacji co ~norwich102.

Podłączam się do pytania? Jest szansa na odzyskanie pieniędzy? Jak Sprzedający
          się już nie logował na swoje konto? Choć z tego co wiem to w ustawieniach jest,
          żeby od razu przelewało kasę jak stan konta w Płatnościach Allegro przekroczy
          20zł. Ale nie wiem jak to jest w przypadku gdy koleś ma zawieszone konto.
          • piotr.pks Re: KLUSKA 21.01.09, 22:34
            A co do statusu Płatności Allegro. To zaraz po zapłaceniu miałem, że przelew
            został przyjęty i status: zakończony (5 min po zakupieniu doładowania)
            • andraszek Re: KLUSKA 21.01.09, 23:02
              Allegro stwierdziło - jeśli płaciłem prze Płatności Allegro to powinienem się
              skontaktować z PayU (operatorem tego systemu) i wyjaśnić czy pieniądze wypłynęły
              do Kluski. Kluska nie musiał się logować do allegro aby przelać pieniądze. Szło
              to u niego z automatu. Operator PayU stwierdził, że na koncie Kluski nie ma
              środków (wybrał je). Nawet jeśli by były, to PayU nie bardzo by mi je oddało.
              Krótki kaszel - tylko Program Ochrony Kupujących. Czyli jeden mail do
              allegro(nic nie wnoszący) a następnie kontakt z Policja Państwową i dalej
              zgodnie ze schematem.
              • piotr.pks Re: KLUSKA 21.01.09, 23:25
                To wychodzi tylko na to że zostaje zgłoszenie na Policje, ale jakie dokumenty
                trzeba by było im dostarczyć - w przypadku tej aukcji?

- Płatności Allegro
                - Zakup doładowania Era25 i Era50

Jakie "papiery" będą potrzebować? Co trzeba by było przygotować?

Z tego co widać to na razie ani Allegro ani PayU nic nie pomogą, Policja i dalej
                według POK postępowanie.
              • kobieta-znudzona Re: KLUSKA 22.01.09, 10:49
                A mi powiedziano, że Robi jeszcze nie zdążył wyciągnąć pieniędzy z Płatności Alegro, i że już tego nie zdoła zrobić.
                • andraszek Re: KLUSKA 22.01.09, 10:58
                  A mi powiedziano, że zdążył.
                  Nawet jeśli nie zdążył - "to ile byśmy mieli Panu wypłacić. My już od tego
                  naliczyliśmy prowizję. Tą sprawą powinno się zająć allegro" - koniec cytata.
                  Może niech ktoś jeszcze spróbuje, kto ma cierpliwość. Czas oczekiwania na
                  rozmowę i rozmowa - w moim przypadku 15 min.
                  tel. (0-61) 860 27 00 w 3
        • aaabb Re: KLUSKA 21.01.09, 23:46
          do tucha1:
          To było bardzo rozsądne posunięcie. Ja mam malutkie usprawiedliwienie na uspioną
          czujność: po prostu wcześniej kupowalam u niego i bylo w porządku. Wtedy
          doladowanie dostałam po 22 godzinach, więc teraz jakoś specjalnie się nie
          zaniepokoiłam.

do lca_76:
          Nazwiska pana nie pamiętam, ale dzwonił z numeru 0-42 665-21-87.
    • asia_xxxx Re: KLUSKA 22.01.09, 11:03
      nie nooo poprostu jakis skandal co za koles, jak mozna tak oszukiwac
      ludzi, tez stracilam kase :(
      • mateuszz1989 Re: KLUSKA 22.01.09, 14:33
        A kiedy zamierzacie pisać do allegro w tej sprawie. Dopiero po 30 dniach>?
        • andraszek Re: KLUSKA 22.01.09, 15:18
          Ja już piszę z Allegro od poniedziałku.
          Dzisiaj (po kolejnym mailu) dostałem odp:
          "Rozumiem Pański problem, ale bardzo proszę dać Pańskiemu Kontrahentowi
          jeszcze kilka dni na reakcję. Być może po naszym upomnieniu i prośbie
          wyjaśnienia tej sytuacji Sprzedający wyrazi wolę rozwiązania tego
          nieporozumienia. Jeśli będzie inaczej, proszę o kontakt po tym czasie."
          W opisie aukcji jest: "...KODY BĘDĄ WYSYŁANE ODRAZU PO ZAKSIĘGOWANIU
          WPŁATY NA KONCIE"
          Według moich informacji - zaksięgował już dawno. Korzystając z urlopu
          (który powoli się kończy) jutro po godz. 8 stawię się na komendzie policji w
          pokoju nr 26 (w swoim mieście)
        • upiorna Re: KLUSKA 22.01.09, 15:25
          Ja pisałam do Allegro i nic ciekawego mi nie napisali. Tylko tyle, ze mam zgłosic to na policje :/// Dzis się tam wybieram ipolecam tę drogę innym oszukanym, im więcej nas sie zgłosi tym wieksze prawdoopdobnienstwo,ze to szybko załątwia i mam andzieje odzyskamy kase. Pozdrawiam
    • csw22 Re: KLUSKA 22.01.09, 15:31
      NIESTETY TEŻ ZOSTAŁEM "WYDYMA.." PRZEZ TEGO GOŚCIA.
      TAKICH ALLEGROWICZÓW POWINNO SIE WIESZAĆ ZA "cocones"....
      MOŻE JEST KTOŚ Z ŁODZI I GO ODWIEDZI Z KOLEGAMI :-)))
      PISZCIE JAK WAM IDZIE TA SPRAWA!!!!
      POZDRAWIAM
      • piotr.pks Re: KLUSKA 22.01.09, 17:16
        Pisałem wielokrotnie do Allegro, ale ciągle odpisują to samo (zeby nadal
        próbował skontaktować się ze Sprzedającym - żeby polubownie załatwić tą sprawę)
        Teraz dopisali tylko, że przez to że płaciłem przez Płatności Allegro to sprawę
        przenoszą do działu serwis.
    • sony81rs Re: KLUSKA 22.01.09, 17:23
      Witam wszystkich
      Również zostałem oszukany przez tego faceta, straciłem tylko i aż 43 zł. Tak jak większość próbowałem się z nim skontaktować ale bez skutku. Czekam do końca tygodnia, a potem idę zgłosić sprawę na policję. Dobrze że możemy tutaj wylać swoje żale, kontaktując się z Allegro nic nie można wskórać. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł jak odzyskać kasę to piszcie!!!
      Pozdrawiam wszystkich poszkodowanych
      • asia_xxxx Re: KLUSKA 22.01.09, 18:43
        no ja tez na 43zl ale to nie wazne na ile, grunt ze oszukuje nie ma
        z nim kontaktu, tez nie wiem czy policja cos wskura?czy w ogole
        warto isc ?
        • alicjaanna1 Re: KLUSKA 22.01.09, 19:56
          ja trochę więcej,bo 385zł,ale jak ktoś poczyni pierwsze kroki to się
          dołączę.Sama nie mam siły tak jestem wzburzona.

> no ja tez na 43zl ale to nie wazne na ile, grunt ze oszukuje nie ma
          > z nim kontaktu, tez nie wiem czy policja cos wskura?czy w ogole
          > warto isc ?
        • upiorna Re: KLUSKA 22.01.09, 19:58
          Oczywiscie ,ze warto isc na policje! Ja dzisiaj bylam i szybko zalatwilam wszystkie formalnosci. Dzieki temu bede mogla skorzystac z pomocy allegro w odzyskaniu pieniedzy a i Klusce sie dostanie jak go zatrzymaja. Juz nie tylko łodzka policja ma te sprawe ale i mikolowska, wiec mysle,ze nie bedziemy dlugo czekali na odzew. Policja mowila,ze im wiecej nas sie zglosi tym lepiej.
          • piotr.pks Re: KLUSKA 22.01.09, 20:10
            Więc jak już zgłosiłaś ten incydent na Policję, mogłabyś napisać jak to
            przebiega? Jakie "papiery" potrzebne? Wcześniej nie miałem okazji zgłaszania
            takiego faktu na Policji - no ale teraz innego wyjścia nie widzę.
            • piotr.pks Re: KLUSKA 22.01.09, 20:35
              A nie obowiązują jakieś ramy czasowe?

Bo gdzieś na Allegro znalazłem coś takiego:

"Okres 30-120 dni od zakończenia aukcji daje czas na wyjaśnienie sprawy ze
              Sprzedającym. Bardzo często zdarza się, że problemy transakcyjne są wynikiem
              nieporozumienia. Kontakt e-mailowy lub telefoniczny z Kontrahentem może pomóc
              wyjaśnić sytuację"

ale jak to jest w sytuacji tego Sprzedającego? Brak kontaktu, zablokowane konto.
    • goldfinger11 Re: KLUSKA 22.01.09, 21:07
      Mnie Kluska też oszukał na 43zł, a dzień później kupiłem doładowanie simplus za
      41zł 50 tke u sprzedającego mrox1989, które też okazuje się byc
      wyłudzeniem(Allegro zawiesiło mu konto). Do tej pory kupowałem tanie doładowania
      nawet za 40 zł 50 tki i było ok, ale widac wszystko do czasu...Miałem zbyt
      liberalna polityke bezpieczenstwa-natychmiastowe przelewy i zaplacilem za to w
      sumie 84zł...
      Piszcie jakich dokumetów potrzebuje Policja bo się tam z pewnością udam, tylko
      najpiew z tego co wiem trzeba czekac na tzw. polubowne wyjasnienie sprawy
      korespondując z Allegro (co w sumie niewiele wnosi), a dopiero później wizyta na
      komisariacie.
      • asia_xxxx Re: KLUSKA 22.01.09, 23:01
        nie no nie ma co z tym cwelem sobie zartowac powinnismy wszyscy
        uderzyc na policje moze by sie cos udalo?
        • sheepsi Re: KLUSKA 23.01.09, 01:10
          moim błędem bylo zbyt szybkie przelanie pieniedzy, bo patrzac na komentarze robiiiego widzialam, ze ostatni byl z konca grudnia a kilka osob zdarzylo juz kupic od niego doladowania i mimo to nie bylo zadnego pozytywa... ?

powiedzcie jak wyglada zglaszanie przestępstwa na policje, nigdy tego nie robilam.. stracilam nie az tak duzo bo 86zl ale wkurza mnie że zlodzieje też działają na allego, jesli wszyscy zglosimy sprawe to z pewnoscia zostanie ukarany!!
          • andraszek Re: KLUSKA 23.01.09, 11:09
            Wróciłem z komendy. Impreza trwała ok 2 godziny.
            Napiszę jakie "dokumenty" miałem ja (które uważałem za potrzebne).
            Wydruki:
            1. Strona z oferowanym przedmiotem -
            www.allegro.pl /item532073672_kod_tak_tak_25_jedyne_19zl.html
            2. Mail od Allegro - "Gratulacje!
            Kupiłeś przedmiot przez KupTeraz". Tam są dane Kluski
            3. Potwierdzenie wpłaty z mBanku do Płatności Allegro
            4. Mail - "Płatności Allegro - Sprzedający przyjął Twoją wpłatę
            Informujemy, że Sprzedający przyjął Twoją wpłatę.
            Pieniądze są już na jego koncie w Płatnościach Allegro"
            5. Mail z nrami tel. które miały być doładowane.
            6. Mail od Allegro - info o zawieszeniu konta Kluski
            7. Mój mail do Kluski z prośba o kontakt.
            Ja nie podałem policji (zapomniałem)adresu Allegro, ale warto go wziąć.
            QXL Poland Sp. z o. o.
            ul. Marcelińska 90
            60-324 Poznań
            nr fax: (061) 860 28 00

Problem jest w tym, że na komendzie możemy trafić na policjanta który nie miał
            do czynienia z Allegro i zdalnymi doładowaniami do tel. Policjant moje zeznania
            spisywał ręcznie i musiał to zrobić tak, aby "jakaś" kobitka (albo facet) w
            prokuraturze czytając to, wiedziała o co w tym wszystkim chodzi. Po prostu
            trzeba to wyłożyć z założeniem, że czytający zeznanie to osoba nie mająca nigdy
            kontaktu z Allegro i doładowaniami zdalnymi.
            Ot i tyle.
            I jeszcze raz się powtórzę - Każdy kto brał udział w aukcji, wcześniej, czy
            później będzie wzywany przez policją. Nadmieniłem w zeznaniu, że brałem udział w
            aukcji TT50 lecz za nią nie zapłaciłem. Może nie będą mnie już w sprawie TT50
            wzywać.
            Pozdrawiam.
    • jacek1_aga2 Re: KLUSKA 23.01.09, 18:39
      Witam.ja kupiłem doładowania u niego ale nie wpłaciłem mu pieniędzy.co sadzicie
      o tych doładowaniach, są 100% pewne i od ręki prawie zawsze u niego kupuję jak
      nic tańszego nie ma na allegro.

tak tak

Cennik:

tak-tak: 5 - 4,70 zł
      tak-tak: 20 - 18,70* zł
      tak-tak: 25 - 22,50 zł
      tak-tak: 50 - 44,90 zł
      tak-tak: 100 - 89,50 zł
      tak-tak: 150 - 133,00 zł

UWAGA:
      nominał 5 - doładowanie zdalne lub kod*
      pozostałe tylko kody doładowujące.

* Doładowanie elektroniczn
      • aaabb Re: KLUSKA 23.01.09, 21:41
        Czy to Krzysztof Wilczyński z www.taniedoladowanie.za.pl? Jeśli tak, to ja u
        niego biorę od ponad 2 lat jak nie ma czegoś tańszego na Allegro. Kod po chwili
        dostaję na gg. Znajomi też go sobie chwalą.
        • jacek1_aga2 Re: KLUSKA 23.01.09, 23:05
          tak to jest www.taniedoladowanie.za.pl. u niego już długo kupuję . miałem kiedyś
          jeszcze jednego gościa taniej nieraz miał niż tutaj ale zapodział mi się adres
    • aaabb Re: KLUSKA 23.01.09, 21:44
      Wiadomość z ostatniej chwili - widzieliście że dostał od kogoś pozytywa???
      Aukcja jest z 14 stycznia. Albo faktycznie komuś wysłał, albo jakiś znajomy mu
      wystawił dla zmyłki.
      • andraszek Re: KLUSKA 23.01.09, 21:50
        Pisałem ponad godzinę temu do "bozka777" prosząc o szczegóły tego pozytywnego
        komentarza. Na razie bez odzewu.
      • andraszek Re: KLUSKA 24.01.09, 13:41
        Wyjaśnienie "pozytywa" dla Kluski.
        Dostałem odpowiedź od "bozka777" o treści:

"Witam!

To nie żatr tylko STRASZLIWA POMYŁKA!!!!
        Nie zdarzyło mi sie to jeszcze w ciągu kilku lat na ALLegro no i masz -
        wystawiłam pozytyw OSZUSTOWI!!!!
        Po prostu pomyłka - wylicytowałam taki sam podkład na innej aukcji i dostałam go
        błyskawicznie.

Pozdrawiam serdecznie"
        • edek3212 Re: KLUSKA 25.01.09, 14:14
          Ja sie wcale nie dziwie..koles z takim nazwiskiem...cale zycie sie z
          niego nasmiewali i teraz probuje sie odegrac na spolecznstwie:P
          biedna kluseczka;P Tak na powaznie - jest ktos chetny ze slaska na
          wycieczke do lodzi? ja sobie zaltwie dzien wolnego i odwiedze tego
          delikwenta. Nie chodzi tu juz o odzyskanie 19zl, a o zasade.
          Pozdrawiam
        • jachhu Re: KLUSKA 25.01.09, 19:06
          Witam. Szukałem właśnie jakiś informacji w necie o adresie tego oszusta. Odnalazłem taką stronę z dnia dzisiejszego. Pytanie tylko czy e-mail w interii domena interia.eu i interia.pl to to samo konto???
          Może ma ktoś konto na interii???
          Podaje stronę:
          forum.info-ogrzewanie.pl/index.php?showtopic=2127&st=0&p=15796&#entry15796
          • piotr.pks Re: KLUSKA 25.01.09, 21:25
            Zapewne interia.eu i interia.pl to to samo.

Ktoś próbował się z nim skontaktować przez PW na tym forum? Czyli ten człowiek
            jeszcze istnieje i nie zapadł się pod ziemię
            • aaabb Re: KLUSKA 25.01.09, 21:55
              Ja spróbowałam. Zobaczymy co będzie. Jutro rano skontaktuję się z tym gościem z
              policji co do mnie dzwonił i po IP go namierzą.

Ale przynajmniej wiemy na co potrzebował tyle kasy ;) Dzięki nam nie zmarznie
              zimą ;)

• nal4 Re: KLUSKA 25.01.09, 23:59
      Dzisiaj wyslalem mail'a do KMP w Lodzi w tej sprawie. Tresc wklejam
      ponizej. Ciekawe, czy odpisza?

"Witam!
      Z tego co przeczytalem na jednej ze stron internetowych wynika,
      ze Sekcja d/w z PG Waszej Komendy
      prowadzi dochodzenie w sprawie oszustwa na portalu aukcyjnym
      Allegro, ktorego dopuscil sie uzytkownik poslugujacy sie nickiem
      "robiii2008" i danymi osobowymi Robert K... zam. 90-012 Łódź
      ul. K....
      Oszustwa dopuscil sie m.in. na aukcji nr 532073672, gdzie oferowal
      do sprzedazy elektroniczne doladowania telefonow dzialajacych w
      systemie Tak-Tak sieci Era.
      W tej sprawie jest ponad 150 osob pokrzywdzonych i w
      zwiazku z tym chcialbym zapytac, czy Panstwo prowadzac dochodzenie
      bedziecie kontaktowac sie poprzez dane uzyskane od Allegro z
      pokrzywdzonymi i traktowac sprawe calosciowo, czy tez kazdy
      z pokrzywdzonych musi zglosic sie w najblizszej sobie jednostce
      Policji i zlozyc odrebne zawiadomienie o przestepstwie, a sprawe
      tego samego oszusta bedzie prowadzic kilkadziesiat jednostek
      Policji w kraju???"

Jezeli otrzymam odpowiedz, niezwlocznie Was poinformuje.

Pozdrawiam!
      • piotr.pks Re: KLUSKA 26.01.09, 14:33
        Pisałem do tego co się ogłasza na forum o ogrzewaniu i osoba twierdzi, że to
        pomyłka, że już kolejnej osobie odpisuje na ten temat...

Jego wiadomość:

"Witam
        a tymi doładowaniami to jakaś pomyłka.
        Już niejednej osobie prostowałem, ja mam w adresie mailowym końcówkę (pl) a
        proszę zobaczyć na końcówkę adresu podejrzanej osoby.
        Telefon mam służbowy i zawsze się zgłaszam.
        Tak, że jest to nieuzasadnione pomówienie.
        Na swoim koncie na allegro mam prawie 300 pozytywnych komentarzy
        To tyle
        A tak na koniec to mam na imię Roman

Pozdrawiam
        rkluska@interia.pl"
        • aaabb Re: KLUSKA 26.01.09, 14:47
          Jednak interia.pl i interia.eu to dwa różne adresy. Wygląda na to, że nasłałam
          policję na niewinnego człowieka. Ale chyba lepiej dmuchać na zimne...
          • jacek1_aga2 Re: KLUSKA 26.01.09, 19:59
            Tak interia.eu i interia.pl to są dwa różne adresy. ponieważ mam pocztę o tej
            samej nazwie na eu i pl .
            • bondyrka Re: KLUSKA 30.01.09, 10:27
              Witam dolanczam do Was kochani i tez czekam na te ustawowe 30 dni i ide na
              policje,przeraza mnie tylko ta cala procedura,marnotrawstwo czasu itd,mam
              nadzieje,ze chociaz zlapia tego h... i to wszystko nie pojdzie na marne,juz na
              zwrot kasy nie licze,stracilam ponad 70zl,ale wiem ze niektorzy duzo
              wiecej,pozdrawiam Was wszystkich i czekam na kolejne informacje w tej sprawie.
              • zjbm Re: KLUSKA 30.01.09, 17:34
                Witam,
                szkoda czekać 30 dni, ja zgłosiłem to już w zeszłym tygodniu. Takie zgłoszenia przyjmują na policji 24h/dobę, przynajmniej w Krakowie. Niestety, straciłem chyba 3 godziny, ale miałem niezłego pecha. Na złapanie kluski bym nie liczył, ale przynajmniej pieniądze z POK trzeba spróbować odzyskać.
                Pozdrawiam
                Darek
                • lukaskul Re: KLUSKA 31.01.09, 10:39
                  Witam
                  Nie wiem na czym polega trudnosc w odnalezieniu tego goscia? Moze sie po prostu
                  nie znam ale maja przeciez jego numer konta. Jakos te pieniadze wyplacil, chyba
                  ze pozniej zwial gdzies za granice. Ale to chyba nie az taka kasa. Sprawe tez
                  zglosze na policje w najblizszych dniach. Pozdrawiam wszystkich oszukanych przez
                  tego dewianta.
                  • zjbm Re: KLUSKA 31.01.09, 11:20
                    Nie wydaje mi się żeby Kluska, wiedząc że jest łatwy do namierzenia, zdecydował
                    się na przekręt na 7000. Myślę, wyjeżdżał i sprzedał konta allegro i bankowe
                    złodziejowi, dość sprytnemu, bo sam widzisz ilu z nas się nabrało. Ale walczyć
                    trzeba.
                    Pozdrawiam wszystkich.
                    • lukaskul Re: KLUSKA 31.01.09, 13:44
                      To bylo wiecej pewnie niz 7000 zl Ale jesli to prawda co mowisz to rzeczywiscie
                      moze byc kiepsko. Pytanie jest jak ktos te pieniadze z konta wybral W
                      bankomatach sa umieszczone kamery w banku tez jakis dowod musial okazac wiec nie
                      wiem.. Mysle ze jakby policja chciala to namierzyc to by jej sie udalo. Pytanie
                      czy im na tym zalezy
                      • upiorna Re: KLUSKA 05.02.09, 11:46
                        Wiecie, mnie martwi fakt, że zgłosiłam sprawe na policje w mojej miejscowosci i otrzymałam wczoraj informacje od nich, że nie moga sie tym zajac bo ta sprawe prowadzi Łodzka policja i tylko na terenie łodzi. To znaczy ,z kasa przepadła i jej nie odzyskam? czy ktos miał podobna sytuacje?
                        • andraszek Re: KLUSKA 11.02.09, 19:12
                          Odebrałem dzisiaj polecony od - Komenda Miejska Policji. "Na
                          podstawie art. 305 par. 4 k.p.k., zawiadamiam, że w sprawie doprowadzenia Pana
                          do niekorzystnego rozporządzenia mieniem podczas aukcji internetowej na Allegro
                          w dniu 16.01.2009 r w kwocie 57 zł przez osobę podającą się za Roberta Kluskę -
                          wszczęto dochodzenie o przestępstwo określone w art. 286 par.1KK
                          Postępowanie prowadzi st. asp. mgr XXX ZZZ tel. xxx xxx a nadzoruje
                          Prokuratura Rejonowa w Sxxxx" Na kwicie nie ma "wymaganego" przez Allegro
                          numeru RSD, ale jest PSA. Jutro zadzwonię na komendę i się upomnę o RSD :).
                          Chcąc wypełnić formularz do Allegro, napotkałem problem - nie minęło 30 dni od
                          zakończenia aukcji i... nie da się przebrnąć przez formularz. Ot i tyle.
                          • testinf Re: KLUSKA 23.02.09, 21:32
                            Zamierzam skorzystać z programu ochrony kupujących. Czy każdy może skorzystać z tego numeru, który dostałeś czy też każdy musi to zgłosić na komendzie?

Jeśli można użyć tego numeru to możesz podesłać.

Nie czytałem ostatnio wszystkich wątków, więc jeśli ktoś pytał już o to to przepraszam:)
                            • andraszek Re: KLUSKA 23.02.09, 23:03
                              Każdy musi swoją sprawę zgłosić na policji.Po przebrnięciu przez formularz
                              dzisiaj otrzymałem maila o treści:
                              Twój wniosek o rekompensatę z Programu Ochrony Kupujących (nr 532073672) został
                              rozpatrzony pozytywnie. Potwierdź swoje zgłoszenie, przesyłając do 2009-05-24
                              (90 dni) następujące dokumenty:

* wydrukowany i podpisany formularz,
                              * oryginał bądź notarialnie potwierdzoną kopię dowodu wpłaty za przedmiot na
                              konto Sprzedającego,
                              * kserokopię dowodu osobistego (z numerem i serią, numerem PESEL oraz
                              adresem zameldowania),
                              * kserokopię postanowienia o wszczęciu dochodzenia/śledztwa.

Komplet dokumentów wyślij listem poleconym na adres:

QXL Poland Sp. z o.o.
                              Program Ochrony Kupujących
                              ul. Marcelińska 90
                              60-324 Poznań

O otrzymaniu dokumentów lub ewentualnej konieczności ich uzupełnienia
                              poinformujemy Cię e-m ailem. Status swojego wniosku sprawdzisz także, klikając w
                              Moje wnioski POK w zakładce Moje Allegro > Aukcje > Centrum sporów.
    • andraszek Re: KLUSKA 11.03.09, 21:42
      Dostałem kasę. Pozdrawiam.
      • piotr.pks Re: KLUSKA 12.03.09, 09:06
        To w sumie ile u Ciebie to trwało? Ile czasu na wszystko czekałeś? Kiedy
        zlożyłes zawiadomienie? Ile Allegro rozważało sprawę?
      • jachhu Re: KLUSKA 12.03.09, 11:42
        Witam! Ja również dzisiaj otrzymałe kase z programu ochrony
        kupujących. Procedurę rozpocząłem w dniu 18 lutego, po 30 dniach od
        zakończenia aucji. Pozdrawiam.
        • lukaskul Re: KLUSKA 13.03.09, 11:47
          witam
          z tego programu nie da sie skorzystac jesli zakup byl na kwote nizsza niz 50?
          czy mimo wszystko wszystkie sprawy do okreslonej kwoty sa zalatwiane
          dzieki
          • jachhu Re: KLUSKA 16.03.09, 07:53
            Allegro zwraca kwoty do 10 tys. zł.
            Ja odzyskałem 43 zł.
            Podstawowy warunek, to zgłosić sprawę na Policję lub Prokuraturę -
            zgodnie z procedurą z allegro.
            Pozdrawiam
            • lukaskul Re: KLUSKA 17.03.09, 20:46
              A jakie sa normy czasowe tzn czy jest jakis termin do kiedy trzeba to zalatwic?
              bo czasu juz troche minelo od aukcji Wjakim czasie trzeba zaczac procedure
              odzyskiwania kasy czyli zglosic to allegro?
              • piotr.pks Re: KLUSKA 18.03.09, 13:14
                30-120 dni
    • andraszek Re: KLUSKA 06.05.10, 21:33
      Już zapomniałem o Klusce a tu niespodzianka. Otrzymałem dzisiaj "Zawiadomienie o przesłaniu aktu oskarżenia":
      "Sekretariat Prokuratury zawiadamia Pana jako pokrzywdzonego, że w dniu dzisiejszym (29.04.2010) został przesłany do Sądu Rej dla Łodzi Śródm. Wydz.IV Karny - akt oskarżenia przeciwko Robert Kluska i inni...
      (art. 64§ 1. - to ciekawe)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka