Gość: kamil IP: *.icpnet.pl 16.08.09, 13:43 i gdzie ten epicki zwiastun ? bo widze tylko jakis marny zwiastun marnej gry ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: k;m;klm Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 13:47 Ta muzyka jest juz tak oklepana ze mi sie rzygac chce, wszedzie ja wstawiaja nawet przy filmiku i snacym zulu na yt. Co do Zwiastunu to przedmowca mial racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD IP: *.kol.tke.pl 16.08.09, 13:49 Jak na "HD" to jest kiepsko Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszskibicki1 Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD 16.08.09, 13:58 To odświeżona wersja starszej gierki... zasrane 10 latki tylko tibie pamiętają... w serius sama 1 i 2 starcie cięło się wieeeeele godzin i przechodziłem go z 10 razy minimum ;] a demko pewnie z 200 razy... yeah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD IP: *.chello.pl 16.08.09, 14:08 Ta gra ma w sobie coś. Na te byczki co po pustynie biegają to najlepiej z nożem bylo iść. Mapy były piekne np. Oaza z wodospadem, same piramidy robiły wrażenie. Strzelba, shootgun na ludzików z bombami i biegające szkielety ehhh napewno kupie nową wersje bo pierszą miałem porzyczoną. To prawda grało się kilka razy nawet jak denerwowało to że ciągle za każdymi drzwiami osacza nas cała zgraja stworów. Tylko ostatni boos mnie rozczarował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD IP: *.pl 16.08.09, 14:13 Jakoś mi się ta muzyka zawsze z czarnobylem kojarzy nie wiadomo czemu. A jeśli chodzi o samą grę to się ciesze że odświeżyli 1 a nie jakąś 3 która pewnie była by tak denna jak 2 , lubie takie bezmyślne zabijanki i się cieszę Niby taka 3 jako sequel też jest w drodze, oby była to dobra gra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.09, 15:09 hehe he is back. 2jka byla taka żałosna ze to masakra. ale dwie pierwsze (1swtand 2nd encounter) czesci spod znaku SS wymiatały. Tutaj tylko nałożono nowe tekstury na gre, więc bez wielkiej podniety to tylko remake. Mozna miec nadzieje ze wszystko pojdzie dobrze i 3jka będzie juz swietna a o dwójce wszyscy zapomną. Mam dziwne wrażenie ze niektore lokacje byly z tego filmu z 2nd encounter.. Te z wiekszą iloscia drzew jakby byly z czesci o majach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baton Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.09, 15:18 Kawałek Lux Aeterna brzmiał dobrze tylko w tym miejscu dla którego był przeznaczony. W "Requiem for a Dream" pasował idealnie. Teraz dobierany jest bez smaku. Przecież podkreślać miał on co się dzieje w człowieku. Pamiętam jak w filmie wciskał w fotel www.youtube.com/watch?v=JM1I6OMfr-s&feature=related. Dawanie epickiego dźwięku do epickich bitew świadczy tylko o braku gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD 16.08.09, 15:22 baton -> Jakbyś nie usłyszał, te kawałki są diametralnie róznie - Requiem for a Dream, a Requeim for a Tower. Te drugie właśnie idealnie nadaje się do bitew. Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD 16.08.09, 15:23 *różne. No i może nie diametralnie, ale z tego co można wyczytać w sieci, Requiem for a Tower został specjalnie przygotowany do zwiastuna Władcy Pierścieni: Dwie Wieże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilk Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.08.09, 15:25 co tu miało być epickiego? poza muzyką, która jak ktoś wspomniał - jest oklepana do żygania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilk Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.08.09, 15:30 "Dawanie epickiego dźwięku do epickich bitew świadczy tylko o braku gustu." niby dlaczego? za to dawanie epickiej muzyki do gó...anych bitew (jak w w/w filmiku) jest za to brakiem smaku Odpowiedz Link Zgłoś
own3d1n1 Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD 16.08.09, 15:37 Co jak co ale Serious Sam to była gra, w HD zagram z pewnością nawet pod groźbą kary śmierci. gosc1313 <- ;-;, mam Ci konstruktywnie odpowiedzieć na Twoje pytanie? Niestety zawiodę Cię po prostu nie mam czasu, idę się dalej opalać, bo słoneczko praży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robotwithinme Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.08.09, 15:38 No więc jednak będzie SS First Encounter HD i SS Second Encounter HD! mógłbym pomyśleć nad zakupem tej gry gdyby dali oba "encountery" w jednym za jakieś 6 dyszek, ale inaczej - no way. Po tym trailerze wygląda to tak, że nawet tekstur nie zmienili chyba na broniach, nie wygląda nawet żeby miały wyższą rozdziałkę. Co więcej tej gry nie robią nawet goście z Croteam, tylko jakies ziomy z zupełnie nieznanego studia Devolver. Mam nadzieję tylko że nie zrobią z tego jakiegoś kału w rodzaju SS2. Odpowiedz Link Zgłoś
ender140 Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD 16.08.09, 16:21 troche sie zawiodlem, mimo, ze kocham seriousa fe i se. zakup uzalezniam od ceny. i coz, tez liczylem na 2 encountery w 1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danson Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.09, 16:30 Jeżeli gra będzie kosztować poniżej 40zł bądź 40zł to kupie,jeśli będzie droższa to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bunch Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD 16.08.09, 17:51 Racja. Co tu było epickiego? A ten utwór wciskają wszędzie gdzie się da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baton Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.09, 17:53 @Paweł. To jest jeden kawałek w bardzo wielu aranżacjach. Pierwszą znam bardzo dobrze - bo Rekwiem... to jeden z filmów które najbardziej dały mi po czerepie. IMHO oryginał jest genialny, bo stosunkowo chichy i niesamowicie niepokojący. Wiele przeróbek idzie tylko w stronę więcej i głośniej - tracąc te pierwotne emocje. Robota godna Rubika. Nie wiedziałem nawet że jedna z wersji trafiła do trailera LOTR. Szczerze nie dziwie się, bo taka <łup łup> wersja pasuje jak ulał do filmu z elfiego snowboardu na schodach i orka z ogniem olimpijskim. @wilk + a no dlatego, że muzyka zagłuszy ci obraz. Nie potrafię sobie przypomnieć dobrego filmu z scenami batalistycznymi, w którym podczas bitwy byłaby głośna muzyka. Muzyka może być, ale robić za tło, może też nadawać obrazom pewien rytm. Czasami nie nie ma żadnej muzy. Jak w IMHO ideale sceny batalistycznej tu: www.youtube.com/watch?v=_y1YL9C8Hfw&feature=related Głośną muzę daje się do trailerów. Bo to są reklamy - ma być dużo i głośno. Ale jak to reklamy - trudno oczekiwać od nich smaku. Tak na magnesie przyszło mi do głowy, że może właśnie autorzy trailera do SS HD specjalnie dobrali taką muzykę aby odwrócić uwagę od obrazu, który jest od niej jeszcze gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD 16.08.09, 18:46 Serious Engine 3 - to aż się prosi o zapis "Serious 3ngine" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galnospoke Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.09, 18:59 Eeee? Ta gra z 2009 roku czy jakis okres Quake 1? Maja zamiar to sprzedawac??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimper Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD IP: 193.200.232.* 16.08.09, 20:24 odezwało się mnóstwo dzieciaków które lecą tylko na grafikę. Zaj***iście się kosiło wrogów w SS, a pamiętam jeszcze jak do mnie kolega walnął "choć mi rozwalisz tego golema ognistego bo on mi się klonuje i nie daję sobie rady" Jak byłem mały kończyłem SS na poziomach Tourist i Easy. Teraz z chęcią popykam na poziomach Serious i Mental Odpowiedz Link Zgłoś
ender140 Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD 16.08.09, 20:37 @gimper: ja gralem na normalu, bo do sekretow byl potrzebny rocket jump Odpowiedz Link Zgłoś
rrrafael Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD 16.08.09, 20:41 @ d_pawel A ja czekam tylko na recenzje Brothers in Arms: Hell's Highway ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galnospoke Re: Epicki zwiastun Serious Sam HD IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.09, 20:44 gimper - skoro jestem dzieciakiem i lece na grafike to wytlumacz mi po co interesujesz sie wersja HD? Przeciez grafika sie nie liczy - powinienes grac w 800x600 z poligonami wielkosci plyty chodnikowej. Odpowiedz Link Zgłoś