Dodaj do ulubionych

Banki w Parczewie

29.04.08, 22:47
Obecnie w Parczewie są: PKO BP, BGŻ i Bank Spółdzielczy. Z instytucji finansowo-bankowych kojarzę jeszcze SKOK. Niby niewiele ale myślę że gdyby pojawił się inny bank z placówką mógłby wiele zmienić. Większość jest przyzwyczajona do PKO ale kiedyś wyboru nie było. Teraz są jeszcze banki internetowe (choć bankomatu Euronetu tutaj nie ma). Myślę że gdyby pojawiła się jakaś alternatywa (niekoniecznie PEKAO SA) to mogło by sporo namieszać.

Znając warunki i obsługę w parczewskim PKO czy BGŻ wiele osób mogło by przejść do innego Banku by mieć lepiej. Obawiam się jednak że miasto ma zbyt mały potencjał by ktokolwiek chciał tu inwestować i przyciągać instytucje finansowe. A szkoda...
Obserwuj wątek
    • kleofas28 Re: Banki w Parczewie 04.10.08, 08:01
      tnij.org/bwpr
    • grzexs Re: Banki w Parczewie 07.10.08, 10:02
      Widać... się nie opłaca...
    • projek Re: Banki w Parczewie 29.12.08, 19:08
      Będąc na święta zauważyłem że pojawiła się placówka partnerska Eurobanku. Czyżby
      dywersyfikacja portfeli mieszkańców. Do póki nie będą mieli bankomatu (a nie
      wydaje mi się) to wielu chętnych klientów do prowadzenia konta raczej nie
      znajdą (kredytobiorców pewnie znajdą więcej).
    • sibeliuss Re: Banki w Parczewie 22.07.09, 16:20
      A jak jest z bankomatami i płaceniem kartą w mniejszych sklepach?
      • projek Re: Banki w Parczewie 28.07.09, 22:07
        Jeśli chodzi o bankomaty to jest kilka: 1xPKOBP, 1xBGŻ, 2xBank Spółdzielczy.
        Z płaceniem kartami gorzej. Na pewno w aptekach i na stacjach benzynowych
        (Orlen/Lotos). Co do sklepów spożywczych - z tego co wiem to można płacić kartą
        w MILEA i chyba w Stokrotce. O ile jest możliwośc płacenia kartą to często od
        kwoty 20 zł.
        • furgonik.pl Re: Banki w Parczewie 20.06.10, 08:55
          Z mniejszych sklepów spożywczych, to w Fimarze na Placu Wolności można zapłacić kartą.

Zapraszam również na www.parczew-forum.pl
          • projek Re: Banki w Parczewie 20.06.10, 19:08
            Podejrzewam że jakby prowizja dla dzierżawiących terminal była mniejsza (obecnie
            zarówno Visa jak i MasterCard - zmniejszyli prowizję) to i miejsc do płacenia
            kartą by przybyło. Ponoć organizacje płatnicze chcą zwiększyć udział transakcji
            bezgotówkowych (zwłaszcza a mniejszych miejscowościach) więc może i w Parczewie
            będzie można w większej liczbie miejsc zapłacić przy pomocy "plastiku".
            • sibeliuss Re: Banki w Parczewie 23.06.10, 10:35
              A jak jest z bankomatami?
              • projek Re: Banki w Parczewie 23.06.10, 20:19
                Z tego co pamiętam 1xPKOBP, 1xBGŻ, 2xBank Spółdzielczy. Więcej nie widziałem
                ostatnio.
                • sibeliuss Re: Banki w Parczewie 24.06.10, 09:17
                  Nie jest to oszałamiająca ilość.
                  Nie ma w P. żadnego Eurobanku i Millennium?
                  • santona Re: Banki w Parczewie 24.06.10, 13:33
                    Jeszcze jest bankomat SKOKu ale niestety Eurobanku, ani Milenium nie ma.
                    Najgorzej bywa w długie weekendy i święta bo wtedy w każdym bankomacie brakuje
                    pieniędzy.
                    • projek Re: Banki w Parczewie 25.06.10, 03:03
                      Eurobank jest ale placówka partnerska - bez bankomatu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka