Dodaj do ulubionych

Obrażanie urzędników

15.03.11, 21:18
Do emeryta odpowiedź na post zawarty w skasowanym przez moderatora wątku.

Chociaż nie przepadałem za prezydenturą śp. Lecha Kaczyńskiego - muszę się z Tobą zgodzić - obrażanie prezydenta RP uważam za czyn niegodny Polaka, to jest brak szacunku do majestatu Rzeczypospolitej, w końcu to Polacy wybrali go na prezydenta.

W ten słoik miodu wepchnę jednak odrobinę dziegciu: Forumowicze w podobny sposób odnoszą się do prezydenta Komorowskiego. Jego liczne wpadki również mnie nie przekonują do jego osobowości jako prezydenta, jednak szanuję go, ponieważ został wybrany w demokratycznych wyborach, na zasadach określonych w Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej.

Prezydent miasta nie jest już postacią tak ważną jak prezydent RP, mimo to apeluję do Was Tarnobrzeżanie: zachowujcie się kulturalnie na forum, skoro większość wybrała pana Mastalerza na prezydenta Tarnobrzega, obrażając go - obrażacie większość obywateli miasta, w którym mieszkacie!
Obserwuj wątek
    • Gość: kali- Re: Obrażanie urzędników IP: *.tktelekom.pl 15.03.11, 21:56
      Prezydent miasta nie jest już postacią tak ważną jak prezydent RP, mimo to apeluję do Was Tarnobrzeżanie: zachowujcie się kulturalnie na forum, skoro większość wybrała pana Mastalerza na prezydenta Tarnobrzega, obrażając go - obrażacie większość obywateli miasta, w którym mieszkacie

Rozumiem ,ze jak obrażano poprzedniego Prezydenta na tym forum tez wystosowałeś taki sam apel.Przypomnij ten watek bo jakoś go znalezć nie mogę.
      • karrambello Re: Obrażanie urzędników 15.03.11, 22:06
        Nie stosowałem, ale gdyby sytuacja była odwrotna - zrobiłbym to. To sprawa honoru Polaka, nie podlega wyjątkom i dyskusji.
        • Gość: nikita Re: Obrażanie na forum IP: 66.49.172.* 16.03.11, 01:47
          karrambello - a co upowaznia cie do braku szacunku w stosunku do nikity. Stajesz w obronie urzednikow a ludziom nie nalezy sie szacunek.
          Podwojna moralnosc polski cepie ? ( cep to takie prymitywne narzedzie do walenia po klepisku ; polski cep to wyjatkowo prymitywna jednostka z obluzowana gązwą).
          • karrambello Re: Obrażanie na forum 16.03.11, 08:06
            @nikita, to jest OT. Nie szanuję ludzi, którzy patrzą na świat przez pryzmat własnego ego.
    • e-ftalo Re: Obrażanie urzędników 15.03.11, 22:26
      a ja bym powiedział że prezydent miasta jest jeszcze ważniejszy od prezydenta RP,bo tu właśnie żyjemy i tu jest nasza mała ojczyzna
    • Gość: Romek Re: Obrażanie urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 07:07
      A ja Wam powiem że każdy , absolutnie każdy człowiek jest ważny . Takie słowa jak ważny , należący do elity itp. powinny zniknąć w określaniu ludzi .
      Bardzo złości mnie gdy niektórzy wypowiadają się w mediach że w katastrofie zginęła elita albo kwiat polskiego społeczeństwa.
      A reszta co nie leciała i żyje to co ? Hołota , plebs , dziady co powinny spieprzać ?
      Mi od małego wpajano by mieć szacunek dla każdego człowieka .
      A jeśli dzielić to na dobrych i złych . Tych drugich mam omijać .

• Gość: znajoma Re: Obrażanie urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 07:26
        Romciu, masz rację. Każdemu należy się szacunek. Prezydenta Tbg obrażają na okrągło na tym forum. Karrambello też ma rację. Szanujmy się trochę.

Nim się sny poetów ziszczą,

nim się wina dzban utoczy,

zanim szczęściem nam zabłyszczą

umęczone nasze oczy,

nim nas głupcy brać przestaną

na wypranych słów taniochę,

ludzie, gdy wstaniemy rano,

lubmy się trochę!

Nim na czoła włożym wieńce,

zanim przejrzą ślepe kuchnie,

nim weźmiemy się za ręce,

nim dokoła radość buchnie,

nim mentora nadętego

zajmą kalambury płoche,

ludzie, w środku dnia szarego

lubmy się trochę!

Nim w dziecinną się grzechotkę

zmieni kpiarski kaduceusz,

nim się zrobi miny słodkie

na kolejny jubileusz,

nim szarlotkę się upiecze

i zaprosi pannę Zochę,

ludzie, w swojski nasz odwieczerz

lubmy się trochę!

Pocieszajmy tym lubieniem

skołowane nasze główki,

nie próbujmy go zamieniać

na zaszczyty czy złotówki,

ty nas, drogo życia, prowadź,

a my, twym pokryci prochem,

aby idąc, nie zwariować -

lubmy się trochę!

pozdrawiam. znajoma
        Karrambello, wyśpij się dzisiaj i jutro do roboty:-)
        • storczyklive Re: Obrażanie urzędników 17.03.11, 18:11
          Moim zdaniem nikogo nie powinno się obrażać - wszyscy mogą mieć swoje zdanie, ale chya jednak krytyka powinna być konstruktywna, a przede wszystkim powinno się wtedy coś zarzucać, jak się zna fakty, a nie domysły
          • Gość: kaziuk66 Re: Obrażanie urzędników IP: *.tktelekom.pl 17.03.11, 18:20
            Cieszy mnie,że bo bezpardonowym obrażaniu św.pamięci Prezydenta Kaczynskiego przychodzi otrzeźwienie i wielu widzi potrzebe szacunku dla ludzi. Lepiej późno niż wcale. Mam nadzieję,że Ci co dzisiaj domagaja sie szacunku dla obecnie demokratycznie wybranych władz nie zmiena zdania gdy np.premierem RP zostnie Jarosław Kaczyński.Czy może jednak moja wiara jest dziecinna naiwnością
            • Gość: gość Re: Obrażanie urzędników IP: *.dynamic.mm.pl 17.03.11, 18:39
              Szkoda że PIS nie rządzi. Przez te kilka lat rządów zrobiliby porządek z wszelkiej maści gangsterami w białych kołnierzykach. A tak mamy POpaprańców niszczących wszystko co się da włącznie z narodem. Dobijamy do dna narodzie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka