Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pomóżmy Jackowi Krzyżaniakowi!

20.04.05, 07:39
    Witam!
    Do napisania tego tematu zainspirował mnie wczorajszy wywiad z Jackiem w
    regionalej Gazecie Wyborczej. Przyznam się, że do tej pory kłopoty
    popularnego "Krzyżaka" były dla mnie abstrakcją - nie miałem wielkiego
    pojęcia o tym, że został oszukany przez nieuczciwego mechanika.
    Było mi za to przykro, gdy obserwowałem jazdę tego zawodnika w Toruniu,
    zastanawiałem się jak to możliwe, by tak waleczny żużlowiec jechał tak
    kiepsko.
    Skoro tak się sprawy mają i Jacek nie ma już pieniędzy na silniki, a te które
    posiada nadają się chyba tylko dla szkółki, to może jako kibice pomożemy mu
    jakoś odbić się od dna?
    Minęło już kilka sezonów, od kiedy Jacek Krzyżaniak przyszedł do Bydgoszczy,
    zostawił na torze sporo zdrowia, okupił starty dla Polonii poważną kontuzją -
    nie zostawiajmy go samemu sobie!
    Z tego co się orientuję jest kiepsko ze sponsorami, a może przerpowadzimy
    jakąś zbiórkę pieniędzy, założymy jakieś konto - oczywiście wszystko w
    porozumieniu z zawodnikiem/klubem?
    Żal mi bardzo Jacka Krzyżaniaka, czuję, że jak my mu nie pomożemy to skończy
    swoją karierę. Jeździ dla nas, a został praktycznie sam jak palec...
    Może ktoś ma jeszcze inny pomysł?
    A póki co - trzymaj się Jacek - żaden prawdziwy kibic w Bydgoszczy nie
    odwróci się do Ciebie w takiej sytuacji plecami!
    P.S. Jakbym miał swój biznes ( czy nawet biznesik ) to pomógłbym sam od
    razu... Niestety tak nie jest, jedyne co na razie mogę to zaapelować do
    wszystkich o każdą pomoc ( nawet wsparcie duchowe, nie gwizdanie na meczach ).
    Nie jestem żadną rodziną, z samym Jackiem rozmawiałem jeden jedyny raz, ale
    od 1990 jestem jego kibicem, co może być dziwne z racji tego, że
    reprezentował wtedy Apator.
    Obserwuj wątek
      • Gość: igrek Re: Pomóżmy Jackowi Krzyżaniakowi! IP: *.atr.bydgoszcz.pl 20.04.05, 08:16
        Jak będzie zbiórka, to się dołożę. Choć nie lubię takich, bo nie wiem na co idą
        zbierane pieniądze(wyjątkiem jest WOŚP). Niestety Krzyżak utopił się z
        silnikami. Nie wiadomo dlaczego klub zakupił silniki od Tatuma. Dziś Tyllinger
        gada, że Tatum nie ma renomy i robi silniki na długie tory. Do cholery nie
        wiedział tego, gdy kupowali, albo mieli zamiar. To lubie, tę mądrość po fakcie.
        Ale może wtedy Pan Tyllinger był chory, a teraz jest zdrowy.
        • Gość: iks Re: Pomóżmy Jackowi Krzyżaniakowi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 08:24
          Nie wiem czy przytocze ten cytat doslownie, bo dawno temu do szkoly chadzalem.
          Ale idealnie mi to pasuje do tresci poruszonych w tym temacie:

"Madry Polak po szkodzie,
          ale gdy potrzeba nowa przypowiesc Polak kupi,
          ze przed szkoda jak i po szkodzie, glupi"
          • Gość: igrek Re: Pomóżmy Jackowi Krzyżaniakowi! IP: *.atr.bydgoszcz.pl 20.04.05, 08:32
            Chęci były dobre, tylko wykonanie do bani. Myślisz Iksie, ze pomysł z pomocą
            jest głupi. Jest wątpliwy. Życie jest brutalne, a nieudacznicy muszą chodzić na
            jego krawędzi.Pozdrawiam
            • Gość: greg Re: Pomóżmy Jackowi Krzyżaniakowi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 12:36
              oferuję pomoc Jackowi w przeprowadzce do Grudziądza, pomogę mu się spakować i
              załadować motocykle i sprzęt do furgonetki, na koniec uścisnę dłoń i będę
              życzył powodzenia w nowej drodze życia
              • Gość: iks Re: Pomóżmy Jackowi Krzyżaniakowi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 12:54
                Nie nalezy adresowac mojego cytatu do pomyslu pomocy zawodnikowi. Choc
                twierdze, ze pomagac nalezy tylko tym, kotrzy na to zasluguja. Moj wpis
                dotyczyl opinii jakie o wspolpracy klubu z Tatumem wyglaszane sa teraz przez
                niektorych dzialaczy. Sorki powinienem to zaznaczyc
      • Gość: cs Chyba juz sobie poradzil IP: *.k102.webspeed.dk 20.04.05, 14:49
        Wlasnie Krzyzaniak powiedzial w wywiadzie, ze zakupil nowe silniki, tyle ze nie
        zdradzil od kogo, moze poszedl na jakis uklad na kredyt czy cos takiego.
        Zobaczymy, jak mu pojdzie w niedziele.
        • Gość: cs zapomnialem podac link IP: *.k102.webspeed.dk 20.04.05, 14:51
          www.sportowefakty.pl/index.php?dysc_id=4&k1_id=44&k2_id=100&dzial_id=355&news_id=62438
          • Gość: igrek Re: zapomnialem podac link IP: *.atr.bydgoszcz.pl 20.04.05, 15:26
            Brawa dla Krzyżaka. Zamiast wypłakiwac się dziennikarzom, mógł od razu
            kombinować. Pewnie klub mu skredytował ten zakup. No to pozostaje czekać do
            niedzieli na mecz Wrockiem.
            • Gość: iks Re: zapomnialem podac link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 12:26
              Witaj Igrek i prosze nie przesadzaj. Pan Krzyzaniak zrobil tylko to co doniego
              nalezalo. Powidziac goscia, ktory zamawia nowe silniki bo stare nie jechaly?
              Przeciez on ma zawodowy kontrakt i ten zobowiazuje go do posiadania silnikow na
              ktorych bedzie zdobywal punkty. Klub ma mu za te punkty placic. Tak to jest
              skonstruowane. Jeszcze troche a bedziemy musieli mu sie klaniac ze wogole raczy
              wystartowac w zawodach
              • Gość: igrek Re: zapomnialem podac link IP: *.atr.bydgoszcz.pl 21.04.05, 16:35
                Witaj Iksie. Szło mi oto, że wreszcie przestał ryczeć, ze nie ma kasy i nic nie
                może. Ostatnio bez przerwy zapominał, że jest zawodowcem.
                • Gość: Lysy 3maj sie Jacus IP: *.osowagora.pl / 80.50.52.* 21.04.05, 19:15
                  Zawsze chetnie wrzucalem na Jacka!! W Bydgoszczy nie mial lekko czesto byl
                  wygwizdywany po nieudanym biegu ale teraz przydaloby mu sie naprawde wsparcie i
                  jestem za tym zeby jakos mu pomoc!! Chociazby wsparciem na meczu!!
                  • Gość: Ivo Re: 3maj sie Jacus IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.04.05, 15:04
                    Popieram! Zasłużył sobie na choćby minimum zaufania i wyrozumiałości.
      • cancro Re: Stara śpiewka 22.04.05, 17:25
        Rosjanie powiadają, że "płochomu tancioru i jaja w tance mieszajut". Prawda jest
        taka, panie "Krzyżak", że najwyższy czas pomyśleć o sportowej emeryturze, a nie
        robic z siebie chłopca do bicia dla toruńskich juniorów.
        Poniżej link do Gazety Wriocławskiej, gdzie "Krzyżak" odgraża się, że "będzie
        gotów". Ha, zobaczymy...
        wroclaw.naszemiasto.pl/sport/469667.html
        • ja-gruby Re: Stara śpiewka 23.04.05, 13:28
          Cancro,wniosłeś trochę humoru z tym rosyjskim powiedzonkiem. Można
          domniemywać,że wiedzę posiadłeś za czasów zajęć obowiązkowych z tego języka.A
          może edukacja odbywała się na bolszom poziomie,w szkołach specjalnych w
          Sojuzie ?
          • cancro Re: Stara śpiewka 24.04.05, 21:27
            a-gruby napisała:

> Cancro,wniosłeś trochę humoru z tym rosyjskim powiedzonkiem. Można
            > domniemywać,że wiedzę posiadłeś za czasów zajęć obowiązkowych z tego języka.A
            > może edukacja odbywała się na bolszom poziomie,w szkołach specjalnych w
            > Sojuzie ?
            Rzeczywiście, znajomość języka naszych sąsiadów wyniosłem ze szkoły, ale co to
            ma wspólnego z tematem?
            • Gość: igrek Re: Stara śpiewka IP: *.atr.bydgoszcz.pl 26.04.05, 14:54
              A to, że możesz być potencjalnym TW
              • Gość: iks Re: Stara śpiewka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 10:33
                Panowie spokojnie! Postaramy sie gdzie trzeba, powolamy speckomisje do
                zbadabnia tozsamosci i korzeni intelektualnych Towariszcza. Slyszalem ze
                budzecik takiej komisji jest calkiem calkiem, to bysmy sobie jakis fajny klubik
                zuzlowy zmontowali. Potem bysmy TROCHE SKASOWALI, a zaraz potem sie rozwiazali
                i bedzie cool.
                • cancro Re: Stara śpiewka 27.04.05, 19:21
                  Gość portalu: iks napisał(a):

> Panowie spokojnie! Postaramy sie gdzie trzeba, powolamy speckomisje do
                  > zbadabnia tozsamosci i korzeni intelektualnych Towariszcza. Slyszalem ze
                  > budzecik takiej komisji jest calkiem calkiem, to bysmy sobie jakis fajny klubik
                  >
                  > zuzlowy zmontowali. Potem bysmy TROCHE SKASOWALI, a zaraz potem sie rozwiazali
                  > i bedzie cool.

Kogo nazywasz "Towariszczem"? Czyżby znajomość języka determinowała poglądy
                  człowieka? Znam także niemiecki, czy według ciebie czyni to ze mnie także faszystę?
                  Los sprawia panie Iks, że po raz drugi ścieramy się na forum (wcześniej pisałem
                  jako vratislavius) - najwyraźniej urodziliśmy sie jako antagoniści :-( i nie
                  miałbym nic przeciw temu, gdyby nasze antagonizmy wynikały z pogladów na żużel.
                  Niestety, forum "żużel" przekształciło się w jeszcze jedno ksenofobiczne i
                  szowinistyczne forum bydgosko - toruńskie, gdzie dyskutuje się o tym kto i ile
                  razy "przelecial Brygidę G.", kto jest większym bydlęcoiem, chamem, świnią itp.
                  Pisząc po raz pierwszy od pół roku miałem nadzieję, że forum wyrosło ze swej
                  dziecięcej choroby. Niestety, wielu forumowiczów znacznie chętniej dyskutuje "ad
                  personam" niż "ad meritum". Szkoda. Żegnam!
                  • czawez Re: Stara śpiewka 27.04.05, 21:50
                    Kolega cancaro źle się dzisiaj czuje. Wybaczcie mu. Chłop długo tutaj nie
                    przebywał, odwykł wogóle od ludzi. Ale bądźmy cierpliwi. Czas leczy rany i jest
                    szansa, że za pół roku powróci pod nowym nickiem:-).
                  • Gość: Jazon Merytorycznie prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 02:37
                    Stary jakbym nie zobaczył daty załozenia post'a to pomyślałbym ze napisałes go
                    jakies kilka miesięcy temu (akurat pamietam ze watek o Brygidzie G. sam
                    usuwalem wieki temu). Wiesz jest to dla mnie kwestia ambicjonalna... A że
                    wiekszośc wątków dotyczy klubów z Pomorza to chyba nie tak trudno zrozumieć- w
                    końcu tylko z forów miejskich Torunia i Bydgoszczy mozna tu łatwo trafic. Nie
                    wydaje mi sie żebyś miał powody do oskarzania nas o ksenofobie czy szowinizm-
                    jezeli uważasz inaczej to podyskutujmy a nie od razu nas 'żegnasz'. Inna spraw
                    ze gdybys bywał tu częsciej to wiedziałbys ze polemiki z Iks'em nalezy
                    traktowac 'z pewna taka niesmiałoscia'- nie mam racji Iks?
                    Pozdrawiam w nadziei że jednak to przeczytasz.
                    • Gość: iks Re: Merytorycznie prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 09:53
                      Jazon, "ty maly psychologu!"
                      Pacjent podszedl chyba do sprawy bez niezbednego dystansu albo ze zbednym
                      kompleksem "cy cus w tym wzgledzie". Znaczy sie on chyba naszym wrogiem jest,
                      bo gdyby on naszym przyjacielem byl... E tam cicho byc
                      • Gość: iks Re: Merytorycznie prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 10:06
                        I jeszcze 1 wyjasnienie dot. mojej ostatniej wypowiedzi: nie twierdze, ze
                        cancaro ma jakis wielki kompleks, jesli to co najwyzej malutki. I prosze mi
                        teraz nie zarzucac, ze widzialem goscia pod prysznicem i sie teraz nabijam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka