IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 13:35
Witam!
Bardzo proszę czy możecie podać mi ceny podstawowych "artykułów"
spożywczych na wakacjach chodzi mi głównie o: lody, pizza, piwo w
barze, kawa, jakaś pasta i tym podobne i może paliwo jeszcze. Znam
ceny z zeszłego roku: nad adriatykiem kupowaliśmy lody od 0,9 za
gałkę, pizza od 4 euro.Chodzi mi o orientacyjne ceny, byłem właśnie
w Hiszpani i jest tam moim zdaniem: drogo gałka loda kosztuje 1.8
euro najtańsza zwykła pizza 7 euro-9 euro. Jak jest obecnie we
Włoszech? Czy były duże podwyżki? Bardzo dzięki z pomoc i pozdrawiam.

Obserwuj wątek
    • jactru Re: Ceny 12.07.08, 17:35
      paliwo 1,51-1,59, pizza od 5 E,piwo w barze 4 ,w sklepie 1-1,5,
      bulka 0,50 ,salatka 7E, 100g wedliny 3E,papierochy od 3,5....ogolnie
      drogo
    • Gość: stefan Re: Ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 13:30
      Bardzo dziekuję moze ktoś poda jeszcze jakieś ceny?
      • malin7 Re: Ceny 15.07.08, 15:31
        Gaz -0,65 E, karafka wina 3-4 ( za pól litra), za Lambrusco ( karafka 1/2 litra -5 E) , pizza rodzinna ( duuuża) od 15, najprostsza zwykła, mała Margherita od 3,5. Gałka lodów od 0,9. Wino w sklepie DOC juz za 4-5 Euro. Pieczywo na wage, nawet nie patrzyłam, ile, bo kupowane w piekarni i pyszne.Ciasta 0d 1,5 ( w piekarni).Lazania 7 euro. Makarony od 5 - zalezy gdzie i w jakiej knajpie. Powiem tak- po pobycie najpierw we Francji, gdzie zwykła Margherita kosztowała ok. 10 E, Włochy wydały sie nam swojskie, tanie i jak zwykle cudowne! Jesli chcesz, mogę wklepać jeszcze troche cen , ale to jutro.
        Pozdrawiam i zycze udanego wyjazdu . Moja rada- nie warto przeliczac na złotowki.
        • Gość: Anita Re: Ceny IP: *.eastwest.com.pl 15.07.08, 15:55
          Dzieki ja też jestem zainteresowana cenami.Będę zmuszona sama trochę gotowac,
          więc może jakies ceny z marketów.Mleko, makarony, gotowe sosy i co Ci wpadnie do
          głowy.Mój wyjazd już w piątek.
          • malin7 Re: Ceny 15.07.08, 17:04
            Oj, jutro wklepie ceny z supermarketu, dzis jestem w pracy . Mam w domu rachunki. Generalnie makarony , sosy sa tanie.
            Pozdrawiam
            • Gość: Anita Re: Ceny IP: *.eastwest.com.pl 15.07.08, 23:24
              Dzięki, mam nadzieję,że to nie jest problem.Gość Stefan i ja chętnie skorzystamy
              z każdej podpowiedzi.
              • Gość: Seber Re: Ceny IP: *.powiat.tarnow.pl 16.07.08, 08:11
                Anita, w Massa masz Coop-a a w Follonice Pam-a i duzego Coop-a też. Ja osobiście
                wolałem Pam-a - był mniejszy i przyjaźniejszy - znalazłem tam więcej produktów
                dla mnie i to stoisko z wędlinami (polecam spróbować bresaole i prosciutto crudo
                oraz tamtejszych salami!)Tu masz linka, gdzie podejrzysz ceny w Pam-ie:
                www.e-pam.it/html/home.htm - gazetka na dole po lewej, wybierasz potem
                Follonica
                Ogolnie ceny makaronów i sosów bardzo przyjazne - ja kupowalem tylko Barillę
                znaną też w Polsce - sos 450 ml 2 euro, pesto malutkie nieco ponad 2 euro,
                makarony po 1,5 do 2 euro - pisze wszytsko Barilli. Kupowalem tez tortellini
                mrożone, ravioli i gnocchi w Pam - okolo 3 euro za kilo - pycha - nie ma
                porównania do kupowanych w Polsce.
                Z jedzenia z POlski nie braliśmy nic oprocz szynki 0,4 kg dla dzieci jakby im
                wloskie jedznie nie smakowalo :)

Pzdr
                • Gość: Anita Re: Ceny IP: *.eastwest.com.pl 16.07.08, 13:43
                  A więc znowu można na Ciebie liczyć jeżeli chodzi o rady-dzięki.Tak jak radzisz
                  nie nastawiałam się aby ciągnąć przysłowiowe ,,drzewo do lasu".Trochę na podróż
                  aby nie paść z głodu po drodze.Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam.Anita z rodziną.
          • Gość: vvv Re: Ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 17:34
            a nie prościej wejści na strone jakiegoś tamtejszego marketu?
            np. www.supermercatisir.it/pdf/in_corso/in_corso.pdf
            może wypatrzysz jakaś promocję;)
          • Gość: Tomek Re: Ceny IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.07.08, 02:17
            W marketach można dostać butelkę wina nawet za 1,5 euro, takie na stół, ale
            całkiem dobre ;)

Na ceny ważyw i owoców należy patrzeć z przymróżeniem oka, bo zmieniają się jak
            w kalejdoskopie z tygodnia na tydzień, zwłaszcza wszystkie sałatopodobne.
            • malin7 Re: Ceny 16.07.08, 09:42
              Hej , podaje jeszcze troche cen- woda mineralna-0,49 napoje S. Benedetto( rózne smaki, dobre, lepsze niz cola, ktora wydawała sie nam droga)- 0,85; ciastka paczkowane firmy Balconi 1,52-2,78. Wina- orwieto classico DOC 3,07; chianti DOC 3,48 ;Vernacia DOCG 4,54; Montepulciano DOC 1,49; BArdolino DOC 2,69; pesto Tigullio- 2,35; ciabatte- 0,78, lepiej w piekarni, pieczywo kupuje sie na wage, makarony od 06, oliwa od 4-5 , .
              Zycze udanego pobytu!
              • malin7 Re: Ceny 16.07.08, 09:44
                jeszcze- warzywa i owoce lepiej kupowac na targu, w supermarketach, tak jak u nas- drozsze i mniej swieze.
                • Gość: Anita Re: Ceny IP: *.eastwest.com.pl 16.07.08, 13:47
                  Dzięki, już w sobotę będę na miejscu i będę zachwycać sie smakami Włoch.Pozdrawiam.
    • opal20 Re: Ceny 14.08.08, 17:09
      rosze o ceny wodki, najleiej finlandi
      • Gość: Santa Re: Ceny IP: *.mcon.pl 15.08.08, 17:51
        Wybierając się do Włoch z przyczepą czy kamperem - nie warto
        zabierać jedzenia z Polski. W marketach jest tak duży wybór
        produktów do samodzielnego przygotowania na szybko
        (lub "przegryzienie"), że szkoda się obciążać polskimi zakupami.
        Tylko coś na drogę i początek - zanim się zjedzie z głównej drogi i
        trafi do marketu. A ceny w większości nie różnią się od naszych - a
        często nawet są niższe.
    • Gość: Ania Re: Ceny IP: *.toya.net.pl 18.08.08, 22:29
      Zależy gdzie kupujesz, pamiętaj, że im bliżej znanego miejsca zwiedzania w danym
      mieście (w Wenecji np będzie to plac Św. Marka,a we Florencji Ponte Veccio)
      zapłacisz najdrożej. Trzymaj się zasady, że lepiej poszukać np sklepów w
      mniejszych uliczkach, naprawdę można zaoszczędzić ;)

Pozdrawiam serdecznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka