Dodaj do ulubionych

Tak się robi kasę

IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 24.08.09, 19:45
tyle tylko że Hellion 2 może zarobić 50 baniekwink
Obserwuj wątek
    • Gość: Snejk Tak się robi kasę IP: *.chello.pl 24.08.09, 19:49
      Napisaliście dwa zdania, króciutki tekścik, który nie ma sensu, brak tutaj związków przyczynowo-skutkowych, czy jakiejkolwiek spójności.

"I właśnie dlatego nie opłaca się robić innowacyjnych gier."

Ja tutaj nie widzę podania przyczyny nieopłacalności innowacyjnych gier. Chodzi o to, że są drogie, że są tanie, czy że Gears of War kosztowało 12mln ? smile I co jest puentą tego tekstu , to, że GTA jest drogie, Gears of Wars drogie/tanie, gry innowacyjne się nie sprzedają, wydawanie gier to biznes, czy zastanawianie się kto więcej zarobi ?

Wydaje mi się, że nie opłaca się robić innowacyjnych gier, bo i tak najlepiej się sprzedają sequele, znane marki i casuale smile
    • trupiec Re: Tak się robi kasę 24.08.09, 19:51
      Hellion 2 może nigdy nie wyjść, bo jedyna na siebie nie zarobi. Nie żebym krakał czy coś. Po prostu idea "first person slasher'a" średnio do mnie przemawia.
    • Gość: Pulpa Re: Tak się robi kasę IP: *.acn.waw.pl 24.08.09, 20:06
      Głupoty z tym wnioskiem. GoW 2 mało kosztował, bo zespół był już gotowy, engine również. Epic miał wszystko zaplanowane i obczajone i dzięki temu mógł stworzyć grę naprawdę małymi kosztami.
    • psychol324 Re: Tak się robi kasę 24.08.09, 20:32
      A robienie gier na Wii kosztuje 5 zeta i co?
    • Gość: gf Re: Tak się robi kasę IP: *.chello.pl 24.08.09, 20:49
      Coraz lepsze i bardziej merytoryczne ten newsy na Gc. tak trzymać.
    • eszuran Re: Tak się robi kasę 24.08.09, 20:57
      A w którym dokładnie miejscu GTA4 było innowacyjne? Może przegapiłem jakiś piksel?smile
    • radek.zaleski Re: Tak się robi kasę 24.08.09, 21:12
      GoW2 to świetny add-on do GoW1. trudno nazwać go innowacyjnym. innowacja kosztuje, bo trzeba wszystko zrobić od zera.
    • Gość: vic Re: Tak się robi kasę IP: *.chello.pl 24.08.09, 21:23
      sruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
    • ddk_donio Re: Tak się robi kasę 24.08.09, 21:27
      Mi się żaden GoW nie podobał.
    • Gość: A Re: Tak się robi kasę IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.09, 21:44
      Gta wprowadzilo swietna optymalizacje na PC i konsole. Innowacyjnosc tego tytulu w optymalizacji jest juz legendarna.
      Ponadto bylo innowacyjne w sferze dojrzalej i spojnej fabuly. Mamy tutaj miedyz innymi realistycznie zachowuajca sie ulice - brak zasad drogowych, lamiace sie slupy jak zapalki. Ponadt osam bohater stal sie blizszy graczowi. Teraz w jednej kieszeni trzyma rpg i kalacha a w drugiej amunicje. W poprzednich czesciach wszystko wedrowalo do tej samej kieszeni. Ponadto można w grze korzystac z komórki, a w czasie rozwoju akcji dostajemy coraz nowsze modele z uwaga innymi tapetami.
      CO więcej teraz wpadając z wielka predkoscia na przeszkode kierowca wypada przez szybe przetacza się i wstaje otrzepuajc sie z pylków. Urealnia to jazde samochodem. Ponadto model jazdy sprawia że wszytkie samochody prowadzą sie specyficznie. Np klon lamborgini jak traktor, a bmw jak maluch.
      DLatego gra ksoztowała 100 mln jej innowacyjnośc wymagała od twórców takich kosztów....
    • Gość: q3lhlqwjdsa Re: Tak się robi kasę IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.08.09, 21:49
      Cudowne jest to, ze z 7 komentarzy przed RZ zadna osoba nie zrozumiala wniosku i jego zrodla ^^ ludzie leca na to, co znaja i boja sie nowosci
    • Gość: robercik Re: Tak się robi kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 22:15
      bo normalny zrozumie, a tym siedmiu trzeba narysowac.
    • Gość: elmo Re: Tak się robi kasę IP: *.nowydwormazowiecki.vectranet.pl 24.08.09, 22:56
      Co to Hellion?
    • Gość: corvus Re: Tak się robi kasę IP: *.toya.net.pl 24.08.09, 22:56
      gearsy to gra jakiej nie bylo, to ze wdaja nowa czesc a inni zaczeli z gearsow zrzynac to nie znaczy ze same gearsy nie byly oryginalne to po pierwsze po drogie gta jest juz entym wtornymn klonem w dodatku to sandbox a sandboxy maja to do siebie ze po krotkim wyszaleniu sie nie ma po co dalej grac. wiec nic dzienwego ze gearsy zarobily wiecej.
    • Gość: pankomentarz Re: Tak się robi kasę IP: *.icpnet.pl 24.08.09, 22:57
      A MNIE SIE BARDZO PODOBALA TA GRA I UWAZAM ZE BYLA BARDZO FAJNA
    • Gość: A Re: Tak się robi kasę IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.09, 22:57
      Byl w ktoryms newsie na gamecrornerze chyba jeszcze jest na 1 stronie. Polska gra z niezlym budzetem, czyli dobrze rokujaca.
    • Gość: pol Re: Tak się robi kasę IP: *.chello.pl 24.08.09, 22:58
      ona dobrze rokuje od 5 lat
    • Gość: Senshin Re: Tak się robi kasę IP: *.acn.waw.pl 25.08.09, 00:46
      @A
      Uwierz Mi, że nie chciałbyś tak realistycznego GTA jakie sam sobie przedstawiłeś... Wyżywał byś się teraz w komentarzach, że:
      Ło matko wystaczy, że raz przejedziesz na czerwonym i już Cię policja goni
      Ło matko dostaję jedną kulkę w kolano i już nie mogę wstać...
      Ło matko miałem wypadek i nie żyję...

POOOOOOOMYYYYYYŚL.......
    • Gość: BUNCH Re: Tak się robi kasę IP: *.2-0.pl 25.08.09, 01:43
      Dokładnie!

"I właśnie dlatego nie opłaca się robić innowacyjnych gier. Ehh, biznes."

A zaslepieni fani fanej serii i tak zakupią najnowszy produkt i będę go ślepo wychwalać pod niebiosa.

Ja się tak ekscytowałem mając chyba 12 lat "Wooow, a w FIFIE**** da się to i to!" , "Wooow! A w FIFIE**** zawodnik może to i to...".

A wszelkie niezasłużone pochwały tylko sprzyjaja lenistwu twórców. Popatrzcie chociażby na to co zrobili z THe Sims 3 - toż to jawna komercja! "teraz prosze czekać na dodatki". I kasa im wlatuje.

A dopóki gracze nie będą bardziej krytyczni - nie mamy co liczyć na powstawanie innowacyjnych gier. No bo przecież nowa FIFA czy PES z wyższym numerkiem i tak się sprzeda.
    • Gość: ziomek Re: Tak się robi kasę IP: *.180.stk.vectranet.pl 25.08.09, 08:19
      GTA IV to i tak najlepsza gra jaka dotąd się ukazała!
    • cienki_bolek_2 Re: Tak się robi kasę 25.08.09, 08:38
      Myślałem o zakupie X-a dla GoW2 (w 1 grałem na PC) ale jak patrze na ten screen to mi sie odechciewa. To na pewno z GoW2 ?
      Taka słaba grafa ...
    • Gość: shalick Re: Tak się robi kasę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.09, 08:46
      @senshin - nie waymagasz zbyt wiele? smile
    • Gość: A Re: Tak się robi kasę IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.09, 09:49
      Senshin przedstawiłes skrajną wersje tego co można zrobić. W Mafii policja ganiała za takie rzeczy i fakt było to wkurzające ale dawało jakiś posmak realnosci. Fakt, że to gra ale GTA 4 była przedstawiana jako najlepsza gra wszechczasów z dorosłą fabuła i pieknym, realistycznie przedstawionym miastem. A tak po prostu nie było. Nie powiem grało mi sie przyjemnie chociaz zdecydowanie lepiej na xboxie kolegii niz na moim PC bo optymalizacja to był żart (xboxowa tez potrafila sie ciac).
      Wysmiewałem tutaj to, że w artykule autor przez pomyłkę chyba napisał jakby GTA 4 i jego 100 mln oznaczalo ze to byla gra innowacyjna. A nie była, był to kolejny odgzrzewany kotlet kolejne arcadowe GTA (tego w sumie kazdy oczekiwał), tylko udający gr?ę z poważnymi treściami i robiący szum najlepszej gry wszechczasów. Dziennikarze się na to zlapali a nie bylo na co.

GoW1 przeszedlem na PC, GoW2 w coopie na xboxie. Osobiscie gry mi sie podobaly. No ale trzeba lbic inne podejscie do strzelanin. Finansowo było tanio bo to jest GoW1 nowe misje ze tak mozna rzec, to skąd miało to windowac budżet?
    • Gość: avatar Re: Tak się robi kasę IP: *.net.brewet.pl 25.08.09, 10:21
      GTA JEST innowacyjna pod wieloma względami, ale nie pod wszystkimi. po prostu do sprawdzonej formy dodano wiele nowości, które zdeklasowały inne gry, jak np. całkiem realistyczną fizykę i ogromną dbałość o detale w wielkim otwartym świecie. innowacyjność nie oznacza wcale rewolucji!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka