Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Adieu Henryku...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 16:55
    www.wislaportal.pl/news.php?id=3129&PHPSESSID=e6119173ad0e9f14b83c75dca0537f94
    Obserwuj wątek
      • Gość: SEVEN Re: Adieu Henryku... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.11.04, 17:10
        czy janusz basalaj to ten sam, co niedawno komentowal w tvp? i taki jest anty-henrykowski?
        czemu..?
        • Gość: yeti Re: Adieu Henryku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 17:16
          Ten sam. Czy jest antyhenrykowski to nie wiem. Może to być takie zagranie
          Cupiała - wywalam wszystkich równo a jak wrócę to powołam nowy zarząd. Dziwne
          jest że np Kapka jest teraz w Brazylii i knuje z Koźminskim i Liczką a tu taki
          pasztet. Usuwanie Czerwińskiego to nieporozumienie. Konia z rzędem temu kto
          wyjaśni o co chodzi. Czy to wstęp do wywalenia Kasperczaka czy wręcz
          przeciwnie.pzdr.
          • Gość: yeti Re: Adieu Henryku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 17:21
            W każdym razie Kapka z Basałajem byli przeciwni Kasperczakowi a Czerwiński go
            popierał. Teraz wszyscy wylecieli , no ale został drugi Basałaj, nie wiadomo o
            jakich poglądach, zresztą on na takim tymczasowym stanowisku żadnej decyzji nie
            podejmie. Nie wiem, może to jest tak że do Cupiała dotarło co się tu dzieje i
            postanowił spacyfikować nastroje do swojego powrotu. pzdr.
            • Gość: mmm Re: Adieu Henryku... IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 25.11.04, 17:44
              Gdyby Kapka nie polecial do Brazylii (?) moznaby sie ludzic, ze do zwrot w
              dobra strone. A tak...
              • Gość: yeti Re: Adieu Henryku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 17:51
                Może poleciał bo nic nie wiedział. W każdym razie mogły być dwa powody takiej
                decyzji - bo chcieli zwolnić Kasperczaka albo że nie umieli tego skutecznie
                przeprowadzić. Ja jestem ciekaw poglądów Basałaja na tą sprawę. Facet po
                dymisji wTVP zaczyna robic w Wiśle i Telefonice szybką karierę. Widać że to
                człowiek Cupiała.pzdr.
                • Gość: yeti Re: Adieu Henryku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 17:54
                  ...W lakoicznym komunikacie wystosowanym przez Wisła Kraków S.S.A. napisano: "Z
                  dniem 25 listopada 2004 roku przestał pełnić funkcję zarząd spółki w składzie
                  Tadeusz Czerwiński, Bogdan Basałaj, Zdzisław Kapka. Tymczasowym prezesem
                  zarządu został Janusz Basałaj, który będzie pełnić swą funkcję społecznie."

Prezes Tadeusz Czerwiński, który został niemal siłą usunięty z klubu, nie krył
                  w rozmowie z nami oburzenia. Zaznaczył, że dzisiejsza decyzja nie ma nic
                  wspólnego z dymisją, do której zarząd podał się (za poleceniem Huberta
                  Praskiego) tuż po porażce w Tbilisi. - Nie dostaliśmy nic na papierze - grzmiał
                  w czwartek wieczorem Czerwiński. Zapytaliśmy, czy uważa, że decyzja ma związek
                  z planowaną dymisją trenera Kasperczaka. - Jeśli pan czyta gazety, to doskonale
                  pan wie, kto był ostatnim obrońcą trenera - rzucił podenerwowanym głosem
                  Czerwiński. - Właścicielowi klubu nie wolno się przeciwstawiać - dodał.

Gdy na początku października Janusz Basałaj obejmował stanowisko koordynatora
                  medialnego wszystkich spółek wchodzących w skład Tele-Foniki Kable S.A., w tym
                  Wisły Kraków S.S.A. "Dziennik Polski" piórem Jerzego Sasorskiego pisał, że oto
                  nowy prezes "Białej Gwiazdy". Dzisiaj te informacje znajdują potwierdzenie,
                  gdyż według naszych informacji nominacja Janusza Basałaja na stanowisko prezesa
                  nie ma znamion tymczasowej. To po prostu nowy prezes Wisły.
                • Gość: seven Re: Adieu Henryku... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.11.04, 18:31
                  Facet po
                  > dymisji wTVP zaczyna robic w Wiśle i Telefonice szybką karierę. Widać że to
                  > człowiek Cupiała.

no ale kosztem swojego brata (bo to chyba rodzina)?.. dziwne to dla mnie, ciekawe kiedy wroci
                  cupial i sie okaze jak wyglada sytuacja
                  • Gość: mmm Re: Adieu Henryku... IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 25.11.04, 19:17
                    Cupial wraca 5-tego. W sumie to nie dziwie mu sie, ze sie wk**il bo polecial na
                    wakacje, a musi zajmowac sie wszystkim tylko nie odpoczynkiem.

Jesli Cupial zmieni Kasperczaka to jest to zla wiadomosc, ale jest tez "dobra".
                    Oznaczaloby to, ze Cupial od wejscia do Wisly nic sie nie nauczyl, co z kolei
                    oznacza, ze Liczka wyleci juz latem. A poniewaz w tym sezonie powinnismy nie
                    miec problemow z utrzymaniem, lizac rany zaczniemy szybko. Trzeba zatem
                    zacisnac zeby i jakos ten okres przetrzymac.
      • Gość: Aquarious Re: Adieu Henryku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:08
        A ja bym sie jeszcze wstrzymal z komentowaniem tych wszystkich doniesien. Uwazam, ze dopoki Cupial nie wroci z "wakacji" to mozemy tylko spekulowac. A to chyba robia wszystkie gazety. Jakis szmatlawiec napisze, ze Kasperczak nie jest juz trenerem i dookola szum. Drazni mnie tylko to, ze duzo osob to cieszy i dolewaja oliwy do ognia swoimi glupimi i zlosliwymi komentarzami. Mam nadzieje, ze Cupial nie zniweczy calej pracy Kasperczaka. Bo ja nie widzie innego trenera, z ktorym Wisla moglaby awansowac do LM. Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka