Dodaj do ulubionych

Przygotowanie do druku

07.09.05, 12:12
Witam

Znacie może jakies dobre książki(albo strony w necie) które moga pomóc w zgłębieniu tajników w.w zagadnienia?
Obserwuj wątek
    • joolanta Re: Przygotowanie do druku 07.09.05, 13:49
      zadna ksiazka nie da Ci tyle co praktyka :-)))) niestety
      • to_m_a Re: Przygotowanie do druku 12.09.05, 10:41
        hello:) mam staly problem,ale nie moge nijak z tym poradzic...(bo dopiero sie
        ucze)...mam przygotowac do druku etykiete i nie moge rozbic na kolory pantona:(
        mam to w cmyku,ale jakos przy separacjach pokazuje mi cmyk:( co mam zrobic?:(
        prosze o pomoc:(( i co mam zrobic by edytowac kazda separacje dla dodawania
        nadlewek? dzieki za odpowiedz:)
        • widzu Re: Przygotowanie do druku 13.09.05, 14:39
          a w jkim programie?
        • joolanta Re: Przygotowanie do druku 14.09.05, 08:55
          no wlaseni napisz w jakim programie dzialasz....
        • janiolka Re: Przygotowanie do druku 07.11.05, 15:59
          > mam przygotowac do druku etykiete i nie moge rozbic na kolory pantona:(

tzn. masz obiekt w pantone i chcesz miec cmyka, czy odwrotnie?
    • igelkott Re: Przygotowanie do druku 07.09.05, 19:45
      co byś nie przeczytała na ten temat to i tak w praktyce okaże się, że wychodzi
      zupełnie inaczej. Niestety jedynie w przygotowalni, albo w drukarni możesz się
      tego nauczyć. A jak masz dużo pieniędzy to wziąć prywatne lekcje i jeszcze wydać
      dodatkowo kupę szmalu na własne wydruki próbne.
      • escape5 A no właśnie 08.09.05, 16:41
        Jestem w tej dobrej sytuacji że mój mąz ma drukarnię i u niego pobieram lekcje.Ale zaganiany jest i powoli to idzie.Tego co mogłam to nauczyłam się sama, narazie składam ale PS-a jeszcze mi nie daje zrobić żeby klisze nie posżły do kosza.Mam zaprzyjażnionego grafika który tez mi trochę pomaga w razie potrzeby.Naczytałam się różnych forów i macie rację że to nijak się ma do praktyki.
        Na forach własnie radzą czytanie knig.
        No nic,dzięki dziewczyny za odpowiedzi.Pozostaje mi dalej skomleć mężowi:))
        • mad27 Re: A no właśnie 14.09.05, 14:38
          zajrzyj tu ... moze cos ci to pomoze :)
          www.as.com.pl/naswietlanie_Corel.php
          • bloczek4 Bardzo rzeczowa stronka 27.12.05, 14:15
    • chani-nr1 Re: Przygotowanie do druku 29.12.05, 18:48
      odpowiedź częściowa na temat postu możesz tez uzyskac na stronie
      www.risgraf.pl/index.php?z=klient oraz www.djaf.pl/
      może cos pomoże
    • chani-nr1 cd..Przygotowanie do druku 29.12.05, 18:52
      cd... wszystko tez zalezy na jkaiej maszynie masz zamiar to drukowac - RGB,
      Cmyk... laser, atrament, dużo- czy mało-formatowa... zazwyczaj dobre firmy
      poligraficzne i drukarnie oferują sterowniki ze swoich maszyn do ściągnięcia co
      ułatwia potencjalnym klientom przygotowanie plików do wwydruku. pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka