Gość: yeti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 16:55 www.wislaportal.pl/news.php?id=3129&PHPSESSID=e6119173ad0e9f14b83c75dca0537f94 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SEVEN Re: Adieu Henryku... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.11.04, 17:10 czy janusz basalaj to ten sam, co niedawno komentowal w tvp? i taki jest anty-henrykowski? czemu..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Adieu Henryku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 17:16 Ten sam. Czy jest antyhenrykowski to nie wiem. Może to być takie zagranie Cupiała - wywalam wszystkich równo a jak wrócę to powołam nowy zarząd. Dziwne jest że np Kapka jest teraz w Brazylii i knuje z Koźminskim i Liczką a tu taki pasztet. Usuwanie Czerwińskiego to nieporozumienie. Konia z rzędem temu kto wyjaśni o co chodzi. Czy to wstęp do wywalenia Kasperczaka czy wręcz przeciwnie.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Adieu Henryku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 17:21 W każdym razie Kapka z Basałajem byli przeciwni Kasperczakowi a Czerwiński go popierał. Teraz wszyscy wylecieli , no ale został drugi Basałaj, nie wiadomo o jakich poglądach, zresztą on na takim tymczasowym stanowisku żadnej decyzji nie podejmie. Nie wiem, może to jest tak że do Cupiała dotarło co się tu dzieje i postanowił spacyfikować nastroje do swojego powrotu. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Adieu Henryku... IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 25.11.04, 17:44 Gdyby Kapka nie polecial do Brazylii (?) moznaby sie ludzic, ze do zwrot w dobra strone. A tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Adieu Henryku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 17:51 Może poleciał bo nic nie wiedział. W każdym razie mogły być dwa powody takiej decyzji - bo chcieli zwolnić Kasperczaka albo że nie umieli tego skutecznie przeprowadzić. Ja jestem ciekaw poglądów Basałaja na tą sprawę. Facet po dymisji wTVP zaczyna robic w Wiśle i Telefonice szybką karierę. Widać że to człowiek Cupiała.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Adieu Henryku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 17:54 ...W lakoicznym komunikacie wystosowanym przez Wisła Kraków S.S.A. napisano: "Z dniem 25 listopada 2004 roku przestał pełnić funkcję zarząd spółki w składzie Tadeusz Czerwiński, Bogdan Basałaj, Zdzisław Kapka. Tymczasowym prezesem zarządu został Janusz Basałaj, który będzie pełnić swą funkcję społecznie." Prezes Tadeusz Czerwiński, który został niemal siłą usunięty z klubu, nie krył w rozmowie z nami oburzenia. Zaznaczył, że dzisiejsza decyzja nie ma nic wspólnego z dymisją, do której zarząd podał się (za poleceniem Huberta Praskiego) tuż po porażce w Tbilisi. - Nie dostaliśmy nic na papierze - grzmiał w czwartek wieczorem Czerwiński. Zapytaliśmy, czy uważa, że decyzja ma związek z planowaną dymisją trenera Kasperczaka. - Jeśli pan czyta gazety, to doskonale pan wie, kto był ostatnim obrońcą trenera - rzucił podenerwowanym głosem Czerwiński. - Właścicielowi klubu nie wolno się przeciwstawiać - dodał. Gdy na początku października Janusz Basałaj obejmował stanowisko koordynatora medialnego wszystkich spółek wchodzących w skład Tele-Foniki Kable S.A., w tym Wisły Kraków S.S.A. "Dziennik Polski" piórem Jerzego Sasorskiego pisał, że oto nowy prezes "Białej Gwiazdy". Dzisiaj te informacje znajdują potwierdzenie, gdyż według naszych informacji nominacja Janusza Basałaja na stanowisko prezesa nie ma znamion tymczasowej. To po prostu nowy prezes Wisły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seven Re: Adieu Henryku... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.11.04, 18:31 Facet po > dymisji wTVP zaczyna robic w Wiśle i Telefonice szybką karierę. Widać że to > człowiek Cupiała. no ale kosztem swojego brata (bo to chyba rodzina)?.. dziwne to dla mnie, ciekawe kiedy wroci cupial i sie okaze jak wyglada sytuacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Adieu Henryku... IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 25.11.04, 19:17 Cupial wraca 5-tego. W sumie to nie dziwie mu sie, ze sie wk**il bo polecial na wakacje, a musi zajmowac sie wszystkim tylko nie odpoczynkiem. Jesli Cupial zmieni Kasperczaka to jest to zla wiadomosc, ale jest tez "dobra". Oznaczaloby to, ze Cupial od wejscia do Wisly nic sie nie nauczyl, co z kolei oznacza, ze Liczka wyleci juz latem. A poniewaz w tym sezonie powinnismy nie miec problemow z utrzymaniem, lizac rany zaczniemy szybko. Trzeba zatem zacisnac zeby i jakos ten okres przetrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aquarious Re: Adieu Henryku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:08 A ja bym sie jeszcze wstrzymal z komentowaniem tych wszystkich doniesien. Uwazam, ze dopoki Cupial nie wroci z "wakacji" to mozemy tylko spekulowac. A to chyba robia wszystkie gazety. Jakis szmatlawiec napisze, ze Kasperczak nie jest juz trenerem i dookola szum. Drazni mnie tylko to, ze duzo osob to cieszy i dolewaja oliwy do ognia swoimi glupimi i zlosliwymi komentarzami. Mam nadzieje, ze Cupial nie zniweczy calej pracy Kasperczaka. Bo ja nie widzie innego trenera, z ktorym Wisla moglaby awansowac do LM. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś