elzunia3 28.02.07, 00:35 Prawie wszystkie programy poprawiają tak zwane "czerwone oczy". Ale nie wiem który poprawia "białe oczy" u zwierząt. Wiem że coś takiego jest. Ale jak się nazywa??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata_ Re: Program poprawiający oczy zwierząt- jaki??? 28.02.07, 00:53 Te, co mają poprawianie czerwonych oczu, mają pewnie i poprawianie ręczne oprócz automatycznego... A jak mają ręczne, to wiąże się to z ucelowaniem w oko (oczy) i bez rożnicy wtedy czy oko jest białe, czy czerwone, bo zostaje przyciemnione... Głowy nie dam, bo używam do obróbki zdjęć bardzo dziwnego programu, biorąc pod uwagę wszelkie standardy... i ten właśnie program tak ma Odpowiedz Link
elzunia3 Re: Program poprawiający oczy zwierząt- jaki??? 28.02.07, 01:06 Dziękuję za odpowiedź, ale jest program który wybiera nawet kolor oczu. Oczywiście osobno dla zwierząt, osobno dla ludzi. W zwykłym programie likwidującym "czerwone oczy" można ich tylko "zaczernić", a w tamtym można zrobić inny kolor, n.p. niebieski. Tak samo się wybiera kolor oczu psa, kota i t.d. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
beata_ Re: Program poprawiający oczy zwierząt- jaki??? 28.02.07, 13:19 Aaaaaaa, to juz "wyższa szkoła jazdy" :-)) W tym ukladzie sama ciekawa jestem odpowiedzi na Twoje pytane Odpowiedz Link
camel_3d z czerwonego niebieski?? 01.03.07, 12:02 chcialbym zobaczyc program, ktory z czerwonej plamy robi zielone oczy:))) no ale moze jakis jest., ja bym tam photoshopa wzial, znalazl w googlach teczowki i wkleil:) troche obrobil i juz:) Odpowiedz Link
kropka9925 Re: z czerwonego niebieski?? 01.03.07, 16:15 A po co googiel do tego? Zaznaczasz lassem tęczówki, kopiujesz, wklejasz i na nowej warstwie balansem kolorów robisz te tęczowki jakie sobie zamarzysz :) Odpowiedz Link
camel_3d Re: z czerwonego niebieski?? 01.03.07, 16:56 jak masz czerwoa krope (i nic wiecej) to moezsz sobie balansem kolorow niestety chyba tylko..kupke zrobic:)) Odpowiedz Link
33qq Re: z czerwonego niebieski?? 01.03.07, 18:16 Chyba chodzi o zaczernienie źrenicy a następnie obrobienie jw. tęczówki. Odpowiedz Link
kropka9925 Re: z czerwonego niebieski?? 01.03.07, 19:02 Ano - myślałam, że to jasne :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
camel_3d Re: z czerwonego niebieski?? 02.03.07, 09:09 autorka wcale nie napisala o zaczernieniu zrenicy.. tylko o oku..wiec wymslalem, ze ma cala teczowke jako czerwona plame. wtedy zadne korekcje kolorow nei pomagaja. Odpowiedz Link
33qq Re: z czerwonego niebieski?? 02.03.07, 09:29 To chyba po ostrych drugach takie oczka się robią ;) Odpowiedz Link
elzunia3 A ja już zrobilam!!!!!!! 03.03.07, 11:24 Po pierwsze: szukalam w "dobreprogramy" i nie znalazlam, W Google nie szukałam, tak że nie czepiajcie się staruszki, nie wszystko wiem, nie wszystko potrafię. Po drugie: Zrobilam psu z białych brązowe oczy. Zrobilam facetowi z czerwonych - niebieskie oczy. Dziękuję za podpowiedź o Google. Pozdrawiam serdecznie wszystkich zainteresowanych - Elzunia3 Odpowiedz Link
beata_ Sama nie wierzyłam, że w googlach... 03.03.07, 11:41 ... można znaleźć prawie wszystko :-) Spróbuj dowolną frazę wpisać - będziesz zdziwiona :-)) Mając dokladną nazwę czegokolwiek, jesteś w sytuacji wręcz komfortowej i klepnięcie wtedy Googla powinno stać się odruchem :-) ps a w naturze facet też ma niebieskie ? :D Odpowiedz Link
elzunia3 Zrobilam to!!! 04.03.07, 00:22 Tak, w naturze facet ma niebieskie oczy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
elzunia3 Re: Program poprawiający oczy zwierząt- jaki??? 02.03.07, 20:26 Nazwa tego programu o ktorym wspominalam: Jasc Paint Shop Pro 9 Tylko nie wiem gdzie go znalezc i czy trzeba placic. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
beata_ "Google is your friend!" 02.03.07, 22:39 www.google.pl/search?hl=pl&q=Jasc+Paint+Shop+Pro+9&lr=lang_pl Wpisanie jej TAM nie zajęłby Ci więcej czasu, niż wpisanie jej tu Odpowiedz Link
camel_3d Re: "Google is your friend!" 05.03.07, 08:54 images.google.pl/images?svnum=10&hl=pl&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=t%C4%99cz%C3% B3wki&spell=1 :) Odpowiedz Link