Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Don Manitou nr.1

21.07.25, 11:07
    Witam oficjalnie ,serdecznie,cieplutko i ENERGICZNIE WIERNYCH "TYPERRADOROW - NAOGOWCOW" w kolejnym sezonie naszych kultowych zmagan z ZIOMALSKA nasza pilka nozna w roznych odcieniach i narzeczach z calego,bez mala,Globusa,
    Zdajemy sobie sprawe z tego jak ta pilka rodzima wyglada ale czy wygladala by lepiej nawet wtedy gdy najlepsi jej przedstawiciele - tak twierdza oczywiscie menadzerowie/handlarze/dorobkiewicze i hochsztaplerzy ktorzy wyczuli gdzie FRUKTOW nalezy szukac i faktycznie zyja jak "paniska",ich "towar" tez jest zadowolony bo NIC nie grajac ale grzejac odbyty na lawkach rezerwowycj przelewy dostaja i sa zadowoleni.Czy wiekszosc?Przypuszczam,ze watpie chociaz znajac mentalosc nasza sarmacka nie do konca tego jestem pewny ale z 90% tych "wedrowniczkow" jest zadowolonych."Szydlo" wychodzi z obory(worka) gdy wielce ukontentowani powolowianami takich samych,podobnym im umiejetosciami pilkarsko-selekcjonerskimi specyjalistow do druzyny reprezentacyjnej kraju ktory na peryferiach Unii Europejskiej egzystuje a sportowo,pilkarsko dogorywa.
    A co graja widzimy - ja nie,bo od 2015 EXCESOW reprezentantow II PRLu nie ogladam - i co z tego mamy?
    "GRANDE MIERDA" - jak "amigosy'' latynoskie hablamos!
    Tak klikajac w nocnej cichosci mojej DZIUPLI pomyslaem,co dosyc czesto mi sie ostatnio zdarza w tym temacie ,ze jakze moze byc inaczej skoro MY nie mamy Nauczycieli,czyli trenerow ktorzy by tym ochotnikom i pasjonatom
    "kiwanego" przekazali jakas wiedze i nauczyli czegos konkretnego.NIESTETY,takich Arcykaplanow od pilki my nie mamy zabezpieczonych!
    Czy nalezy sie dziwic temu,ze nasi trenerzy w zadnym z 53 europejskich krajow nie sa zatrudnieni?!
    Dawniej za I PRLu,"Przypadkow"(trenerow) kilku sie trafilo na ten przyklad Kazimierz Gorski,Jacek Gmoch,Henryk
    Kasperczak ale tysz zgola gdzies tam w okolich Balkanow...
    Czy JUAN Don URBAN okaze sie "LATARNIKIEM" i przez ten Tunel wyprowadzi Birkutow,Bielikow,Orlow na "SALONY pilkarskie"? OBY!!
    OBY CI JEGO WYSELEKCJONOWANI WYBRANCY ZAGRALI TAK,no ciut,ciut ale lepiej niz NASZE PILKARKI na ME25 W SZWAJCARII?? Nie przywoluje tutaj tego zeby zagrali tak jak ANGIELKI,NIEMKI,WLOSZKI,SZWEDKI,
    FRANCUZKI,czy HISZPANKI no nieeee,takim marzycielem to nie jestem! (ale pomarzyc moge)
    Ja tylko chcialbym zeby nasi CHOPACY zagrali z taka wola walki,zaangazowaniem,ambicja i SERDUCHEM jak
    Panie/Panny PILKARKI NINY PATALAN!! Tyle i az tyle.Bo do tych najlepszych jednak troche IM brakowao ale
    tego co POLACY KOCHAJA to pokazaly!Zeby tylko "diskopolofigurant" prezes PZPN ze 3 penisy w bok od nich sie
    przemieszczau Dziob w Kubel! Frajerze!!

Ale zem sie rozpedzil...fiu-fiu!
    WRACAM DO SWIATA REALNEGO,NASZEGO TYPERIACKIEGO!
    Napisze teraz o Typowaniu w sezonie 2025/26.Zaczne od regulaminu.Wlasciwie "po staremu" ale cos tam sie zmienilo i dodao.
    PUNTACJA - zapisujemy i zapamietujemy RAZ NA JUTRO!
    1 - 2 - 3 -> wyjazd + 1
    4 pkty - HIT
    5 pktow - 5 i "+" w meczu
    1 pkt - gole w kolejce,zaliczamy wszystkie mecze poz.1 - 9; X,Xa,Xb jak beda a na pewno beda!
    Dodatki:
    Typujemy MAJSTRA - 3p,WICE 2p i SPADKOWICZOW - po 1pkcie.
    I te "NOMINACJE" w II i III kolejce powinny byc ZAPODANE!!!I TYLKO!! ZADNEGO OPOZNIENIA!
    Snajperow nie NIUCHAMY!
    (Mozemy,tak dla JAJ, wytypowac w Premier League,Primera czy w Bundes a nawt w Serie A - do wyboru)
    EXTRA 2 pytania - prawie OBOWIAZKOWE:
    1.Czy Wisla K awansuje - 1pkt TAK/2pkty NIE
    2.Czy Wieczysta Chalupnik spadnie - 2 pkty TAK/1 pkt NIE

Wpadniemy tez czasem do Kleczewa(SOKOL - "kubus1955").
    O "sztucznym wloknie" z Torunia tez nie zapomne i ...Trojan1 czyta? O TYFUSNIKACH!
    I tu mamy pytanko za 1 pkt:
    Kto z Was ma WIEDZE kto zacz te "TYFUSNICY?" BAWARIANIE ODPADAJA!!!

Typowanie II kolejki wrzucam w srode,u Was w czwartek,wiadomo.Po meczach 1/2 F ME25 kobitek.
    W poz.X bedzie mecz finalowy za 2 pkty + ywentualnie 5 za GOLE! Taki sprytny BONUSIK!
    A moj finau to ANGLIA - HISZPANIA
    I tu z "bulem w culo" nie widze ALBIONEK ze ZLOTYMI MEDALAMI.
    Seniorajty i muciaczje graja jak tralala,niestety....alisci do puki gala lata po glebie "penis wi" co sie wydarzji!

CIEKAWOSTKA! ACHTUNG! DAITE POZORA! FIKATE!
    W roku 1964 ME MEZCZYZN --> ESP - ZSRR 79 115 widzow na starym Wembley
    W roky 2022 ME KOBIET --> ENG - GER 87 192 widzow na nowym Wembley!!!
    Wygraly Angielki (pierwszy ICH tytul) 2 : 1 gola strzelila w 110 minucie Chloe KELLY ktora gra w druzynie teraz.
    W meczu tym liniowa byla Paulina Baranowska - chyba z Polandu - teraz nima naszych.
    A glowna byla Kateryna MONZUL,zgadnijcie skad!
    MECZ FINALOWY W Niedziele o godzinie 11 u mnie u Was pewnie o 17/18.
    Widzimy sie w srode/czwartek
    CZUJ DUCH!
    (Trumpek sie rozpada pomalutku.MUSKA robota! Z Epsteinem mu wyjechau az mu krazenie wysiada i...?)

Obserwuj wątek
      • kubus1955 Re: Don Manitou nr.1 21.07.25, 20:44
        Witam -
        • dudoos Re: Don Manitou nr.1 22.07.25, 00:58
          "kubusiu1955" vel Adasko...ja powrotnie Witam tysz!
          Jednak z pewnym,jakby powiedziec,zdziwieniem.
          Punktacja pogmatwana - klikasz - dla normalnych smiertelnikow.Z tym sklonny jestem sie zgodzic ale...MY NIE
          JESTESMY ZWYKLYMI SMIERTELNIKAMI,kubusiu dinozaurze Typerradorze!
          Don Manitou jako Prowodyr - moze i samozwanczy - ale robiacy te ROBOTE od "hohoho" a co najwazniejsze chciau to robic,ze z kilkoma przerwami spowodowanymi zmeczeniem psycho-polskim i troche fizycznym (latka hulaja)
          jednak gdy sytuacja wymaga ponownego dzialania jestem do dyspozycji dla wspolnego dobra BRACTWA spod znaku PILKI!
          Bo przede i wszystkim YKNOEM TEGO BAKCYLA w !955 kiedy pierwszy raz TATO zabrau mnie na mecz Wisly z Ruchem i zostaem zaprzedany duchowo i na amen BOZKOWI pt.Futbol!
          Wiec Adasko "MENS SANA IN CORPORE SANO" i "CARPE DIEM" ktore nie wszyscy smiertelnicy kumaja tego szczegolnie "carpeta",wiec klikne doslownie po lacinie:"DE HOC VITA LAETATUER" bo nie zawsze trzeba "MEMENTO MORI".
          Dlatego Adasiu nie bede kombinowau jako,ze chyba wiesz,ze LEPSZE JEST WROGIEM DOBREGO!
          Mam nadzieje,ze bedziesz z NAMI jako 7- my KRASNOLUD-ek.
          Aha,wyslaem do CIEBIE e-milka dwa czy 3 dni temu nazad na adres "TLENOWY",czy poczytaes czy moze masz jakis inny? Przez poczte GMAILowa.
          Mam "pomysla"bo z tego co klikles WIEM,ze prywatna klasyfikacje prowadzisz.I bardzo dobrze.
          Po zakonczeniu rundy jesiennej porownamy nasze klasyfikacje i zobaczymy czy odbiegaja jedna od drugiej w stopniu znacznym.
          CZUJ DUCH <--> SENTIRE SPIRIT
          Za chwilke cykne na watek rozkiklanie I kolejki und klasyfikacyone.
          Dla nerwowych bedzie juz widoczne po 3:15.

.

• kubus1955 Re: Don Manitou nr.1 22.07.25, 05:01
            Nie nie prowadzę swojej klasyfikacji bo nigdy nie mogę się doliczyć i rzadko mi się zgadza. Wiem że robisz to dobrze więc niech tak zostanie. Szacunek dla Ciebie że to prowadzisz już tyle lat. Reszta na priv - pozdrawiam
          • piotr1958 Re: Don Manitou nr.1 24.07.25, 12:47
            Jesus Maria ......
            Ja nigdy nie pamietam ile za co i jak, "Spuszczam" sie na odpowiedzialnosc i Uczciwosc prowadzacego hi..hi
            Pomylki zawsze maga sie zdarzyc dla Bavari to obojetnie jaka punktacja ,najwazniejsze ze jest zabawa
            • dudoos Re: Don Manitou nr.1 25.07.25, 00:25
              Co CIebie ta Frau uczynila,ze ja tu przywolujesz?!
              "....nigdy nie pamietam..." to kolezanka Twoja mazonka ma wygode z Tobo!
              "spuszczanie" pamietasz jednakowoz.
              O uczciwosci i odpowiedzialnosci prowadzacego,posilkujac sie "hi..hi..",pamietasz,wiec tu moje Iq raduje
              sie i cieszy miche. Z punktacja to zes leqtko przegiou bo chociaz to jest zabawa...jak chcesz sie bawic to z Fionka zagraj w GUME....!! Czy Natinka nauczyla ja w to skakac?...chyba nie do konca,co?
              Cos mi przydreptao do Iq....hi...hi...hi!
              "errare humanum est" i tego sie trzymam ale staram sie unikac wiec teraz troche historii z czasow "pne" czyli przed dobrym naszym znajomym Jezusem z Nazaretu.
              Errare humanum est czyli w jezyku Mikolaja Reja oznacza sie "mylic sie jest rzecza ludzka".Tyle tylko,ze to nie koniec zdania.Calosc brzmi tak:
              "CUIUSVIS HOMINIS EST ERRARE,NULIUS NISI INSIPIENTIS IN ERRARE PERSEVERARE"
              Co nam M.REJ byl rzekl:
              "KAZDY CZLOWIEK MOZE BLADZIC.UPARCIE TRWAC PRZY BLEDZIE - TYLKO GLUPIEC".
              Pierwszym ktory to powiedzial - po lacinie - byl Marek Tullius CICERO - pisarz,polityk,filozof,orator i mowca sadowy,kaplan rzymski,i wodz wojskowy.Wszystkim nam,tak domniemywam,znany juz z liceum.
              Podkreslau zawsze,ze wieksza jest wartosc DOWCIPU,czyt.rozumu,niz SILY.
              Tak wiec "Trojanie" mozesz byc obojetnym,bladzic ale nie GUPKOWATYM.
              Koniec lekcji historii na dzis.Nastepne moga byc.
              Howgh!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka