nazgullo 13.11.06, 16:52 Wie ktoś jakie są wyniki wyborów? Bo ja nie mam zielonego pojęcia :) Głosowaliście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pioterek.p Re: Wybory 14.11.06, 14:51 Nie ma zielonego pojecia....ale mam nadzieje ze wygral Cenkiel...badz co badz ma najlepsze kwalifikacje! Odpowiedz Link Zgłoś
pioterek.p Re: Wybory 14.11.06, 15:01 Stanisław Włodarczyk 38,26 proc. Dariusz Cenkiel 24,42 proc. Odpowiedz Link Zgłoś
nazgullo Re: Wybory 14.11.06, 21:34 Cenkiel ma najlepsze kwalifikacje? On chyba skończył AWF, moim zdaniem nie są to najlepsze kwalifikacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
pioterek.p Re: Wybory 15.11.06, 12:41 Nie wiem czy skonczyl AWF, ale na pewno ma dyplom z pozyskiwania srodkow z UE na cele gospodarcze! A oto chyba chodzi, bo bez tego nasze sliczne miasteczko nie pociagnie za dlugo.... A Cenkiel zna sie na tym. Odpowiedz Link Zgłoś
nazgullo Re: Wybory 17.11.06, 20:42 Nie wiem, może i ma ten dyplom, ale jak narazie to w mieście za jego kadencji zbyt wiele się nie zmeniło. Nie licząc Lidla, stancji benzynowej i dworca PKP. Poza tym to zadnych lokalnych inwestycji, brak inwestorów i brak pracy dla młodych ludzi. Strasznie ciężko u nas o pracę. I teraz mam dylemat, na kogo zagłosować w II turze? Podobno Włodarczyk jest praktyczny i dba o "swoje" Odpowiedz Link Zgłoś
pioterek.p Re: Wybory 18.11.06, 19:15 Niestety to jest niewielkie miasteczko, ale badz co badz pozyskal z UE ponad 5 mln żł......niejedno wieksze miasto nie moze sie pochwalic takim osiagnieciem. Poza tym te 5 mln zł to 15% budzetu miasta.... Ostatnio widzialem ze swoje call- center ma za miar zalozyc jakas firma ktora ma zamiar zatrudnic 120 osob i bodajze wczoraj podpisano list intencyjny na rozbudowe sieci kanalizacyjnej (koszt 4,5 mln zł - z tego 85% dotacji UE...;-)) Wiec facet ma chyba glowe na karku i wie jak zlozyc wszystkie papiery by otrzymac konkretna pule pieniedzy, a wiesz mi, ze z dotacjami nie jest wcale tak latwo. Polska w tamtym roku wykorzystala zaledwie 3% puli jaka otrzymala do dyspozycji z UE....przykre ale takie sa fakty! Niestety nie jestem z Dęblina...chociaz uwazam sie za ? Debliniania i kocham to miasto i gdybym mogl tu glosowac to bym glosowal na Cenkiela;-) Pizdrawiam caly dęblin;-) Odpowiedz Link Zgłoś
albika Re: Wybory 19.11.06, 13:14 Włodarczyk rządził miastem jako sekretarz podczas poprzedniej kadencji, razem z byłym burmistrzem zadłużyli miasto a w urzędzie szerzyło się pijaństwo na każdym kroku. chcemy aby to wróciło? Cenkiel może nie jest ideałem ale dzięki niemu miasto jest oddłużone i może myśleć o nowych inwestycjach. Wcześniej niestety nie było na to kasy bo trzeba było zażegnać groźbę bankructwa. Takie są fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
max_fred Re: Wybory 19.11.06, 13:29 Poprzedni burmistrz Wojdat jest teraz mózgiem operacji wyborczych Włodarczyka, jego list poparcia otwiera całostronnicową rozkładówkę Włodarczyka w Głosie Ryckim ale tak specjalnie to się z tym poparciem nie obnosi agitując za Włodarczykiem głownie po targach. Chyba nie robi tego bezinteresownie podobno jest szykowany na zastępce burmistrza... Na pewno nie będą na niego głosować nauczyciele, którym bez ich zgody przestał opłacać składki zusowskie. Dęblin jest miastem przekory,mieszkańcy w ostatnich wyborach odwołali Wojdata ale teraz sprzeciwiając się Cenklowi dla zasady lub po poprostu z zawiści mogą na siebie sprowadzić powrót rządów ekipy którą już raz odwołali. To chyba jakiś MATRIX. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_gosia7 Re: Wybory 19.11.06, 17:54 Nie wiem ile środków pozyskał bo dla mnie zwykłego mieszkańca nie widać zbyt wiele tych pieniedzy na ulicach i wokół mnie,no może gonione ostatnio na zbity pysk chodniki.Napewno nie może znaleźć 300zł kwartalnie na oświetlenie pawilonów 'podkówki".Poprzednie władze pomogły nam zagospodarować parking,ustawiono kosze na śmieci itp.Może to nie wiele ale więcej niż nic,więcej niż 300 zł na kwartał. Odpowiedz Link Zgłoś
pioterek.p Re: Wybory 20.11.06, 13:56 Cenkiel jeso niebo lepszy od Włodarczyka! Chociazby to oddluzenie miasta....siedze w tym temacie na studiach i wierzcie mi ze to wielki sukces!!! Dzieki temu miasto ma gwarancje finansowe i moze pozyskiwac środki na nowe inwestycje...a przynajmniej w ciagu najblizszych kilku lat nie bedzie miaalo z tym problemow..o ile jakis kretyn nie dorwie sie do wladzy..... Odpowiedz Link Zgłoś
nazgullo Re: Wybory 20.11.06, 18:27 Cały czas mówisz o Panie Cenklu, ale weź pod uwagę fakt, że Włodarczyk w Ułężu zrobił także wiele dobrego. Logicznie myśląc, o Dęblin powinien także dbać. Mam teraz poważny dylemat na kogo głosować ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miki2001 Re: Wybory 21.11.06, 13:13 Chyba tak do końca nie jesteś dokładnie zorientowany i chcialabym wyprostować kilka rzeczy o których piszesz a mianowicie: odnośnie zadłużenia miasta na konie 2002r. z tytułu kredytów i pożyczek wynosiło 8,8 mln zł (były to w większości pożyczki częściowo umarzalne) zadłużenie na dzień 30.06.2006r. wynosiło 13 mln zł (wyłącznie kredyty i pożyczki nieumarzalne); o jakim marazmie i zastoju w rozwoju miasta mówicie odnośnie poprzednich kadencji? Przecież za czasów poprzedniej władzy zostały zrealizowane podstawowe dla miasta inwestycje: oczyszczalnia ścieków, kolektor sanitarny do osiedla Lotnisko, kanalizacja os.Wiślana -Żwica, ujęcie wody, telefonizacja, wiadukt wraz z ciągiem ulic 15pp Wilków-warszawska-Niepodległości-Kocka, droga do Ryk przez Stawy, wiele kilometrów dróg i chodników gminnych w tym odnowa większości ciągów drogowych na os. Lotnisko i os. Wislana , i to wszystko bez udziału środków unijnych, których wówczas poprostu nie było , a co zrealizowano przez ostatnie 4 lata? Odpowiedz Link Zgłoś
albika Re: Wybory 21.11.06, 17:57 To nie pioterek należy do komitetu wyborczego Cenkla ale najwyraźniej Ty do komitetu Włodarczyka mówiąc wprost słowami z jego pięknej odezwy do mieszkańców. Nie stać Cię na własne przemyślenia? Aż tak dajesz się sterować politykom? miki2001 napisała: > Chyba tak do końca nie jesteś dokładnie zorientowany i chcialabym wyprostować > kilka rzeczy o których piszesz a mianowicie: odnośnie zadłużenia miasta na > konie 2002r. z tytułu kredytów i pożyczek wynosiło 8,8 mln zł (były to w > większości pożyczki częściowo umarzalne) zadłużenie na dzień 30.06.2006r. > wynosiło 13 mln zł (wyłącznie kredyty i pożyczki nieumarzalne); o jakim > marazmie i zastoju w rozwoju miasta mówicie odnośnie poprzednich kadencji? > Przecież za czasów poprzedniej władzy zostały zrealizowane podstawowe dla > miasta inwestycje: oczyszczalnia ścieków, kolektor sanitarny do osiedla > Lotnisko, kanalizacja os.Wiślana -Żwica, ujęcie wody, telefonizacja, wiadukt > wraz z ciągiem ulic 15pp Wilków-warszawska-Niepodległości-Kocka, droga do Ryk > przez Stawy, wiele kilometrów dróg i chodników gminnych w tym odnowa większości > > ciągów drogowych na os. Lotnisko i os. Wislana , i to wszystko bez udziału > środków unijnych, których wówczas poprostu nie było , a co zrealizowano przez > ostatnie 4 lata? Odpowiedz Link Zgłoś
pioterek.p Re: Wybory 21.11.06, 20:45 Miki to sa liczby bezwzgledne ktore niewiele mowia....a prawda jest taka ze zadluzenie miasta w momencie gdy Cenkiel obejmowal urzad bylo na poaiomie prawie 56% budzetu, a gdyby osiagnelo 60% to miasto straciloby zdolnosc finansowa i popadlo by w spirale zadluzenia. Obecnie zadluzenie miasta spadlo do 43% przy jednoczesnym wzroscie dochodow do poziomu 39 mln zł. Te liczby chyba mowia zdecydowanie wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś
albika Re: Wybory 20.11.06, 18:23 Nie przesadzajmy. Przecież to są prywatne posesje. Chcecie za wspólne pieniądze oświetlać swoje prywatne pawilony? Ja tez bym chciał, żeby burmistrz oświetlił moje prywatne podwórko za pieniądze podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
pioterek.p Re: Wybory 21.11.06, 08:47 Otóz to. Pieniadze publiczne sa dla spoleczenstwa..ogółem, a nie dla poszczególnych jednostek. A co do Pana Cenkla.....to uważam, że naprawdę zrobil wiele dobrego i powinien dostać szanse na kontynuacje swojej pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
ewb11 Re: Wybory 21.11.06, 12:15 Nie przesadzajmy żezrobił tyle dobrego. Jesteś w jego komitecie wyborczym? Może czas zmienić władzę i wyjdzie to Dęblinowi na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
miki2001 Re: Wybory 21.11.06, 13:19 Wiesz co jedynie obecnemu Burmistrzowi wychodzi najlepiej? Zachwalanie własnej osoby i nic więcej, szkoda mi tylko jego najbliższych współpracowników bo Oni przez te 4 lata nie liczyli się wcale ,najważniejsza była tylko i wyłącznie osoba Pana Burmistrza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
albika Re: Wybory 21.11.06, 17:46 Brawo Miki. Bardzo merytoryczny argument. Jeśli takimi chcesz się kierować wybierając władze miasta to już się boję o Dęblin. Odpowiedz Link Zgłoś
nazgullo Re: Wybory 22.11.06, 12:33 Widzę, że jest poparcie dla Pana Włodarczyka :) Może to i dobrze?:) Pierwszą turę Pan Włodarczyk wygrał sporą różnicą głosów. Myślę, że i tym razem będzie podobnie. P.S Polska - Japonia 3:0 :D Odpowiedz Link Zgłoś
darek751 Re: Wybory 22.11.06, 14:49 wejdz na stronę www.deblin.pl tu jest wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
pioterek.p Re: Wybory 22.11.06, 15:04 Mam nadziej, że jednak Pan Włodarczyk nie powtórzy wyniku z pierwszej tury i chcialbym zaznaczyc ze nie jestem w zadnym komitecie wybporczym i tak naprawde to nawet nie moge oddac swojego głosu na przyszlego burmistrza Dęblina...a szkoda;-((( Ale juz niedlugo zmieniam meldunek;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewb11 Re: Wybory 22.11.06, 15:07 To całe szczęście że nie możesz głosować bo jeden głos na Cenkla mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
nazgullo Re: Wybory 22.11.06, 16:40 nikt się nie uwziął :) My tylko głośno myślimy i wymieniamy swoje poglądy na temat kandydatów :) Odpowiedz Link Zgłoś
pioterek.p Re: Wybory 24.11.06, 10:53 Czyzby cisza wyboracza zawładnęła tematem...?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pioterek.p Re: Wybory 26.11.06, 22:30 Mysle ze juz jutro bedzie wszystko jasne;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ewb11 Re: Wybory 27.11.06, 07:49 No to mamy nowego burmistrza. Moje gratulacje Panie Burmistrzu - S. Włodarczyku. Odpowiedz Link Zgłoś
pioterek.p Re: Wybory 27.11.06, 11:43 Ja rowniez gratuluje i zycze powodzenia;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nazgullo Re: Wybory 27.11.06, 12:12 Spore poparcie otrzymał Pan Włodarczyk. Prawie 64 % głosów. Odpowiedz Link Zgłoś