Gość: ;( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 09:45 skoro już w temacie chorób: totallylookslike.com/2009/05/07/world-of-warcraft-totally-looks-like-swine-flu/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hezron Re: Na szybko - słowotok 13.05.09, 09:53 Hahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahhahahahahaha..... chyba umrę ze śmiechu normalnie..... ale się z rana uśmiałem.... ksiadz Łukasz zapomniał dodać ze metal powoduje koklusz, łysienie, podagrę, choroby weneryczne i odpowiedzialny jest za dziurę ozonową i globalne ocieplenie... Sam mam kapelę death metalową i musze się przynac: czcimy szatana, na czołach mamy wytatuowane 666, na kazdej próbie składamy kozła w ofierze, a na każdym koncercie ofiare z dziewicy (o którą ostatnio trudniej niż o jednorożca)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Na szybko - słowotok IP: *.chello.pl 13.05.09, 10:17 To że ktoś jest głupi, to nie powód żeby od razu się nabijać z niego. Szacunku trochę. Jakby Tobie w dzieciństwie, tak jak mu, spadłaby cegła na głowę to też byś wypisywał takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ender Re: Na szybko - słowotok IP: 195.114.161.* 13.05.09, 10:27 brązowa nuta Odpowiedz Link Zgłoś
sad-hu Re: Na szybko - słowotok 13.05.09, 10:32 Przecież autor tego tekstu jest księdzem, jak zatem możemy oczekiwać od niego jakiejś sensownej wypowiedzi ? A już zwłaszcza o muzyce heavy metalowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzek Re: Na szybko - słowotok IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.09, 10:37 To chyba info dla Waszego serwisu. Planescape: Torment powróci w eXtra Klasyce już 22 maja!3 Ze strony głównej: www.cdprojekt.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugi ksiądz :P Re: Na szybko - słowotok IP: *.stella.net.pl 13.05.09, 10:39 Hm, przesadził. Ale napewno podniecenie i agresję to ta muzyka "wywołuje". Co do tekstów to jak sie czlowiek naslucha tylko o zabijaniu, to jego prog tolerancji napewno sie obnizy, sila sugestii. Ale mysle ze zdrowemu na umysle czlowiekowi, ktory nie przezyl jakiejs traumy nic nie powinno zaszkodzic tak latwo... Odpowiedz Link Zgłoś
hezron Re: Na szybko - słowotok 13.05.09, 10:45 drugi ksiądz Bzdura. Nie wszystkie kapele metalowe spiewaja jakies bzdury o zabijaniu i skladaniu ofiar... no, ale jak sie języków obcych w seminarium nie uczy to potem takie efekty... Odpowiedz Link Zgłoś
hezron Re: Na szybko - słowotok 13.05.09, 10:47 większość kapel ma w tekstach sporo do powiedzenia i są to ambitniejsze teksty niz hip hopowe pierdzielenie o paleniu zioła i ławce przed blokiem lub "dyskotekowe" pie...ty o "your eyes" "your body" albo "Your so sexy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzek Re: Na szybko - słowotok IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.09, 10:59 Aaa no to sorry, jednak robicie co do Was nalezy. ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;( Re: Na szybko - słowotok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 11:03 hezron -> taa... na przykad takie teksty: Witches gather at black masses/Bodies burning in red ashes Odpowiedz Link Zgłoś
hezron Re: Na szybko - słowotok 13.05.09, 11:11 @ no tak i dokładnie takie same teksty ma każa z miliona metalwoyc hkapel na świecie? polecam posłuchac In Flames, Amon Amarth, Acid Drinkers rodzime, Soulfly, Machine Head... ciekawe czy znajdziesz tam teksty o czarnych mszach i sabatach czarownic... a nawet jeśli to co z tego? śpiewać można o czym się chce, co nie znaczy że to siepopiera/uprawia, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mietas2 Re: Na szybko - słowotok 13.05.09, 11:15 Na początku myślałem, że ta gazeta to "Sławotok" =P Poza ty, artykuł nieciekawy i nieśmieszny, przynajmniej dla mnie. Co mi się kojarzy z heavy metalem? BRĄZOWA NUTA właśnie xD hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nacho Re: Na szybko - słowotok IP: *.ptr.magnet.ie 13.05.09, 11:15 "Najczesciej produkcje tych plyt sa finansowane przez loze masonska Illuminator" ... aaaaahahaahaha...nie, nie moge... rotfl.. to jest cytat dekady Odpowiedz Link Zgłoś
mis_iu Re: Na szybko - słowotok 13.05.09, 11:19 Dawno Mystica nie kupowałem - z każdym kolejnym wydaniem coraz słabszy mi się wydawał więc sobie odpuściłem. Słowotok jednak zawsze zawierał mniejszą bądź większą dawkę "śmiechowego stuffu" . Nie będę komentować samej treści, z grzeczności. Choć zawsze byłem akościelny, areligijny etc. nie mam zamiaru walczyć z kościołem w imię prostej zasady "żyj i dać żyć innym", choć księża bardzo często prowokują, oj prowokują... "Chrześcijańska miłość, przyjaźń i zrozumienie", tia... Zawsze były kapele "satanistyczne", ale: 1 - stanowią one mały odsetek całej sceny, 2 - wśród nich 3/4 to grupy odwalające zwykłą szopkę, bawiące się formą itp. Formacji, które biorą to na serio jest stosunkowo mało i są to raczej takie same błazny jak religijni maniacy. 3 - z tekstami i przekazem jest różnie: jak w każdym gatunku są piosenki głupie, kawałki o niczym (o raczej neutralnym zabarwieniu, tzn. tekst jest bo jest) oraz kompozycje inteligentne. 4 - spora część kapel nie porusza tematu pod kątem "satanistycznym", ale ateistycznym czy odwrotnym do religijności. Kościół boli fakt, iż ktoś podważa "Ich prawdę", mniej lub bardziej artystyczne powątpiewa w sens tego wszystkiego, odrzuca to i neguje. O "dobrym Bogu" to śpiewać można, ale gdy ktoś od tego odejdzie to od razu staje się "satanistą", który zabija chrześcijan i pali kościoły. Poza tym sztuka jest od zadawania pytań, "rozmyślania", powinna ona poruszać wszystkie tematy! Dużo ludzi też zapomina, że poruszanie jakiegoś tematu nie oznacza jego aprobaty czy gloryfikacji. Jeśli ktoś śpiewa o śmierci czy wojnie nie oznacza to, że jest krwiożerczym mordercą wychodzącym na ulicę i szlachtującym przechodniów. A może utwór poruszający ten temat ma wymiar "anty-"? Polecam lekturę "Dziadów", a zwłaszcza "Wielkiej Improwizacji", przecież Adam Mickiewicz to satanista! Przecież to heretyckie dzieło! Sam jestem ateistą, ale daleko mi do krucjat. To moje zdanie, moja opinia i mam prawo o tym śpiewać, pisać, tworzyć na ten temat itp. Mój umysł jest wolny i póki nikomu nic nie narzucam oraz nikomu nie szkodzę - droga wolna! Mi wiara/niewiara innych dynda oraz powiewa, ale kościół zawsze gra tak, że "ich musi być na wierzchu". A kościół, to przecież kolejna organizacja, nie lepsza, nie gorsza i co ważne: wcale nie czystsza od innych. Oni też mają swoje grzechy i grzeszki. Mogą sobie mówić, głosić co chcą - mają do tego prawo, ale nie posiadają monopolu na prawdę. Gdybym był naprawdę złośliwy to napisałbym, że najczęściej te "ekstazy", "zbiorowe euforie i podniecenia" widziałem na spotkaniach religijnych czy podczas wyśpiewywania na ich odpowiednich pieśni. Gdybym był złośliwy przypomniałbym co kościół robił wieki temu i jaki miał kształt, wywlekłbym księży pedofilii i... złodziei (mój znajomy pracuje w firmie energetycznej, zdarza mu się ścigać osoby kradnące prąd i - jak mówi - połowa z tych, które złapał, co go zdziwiło, to... duchowni). Nie zrobię jednak tego bo nie widzę w tym większego sensu. Wśród ludzi, nie zależnie od ich wiary, są osoby - mówiąc kolokwialnie - i dobre, i złe. Póki będą głupi ludzie zawsze będą pojawiać się takie - równie głupie - teksty, nie ważne czy przeciw metalowi, czy przeciw grom komputerowym, czy przeciw katolicyzmowi czy przeciw islamowi lub ateistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks. Łukasz W. Re: Na szybko - słowotok IP: *.acn.waw.pl 13.05.09, 11:21 Grzesznicy!!! Będziecie się sparzyć w piekle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;( Re: Na szybko - słowotok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 11:24 herzon -> i to samo można powiedzieć o muzyce hip-hopowej tudzież o takiej z "dyskowtekową" formą. więc bez uogólniania mi tu Odpowiedz Link Zgłoś
skibutton Re: Na szybko - słowotok 13.05.09, 11:26 W szczególności Pan redaktor powinien się sparzyć, patrząc po podpisie to chyba jakiś neonazista Odpowiedz Link Zgłoś
hezron Re: Na szybko - słowotok 13.05.09, 11:28 taaa jasne... to wsłuchaj się dobrze w muzę dicho albo hip hop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;( Re: Na szybko - słowotok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 11:42 nie mam z tym problemu. tak jak ze wsłuchaniem się w wszelkie odmiany metalu Odpowiedz Link Zgłoś
mis_iu Re: Na szybko - słowotok 13.05.09, 11:47 hezron, prawda - statystyczny pop, dance czy coś w tym stylu ambitnością przekazu raczej nie powala, ale nie zapominajmy, że statystyczny metal (i/lub rock) porusza tematy, które zbyt wyrafinowane raczej także nie są (dużo "typowuch" metalowych numerów jest o... metalu i "rockowaniu" ;D). Ot, gatunek jak każdy inny: wszędzie można znaleźć perełki, gówna i zwykłe kamyczki ;P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Na szybko - słowotok IP: *.wmdata.fi 13.05.09, 13:45 Zdrowy człowiek skwituje takie kapele i ich muzyke pobłażliwym uśmiechem, ale wariatów wszelkiej maści nie brakuje. Ich taka muza może jeszcze bardziej "odchylić od normy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juhas Re: Na szybko - słowotok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 17:04 dziwny przypadek jak czytałem artykuł to słuchałem Metallica i Iron Maiden . Ja tam w muzyce heavy czy też trash metalowej nie natknąłem się bezpośrednio z szatanem; a mnie nie zrażają teksty o śmierci każdego i tak to czeka to tak jak pop gwiazdki śpiewają pseudo piękne piosenki o miłości, tyle że w metalowych tekstach widzę jakiś tam przekaz a w popie nie! Odpowiedz Link Zgłoś