-
Proszę o przepisy.
-
Rozpoczynam sezon i szukam dobrej, tradycyjnej kiełbasy, która nie straci smaku podczas grilowania. Możecie coś polecic? która z obecnych na rynku smakuje najlepiej? Gdzie takiej szukac?
-
Co zrobić na obiad jutrzejszy, zwykły, szybki, dla 3 facetów. Mam 3 grubsze kiełbasy. Przychodzi mi na myśl tylko tortilla. Help me
-
zrobiłam właśnie kiełbaskę i tak się zastanawiam ,mrozić czy nic jej nie będzie w lodówce ,oczywiście parzona,w sumie mi chodzi żeby w wytrzymała do piątku , w piątek poleciała samolotem i wtedy ewentualnie mogę do niedzieli zamrozić?chyba nic jej nie powinno być?
-
co oprócz podsmażonej z cebulką można zrobić?
szukam jakiegos fajnego przepisu.
-
Z jakiego mięsa jest wyrabiana? Kolor wskazuje na drobiowe mięso, albo schab?
Posiada ktoś info na ten temat?
-
Mam pyszną (mam nadzieję!) białą kiełbasę i zero pomysłu na jej zrobienie. Biała kiełbasa głównie kojarzy mi się z żurkiem albo pieczona z cebulą. Co jeszcze kochani? Macie jakieś sprawdzone przepisy?
Podzielcie się :)
-
Jak ją przygotowujecie? Zwykle piekę saute i podaję z chrzanem i dodatkami albo gotowaną w żurku, ale chcę wypróbować coś nowego, podzielcie się, proszę, sprawdzonymi przepisami :-) Wyszukiwarka działa, ale nie zainspirowało mnie nic, co znalazłam. Mam zapas kurek, może da się te dwa składniki jakoś połączyć, ma to sens?
-
Dostałam dużo surowej, białej kiełbasy. Do jakiej zupy, oprócz żuru,
można by jej użyć? Bardzo proszę o podpowiedzi.
-
Planuję dzisiaj ugotować białą kiełbasę, potem ją wyjąć, a na tej
wodzie ugotować żurek. Natomiast kiełbasę jutro podgrzeję i będzie
na śniadanie. Czy dobrze zrobię, zrobilibyście tak samo? Jak długo
gotować białą kiełbasę?
-
Chciałam ją podać na gorącą kolację ale nie mam pojęcia z czym by ją
zaserwować. Może macie jakieś pomysły?
-
Szybki do zrobienia - przepyszny
-
n/t
-
czy ktoś zna przepis na białą kiełbasę przygotowywanąz czerwonym winem?
jedliśmy takie danie kiedyś u przyszywanej cioci, chcielibyśmy spróbować
zrobić je w święta (ciocia niestety odeszła jakiś czas temu).
pozdrawiam
Aneta
-
Mam cztery białe kiełbaski i wypadałoby zjeść je jutro. Dzisiaj jest wereszczaka, ale jutro zjadłabym coś innego. Macie jakiś pomysł?
-
Witam,
Mam takie pytanie - czy tradycja jedzenia kiełbasy białej - kupionej na surowo
i parzonej w domu, na Wielkanocne śniadanie to kwestia tylko zwyczaju w
centralnej Polsce czy tak samo jest w całym kraju? Czy tam gdzie mieszkacie
jest też znana i popularna tak, że można ją umieścić na 1 miejscu jako potrawę
na Wielkanoc?
Czy są miejsca, gdzie nie kupuje się surowej kiełbasy?
-
Mąż kupił wędzoną kiełbasę z Lidla,tylko ja nie mam pojęcia do czego mogę jej
użyć.Ta kiełbasa jakaś dziwna,długa i płaska.Będę wdzięczna za rady.
-
Jeżeli ktoś będzie robił kiełbasę na święta to już najwyższy czas zapeklować
mięso.
ja przygotowałem mięso do peklowania w nidzielę i mięso już się pekluje w
czwartek nabijanie kiełbaśnic i wędzenie. część będzie na białą kiełbasę.
postaram się jutro wklepać przepis jeżeli oczywiście ktoś jest zainteresowany :)
pozdrawiam
-
O serwatce było sporo ale o zupach na gorąco na bazie serwatki tylko trochę.
Mam wymienione w temacie składniki i nie wiem co dokładnie zrobić. Niestety
książkę z polskimi daniami regionalnymi wyniosłem do pracy. Bardzo proszę o
rady i z góry dziękuję