Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bye bye Pucharze Ligi...

IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.05.02, 19:19
    niestety (stety?) zniknie z kalendarza rozgrywek PL. moim zdaniem szkoda, bo i
    mozna bylo pograc w jakis play-offach bez koniecznosci "pasjonujacych"
    pojedynkow z IV liga no sianko bylo niewaskie.
    nie zgadzam sie z arguemntami, ze to "wina kibicow", bo nie ogladali (z
    artykulu w sportowym dodatku gw, chybaz liscia?).
    a jakie jest wasze zdanie na temat Pucharu Ligi? zla? dobra? potrzebna? zbedna?
    pozdro.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Goldi Jestem za: Puchar Ligi... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.05.02, 19:47
        Puchar Ligi czy tez dla niekotrych Suchar Ligi
        Ja jestem za tym zeby byl, zawsze byla szansa ze trafilibysmy na ktorys z
        zespolow scislej czolowki, co za tym idzie ciekwe widowisko itd, poza tym siano
        wplywalo do klubu za zwyciestwa i awans. W Anglii Puchar Ligi jest traktowany
        taka samo jak Puchar Anglii (no troche sie rozpedzilem Pucharu Anglii zaden
        Puchar na wyspach nie przebije)
        Pozdro :)
        • forza_imperial Re: Jestem za: Puchar Ligi... 11.05.02, 04:08
          apropos!

ile lech zainkasowal po 1/8 z gkesem ?

podobno 300 tys? czy to prawda
          • Gość: Pablo Re: Jestem za: Puchar Ligi... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.05.02, 11:57
            Za przegrane mecze w Pucharze Ligi nic się nie dostaje. Za przejście Amiki Lech
            dostał ok. 200 tyś. złotych.
            Pzdr
            • Gość: kibic Re: Jestem za: Puchar Ligi... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 11.05.02, 12:35
              Gość portalu: Pablo napisał(a):

> Za przegrane mecze w Pucharze Ligi nic się nie dostaje.

Ale są wpływy z biletów.

• Gość: misza Re: Jestem za: Puchar Ligi... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 13:49
                dla nas kibiców I ligowego już Lecha zapewne mecze z pierwszoligowcami nie będą
                już taką atrakcją jak w ubiegłym sezonie. Canal+ mimo wysiłków nie potrafił
                nadać PL żadnej rangi wystarczy spojrzeć na frekwencję podczas ćwierćfinałów-
                Warszawa i szczecin po 2 500 kibiców, lubin 800 osób ( mecz z Wisłą!!!), tylko
                na Lechu 12 tys czyli bardzo przyzwoicie. PL nie cieszył się prawie żadnym
                zainteresowaniem, stąd ja osobiście podzielam zdanie Listkiewicza. Trzeba na to
                spojrzeć przez pryzmat innych zespołów a nie tylko zeszłosezonowego Lecha. Choć
                kasy szkoda.
      • feelgood Re: Bye bye Pucharze Ligi... 13.05.02, 08:57
        Kiedy C+ organizował na nowo PL nie mieli jeszcze wyłączności na transmisje ze
        wszystkich stadionów (np.: z Legii na Łazienkowskiej). Po wykupieniu
        wyłączności PL przestał być argumentem na rzecz zwiększenia oglądalności. Do
        tego doszły problemy finansowe i C+ postawił na oszczędność. I pewnie dobrze,
        bo gdyby polskiej części C+ przytrafiło się bankructwo (odpukać), to w
        amatorskich rozgrywkach o MP zwycięży Róża Różanki.
        W każdym razie twierdzę, że frekwencja nie była powodem (istotnym) likwidacji
        PL. A Listkiewicz zamiast narzekać niech szuka innego sponsora lub zorganizuje
        PL pod egidą PZPN - od tego teoretycznie jest.
        nARKA
        • misza01 Re: Bye bye Pucharze Ligi... 13.05.02, 10:10
          feelgood- skąd znasz ten zespół? Chodzi mi o Różę Różanki- tak Ci przyszło na
          myśl czy masz na myśli Różanki pod Gorzowem WLKP?
          • feelgood Re: Bye bye Pucharze Ligi... 13.05.02, 10:38
            Chodzi mi właśnie o tę Różę. Śledziłem ich wyniki, kiedy grali jeszcze w IV
            bądź V lidze - nie pamiętam. Trudno o bardziej sympatyczną i pokojową nazwę :)
            Wyobrażałem sobie, że kibice Róży hołdować muszą hasłu flower-power ;).
            Wiesz może, co dzieje się z tym klubem dziś?
            • misza01 Re: Bye bye Pucharze Ligi... 13.05.02, 13:16
              Nawet nie wiem czy jeszcze istnieje- chyba nawet raz byłem tam na meczu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka