Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nie wyPali?

04.10.02, 10:29
    Czytałem dzisiaj artykuł o Pali w GW, wypowiedzi, sposób patrzenia na piłkę,
    pracę itp ( po łebkach trochę, ale starałem się uchwycić sens ). Coraz
    bardziej (pierwszy raz po jego wizycie w C+) przekonuję się ,że to jest gość.
    Naprawdę gość, który mógłby coś w Kolejorzu zrobić. Jednak nie za darmo. I to
    nie w sensie finansowym, ale kompetencji, pewnych gwarancji pracy, realizacji
    wizji prowadzenia drużyny. zastanawiam się, czy przytyk , iż nie pójdzie do
    klubu zrobić paru punktów, utzrymać w lidze i wek nie był skierowany do
    Lecha. Libor Pala oczekuje długoterminowego kontraktu, możliwości pracy,
    koordynacji wszystkich działań szkoleniowych w klubie, również koordynacji
    programu szkolenia młodzieży itp. Lech to idealny klub dla niego. Tylko czy
    jest w stanie mu to zagwarantować? Czy on sam zdecyduje się na pracę w
    klubie, gdzie trenera zwalniają kibice, gdzie decyzje podejmuje się pod
    puliczkę, gdzie po dwóch miesiącach zrywa się dwuletnie kontrakty, gdzie nie
    respektuje się tego co w cywilizowanym świecie jest ważniejsze niż papier-
    gentelmen's agreement?
    Wg mnie Libor Pala to b. dobry kandydat na trenera Lecha. Może z tym klubem
    wiele osiągnąć, wprowadzić nowoczesną myśl szkoleniową nie tylko na szczeblu
    I ligi, ale przede wzystkim szkolenia młodzieży. A tu pole do popisu 100 razy
    większe niż w N.Dworze Mazowieckim. W Poznaniu, w Lechu, klubie o tak
    ogromnych tradycjach szkolenia młodzieży o Milana Barosa znacznie łatwiej-;).
    Czy to jednak wyPali?
    Obserwuj wątek
      • plastic2 Re: Nie wyPali? 04.10.02, 10:59
        tez podoba mi sie ten "gosc". zreszta podpisuje sie obiema rekoma pod zamiarem
        zaangazowania trenera z zagranicy. wracajac do Pali: widac ze ten facet ma
        koncepcje ( mozna by powiedziec wizje) na gre, zespol. nie ma u niego
        niepotrzebnych ludzi( tacy sa usuwani). przypomina mi toche engela ale jest w
        nim cos wiecej. wiecej pozytywow. mam ndzieje ze przyjdzie do lecha nawet
        dopiero w przerwie miedzy rundami. teraz nich czesiu poprowadzi zespol do konca
        rundy( nowy trener- jesli jeszcze w tej rundzie ma przejac zespol- powinien
        najpozniej objac zespol na pocztku 2 tygodniowej przerwy ktora nas czeka,
        pozniej bedzie... za pozno). na koniec: wg mnie pala wyPali
        • plastic2 Re: Nie wyPali? 04.10.02, 11:14
          plastic2 napisał:

> wg mnie pala wyPali
          jak bedzie w lechu oczywiscie ;)
      • jacniew Re: Nie wyPali? 04.10.02, 11:06
        Obawiam się tylko że "pewne czynniki" nie dopuszczą Pali do Kolejorza ze
        względu na sposób robienia porządku w zespole (czystki - wyrzucanie tych co nie
        grają tylko gadają i nie pasują personalnie czy piłkarsko)
        Jestem ZA !
      • Gość: sw80 raczej nie wyPali IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 04.10.02, 11:48
        Jest pan gotów pozostać w Nowym Dworze do końca sezonu, czy też ofertami pracy
        kuszą już wyżej notowane kluby?

- Otrzymałem propozycję z Lecha Poznań i mimo że jest bardzo kusząca, jestem
        zmuszony odmówić. Mamy jeszcze rozmawiać na ten temat, ale na 99 procent
        zostaję w Lukullusie. Nie czułbym się dobrze ze świadomością, że budowałem w
        Nowym Dworze drużynę, przekonując zawodników do moralności, uczciwości i gry z
        charakterem, a potem zostawiłem ich z dnia na dzień, w połowie rundy. Do końca
        jesieni zostanę w Świcie, potem zaś zobaczymy, co się wydarzy.

zrodlo Sport
        • misza01 Re: raczej nie wyPali 04.10.02, 12:49
          to akurat wiadomo,że ni przyjdzie od dziś. Myslę jednak,że do końca rundy jakoś
          doczekamy, może więc zimą?
          • Gość: K_K_S Re: raczej nie wyPali IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.02, 18:07
            Mam nadzieje że zimą wypali!a do zimy trzeba dobrze życzyć trenerowi
            Jakołcewiczowi!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka