13.11.06, 16:52
Wie ktoś jakie są wyniki wyborów? Bo ja nie mam zielonego pojęcia :)

Głosowaliście?
Obserwuj wątek
    • pioterek.p Re: Wybory 14.11.06, 14:51
      Nie ma zielonego pojecia....ale mam nadzieje ze wygral Cenkiel...badz co badz
      ma najlepsze kwalifikacje!
    • pioterek.p Re: Wybory 14.11.06, 15:01
      Stanisław Włodarczyk 38,26 proc.
      Dariusz Cenkiel 24,42 proc.
      • nazgullo Re: Wybory 14.11.06, 21:34
        Cenkiel ma najlepsze kwalifikacje? On chyba skończył AWF, moim zdaniem nie są to
        najlepsze kwalifikacje :)
        • pioterek.p Re: Wybory 15.11.06, 12:41
          Nie wiem czy skonczyl AWF, ale na pewno ma dyplom z pozyskiwania srodkow z UE
          na cele gospodarcze! A oto chyba chodzi, bo bez tego nasze sliczne miasteczko
          nie pociagnie za dlugo.... A Cenkiel zna sie na tym.
          • nazgullo Re: Wybory 17.11.06, 20:42
            Nie wiem, może i ma ten dyplom, ale jak narazie to w mieście za jego kadencji
            zbyt wiele się nie zmeniło. Nie licząc Lidla, stancji benzynowej i dworca PKP.
            Poza tym to zadnych lokalnych inwestycji, brak inwestorów i brak pracy dla
            młodych ludzi. Strasznie ciężko u nas o pracę.

I teraz mam dylemat, na kogo zagłosować w II turze? Podobno Włodarczyk jest
            praktyczny i dba o "swoje"
            • pioterek.p Re: Wybory 18.11.06, 19:15
              Niestety to jest niewielkie miasteczko, ale badz co badz pozyskal z UE ponad 5
              mln żł......niejedno wieksze miasto nie moze sie pochwalic takim osiagnieciem.
              Poza tym te 5 mln zł to 15% budzetu miasta.... Ostatnio widzialem ze swoje call-
              center ma za miar zalozyc jakas firma ktora ma zamiar zatrudnic 120 osob i
              bodajze wczoraj podpisano list intencyjny na rozbudowe sieci kanalizacyjnej
              (koszt 4,5 mln zł - z tego 85% dotacji UE...;-)) Wiec facet ma chyba glowe na
              karku i wie jak zlozyc wszystkie papiery by otrzymac konkretna pule pieniedzy,
              a wiesz mi, ze z dotacjami nie jest wcale tak latwo. Polska w tamtym roku
              wykorzystala zaledwie 3% puli jaka otrzymala do dyspozycji z UE....przykre ale
              takie sa fakty! Niestety nie jestem z Dęblina...chociaz uwazam sie za ?
              Debliniania i kocham to miasto i gdybym mogl tu glosowac to bym glosowal na
              Cenkiela;-) Pizdrawiam caly dęblin;-)
              • albika Re: Wybory 19.11.06, 13:14
                Włodarczyk rządził miastem jako sekretarz podczas poprzedniej kadencji, razem z
                byłym burmistrzem zadłużyli miasto a w urzędzie szerzyło się pijaństwo na każdym
                kroku. chcemy aby to wróciło? Cenkiel może nie jest ideałem ale dzięki niemu
                miasto jest oddłużone i może myśleć o nowych inwestycjach. Wcześniej niestety
                nie było na to kasy bo trzeba było zażegnać groźbę bankructwa. Takie są fakty.
                • max_fred Re: Wybory 19.11.06, 13:29
                  Poprzedni burmistrz Wojdat jest teraz mózgiem operacji wyborczych Włodarczyka,
                  jego list poparcia otwiera całostronnicową rozkładówkę Włodarczyka w Głosie
                  Ryckim ale tak specjalnie to się z tym poparciem nie obnosi agitując za
                  Włodarczykiem głownie po targach. Chyba nie robi tego bezinteresownie podobno
                  jest szykowany na zastępce burmistrza... Na pewno nie będą na niego głosować
                  nauczyciele, którym bez ich zgody przestał opłacać składki zusowskie. Dęblin
                  jest miastem przekory,mieszkańcy w ostatnich wyborach odwołali Wojdata ale teraz
                  sprzeciwiając się Cenklowi dla zasady lub po poprostu z zawiści mogą na siebie
                  sprowadzić powrót rządów ekipy którą już raz odwołali. To chyba jakiś MATRIX.
                • mala_gosia7 Re: Wybory 19.11.06, 17:54
                  Nie wiem ile środków pozyskał bo dla mnie zwykłego mieszkańca nie widać zbyt
                  wiele tych pieniedzy na ulicach i wokół mnie,no może gonione ostatnio na zbity
                  pysk chodniki.Napewno nie może znaleźć 300zł kwartalnie na oświetlenie
                  pawilonów 'podkówki".Poprzednie władze pomogły nam zagospodarować
                  parking,ustawiono kosze na śmieci itp.Może to nie wiele ale więcej niż
                  nic,więcej niż 300 zł na kwartał.
                  • nazgullo Re: Wybory 19.11.06, 22:56
                    nareszcie jakaś dyskusja na forum :)

• pioterek.p Re: Wybory 20.11.06, 13:56
                      Cenkiel jeso niebo lepszy od Włodarczyka! Chociazby to oddluzenie
                      miasta....siedze w tym temacie na studiach i wierzcie mi ze to wielki sukces!!!
                      Dzieki temu miasto ma gwarancje finansowe i moze pozyskiwac środki na nowe
                      inwestycje...a przynajmniej w ciagu najblizszych kilku lat nie bedzie miaalo z
                      tym problemow..o ile jakis kretyn nie dorwie sie do wladzy.....
                      • nazgullo Re: Wybory 20.11.06, 18:27
                        Cały czas mówisz o Panie Cenklu, ale weź pod uwagę fakt, że Włodarczyk w Ułężu
                        zrobił także wiele dobrego. Logicznie myśląc, o Dęblin powinien także dbać.

Mam teraz poważny dylemat na kogo głosować ;)

Pozdrawiam
                      • miki2001 Re: Wybory 21.11.06, 13:13
                        Chyba tak do końca nie jesteś dokładnie zorientowany i chcialabym wyprostować
                        kilka rzeczy o których piszesz a mianowicie: odnośnie zadłużenia miasta na
                        konie 2002r. z tytułu kredytów i pożyczek wynosiło 8,8 mln zł (były to w
                        większości pożyczki częściowo umarzalne) zadłużenie na dzień 30.06.2006r.
                        wynosiło 13 mln zł (wyłącznie kredyty i pożyczki nieumarzalne); o jakim
                        marazmie i zastoju w rozwoju miasta mówicie odnośnie poprzednich kadencji?
                        Przecież za czasów poprzedniej władzy zostały zrealizowane podstawowe dla
                        miasta inwestycje: oczyszczalnia ścieków, kolektor sanitarny do osiedla
                        Lotnisko, kanalizacja os.Wiślana -Żwica, ujęcie wody, telefonizacja, wiadukt
                        wraz z ciągiem ulic 15pp Wilków-warszawska-Niepodległości-Kocka, droga do Ryk
                        przez Stawy, wiele kilometrów dróg i chodników gminnych w tym odnowa większości
                        ciągów drogowych na os. Lotnisko i os. Wislana , i to wszystko bez udziału
                        środków unijnych, których wówczas poprostu nie było , a co zrealizowano przez
                        ostatnie 4 lata?
                        • albika Re: Wybory 21.11.06, 17:57
                          To nie pioterek należy do komitetu wyborczego Cenkla ale najwyraźniej Ty do
                          komitetu Włodarczyka mówiąc wprost słowami z jego pięknej odezwy do mieszkańców.
                          Nie stać Cię na własne przemyślenia? Aż tak dajesz się sterować politykom?

miki2001 napisała:

> Chyba tak do końca nie jesteś dokładnie zorientowany i chcialabym wyprostować
                          > kilka rzeczy o których piszesz a mianowicie: odnośnie zadłużenia miasta na
                          > konie 2002r. z tytułu kredytów i pożyczek wynosiło 8,8 mln zł (były to w
                          > większości pożyczki częściowo umarzalne) zadłużenie na dzień 30.06.2006r.
                          > wynosiło 13 mln zł (wyłącznie kredyty i pożyczki nieumarzalne); o jakim
                          > marazmie i zastoju w rozwoju miasta mówicie odnośnie poprzednich kadencji?
                          > Przecież za czasów poprzedniej władzy zostały zrealizowane podstawowe dla
                          > miasta inwestycje: oczyszczalnia ścieków, kolektor sanitarny do osiedla
                          > Lotnisko, kanalizacja os.Wiślana -Żwica, ujęcie wody, telefonizacja, wiadukt
                          > wraz z ciągiem ulic 15pp Wilków-warszawska-Niepodległości-Kocka, droga do Ryk
                          > przez Stawy, wiele kilometrów dróg i chodników gminnych w tym odnowa większości
                          >
                          > ciągów drogowych na os. Lotnisko i os. Wislana , i to wszystko bez udziału
                          > środków unijnych, których wówczas poprostu nie było , a co zrealizowano przez
                          > ostatnie 4 lata?
                        • pioterek.p Re: Wybory 21.11.06, 20:45
                          Miki to sa liczby bezwzgledne ktore niewiele mowia....a prawda jest taka ze
                          zadluzenie miasta w momencie gdy Cenkiel obejmowal urzad bylo na poaiomie
                          prawie 56% budzetu, a gdyby osiagnelo 60% to miasto straciloby zdolnosc
                          finansowa i popadlo by w spirale zadluzenia. Obecnie zadluzenie miasta spadlo
                          do 43% przy jednoczesnym wzroscie dochodow do poziomu 39 mln zł. Te liczby
                          chyba mowia zdecydowanie wiecej!
                  • albika Re: Wybory 20.11.06, 18:23
                    Nie przesadzajmy. Przecież to są prywatne posesje. Chcecie za wspólne pieniądze
                    oświetlać swoje prywatne pawilony? Ja tez bym chciał, żeby burmistrz oświetlił
                    moje prywatne podwórko za pieniądze podatników.
                    • pioterek.p Re: Wybory 21.11.06, 08:47
                      Otóz to. Pieniadze publiczne sa dla spoleczenstwa..ogółem, a nie dla
                      poszczególnych jednostek. A co do Pana Cenkla.....to uważam, że naprawdę zrobil
                      wiele dobrego i powinien dostać szanse na kontynuacje swojej pracy!
                      • ewb11 Re: Wybory 21.11.06, 12:15
                        Nie przesadzajmy żezrobił tyle dobrego. Jesteś w jego komitecie wyborczym?
                        Może czas zmienić władzę i wyjdzie to Dęblinowi na dobre.
                      • miki2001 Re: Wybory 21.11.06, 13:19
                        Wiesz co jedynie obecnemu Burmistrzowi wychodzi najlepiej? Zachwalanie
                        własnej osoby i nic więcej, szkoda mi tylko jego najbliższych współpracowników
                        bo Oni przez te 4 lata nie liczyli się wcale ,najważniejsza była tylko i
                        wyłącznie osoba Pana Burmistrza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        • albika Re: Wybory 21.11.06, 17:46
                          Brawo Miki. Bardzo merytoryczny argument. Jeśli takimi chcesz się kierować
                          wybierając władze miasta to już się boję o Dęblin.
    • nazgullo Re: Wybory 22.11.06, 12:33
      Widzę, że jest poparcie dla Pana Włodarczyka :) Może to i dobrze?:)

Pierwszą turę Pan Włodarczyk wygrał sporą różnicą głosów. Myślę, że i tym razem
      będzie podobnie.

P.S
      Polska - Japonia 3:0 :D
    • darek751 Re: Wybory 22.11.06, 14:49
      wejdz na stronę www.deblin.pl tu jest wszystko
      • pioterek.p Re: Wybory 22.11.06, 15:04
        Mam nadziej, że jednak Pan Włodarczyk nie powtórzy wyniku z pierwszej tury i
        chcialbym zaznaczyc ze nie jestem w zadnym komitecie wybporczym i tak naprawde
        to nawet nie moge oddac swojego głosu na przyszlego burmistrza Dęblina...a
        szkoda;-((( Ale juz niedlugo zmieniam meldunek;-)))
        • ewb11 Re: Wybory 22.11.06, 15:07
          To całe szczęście że nie możesz głosować bo jeden głos na Cenkla mniej.
          • pioterek.p Re: Wybory 22.11.06, 15:29
            A co wyscie sie tak uwzieli na niego?
            • nazgullo Re: Wybory 22.11.06, 16:40
              nikt się nie uwziął :)

My tylko głośno myślimy i wymieniamy swoje poglądy na temat kandydatów :)
              • pioterek.p Re: Wybory 22.11.06, 20:21
                Jezeli tak to jestem za;-)
    • pioterek.p Re: Wybory 24.11.06, 10:53
      Czyzby cisza wyboracza zawładnęła tematem...?;-)
      • nazgullo Re: Wybory 24.11.06, 14:11
        Cisza dopiero od 24 :)

• pioterek.p Re: Wybory 24.11.06, 16:51
          To dlaczego juz teraz się zaczęła..?;-D
          • nazgullo Re: Wybory 24.11.06, 19:33
            :D:D:D
    • pioterek.p Re: Wybory 26.11.06, 20:28
      I jak tam, wiadomo juz cos????
      • ewb11 Re: Wybory 26.11.06, 20:33
        Też jestem ciekawa wyników.
        • pioterek.p Re: Wybory 26.11.06, 22:30
          Mysle ze juz jutro bedzie wszystko jasne;-)
    • ewb11 Re: Wybory 27.11.06, 07:49
      No to mamy nowego burmistrza. Moje gratulacje Panie Burmistrzu - S.
      Włodarczyku.
      • pioterek.p Re: Wybory 27.11.06, 11:43
        Ja rowniez gratuluje i zycze powodzenia;-)))
        • nazgullo Re: Wybory 27.11.06, 12:12
          Spore poparcie otrzymał Pan Włodarczyk. Prawie 64 % głosów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka