dudoos
21.07.25, 11:07
Witam oficjalnie ,serdecznie,cieplutko i ENERGICZNIE WIERNYCH "TYPERRADOROW - NAOGOWCOW" w kolejnym sezonie naszych kultowych zmagan z ZIOMALSKA nasza pilka nozna w roznych odcieniach i narzeczach z calego,bez mala,Globusa,
Zdajemy sobie sprawe z tego jak ta pilka rodzima wyglada ale czy wygladala by lepiej nawet wtedy gdy najlepsi jej przedstawiciele - tak twierdza oczywiscie menadzerowie/handlarze/dorobkiewicze i hochsztaplerzy ktorzy wyczuli gdzie FRUKTOW nalezy szukac i faktycznie zyja jak "paniska",ich "towar" tez jest zadowolony bo NIC nie grajac ale grzejac odbyty na lawkach rezerwowycj przelewy dostaja i sa zadowoleni.Czy wiekszosc?Przypuszczam,ze watpie chociaz znajac mentalosc nasza sarmacka nie do konca tego jestem pewny ale z 90% tych "wedrowniczkow" jest zadowolonych."Szydlo" wychodzi z obory(worka) gdy wielce ukontentowani powolowianami takich samych,podobnym im umiejetosciami pilkarsko-selekcjonerskimi specyjalistow do druzyny reprezentacyjnej kraju ktory na peryferiach Unii Europejskiej egzystuje a sportowo,pilkarsko dogorywa.
A co graja widzimy - ja nie,bo od 2015 EXCESOW reprezentantow II PRLu nie ogladam - i co z tego mamy?
"GRANDE MIERDA" - jak "amigosy'' latynoskie hablamos!
Tak klikajac w nocnej cichosci mojej DZIUPLI pomyslaem,co dosyc czesto mi sie ostatnio zdarza w tym temacie ,ze jakze moze byc inaczej skoro MY nie mamy Nauczycieli,czyli trenerow ktorzy by tym ochotnikom i pasjonatom
"kiwanego" przekazali jakas wiedze i nauczyli czegos konkretnego.NIESTETY,takich Arcykaplanow od pilki my nie mamy zabezpieczonych!
Czy nalezy sie dziwic temu,ze nasi trenerzy w zadnym z 53 europejskich krajow nie sa zatrudnieni?!
Dawniej za I PRLu,"Przypadkow"(trenerow) kilku sie trafilo na ten przyklad Kazimierz Gorski,Jacek Gmoch,Henryk
Kasperczak ale tysz zgola gdzies tam w okolich Balkanow...
Czy JUAN Don URBAN okaze sie "LATARNIKIEM" i przez ten Tunel wyprowadzi Birkutow,Bielikow,Orlow na "SALONY pilkarskie"? OBY!!
OBY CI JEGO WYSELEKCJONOWANI WYBRANCY ZAGRALI TAK,no ciut,ciut ale lepiej niz NASZE PILKARKI na ME25 W SZWAJCARII?? Nie przywoluje tutaj tego zeby zagrali tak jak ANGIELKI,NIEMKI,WLOSZKI,SZWEDKI,
FRANCUZKI,czy HISZPANKI no nieeee,takim marzycielem to nie jestem! (ale pomarzyc moge)
Ja tylko chcialbym zeby nasi CHOPACY zagrali z taka wola walki,zaangazowaniem,ambicja i SERDUCHEM jak
Panie/Panny PILKARKI NINY PATALAN!! Tyle i az tyle.Bo do tych najlepszych jednak troche IM brakowao ale
tego co POLACY KOCHAJA to pokazaly!Zeby tylko "diskopolofigurant" prezes PZPN ze 3 penisy w bok od nich sie
przemieszczau Dziob w Kubel! Frajerze!!
Ale zem sie rozpedzil...fiu-fiu!
WRACAM DO SWIATA REALNEGO,NASZEGO TYPERIACKIEGO!
Napisze teraz o Typowaniu w sezonie 2025/26.Zaczne od regulaminu.Wlasciwie "po staremu" ale cos tam sie zmienilo i dodao.
PUNTACJA - zapisujemy i zapamietujemy RAZ NA JUTRO!
1 - 2 - 3 -> wyjazd + 1
4 pkty - HIT
5 pktow - 5 i "+" w meczu
1 pkt - gole w kolejce,zaliczamy wszystkie mecze poz.1 - 9; X,Xa,Xb jak beda a na pewno beda!
Dodatki:
Typujemy MAJSTRA - 3p,WICE 2p i SPADKOWICZOW - po 1pkcie.
I te "NOMINACJE" w II i III kolejce powinny byc ZAPODANE!!!I TYLKO!! ZADNEGO OPOZNIENIA!
Snajperow nie NIUCHAMY!
(Mozemy,tak dla JAJ, wytypowac w Premier League,Primera czy w Bundes a nawt w Serie A - do wyboru)
EXTRA 2 pytania - prawie OBOWIAZKOWE:
1.Czy Wisla K awansuje - 1pkt TAK/2pkty NIE
2.Czy Wieczysta Chalupnik spadnie - 2 pkty TAK/1 pkt NIE
Wpadniemy tez czasem do Kleczewa(SOKOL - "kubus1955").
O "sztucznym wloknie" z Torunia tez nie zapomne i ...Trojan1 czyta? O TYFUSNIKACH!
I tu mamy pytanko za 1 pkt:
Kto z Was ma WIEDZE kto zacz te "TYFUSNICY?" BAWARIANIE ODPADAJA!!!
Typowanie II kolejki wrzucam w srode,u Was w czwartek,wiadomo.Po meczach 1/2 F ME25 kobitek.
W poz.X bedzie mecz finalowy za 2 pkty + ywentualnie 5 za GOLE! Taki sprytny BONUSIK!
A moj finau to ANGLIA - HISZPANIA
I tu z "bulem w culo" nie widze ALBIONEK ze ZLOTYMI MEDALAMI.
Seniorajty i muciaczje graja jak tralala,niestety....alisci do puki gala lata po glebie "penis wi" co sie wydarzji!
CIEKAWOSTKA! ACHTUNG! DAITE POZORA! FIKATE!
W roku 1964 ME MEZCZYZN --> ESP - ZSRR 79 115 widzow na starym Wembley
W roky 2022 ME KOBIET --> ENG - GER 87 192 widzow na nowym Wembley!!!
Wygraly Angielki (pierwszy ICH tytul) 2 : 1 gola strzelila w 110 minucie Chloe KELLY ktora gra w druzynie teraz.
W meczu tym liniowa byla Paulina Baranowska - chyba z Polandu - teraz nima naszych.
A glowna byla Kateryna MONZUL,zgadnijcie skad!
MECZ FINALOWY W Niedziele o godzinie 11 u mnie u Was pewnie o 17/18.
Widzimy sie w srode/czwartek
CZUJ DUCH!
(Trumpek sie rozpada pomalutku.MUSKA robota! Z Epsteinem mu wyjechau az mu krazenie wysiada i...?)