Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Coś dla fanów NBA- draft

26.05.04, 23:48
    Nie będę tu się rozpisywał na temat draftu...wszystkim zainteresowanym podam
    adres jednej z wielu stron, która tego dotyczy, ale chciałbym usłyszeć jakie
    macie opinie na temat moim zdaniem najciekawszego zawodnika w tegorocznym
    naborze, Jaber'a Rouzbahani'ego...(oprócz tego, co napisałem Wiltowi, iż
    uważam że przy nim Muresan wygląda jak Tom Cruise).
    Po pierwsze nie jest to jedyny Irańczyk startujący w tegorocznym drafcie, co
    wskazuje na to, iż globalność NBA trafiła już chyba wszędzie, a po drugie
    człowiek z takim wzrostem w każdej drużynie by się przydał (przecież w NBA
    większość wielkoludów to drewniaki).
    W każdym razie liczę, iż Jaber zostanie wybrany w drafcie i pogra w NBA (może
    być z pozwoleniem..). Mimo, iż nie widziałem go jeszcze w akcji, zdobył moją
    sympatię (choć widok jego twarzy może odcisnąć piętno na psychice).
    A oto linki
    Draft:
    www.nbadraft.net/index.asp
    Jaber:
    www.nbadraft.net/profiles/jaberrouzbahani.asp
    Liczę na wasze odpowiedzi, co sądzicie o tym gigancie z Iranu (no i może
    o innym kolosie Jerrym Sokoloskim, który chyba jednak się nie załapie się do
    draftu).
    Pzdr
    Obserwuj wątek
      • lukasz22w-wa Re: Coś dla fanów NBA- draft 26.05.04, 23:51
        (może być z pozwoleniem..). -jak zwykle zjadłem wyraz, powinno być-
        "może być problem z pozwoleniem" (na grę w USA- w domyśle).Sorki
      • Gość: Wilt Re: Coś dla fanów NBA- draft IP: 62.29.137.* 27.05.04, 13:22
        Na szerszą dyskusję o drafcie przyjdzie jeszcze czas, ale na razie wyrażę swoje
        niezadowolenie, że szczęście nie uśmiechnęło się do faworyzowanych przeze mnie
        Jazz i Sixers, a tankujących Magic i Clippers. Ma to jednak dobra stronę: niech
        Orlando pozyska Okafora, Goodena i/lub Howarda odda za dobrego PG z draftu,
        wzmocni się maksymalnie FA itd.: wszystko, żeby fani T – Maca nie mieli już
        argumentu, że nie ma on wsparcia w drużynie i dlatego nie można porównywać jego
        osiągnięć z dokonaniami Kobego. ;-)

Orlando oczywiście weżmie Okafora, Clippers – jak sądzę – wybiorą Howarda i go
        przehandlują (ewentualnie zostawią i przehandlują Branda, ale to mniej
        prawdopodobne), a Chicago Denga… ale nie rozpędzam się już, jeszcze będzie
        czas, żeby o tym dokładnie napisać. Tylko jeszcze dodam, że Phoenix na 95%
        weźmie środkowego, ale to było wiadome już od dawna – Maciek będzie musiał
        ostro walczyć z nim o miejsce w składzie.

Pzdr

P.S. A Irańczyk rzeczywiście jest niezły (widziałeś, jak dosięga obręczy
        wspinając się na palce?!), ale na jakieś odleglejsze miejsce w drafcie, za
        Biedrinsem, Perovicem, Ramosem, a chyba nawet Podkolzinem (który moim zdaniem
        szykuje się na „bust”).
        • Gość: Wilt Re: Coś dla fanów NBA- draft IP: 62.29.137.* 27.05.04, 13:32
          I a propos gigantów: widziałeś kolesia, do którego strony linka podałem? ;-)
        • lukasz22w-wa Re: Coś dla fanów NBA- draft 27.05.04, 23:30
          Co do brata Shaqa- ta stronka mi się nie odpala- próbowałem 3 razy...
          Natomiast co się tyczy Jabera, przeszukałem w zasadzie wszystko co się da żeby
          zdobyć jakieś inne info na jego temat, a to zdjęcie o którym wspominasz daje
          sporo do myślenia, bo jeżeli w przeciwieństwie do Muresana i Bol'a Jaber
          potrafibły skakać wyżej niż na wysokość pudłeka zapałek, to przy odpowiednim
          kilkuletnim szkoleniu (ma on wszak 17.5 roku) mogłoby to zaowocować czymś
          pożytecznym (trudno prognozować co z niego będzie, ale jego zaletą jest to, iż
          nie zdążył jeszcze zapewne nabrać złych "manier" centrów, czyli np. opuszczania
          piłki). Można mówić, że jest to drewniak i słać mu takie epitety, ale dokładnie
          to samo czynili gracze Bullets na pierwszych treningach z udziałem Muresana.
          Co ważne, w chwili rozpoczęcia kariery w NBA Muresan był o wiele starszy od
          Jareda. Tak więc moim zdaniem Jared jest wart poświęcenia wyboru w 2 rundzie
          draftu, z której przecież niewiwlu zasila szeregi ekip NBA. A noż się uda,
          czego sobie i jemu życzę...
          PS.Czy przypadkiem HS Chrisa Garnetta, o którym wspomniałeś, nie jest tym samym
          do którego uczęszczał T-Mac?
          PS.2.Nie spodziewałem się, że to właśnie Ciebie spotkam jako "kapitana" statku
          Ateny 2004- czyli pierwszego forumowicza, który zamieści tam swój post...
          • Gość: Wilt Re: Coś dla fanów NBA- draft IP: 62.29.137.* 04.06.04, 13:36
            Spróbuj nie klikać na podany przeze mnie link, tylko wkleić go do okienka –
            powinno zadziałać.
            Co do Irańczyka, zgadzam się na 2. rundę, ale nie wyżej ;-) (uważam, że
            ostatnimi czasy zbyt dużą wagę przywiązuje się do warunków fizycznych kosztem
            talentu, umiejętności i właściwej psychiki).

Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka