Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

film z mixtów 2006

20.11.06, 09:33
    Do pobrania jest juz filmik z tegorocznych MP Mixtów, zapraszamy. Obawiam
    się, że na kolejnym już w ogóle nie będzie żadnej sceny z lodowiska. Chyba,
    że Chili AZS Łódź zdobędzie kiedyś jakiś medal. Pozdrawiam.

Filmy są na:
    www.lodz.curling.pl/lodz/linki.html
    w dziale "Filmy" (na dole)
    Obserwuj wątek
      • antraks_kkc Re: film z mixtów 2006 20.11.06, 12:15
        :) Baardzo fajny pomysł i jeszcze lepsze wykonanie. Mozę uda się zamieścić ten
        film na stronie WCFu? Niech Świat wie jak wyglądają eliminację Polskich Curlerów
        do zawodów Międzynarodowych:)??
        Oby więcej takich filmików!
        Witek
      • curling_girl Re: film z mixtów 2006 20.11.06, 16:04
        fajny filmik tylko trochę taki psychodeliczny pod koniec ;)
        • kasia_mcc Re: film z mixtów 2006 20.11.06, 16:32
          a czy nastepna czesc moze być dłuzsza?

btw. Gratulacje! Curlingowy Oskar płynie do Łodzi!
      • cover_wielki Re: film z mixtów 2006 23.11.06, 20:31
        Niezależna wytwórnia "gen.włochy" wypuściła na rynek kolejny film poruszający
        temat curlingu. O ile pierwsza część była krótką radosna opowieścią - calośc
        trwała 3:28 - o jakże subtelnych niuansach curlingu o tyle druga cześć przenosi
        nas w mroki i głębokie pokłady filozofii. Większość scen kręcona jest przy
        oszczędnym, prawie skąpym oświetleniu, sam curling w zauważalnej formule
        pojawia się dopiero w 2:50 filmu ! Bardziej niż obraz liczą się słowa
        wypowiadane przez bohaterów z poruszającą kwestią - czego byś chciała w zyciu ?
        Atutem filmu sa gwiazdy pierwszej części Hubert oraz Bartosz ale świetnie
        wypadli tez debiutanci. Całość akcji przebiega w wolnym tępie i nie psują tego
        nawet dynamiczne ujęcia kamery kręcone z ręki, pozwala to skupic się na
        przekazie autora. Niektórym może brakować trochę mocnych scen, nie ratuje ich
        braku brutalna kwestia ... "ile zapłaciliście za taksówke ?", atutem, który to
        równowazy jest subtelny erotyzm przemycany przez autora jakgdyby od niechcenia,
        świetny w tej roli Hubert !
        Film konczy psychodeliczna scena tańca nawiązująca do Wesela Wyspiańskiego,
        która pozostawia nas w pewnym niedomówieniu, które każdy zinterpretuje po
        swojemu niczym Chochoła oraz kwestie "miałeś chamie zloty róg", z czego nalezy
        się radować bo oznacza to tylko tyle, że autor planuje kolejny film z tego
        pasjonującego cyklu.
        Całość trwa dwa razy dłużej niż cześć pierwsza wobec tego proszę sobie zrobić
        herbaty, otworzyć piwko, chipsy do ręki i zasiadamy...
        • lpiworowicz Re: film z mixtów 2006 24.11.06, 14:32
          No, recenzja niczego sobie!
          Powiedziałbym, że po jej przeczytaniu film zdobył w moich oczach o wiele więcej
          uznania.
          Jak to profesjonalny krytyk potrafi otworzyć oczy nam laikom...
          • zielgora ;-))) 30.11.06, 15:07
            ;-)))) nie wiem czy ja będę czekał, aż z takim utęsknieniem na cz.3 po 2 ;-)))
            Pozdrawiam Łukasza....

• hopp-schwiiz Re: film z mixtów 2006 30.11.06, 18:24
          nie... żeby nawet na forum curlingowym spotykać się z "Weselem", które mi się
          po nocach śni....
          ja jednak dopatrywałabym się aluzji do III cz. Dziadów
          • gen.wlochy Re: film z mixtów 2006 07.12.06, 15:31
            no naprawde dopiero po przeczytaniu Waszych uwag zrozumialem przeslanie filmu:-)
            film jest niewatpliwie mroczny, ale konwencja dogmy nie pozowlila mi uzyc
            calego sprzetu oswietleniowo-dzwiekowego jaki taszczylem ze soba, niezbednego
            przy tego typu superprodukcjach

teraz dostrzeglem, ze ta wielowatkowa epicka opowiesc rzeczywiscie odpowiada na
            wiekszosc najwazniejszych dylematow ludzkosci, porusza do glebi i zmusza do
            przemyslen

mysle ze mocnych scen nie brakuje, chociazby sprawa jaj powinna zostac
            wyjasniona

natomiast scena finalowa zostala dostrzezona przez rekiny showbiznesu i z tego
            co wiem tancerze zostali zaproszeni do nastepnej edycji programu Taniec z
            gwiazdami przy rurce

• bartoszsit Re: film z mixtów 2006 08.12.06, 18:52
              cały czas liczę na to, że wyjaśni się sprawa "kto zlizał majonez z jaj" to
              bardzo intrygujące....i niepokojące przed kolejnymi mistrzostawmi (czytaj:
              imprezami)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka