dawiddiwad Re: Tak się robi kasę 25.08.09, 10:36 Tak jak powiedział Gość: A w swoim pierwszym komentarzu. Gra tyle kosztowała bo tyle rzeczy trzeba było zrobić, aby gra była świetna i koniec kropka (no z przecikiem) a ja taką grę realistyczną chcę bo GTAA mnie nudziło po jakimś czasie i nic tam ciekawego nie było: głupie misje itp... Tak samo na Grida Codemasters musiał dużo poświęcić, a ile zarobili! Tak samo jest z innymi gramy jak na przykład z moimi ukochanymi od lat simsami itd itd itd. Na GTA IV wydali tyle bo wiedzieli (przynajmniej przypuszczali) że sprzedaż będzie wielka, a o simsach nie musze mówić, chociaż znam pare głupich nastolatków, którzy nie znają simsów, a krytykują tą grę jak nie wiem co. Tak samo z Call of juarez: Więzy krwi na tą grę pewnie nie wydali dużo, przypuszczam że jakiejść 50 milionów, ale pisząc o tej grze chciałem powiedzieć, że nie wiem co tam iektórzy mają do tej gry. Gra jest super i chce od Techlandu więcej takich gier. Dobra wracając do tematu bo już zszedłem na sam dół z tematem GoW 1 jak i 2 ma słabą grafikę. Wiadomo ważna jest grywalność, ale jak gra ma super fabułę, a grafikę do niczego nie chce mi się grać. Przykłady: Age of empires 2, właśnie to GoW 1 i 2. Wyjątkiem jest the sims 1 ale od simsów chyba już nie odejde przynajmniej do 18 roku życia a od gier jestem uzależniony i to badzo i wiem gdzie jest tanio, a gdzie drogo. Zakończę tą wypowiedź moją bo już na paplałem ieźle a pewnie tylo ok. 5% osób przeczyta te wszystkie komentarze. Do całej redakcji przestancie z takimi wiadomościami i dajcie coś dobrego bo ostatnio coś się nieźle rozpisujecie 2 zdania ŁAŁ. W wypowiedzi mojej ledwo co powstrzymałem się od wulgaryzmów! Nie muszę mówić jak by wtedy wypowiedź wyglądała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wincenty okoń Re: Tak się robi kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 10:41 @avatar gdzie ty tam miałeś otwarty świat? Unreal Engine ma piękne tekstury i... koniec. Wychodzą na nim liczne przeboje ale tak naprawdę on jest zerem w porównaniu do Cryengine , który wyświetlał i przestrzenie i świetne tekstury i ładował się na bierząco a nie jak Unreal sekcjami. Sorry ale dla mnie ktoś kto powie że silnik Unreala jest lepszy to poprostu głąb lub dziecko patrzące tylko na gry jakie wyszły. Ja bym wolal gry na silniku Cryengine. Nie ma ich wiecie czemu? Bo konsole by nie dały rady ich wyświetlić a Unreal mający małe wąskie przesmyki pomiedy ścianami a nie przestrzenie daje rady. Spoko od Unreala gorszy jest jeszcze silnik z Doom 3 , ten wogóle otwartych przestrzeni nie wyświetla (tekstura naokoło w Quake 4 czy same zabudowania w nowym Wolfensteinie). Odpowiedz Link Zgłoś
okoolarnik Re: Tak się robi kasę 25.08.09, 10:43 opłaca sie robić kontynuacje i dodatki, a ile kosztowało zrobienie pierwszej części GoW? a ile dodatku do GTA4? w sumie temat poruszony tak po wierzchu że już sie bardziej chyba nie da ;< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wincenty okoń Re: Tak się robi kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 10:44 @dawiddiwad Nie przyznawaj się ze kochasz simsy bo ja mam bardzo niedobre zdanie o emo simsiakach pluszakach i o grocholików z WOWa. Zamiast grać w simsy zajmij się swoim życiem na codzień (wynieś śmieci prawdziwe i posprzątaj prawdziwą kuchnię). Odpowiedz Link Zgłoś
dawiddiwad Re: Tak się robi kasę 25.08.09, 10:51 Nie rozumiem nie których. Co to za problem przyznać się do simsów. Nawet na forum się niem którzy boją. Boją się nawet jeśli grali kilka (naście?) lat temu. Kiedyś bardzo mnie interesowąło co powiedzą ludzie, posłuchałem się ludzi kilka razy źle to wyszło. Przestałem się słuchać ludzi bo jak bym się słuchał ludzi dalej simsów dalej bym nie dał. Ja za simsy dałem 130 zł. a taka gra jest nie wiem ile warta, a tak widze że ty wincenty okoń też grasz lub grałeś w simsy a przyznać się nie możesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wincenty okoń Re: Tak się robi kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 11:00 @dawiddiwad Grałem w simsy 1 po ich premierze. Wytrzymałem ok 30 minut. Nie wiem kogo moze bawić w grze zmywanie naczyń czy robienie prania. To się robi na codzień i nie jest to bynajmniej miłe. Nie mniej simsy i WOW są przyczyną umierania rynku PC. Dlaczego? O tym były już laboraty. Prawie zabily sprzedaż gier i nie dlatego że są takie dobre, dlatego że są grami uzależniającymi i nie kończącymi się. Dlatego że robienie nascie dodatków do simsów zamiast 1 lub 2 dodatków ze wszystkimi zmianami czy abonamenty i dodatki od WOWa to zwykle naciągastwo. Tak jakby dzielono fil w kinie na 10 minutówki i kazano za nie osobno płacić i oglądać w innych terminach. Prawie co miesiąc jak kupowałem gazete komputerową widziałem dodatek do sims, dodatek do sims. Nawet 2 w ciągu miesiąca. Nie lubie jak ktoś mi daje 5% gry i każe mi kupować nastepne . Zamiast wydawać pieniądze na wirtualne zmywanie naczyń proponuję pomóc żonie/Mamie przy prawdziwych naczyniach. Też dobra gra i mozna sobie XP nabić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don Re: Tak się robi kasę IP: *.Red-80-36-10.staticIP.rima-tde.net 25.08.09, 11:11 wiadomo w sumie jedno: "Gears of war 3" jest wiecej niz pewne Odpowiedz Link Zgłoś
sormo Re: Tak się robi kasę 25.08.09, 11:11 Wincenty nie osłabiaj mnie, widziałeś prezentacje CE3 na konsole z GC? Nie dadzą rady uciągnąć? Hahaaha, patrz: www.youtube.com/watch?v=WTXDuICzGxw&fmt=22 Odpowiedz Link Zgłoś
sormo Re: Tak się robi kasę 25.08.09, 11:15 I jeszcze ten www.youtube.com/watch?v=L2E9M8L2Prc&fmt=22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pankomentarz Re: Tak się robi kasę IP: *.icpnet.pl 25.08.09, 11:16 sormo jestes zerowy durniu HEHEEH Odpowiedz Link Zgłoś
dawiddiwad Re: Tak się robi kasę 25.08.09, 11:19 @wincenty okoń Tak jak już wspomniałem dla mnie simsy są warte dużo kasy dla ciebie nie. Ale no nie rozumiem nie przyznania się do simsów. No powiem, że troche przesadzają z tymi dodatkami, ale coś dają. Ja z niecierpliwością czekam na pierwszy dodatek do sims 3, a gra prezentuje się nieźle i ma niezłą grafikę. A zmyć naczynia to każdy potrafi, grać w simsy w sumie też ale to co innego. A do tego kina i filmu to w sumie masz racje, ale to gra nie film to jest różnica wielka. Na przykład: normalny film trwa 2,5 godz. a 2,5 godz. gry to jakaś brzytwa. Ok 11 godz. to jest ormalna długość gry a wsims ja gram dużo czasu ok. 6 godz (mógłbym grać więcej, ale też troche na dwór trzeba wyjść) a zamieżam w nie grać przynajmniej do 18 lat i nie będzie mi ktoś wmawiał, że jestem nie normalny, chory psychicznie, że kocham simsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Tak się robi kasę IP: *.icpnet.pl 25.08.09, 11:44 "mógłbym grać więcej, ale też troche na dwór trzeba wyjść)" HEHEHEHE kolejne 12 letnie dziecko co gra w simsy LOLZ Odpowiedz Link Zgłoś
dawiddiwad Re: Tak się robi kasę 25.08.09, 11:54 @tomek Ucisz się i nie nazywaj mnie dzieckiem dzieciaku!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Tak się robi kasę IP: *.icpnet.pl 25.08.09, 13:06 dawid tylko pamietaj zeby wyjsc na dwor HEHEHEHE IHIHIHI zalowy dzieciak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ER Re: Tak się robi kasę IP: *.icpnet.pl 25.08.09, 13:10 @wincenty okon Nie wiem gdzie ty widzisz umieranie rynku gier PC. Dzieki sukcesowi jaki odniosl WoW doswiadczylismy ogromnego przelomu na rynku gier MMO. Dzieki temu moge aktualnie bawic sie w swiecie mlotka albo upajac sie swiatem w Mortal Online. Dodatki od Blizza to zadne naciagactwo. Placac abonament praktycznie co miesiac dostajesz DLC w formie (srednio) 2gb zmian, dodatkow w formie lokacji itp. rzeczy. Dlatego TBC czy WOTLK to PELNOPRAWNE rozszerzenia do tej gry. Natomiast co mnie obchodzi, ze umiera rynek gier konsolowych na pieca ? Mam tu na mysli wszystkie gownanie 4 godzinne fpsy/h&s za ktore zazwyczaj trzeba zaplacic 150-200zl... Chcesz pograc w syf ? Kupujesz konsole... proste i klarowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tofik Re: Tak się robi kasę IP: *.icpnet.pl 25.08.09, 13:34 ZGADZAM SIE Z PLEBSEM ER! LEPIEJ KUPIC KOMPA ZA 5K I GRAC W KONSOLE PORTY HAHAHAAH KOLEJNY ZEROWY PCSLAVE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ER Re: Tak się robi kasę IP: *.icpnet.pl 25.08.09, 13:35 tofik zamknij morde psie , to ze mam 13 lat nie znaczy ze mozesz nazywac mnie plebsem Odpowiedz Link Zgłoś
dawiddiwad Re: Tak się robi kasę 25.08.09, 13:45 @andrzej Ale z ciebie dzieciak wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ER Re: Tak się robi kasę IP: *.icpnet.pl 25.08.09, 13:48 Tak wlasnie wyglada poziom buractwa grajacego w konsole. Trol aka tofik czy jak mu tam rozwiewa wszelkie watpliwosci kto zasila rynek gierek dla retardow hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf Re: Tak się robi kasę IP: *.icpnet.pl 25.08.09, 13:50 dawid tylko pamietaj zeby na dwor wyjsc , bo mama nie da obiadu inaczej! Odpowiedz Link Zgłoś
sormo Re: Tak się robi kasę 25.08.09, 15:39 pankomentarz: Dzieci neostrady to przy tobie członkowie mensy, teraz łaskawie poderżnij sobie gardło pluszowym misiem a może załapiesz się na nagrodę darwina. Odpowiedz Link Zgłoś
slowik00 Re: Tak się robi kasę 25.08.09, 15:56 Pomijając flame A czemu tu się dziwić? W końcu to tylko lekko przerobiony pierwszy GoW. Pewnie trzecia część tej gry będzie jeszcze tańsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoni Re: Tak się robi kasę IP: *.icpnet.pl 25.08.09, 16:28 musze sie zgodzic , sormo jest zerowym plebsem! Odpowiedz Link Zgłoś
sormo Re: Tak się robi kasę 25.08.09, 16:59 Sądząc po stylu (a raczej jego braku) wypowiedzi sądzę że antoni to kolejna inkarnacja panakomentarza i wincentego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cube Re: Tak się robi kasę IP: *.CNet.Gawex.PL 25.08.09, 21:19 najlepsze komentarze ever po prostu siedze, czytam i ryje sie na głos. az tym misiem pluszowym to the best of the best haha Odpowiedz Link Zgłoś