Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CHCEMY REWOLUCJI!!!!!!!

02.04.04, 20:28
    Na wstepie chciałem zaznaczyc, że Piłkarzyki to jedna z najlepszych gier
    jaką znam, aczkolwiek... MOŻNA W NIEJ WIELE ULEPSZYĆ!!!!!!!!!!

Zostawiono juz tyle postów, podano tyle propozycji..... moim zdaniem REFORMA
    PIŁKARZYKÓW POWINNA BYĆ KOMPLEKSOWA! ...tak żeby po 5 kolejkach nie było
    jescze wiadomo kto jest zwycięzcą..... żebysmy się denerwowali występem
    wszystkich naszych zawodników, a nie tylko powiedzmy 3-4, bo reszta i tak
    jest niemalże w każdym zespole.....

OTO MOJE PROPOZYCJE:
    1) popieram propozycję obniżenia sumy na transfery...ale max do 25 mln
    2) słuszną jest również koncepcja progresywnej opłaty za kolejne transfery(
    ograniczy to znacznie grę spekulacyjną co kolejke)
    3) JAWNY I BARDZIEJ ELASTYCZNY system zmian cen!!!!
    - rozwiązaniem może byc zaoktraglanie do 2 miejsca po przecinku, a nie
    jak dotąd do pierwszego
    Wolny rynek raczej nie, można by go doskonalić...ale to jest bez sensu, gdy
    popyt na filipa burkhardta jest porównywalny z popytem na zurawskiego
    Poprostu - jawne zasady - za co można podnieśc cenę i o ile......
    4) OGRANICZENIE LICZBY napastników do 3 - tak jak żadna druzyna nie gra 2
    obrońcami, tak też żadna nie gra 4 napastnikami!!
    5) REFORMA SYSTEMU PUNKTACJI - do tej pory jest tak, że 50% punktów
    zdobywaja napastnicy....
    a) zwiekszenie liczby punktów za bramki i asysty zdobyte przez obrońców i
    pomocników ( proponuję:
    BRAMKI : bramkarz:10,obrońca 8, pomocnik 6, napastnik 4 ASYSTY
    odpowiednio : 5,4,3,2)
    b) odrebne punktowanie wywalczenia przez zawodnika rzutu karnego....
    puntowanego 4 pkt.
    -wywalczenie jest o wiele trudniejsze niż strzelenie więc myślę ze jest
    to sprawiedliwe....
    Dotychczasowe traktowanie tego jest jako asysta jest chore...(
    vide: "saganowski nie mógł sam sobie asystowac")
    c) wprowadzenie "PODANIA OTWIERAJACEGO" wyobraźmy sobie sytuację:
    " Mila na środku boiska, biegnie, fantastyczne prostpopadłe podanie do
    rasiaka, ten fatalnie strzela , bramkarz broni, ale z 6 metrów do pustej
    bramki strzela Sikora..."
    W tej sytuacji punkty dostaja tylko sikora(który się najmniej namęczył) i
    rasiak( który zwalił sytuację sam na sam) . Pomysłodawca akcji jest natomiast
    MILA. i według mnie powinien byc nagrodzony w postaci 2 puntów.
    Dzięki temu punktacja zawodnika, dawała by pełniejszy obraz jego gry...i
    spowodowało by to większa liczbe punktów zdobywanych przez obrońców i
    pomocników.....
    d) 1 punkt dla bramkarza- za obronienie sytuacji "sam na sam"
    e) 1 punkt dla obrońcy, który wybija piłkę lecąca w światło bramki , gdy ta
    jest juz za bramkarzem( troche skomplikowałem: chodzi o "wybicie z linii
    bramkowej"
    f) i w końcu 3 punkty dla bramkarzy, obronćó , za mecz bez straty gola
    g) BARDZO WAZNY PUNKT:
    - możliwośc wybrania 1 zawodnika rezerwowego( który jeżeli pojawi sie na
    boisku dostanie połowę należnych mu punktów, zaokraglane na korzyść gracza)

to wszystkie propozycje, które moim zdaniem zdecydowanie uatrakcyjniły by ta
    grę..... i dostarczyły by jeszcze więcej emocji......a zwycięzca nie był by
    znany do ostaniej KOLEJKI!!!

Co wy na to???????

CHCEMY REWOLUCJII!!!!!!!!!!!!!
    Obserwuj wątek
      • pilkarzyki wielkie dzieki milan 02.04.04, 21:48
        czekamy na kolejne opinie. Redakcja swoje zdanie pragnie wypowiedzieć na końcu.
        • radekser Re: wielkie dzieki milan 05.04.04, 11:58
          popieram
          • bonhard1 Re: wielkie dzieki milan 06.04.04, 00:28
            moim zdaniem powinna byc wprowadzona ocena "subiektywna" danego zawodnika.
            Czasami zawodnik zagra swietny mecz a nie zdobedzie ani asysty ani bramki i nie
            punktuje prawie nic. Czesto zas napastnik dobije pilke i ma duzo punktow a nic
            ciekawego nie gral. Dotychczasowa ocena zawodnikow dyskryminuje obroncow bo jak
            ocenic wslizgi, wybicia pilki glowa podczas walki z napastnikami i inne zadania
            defensywene? Nie da sie. Oprocz zasad ktore sa w tej chwili dodal bym ta ocene
            dodatkowa w skali od 1-5. Ja wiem ze gra moze sie skomplikowac, ale uwazam ze
            jest zbyt banalna w tej chwili
        • marcinluc Re: wielkie dzieki milan 09.04.04, 15:18
          pilkarzyki napisał:
          > czekamy na kolejne opinie. Redakcja swoje zdanie pragnie wypowiedzieć na
          końcu.

od ponad 53 godzin (tzn. od 07.04.04, 09:36) nikt już nic nie dopisał w tym
          wątku... kiedy będzie "koniec", na którym Redakcja pragnęła wypowiedzieć swoje
          zdanie? ciekawy jestem komentarza Redakcji odnośnie proponowanych zmian. pewnie
          nie tylko ja... :-)
          • ma_lu Re: wielkie dzieki milan 12.04.04, 23:39
            ?
      • wrono Re: CHCEMY REWOLUCJI!!!!!!! 02.04.04, 22:05
        jeżeli punkty za :podanie otwierającego: mają przyznawać korespondenci tacy jak
        ostatnio to punktów będziemy szukać na rozprawach sądowych
        • lukasz22w-wa Re: CHCEMY REWOLUCJI!!!!!!! 02.04.04, 22:40
          Wrono ma rację. Zresztą nie sądzę żeby reporterzy byli w stanie wynotowac te
          wszystkie sytuacje, no chyb że będą jeździć na mecze sporą ekipą, a wówczas i o
          pracę w dziale sportowym GW byłoby łatwiej...
          PS. Nie składałem jeszcze swojej propozycji pracy dla GW, ale wszytsko jest
          możliwe wszak mają mojego maila..
      • radekpyra Re: CHCEMY REWOLUCJI!!!!!!! 02.04.04, 23:01
        "Wolny rynek raczej nie, można by go doskonalić...ale to jest bez sensu, gdy
        popyt na filipa burkhardta jest porównywalny z popytem na zurawskiego" - nie
        dziwie się, że Ci się nie podoba wolny rynek, bo po prostu go nie rozumiesz.
        Zapewniam Cie, że popyt na Żurawia i Burkhardta w wolnym rynku nie będzie
        porównywalny. Te popyty są porównywalne tylko dlatego, że spośród małej garstki
        piłkarzy za 0,3mln on ma znane nazwisko. w poście "Nowa Formuła Transferowa"
        opisałem jak taki system mógłby działać. Proponuje się zapoznać. Twoja opinia
        byłaby bardzo mile widziana.
      • kd_dudi Re: CHCEMY REWOLUCJI!!!!!!! 05.04.04, 17:29
        W pelni popieram!!!
        Wprawdzie w pilkarzyki gram pierwszy sezon ale widac w nim sporo brakow.
        Zmiany przez ciebie proponowane duzo by zmienily ale uwazam ze na plus!!!
        Mam nadzieje ze GW choc troche z tych propozycji wybierze i w nastepnej edycji
        bedzie lepiej :)
        Pozdro dla wszystkich!!!
      • mirekpuch Re: CHCEMY REWOLUCJI!!!!!!! 05.04.04, 18:38
        Pisze juz drugi raz....bo za pierwszym razem pisalem dłuzszy tekst i system
        mnie wylogowal...przez co stracilem caly tekst....to nie pierwszy juz raz...:[
        Teraz powiem krótko...Wcale nie podobaja mi sie postulaty wytoczone wyzej...
        Nie ma sensu wprowadzac nowych cudactw...trzeba jedynie dopracowac to co juz
        dobrze funkcjonuje...
        Zeby sklady roznily sie bardziej miedzy soba mozna by jedynie zmniejszyc ilosc
        pkt ujemnych za dokonywanie transferow do(-1). Wtedy moze ludzie nie trzymaliby
        sie swoich sztywnych skladow (z Rasiakiem, Saganowskim i Zurawskim) i
        podejmowali by ryzyko dokonywania transferow...
        Reszta mi sie jak najbardziej podoba tak ja jest...
        • wercyngentoryx Re: CHCEMY REWOLUCJI!!!!!!! 06.04.04, 15:31
          mirekpuch napisał:

> Pisze juz drugi raz....bo za pierwszym razem pisalem dłuzszy tekst i system
          > mnie wylogowal...przez co stracilem caly tekst....to nie pierwszy juz raz...:[
          > Teraz powiem krótko...Wcale nie podobaja mi sie postulaty wytoczone wyzej...
          > Nie ma sensu wprowadzac nowych cudactw...trzeba jedynie dopracowac to co juz
          > dobrze funkcjonuje...
          > Zeby sklady roznily sie bardziej miedzy soba mozna by jedynie zmniejszyc
          ilosc
          > pkt ujemnych za dokonywanie transferow do(-1). Wtedy moze ludzie nie
          trzymaliby
          >
          > sie swoich sztywnych skladow (z Rasiakiem, Saganowskim i Zurawskim) i
          > podejmowali by ryzyko dokonywania transferow...
          > Reszta mi sie jak najbardziej podoba tak ja jest...
          ................................................................................
          ................................................................................
          witam.
          w moim przekonaniu obnizenie ceny za transfer w powyzszym przykładzie mija sie
          z celem, bo z jakiego powodu mam pozbywac się zawodników, którzy notorycznie
          przynosza spore punkty mojej ekipie!???
          druga sprawa to fakt, iz zacheci taka obnizka innych do zakupu bez wiekszych
          konsekwencji innych, przez co skady bedą do siebie "równały", a chodzi przeciez
          o efekt odwrotny :)))
          pozdro.
        • wercyngentoryx Re: CHCEMY REWOLUCJI!!!!!!! 06.04.04, 15:33
          mirekpuch napisał:

> Pisze juz drugi raz....bo za pierwszym razem pisalem dłuzszy tekst i system
          > mnie wylogowal...przez co stracilem caly tekst....to nie pierwszy juz raz...:[
          > Teraz powiem krótko...Wcale nie podobaja mi sie postulaty wytoczone wyzej...
          > Nie ma sensu wprowadzac nowych cudactw...trzeba jedynie dopracowac to co juz
          > dobrze funkcjonuje...
          > Zeby sklady roznily sie bardziej miedzy soba mozna by jedynie zmniejszyc
          ilosc
          > pkt ujemnych za dokonywanie transferow do(-1). Wtedy moze ludzie nie
          trzymaliby
          >
          > sie swoich sztywnych skladow (z Rasiakiem, Saganowskim i Zurawskim) i
          > podejmowali by ryzyko dokonywania transferow...
          > Reszta mi sie jak najbardziej podoba tak ja jest...
          witam.
          w moim przekonaniu obnizenie ceny za transfer w powyzszym przykładzie mija sie
          z celem, bo z jakiego powodu mam pozbywac się zawodników, którzy notorycznie
          przynosza spore punkty mojej ekipie!???
          druga sprawa to fakt, iz zacheci taka obnizka innych do zakupu bez wiekszych
          konsekwencji , przez co skady bedą do siebie "równały", a chodzi przeciez o
          efekt odwrotny :)))
          pozdro.
      • kubus1772 Re: CHCEMY REWOLUCJI!!!!!!! 05.04.04, 22:17
        millan12 napisał:

> > > OTO MOJE PROPOZYCJE:
        > 1) popieram propozycję obniżenia sumy na transfery...ale max do 25 mln

25 na start, popieram!

> 2) słuszną jest również koncepcja progresywnej opłaty za kolejne transfery(
        > ograniczy to znacznie grę spekulacyjną co kolejke)

To nie jest konieczne, spekulacja jest wystarczjaco kosztowna.

> 3) JAWNY I BARDZIEJ ELASTYCZNY system zmian cen!!!!
        > - rozwiązaniem może byc zaoktraglanie do 2 miejsca po przecinku, a nie
        > jak dotąd do pierwszego
        > Wolny rynek raczej nie, można by go doskonalić...ale to jest bez sensu, gdy
        > popyt na filipa burkhardta jest porównywalny z popytem na zurawskiego
        > Poprostu - jawne zasady - za co można podnieśc cenę i o ile......

To tez nie jest konieczne, wrecz szkodliwe. Mozna by znajac winiki dokonywac
        spekulacyjnych transferow w poniedzialki przed 15sta.

> 4) OGRANICZENIE LICZBY napastników do 3 - tak jak żadna druzyna nie gra 2
        > obrońcami, tak też żadna nie gra 4 napastnikami!!

Dobre, ale nie niezbedne.

> 5) REFORMA SYSTEMU PUNKTACJI - do tej pory jest tak, że 50% punktów
        > zdobywaja napastnicy....
        > a) zwiekszenie liczby punktów za bramki i asysty zdobyte przez obrońców i
        > pomocników ( proponuję:
        > BRAMKI : bramkarz:10,obrońca 8, pomocnik 6, napastnik 4 ASYSTY
        > odpowiednio : 5,4,3,2)

Dobre. Ja bym proponowal 8,6,3,2.

> b) odrebne punktowanie wywalczenia przez zawodnika rzutu karnego....
        > puntowanego 4 pkt.
        > -wywalczenie jest o wiele trudniejsze niż strzelenie więc myślę ze jest
        > to sprawiedliwe....
        > Dotychczasowe traktowanie tego jest jako asysta jest chore...(
        > vide: "saganowski nie mógł sam sobie asystowac")

Dobre, oczywiscie liczymy tylko szczelone karne.

> c) wprowadzenie "PODANIA OTWIERAJACEGO" wyobraźmy sobie sytuację:
        > " Mila na środku boiska, biegnie, fantastyczne prostpopadłe podanie do
        > rasiaka, ten fatalnie strzela , bramkarz broni, ale z 6 metrów do pustej
        > bramki strzela Sikora..."
        > W tej sytuacji punkty dostaja tylko sikora(który się najmniej namęczył) i
        > rasiak( który zwalił sytuację sam na sam) . Pomysłodawca akcji jest natomiast
        > MILA. i według mnie powinien byc nagrodzony w postaci 2 puntów.
        > Dzięki temu punktacja zawodnika, dawała by pełniejszy obraz jego gry...i
        > spowodowało by to większa liczbe punktów zdobywanych przez obrońców i
        > pomocników.....
        Pomysl niezly, ale zgadzam sie z postami wczesniejszymi wiecej zamieszanie niz
        pozytku
        > d) 1 punkt dla bramkarza- za obronienie sytuacji "sam na sam"

Bardzo dobre.
        > e) 1 punkt dla obrońcy, który wybija piłkę lecąca w światło bramki , gdy ta
        > jest juz za bramkarzem( troche skomplikowałem: chodzi o "wybicie z linii
        > bramkowej"

Bardzo dobre!

> f) i w końcu 3 punkty dla bramkarzy, obronćó , za mecz bez straty gola

Super!

> g) BARDZO WAZNY PUNKT:
        > - możliwośc wybrania 1 zawodnika rezerwowego

To jest strzal w dziesiatke!!!
        Proponowal bym 3 rezerwowych, bo tyle jest zmian w meczu.
        (mozna np dac po 1 rezerowym do kazdej formacji)
        Rezerwowy dostaje punkty -2.
        Rezerwowy jest wymianiany z najslabiej punktujacym w druzynie(lub formacji) pod
        warunkiem, ze lepiej punktowal.

To proste rozwiazanie, ktore zlikwiduje:
        1. Nadmiar kasy przez koniecznosc posiadania 14 grajacych.
        2. Utrudni kopiowanie skladow, przez pozostawienie trzech niewidocznych
        zawodikow.

To jest innowacja ktora jednym dobrym podaniem powinna wpradzic pilkarzyki do
        wyzszej ligi. Czy szanowna redakcja wykorzysta te sytuacje? Pilka u was
        pokazcie, ze potraficie strzelac nie gorzej niz Zuraw.

Pozdrawiam.

Kuba1772.

• apli9 4 napastników NONSENS!!!! 05.04.04, 22:27
          JESTM ZA TYM ABY MOZNA BYŁO WYSTAWIC MAKSYMALNIE 2 NAPASTNIKÓW. DO TEJ PORY
          GRAŁEM 1-3-5-2, I ZAJMOWAŁEM 20000 MIEJSCE Z MIENIŁEM NA STYL fantazy (1,3,3,4)
          I JESTEM NA 1006!!!!
        • ma_lu Re: CHCEMY REWOLUCJI!!!!!!! 06.04.04, 00:32
          > > Wolny rynek raczej nie, można by go doskonalić...ale to jest bez sensu, gdy
          > > popyt na filipa burkhardta jest porównywalny z popytem na zurawskiego
          > > Poprostu - jawne zasady - za co można podnieśc cenę i o ile......
          >
          > To tez nie jest konieczne, wrecz szkodliwe. Mozna by znajac winiki dokonywac
          > spekulacyjnych transferow w poniedzialki przed 15sta.

1. wolny rynek poprzez popyt sam będzie regulował ceny. jeśli Filipa kupią
          wszyscy, to będzie kosztował najwięcej - na tym to polega. zatem będziemy
          kupować tych, którzy są tańsi przy porównywalnej skuteczności. zgodnie z
          zasadami wolnego rynku ceny piłkarzy o podobnej klasie będą się wyrównywały i
          np nie będzie 20 piłkarzy po 0,3 tylko po pewnym czasie będą kosztowali 0,4-
          0,6, a może i więcej, bo będzie popyt...

2. odnośnie spekulacji - wystarczy ZABLOKOWAĆ TRANSFERY OD PIERWSZEGO GWIZDKA
          KOLEJKI DO OGŁOSZENIA WYNIKÓW (postulowałem jużo to w przynajmniej 3-4
          postach). na razie tak nie jest i w niedzielę można łatwo kupić zawodnika,
          który na 100% zdrożeje nazajutrz...

3. odnośnie punktacji - jestem 'za'. żal mi tylko tych zawodników, którzy gryzą
          trawę, dzięki czemu ich drużyna wygrywa lub nie traci bramki, ale ponieważ nie
          strzelą bramki, to nie mają za wielu punktów. niestety punktacja powinna być
          maksymalnie obiektywna. już teraz są sprzeczki, kto asystował, kto strzelił
          itp. jeśli pozostawimy choć cień subiektywizmu, to nie wiem, jakby się Redakcja
          starała i tak będzie dostawać cięgi na forum...

4. jeśli chodzi o system zmian cen, to sądzę, że już Redakcja ma jakiś system,
          bo nie sposób panować ręcznie nad kilkoma setkami piłkarzy.
          jeśli automatyczny, 'wolny rynek' nie wchodzi w rachubę (a sądzę, że byłby
          najbardziej sprawiedliwy, tylko trzeba sporych nakładów po stronie GW), to wg
          mnie zmiana powinna być uzależniona od:

a) obecnej ceny piłkarza - jeśli Milajlowic zdobył już 17 punktów w 4 meczach,
          to powinien kosztować min 2,0, zatem jeśli piłkarz mało kosztuje, a zdobywa w
          kolejnych meczach punkty, to zmiany powinny być dużo większe. wystarczy
          określić mnożniki dla przedziałów cen:
          dla cen 0,3-1,0 mnożnik 2,0;
          dla cen 1,1-2,0 mnożnik 1,5;
          dla cen 2,1-3,0 mnożnik 1,0;
          dla cen 3,1-4,0 mnożnik 0,8;
          dla cen 4,1-5,0 mnożnik 0,5;
          dla cen 4,1-5,0 mnożnik 0,2;

b) od liczby punktów zdobytych w ostatnich 3 meczach (bo ważna jest
          średniookresowa forma), ważonych ich odległością w czasie (np: punkty ostatniej
          kolejki x100%, punkty wcześniejszej x50%, punkty za kolejkę sprzed 2 tygodni
          x20%). wtedy mamy przykład Saganowskiego: 3+17*0,5+11*0,2=13,7. do tego
          dokładamy skalę np:
          powyżej 15kt - wzrost o 0,5 (oczywiście razy mnożnik z punktu 'a');
          10-14pkt wzrost o 0,4;
          6-9 pkt o 0,2;
          3-5 pkt bez zmian,
          0-2pkt o -0,2,
          poniżej 0pkt o -0,4.

oczywiście skala jest przykładowa (pewnie błędna) i powinna być DOSTOSTOWANA do
          zasad punktacji. ale chodzi o ogólną koncepcję.
          wg niej obecnie Sagan zdrożałby o 0,4*0,5=0,2;
          Milajlowic zdobywając 7,5 ważonych punktów zdrożałby o 0,2*2=0,4
          boję się tylko, że będzie to zbyt skomplikowane i że jedna super kolejka może
          trzykrotniw ciągnąć cenę piłkarza w górę. ale to kwestia dobrania cyferek do
          tych zasad.

pozdrawiam wszystkich,
          MALU
          • rafal_p Re: CHCEMY REWOLUCJI!!!!!!! 06.04.04, 08:32
            Popieram. Dlamnie nawazniesza sprawal jest zablokowanie transferow od
            rozpoczenia kolejki az do oglaszenia wynikow. Dziwne, ze redakcja tego jeszcze
            nie wprowanila.
            Zmiany cen wedlug jakiegos rosadnego systemu. Wydaje mi sie ze jest to mozliwe
            do zorganizowania jak pokazal /ma_lu/. Najgorsze jest to ze teraz nic nie wiemy
            na temat kryteriow jakimi sie kieruja redaktorzy przy zmianie cen. Wyglada to
            bardzo sztucznie i nieprawdziwe. Jawny system rozwiazal by ten problem.
            • boixos Re: CHCEMY REWOLUCJI!!!!!!! 06.04.04, 09:52
              Ludzie sami sobie chcecie wszystko skomplikowac...o czym wy gadacie...zejdzcie
              na ziemie...System punktowania jest jasny i przejrzysty...nic nie trzeba
              zmieniac...po co jezeli wszystko dobrze funkcjonuje od paru lat na podobnych
              zasadach...dostosujcie sie do zasad takich jakie sa....a jak nie to zmiencie
              gre lub stworzcie swoja...
              Rozumiem ze w tej kolejce wasze druzyny nie zapunktowaly dlatego czujecie sie
              zawiedzeni i najchetniej byscie pozmnieniali zasady tak zeby wasza druzyna
              miala wiecej pkt-ow...
              Popieram jedynie to zeby jasno okreslic za co zawodnik drozeje a za co
              tanieje...
              Co do zamykania serwisu na okres trwania meczy uwazam ze nie jest to
              konieczne...Wystarczy ze za transfer pobierane sa 2pkt...to wystarczajaco
              zniecheca do wyprzedawania zawodnikow ktorzy nie punktowali na tych ktorych
              cena wzrosnie...
              Mozna napewno cos udoskonalic...ale zeby odrazu radykalnie wszystko
              zmieniac...troche wyobrazni wam zycze...
              • ma_lu Re: CHCEMY REWOLUCJI!!!!!!! 06.04.04, 18:00
                boixos, ja mam wystarczająco dużo punktów :))) a i tak uważam, że kilka
                propozycji zmiany punktacji wyszłyby na dobre piłkarzykom...

co do blokady transferów, to będę obstawał przy swoim - obecna sytuacja
                umożliwia spekulacje. po co czekać do poniedziałku ze zmianą składu, skoro
                wiesz kto potanieje, kto zdrożeje, kto z kim gra w następnej kolejce. zapewniam
                Cię, że zarobek 0,3mln PLN za 2 punkty ujemne się opłaca. dwoma takim ruchami
                masz dodatkowe środki piłkarza, który nadrobi Ci te ujemne punkty z nawiązką.
                wiem, o czym piszę... niedawno Sagan strzelił 3 bramki - kupując w niedzielę
                oszczędzałeś 0,6mln! to jest różnica pomiędzy Ślusarskim a Sikorą... Ci, którzy
                siedzieli w sieci w niedzielę mogli zrobić transfery. Ci, którzy korzystają z
                netu tylko w tygodniu - nie.
                PS: dla jasności - ja mam w domu sztywne łącze, więc akurat jestem w lepszej
                sytuacji, ale sama zasada jest zła i będę przeciwko niej protestował, bo
                wypacza grę...

MALU
      • rudan Re: CHCEMY REWOLUCJI!!!!!!! 07.04.04, 07:40
        Może i dobre te propozycje, ale za bardzo skomplikują wyliczenia punktów.
        Uważam, że jedyną konieczną zmianą byłoby odejmowanie punktów napastnikom (-2)
        i pomocnikom (-1) jeśli drużyna, w której graja nie zdobędzie bramki.
        Napastnicy i pomocnicy są w tej grze zbytnio uprzywilejowani.
        • pawel_g85 PODSUMOWUJAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.04.04, 09:36
          1. Najwazniejszy punkt - jasne zasady zmiany cen pilkarzy. Za co mogal zdrozec
          a za co tanieja.
          2. Podzial klasyfikacji NA NAJDROZSZY KLUB i wtedy za tranfer pilkarza -3 oraz
          NA KLUB MAJACY NAJWIECEJ PUNKTOW za transfer pilkarza -1 bo wiekszosc druzyn ma
          5-6 takich samych pilkarzy a reszta to "koszulki" i wymiana tych koszulek
          uatrakcyjnila by gre gdyz nie wiadomo ktory z nich zdobylby wiecej pkt.
          3. Dobrym pomyslem jest tez odejmowanie pkt. napastnikom(-2) i pomocnikom(-1)
          za niestrzelenie bramki przez druzyne.
          4. Zakaz grania 4 napastikami.
          5. Uporzadkowanie sprawy z przyznawaniem asyst ,za duzo niezgodnosci aktualnie
          panuje w tej dziedzinie>!!!!!!!!!!POWTORKI TELEWIZYJNE TEZ ISTNIEJA!!!!!!!!
          6. Moim zdaniem jeden z wazniejszych. Portal gazeta.pl moze pomyslal by o
          wymianie serverow, bo to co sie dzieje tuz przed kolejka i w czasie oglaszania
          wynikow przechodzi ludzkie pojecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka