Dodaj do ulubionych

Mój ranking kłamców.

08.09.11, 14:46
Prof.Nowak,wybitny znawca Rosji a tez jeden z niewieli intelektualistow,ktorzy maja odwage mowic prawde niewygodna dla Salonu,postuluje aby stworzyc listy klamcow,oglupiajacych Polakow....

Warto się jednak zastanowić, czy można byłoby przeprowadzić obywatelską akcję podważania kłamstw telewizji np. pod hasłem: "Wielkie telewizje kłamią i ogłupiają - sprawdźcie to sami! Manifestujcie swoje oburzenie pod siedzibami tych koncernów kłamstwa!". Organizujcie rankingi najbardziej zuchwałych kłamców, a zarazem wskazujcie tych dziennikarzy, którzy nie sprzeniewierzają się posłannictwu INFORMOWANIA społeczeństwa. Wykorzystując wszystkie dostępne obecnie media (internet, radio, ostatnie niezależne, w szczególności katolickie tytuły prasowe), powinniśmy pokazywać związek między dobrem Polski a dobrem rodziny, poczuciem bezpieczeństwa będącego efektem sprawnie działającego państwa, które czuje się odpowiedzialne za zaspokojenie elementarnych potrzeb społecznych.(...) Musimy pokazywać, do czego prowadzi taka polityka nieodpowiedzialności, która uderza w miliony ludzi, także tych, którzy głosowali i chcą nadal głosować na PO.

Oto moj osobisty ranking Najwiekszycj Kłamcow RP.
1.Tomasz Liz
2.Janina Paradowska
3.Tomasz Wołek
4.Grzegorz Miecugow
5.Piotr STasiński
li ty chcesz tu robić wolną gazetę, to po moim trupie.Michnik do Krzysztofa Leskiego współzałożyciela GW
Obserwuj wątek
    • karrambello Re: Mój ranking kłamców. 08.09.11, 14:50
      > Oto moj osobisty ranking Najwiekszycj Kłamcow RP.
      > 1.Tomasz Liz
      > 2.Janina Paradowska
      > 3.Tomasz Wołek
      > 4.Grzegorz Miecugow
      > 5.Piotr STasiński

Proszę podać adnotacje do ich rzekomych kłamstw. Zweryfikujemy ile jest kłamstwa w tym rankingu.
      • karrambello Re: Mój ranking kłamców. 28.09.11, 08:56
        Widzę lechowski51, że jak zwykle używasz pustych słów, bez żadnych argumentów - wciąż czekam na przykłady kłamstw ludzi z Twojej listy...
        • karrambello Re: Mój ranking kłamców. 29.09.11, 07:22
          tak myślałem.
    • Gość: xemen Re: Mój ranking kłamców. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.11, 14:53
      A to mój:

1. Jarosław Kaczyński ex equo Tadeusz Rydzyk
      2. Zbigniew Ziobro
      3. Adam Hofman
      4. Tomasz Sakiewicz
      5. Mariusz Błajszczak

I Nagroda Specjalna im. Stanisława Lema za Raport Smoleński

1. Antoniiiiiiii Maciarewiczzzzzzzzzzzzzzz

• Gość: gość Re: Mój ranking kłamców. IP: 83.238.199.* 08.09.11, 15:01
        1-TUSK
        2-KOMOROWSKI
        • Gość: remx Re: Mój ranking kłamców. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.11, 15:02
          Kłamczyński właśnie przegrał proces z PSL, to już drugi w tej kampanii. Wcześniej musiał przeprosić PO.

Brawo!
          • Gość: gbur Re: Mój ranking kłamców. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.11, 15:09
            1. Pinokio
            2. Przemo S. -pilkarz 'siarki' /taka przynajmniej ma ksywe/ /sorry Przemo:)/
            3. moja skromna osoba, gdy wracam do domu po paru glebszych i pada pytanie zony: ile wypiles?
    • Gość: skol Re: Mój ranking kłamców. IP: *.nds.ruhr-uni-bochum.de 08.09.11, 15:19
      Pruj się PISdzielski frędzlu :-)

• Gość: skol Re: Mój ranking kłamców. IP: *.nds.ruhr-uni-bochum.de 08.09.11, 15:23
      Pruj się PISdzielski frędzlu :-)

wszyscy wiedzą o kogo chodzi.
      • Gość: heros Re: Mój ranking kłamców. IP: *.uk2net.com 08.09.11, 15:47
        Oto mój osobisty ranking Największych Kłamcow RP.
        1.Abp.St. Dziwisz - za kłamstwo z pochówkiem L.Kaczyńskiego
        2.Ojciec T.Rydzyk- przywłaszczenie pieniędzy na uratowanie stoczni
        3. Abp. L. Głódż -za chandel nie należnych mu gruntów z prezydentem Gdańska
        4.Abp. T. Gocłowski- za aferęStella Maris ,wystawianie fikcyjnych faktur VAT
        5.Abp. J. Glemp -za kłamstwo o stanie zdrowia JPII , kiedy był na łożu Abrachama Józef łgał jak najęty że zdrowiu i życiu papci nic nie zagraża i jest OK.
        Jeśli osoby duchowne łżą w żywe oczy to ja z tej Polski się wypisuję.
        Musimy pokazywać, do czego prowadzą takie kłamstwa i nieodpowiedzialności, które uderzają w miliony ludzi, także tych nie wierzących Polaków.
        • lechowski51 Re: Mój ranking kłamców. 08.09.11, 16:00
          ...a do czego prowadza te "klamstwa".Z Polski jak widze to sie wypisales,bo komentujesz z Anglii.Czyzby chandlujac/handlujac/ w Anglii zapomniales podstaw j.polskiego?
          • Gość: Stefek Re: Mój ranking kłamców. IP: 71.30.87.* 08.09.11, 16:12
            Gość: heros
            Dodaj do ulubionych Skasujcie
            Odpowiedz
            Oto mój osobisty ranking Największych Kłamcow RP.
            5.Abp. J. Glemp -za kłamstwo o stanie zdrowia JPII , kiedy był na łożu Abrachama Józef łgał jak najęty że zdrowiu i życiu papci nic nie zagraża i jest OK.
            Jeśli osoby duchowne łżą w żywe oczy to ja z tej Polski się wypisuję.
            Musimy pokazywać, do czego prowadzą takie kłamstwa i nieodpowiedzialności, które uderzają w miliony ludzi, także tych nie wierzących Polaków.
            • Gość: rea Re: Mój ranking kłamców. IP: *.toya.net.pl 08.09.11, 16:47
              Ależ oni nie kłamią. Mijają się tylko z prawdą albo oszczędnie tą prawdą gospodarują.
    • jozwa50 Re: Mój ranking kłamców. 08.09.11, 16:44
      lechowski51 napisał:

> Oto moj osobisty ranking Najwiekszycj Kłamcow RP.
      > 1.Tomasz Liz
      > 2.Janina Paradowska
      > 3.Tomasz Wołek
      > 4.Grzegorz Miecugow
      > 5.Piotr STasiński
      > li ty chcesz tu robić wolną gazetę, to po moim trupie.Michnik do Krzysztofa Les
      > kiego współzałożyciela GW

W skali globalnej nikt nie przebije Arcykłamcy który właśnie dzisiaj powiększył swoją przewagę nad peletonem wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10253042,Kaczynski_przegral_z_PSL_ws__narkotykow__Musi_sprostowac.html
      A wskali lkalnej, Mielecko-Tarnobrzeskiej jest też malutki mistrzunio - Januszek - kłamczuszek. Niby prawicowy patriota a faktycznie kapuś schyłkowej komuny.
      • lechowski51 Re: Mój ranking kłamców. 08.09.11, 17:36
        Juziu!.Gdybym mial podawc do sadu Tuska,Niesiolowskiego,Grabarczyka za klamstwa ktore glosza to polskie sady musialaby pracowac jak "stalinowskie trojki".Jak nie wiesz co to takiego,to "pogugluj".
        • Gość: brom Re: Mój ranking kłamców. IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.09.11, 17:51
          Nikt nie przebije Kłamczyńskiego i bandy PiSdzielców...
        • jozwa50 Re: Mój ranking kłamców. 08.09.11, 18:35
          lechowski51 napisał:

> Juziu!.Gdybym mial podawc do sadu Tuska,Niesiolowskiego,Grabarczyka za klamstwa
          > ktore glosza to polskie sady musialaby pracowac jak "stalinowskie trojki".Jak
          > nie wiesz co to takiego,to "pogugluj".

A to ciekawe bo jeszcze niedawno pod Zenitem odgrażałeś się że ich zaczniesz jako obywatel pozywać. Czyżby dwa browary za daleko?
          • lechowski51 Re: Mój ranking kłamców. 08.09.11, 19:30
            Juziu to Ty chyba za duzo wypiles i z puszki wyskoczyl Ci Januszek.Uwazaj bo niedlugo zaczniesz bredzic o bialych myszach.
            PSL jest pilnym uczniem Michnika i PO,ktorzy dyskurs polityczny przeniesli na sadowe sale.Bialorus sie klania!
            • Gość: bronex Re: Mój ranking kłamców. IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.09.11, 19:48
              Dyskurs polityczny nie oznacza, że wszystkie chwyty są dozwolone, że można bezkarnie kłamać.

Bo nie można. A PiS kłamie, dlatego przegrywa w sądzie.

Jeśli walka z kłamstwem przed niezawisłym sądem kojarzy ci się z Białorusią, to znaczy, to ty mi się kojarzysz z podskakującym i całującym po rękach Gabrielem Janowskim.

Jesteś tak samo zabawny jak on wtedy. Ha. Ha. Ha.
              • Gość: misiu Re: Mój ranking kłamców. IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.09.11, 19:53
                Pisz Konradku co chcesz, jesteś tak samo wiarygodny jak Cugier Kotka, gdy bredziła, że napadły ją bojówki PO.

Jak przerzniecie po raz szósty z rzędu wybory zawsze możecie zwalić przegrana na nieuczciwe media lub fałszerstwa.

To łatwiejsze niż przyznani się do tego, że wy PIS-owcy uosabiacie najgorsze cechy tego narodu: głupotę, kłótliwość i warcholstwo. Na szczęscie większa częśc tego narodu ma was głęboko w odbytnicy.

• Gość: ada Re: Mój ranking kłamców. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.11, 20:50
                  Prowadzona gra polskiego premiera z premierem obcego mocarstwa, czyli z Putinem przeciwko prezydentowi Kaczyńskiemu. Jak to się skończyło, wszyscy wiemy. Gra polskiego premiera z premierem Rosji przeciwko prezydentowi Polski powinna skończyć się dla Tuska i jego rządu dymisją z wielkim hukiem.
                  • Gość: Julka Re: Mój ranking kłamców. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.11, 20:53
                    Oto moj osobisty ranking Najwiekszycj Kłamcow RP.
                    > 1.Tomasz Liz
                    > 2.Janina Paradowska
                    > 3.Tomasz Wołek
                    > 4.Grzegorz Miecugow
                    > 5.Piotr STasiński
                    6.Monika Olejnik
                    Może ktoś z lokalnego podwórka, ja stawiam na KAT
                  • Gość: romb Re: Mój ranking kłamców. IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.09.11, 20:58
                    I kto miałby stanąc na czele nowego rządu sfrustrowany, zakamuflowany pederasta, który nienawidzi ludzi?...
    • Gość: surfer Re: Mój ranking kłamców. IP: *.uk2net.com 08.09.11, 21:36
      Oto moj osobisty ranking Największych Kłamcow RP, którzy zniszyliPolskę
      1. L.Balcerowicz - zniszczył wszystkie PGR-y i SKR-y w ciągu kilku dni straciło pracę i życie kilkaset Polaków
      2. J.K.Bielecki - obiecywał nam kokosy oddając za grosze zakłady produkcyjne
      3.M. Boni - zniszczył huty żeby sprzedać je obcym kapitalistom za grosze oraz cementownie
      4. H. Suchocka - ps. Parafianka za podpisanie KUŃKORDATU
      5. H.Goryszewski- cytat:Nie jest ważne, czy w Polsce będzie kapitalizm, wolność słowa, czy będzie dobrobyt – najważniejsze, aby Polska była katolicka
      6. W.Chrzanowski - za wysłanie dzieci na kolonie i kradzież pieniedzy na zapłacenie za ich podróż i pobyt
      7.L. Wałęsa - za puszczenie Baksika i Gąsiorowskiego w skarpetkach ( miał na myśli ogół swoich rodaków)
      8.L.i J. Kaczyńscy za aferę Telegraf. jak PC wydawało zezwolanie na handel paliwem
      9. to parę kłamst link:www.spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?title=Odnowiciele#Przest.C4.99pstwa_i_afery_gospodarcze
      Do założyciela wątku czyli Lechowskiego51 poczytaj głąbie kapuściany ostatni wklejony link , a póżniej podyskutujemy nad twoimi idolami z PiS-u
      • lechowski51 Re: Mój ranking kłamców. 09.09.11, 17:10
        Jak nauczysz sie kulturalnej rozmowy to odpowiem na Twoj post.Z chamami nie rozmawiam.
        Poszerzam swoja liste klamcow;
        1.Monika Olejnik
        wpolityce.pl/dzienniki/jak-jest-naprawde/14396-co-jeszcze-zrobi-monika-olejnik-o-kim-napisze-nieprawde-by-udowodnic-ze-nie-robila-tego-co-przeciez-robila
        2.Daniel Pasent-TW John,TW Daniel
        3.Katarzyna Kolenda-Zalewska
        4.Wojciech Maziarski
        5.Waldemar Kuczynski
        • Gość: rysiek IV Re: Mój ranking kłamców. IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.09.11, 17:30
          Zdecydowanie Jarek Kaczyński podczas Stanu Wojennego tak świetnie się kamwykryła, ale nie wiedziała o niej nawet podziemna Solidarność.

Wiedział tylko kot Alik, ale on przysiągł, że pary z pyska nie puści i nie puścił!
          • Gość: rysiek IV Re: Mój ranking kłamców. IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.09.11, 17:32
            Zdecydowanie Jarek Kaczyński podczas Stanu Wojennego tak świetnie się kamuflował, że SB nie tylko SB nie odkryła jego bohaterskiej działalności niepodległościowe, ale nie wiedziała o niej nawet podziemna Solidarność.

Wiedział tylko kot Alik, ale on przysiągł, że pary z pyska nie puści i nie puścił!
            • Gość: benek Re: Mój ranking kłamców. IP: *.tktelekom.pl 09.09.11, 18:04
              siedzę, czytam i popuszczam w gacie - lechowski chce uczyć ludzi kultury - wytyka błędy ortograficzne ,które sam wali jak typowy cieć pryty( na życzenie mogę wkleić parę "kfiaktkuf")- otóż skoro ma sie "idola" który łże jak najęty ( 3 miliony mieszkań, itd ,itd - nie chce sie pisać ) to się trzyma zasady - po raz kolejny ją przypominam - zapamiętaj lechowski - JAK MASZ DUPĘ BRUDNĄ TO INNYM NIE RÓB WYKŁADÓW NA TEMAT CZYSTOŚCI - bo to jest śmieszne i straszne zarazem .
            • lechowski51 Re: Mój ranking kłamców. 09.09.11, 18:08
              Poczytaj baranie o dzialalnosci Kaczynskiego w KORze a pozniej wypisuj swoje brednie.Trzeba byc wyjatkowa kanalia aby zwalczac tych co walczyli o wolna Polska a przemilczac o takich lobuzach jak Jaruzelski,Kiszczak,Urban,Miller,Oleksy czy Kwasniewski.
              • Gość: prawdziwy Polak Re: Mój ranking kłamców. IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.11, 18:57
                o jakiej wolnej i czyjej wolnej Polsce piszesz baranie Lechowski51, ponad połowa narodu klepiąca biedę za twoją sprawką i twoich kolesiów ma w doopie tą twoją wolność solidaruchu
                • Gość: Budda Re: Mój ranking kłamców. IP: *.play-internet.pl 09.09.11, 19:56
                  ścierwo to ścierwo. żaden solidaruch. cuchnące łajno z pastwiska. podrzędny kapuś. kurdupel. rzygać się chce.
                  • chrobry100 Re: Mój ranking kłamców. 09.09.11, 20:22
                    W Żurawicy zabrakło miejsca fanko/common/nemezis/buddo ?
                    • Gość: kaziuk66 Re: Mój ranking kłamców. IP: *.tktelekom.pl 09.09.11, 21:42
                      Okłamywali nas przez 40 lat i żaden z tych dygnitarzy kłamstwa nie znalazł się w Waszym rankingu to mnie zdumiewa bo dla niektórych dziś uchodzą oni za ludzi honoru
                      • Gość: smerf Re: Mój ranking kłamców. IP: *.torservers.net 09.09.11, 22:27
                        "kaziuk66 " napisał:Okłamywali nas przez 40 lat i żaden z tych dygnitarzy kłamstwa nie znalazł się w Waszym rankingu to mnie zdumiewa bo dla niektórych dziś uchodzą oni za ludzi honoru i to jest prawda oczywista.
                        Oto moj osobisty ranking Największych Kłamcow RP.
                        1.Prałat H.Jenkowski- że był kontaktem (kapusiem za dolce) operacyjnym SB o pseudonimie "Libella" vel "Delegat"
                        2. Abp.Petz- w 1999 klerycy poinformowali władze kościelne, że abp Paetz molestuje ich seksualnie
                        3.Kard.H.Gulbinowicz- przez wiele lat kardynał Gulbinowicz podawał oficjalnie jako datę urodzenia 17 października 1928. W lutym 2005 ujawnił, że jest faktycznie starszy o pięć lat, a prawdziwy wiek z pomocą rodziców ukrył w 1942
                        4.Prymas J. Kowlczyk- ze sprawozdania rezydentury wywiadu wiadomo, że 15 grudnia 1982 zarejestrowano duchownego (ówczesnego szefa sekcji polskiej watykańskiego Sekretariatu Stanu) jako współpracownika wywiadu PRL o pseudonimie Cappino w kategorii kontakt
                        5.Abp.H. Nowacki- podpisał w 1977 roku zobowiązanie do współpracy i przyjął pseudonim "Henryk". Spotkał się z esbekami co najmniej trzy razy, a podczas tych spotkań informował o kadrze wyższego seminarium duchownego w Tarnowie i o duchownych z diecezji tarnowskiej. W późniejszym okresie pseudonim ks. Nowackiego zmieniono na "Jarek". Współpracownika wyrejestrowano w 1988 roku.
                        No comment !
                      • Gość: Tarzan Re: Mój ranking kłamców. IP: *.flash-net.pl 10.09.11, 09:17
                        A na Twojej liście znalazł się jakiś kłamca z XIX wieku?

Oczekujesz, że osoby urodzone po roku 89 będą wiedzieć, pamiętać i równie emocjonalnie traktować aparatczyków PRL-u?

• Gość: Tarzan Re: Mój ranking kłamców. IP: *.flash-net.pl 10.09.11, 09:10
                No wiesz, uderz w stół, a nożyce...

Skoro Ci Wielcy Bojownicy mogą bez zmrużenia oka inne osoby walczące o wolną Polskę pomawiać o współpracę z SB, to czemu ich godność miałaby być chroniona?

Był w KORze, działał w Solidarności jak tysiące innych, nie został internowany podczas stanu wojennego, więc pewnie zagrożeniem nie był, uczestniczył w obradach Okrągłego Stołu
                Suche fakty.

A obecnie zdarza mu się kłamać, stąd i na mojej liście by się znalazł.

P.S. Czy przeszłoby Ci przez gardło przyznanie, że Wałęsa, czy Kuroń również walczyli o wolną Polskę? ;)

• lechowski51 Re: Mój ranking kłamców. 10.09.11, 15:38
                  Oczywiscie ze Kuron i Walesa walczyli o wolna POlske.Wczesniej Kuron jako wybitny stalinista dzialal w czerwonym harcerstwie zwalczajac patriotyczne wychowanie mlodziezy a w wolnej Polsce marzl mu sie "socjalizm z ludzka twarza".Z kolei Walesa zanim zostal przwodca Solidarnosci wyslugiwal sie jako sbecki agent kapujac swoich kolegow.
                  • Gość: nikita Re: siasc i zaplakac IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.09.11, 02:31
                    lechowski - ludzie tamtych czasow wierzyli w socjalizm , wierzyli w to ze mozna stworzyc system w ktorym bedzie lad, sklad i porzadek, praca dla wszystkich i najwazniejsze to chleb dla wszystkich. Ale jak to zwykle bywa znalazla sie grupa ludzi ktorzy ta wladze chcieli zgarnac pod siebie. To kaczynscy, lechowscy i im podobni w tym oczywiscie slawetny narodowy kosciol katolicki. Wymyslili ze jak obala socjalizm i zgarna pelnie wladzy to uszczesliwia spoleczenstwo na wlasna modle. Sprzymierzyli sie z amerykanskim CIA i Watykanska V kolumna na czele ktorej zakulisowa CIA postawilo swego wybranca, Polaka Wojtyle. Wladze przejeli ale nic poza tym, komunisci byli madrzejsi, zgarneli realna wladze a wiec wplywy i pieniadze. Suma sumarum, kaczynscy , lechowscy i im podobni zostali wystawieni do wiatru ale najgorsze ze pospolu z komunistami wystawili cale spoleczemstwo do wiatru. Dzisiaj kaczynscy, lechowscy i im podobni szczuja polaka na polaka, obiecuja im gruszki na wierzbie ciagle majac nadzieje ze dorwa sie do wladzy i wprowadza swoje porzadki, dokladnie takie jak serwowal im premier kaczynski, prezydent, kaczynski, szef sluzb specjalnych macierewicz i superminister ziobro. Inaczej mowiac obiecuja spoleczenstwu cos znacznie gorszego niz oferowala komuna. lechowski, jesli wygra PIS bedzie to znaczylo ze polacy stracili reszte rozumu, a czytajac twoje ociekajace nienawiscia wypowiedzi mozna uznac ze ty rozum juz straciles.
                    Polacy maja wybor tylko miedzy zlym a gorszym i niezaleznie od tego kto sie dorwie do koryta zacisnie jeszcze bardziej petle na szyi przyslowiowego Kowalskiego.

• Gość: rysiek IV Re: Mój ranking kłamców. IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.09.11, 22:06
                Sam Lechowski jest baranem. Gdyby Jarek cokolwiek walczył z komuną, to byłby aresztowany lub internowany w stanie wojennym, jak tysiące Polaków.

Ale on nie spedził dnia za kratami, bo był śmierdzącym tchórzem.

Takie są fakty, zaprzeczysz barania torbo?...
                • lechowski51 Re: Mój ranking kłamców. 11.09.11, 09:30
                  nikita pisze;
                  echowski - ludzie tamtych czasow wierzyli w socjalizm , wierzyli w to ze mozna stworzyc system w ktorym bedzie lad, sklad i porzadek, praca dla wszystkich i najwazniejsze to chleb dla wszystkich.

Wierzy sie nikita w Boga/Jahwe/ a nie socjalizm.Wiem ze Zyd Marks z innymi Zydami z Miedzynarodowki Socjalistycznej stworzyli nowa religie-socjalizm.Potem w mysl tej chorej ideologii Zydzy i ich pomocnicy wymordowali 140 mln na calym swiecie.Dzisiaj po tej oblednej ideologii pozostaly tylko bezimienne groby,ruina gospodarek,zastoj nauki i kultury.

Na koniec mojego rankingu ustanawiam tytul Super Klamcy.Dla mnie bezprzecznym laureatem jest;
                  Adam Szechter ps.Michnik
                  • Gość: prawdziwy Polak Re: Mój ranking kłamców. IP: *.r-link.pl 11.09.11, 09:48
                    napisz dalej @lechowski51 w pozostałych 2-ch osobach
                  • Gość: rysiek IV Re: Mój ranking kłamców. IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.09.11, 10:28
                    Tyle że Michnik jest bohaterem - walczył od gó...arza z komuną i spędził kupę lat w pierdlach w przeciwieństwie do Jarka Kłamczyńskiego, który był i jest śmierdzącym tchórzem.

W komunistycznych pierdlach spędził 0 lownie: zero dni.

Taka to różnica kto jak kto, ale ty Lechoszewski powinien ją dostrzec, przecież sam garowałeś za komuny.
                    • lechowski51 Re: Mój ranking kłamców. 11.09.11, 22:56
                      Michnik siedzial jak nas tysiace rowniez.Wsrod tych ktorzy siedzieli sa tacy ktorzy wytrwali przy swoich idealach za ktore nas sadzano i tacy jak Szechter ps.Michnik,ktorzy te idealy zdradzili nazywajac kata robotnikow Kiszczaka-czlowiekiem honoru czy tez wchodzac w kumpelskie relacje z Gebelsem stanu wojennego Urbanem.
                      Co do mojej listy?!.Chyba usune z niej jednego klamce.Przestal sie chyba kamumflowac i mowi prawde?
                      wpolityce.pl/wydarzenia/14508-skutek-apelu-sakiewicza-piotr-stasinski-z-wyborczej-szczerze-wyznaje-jestem-wrogiem-pis-i-bede-go-zwalczal-ile-sil
                      • Gość: nikita Re: pax IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.09.11, 00:18
                        lechowski - daj sobie spokoj. Nie masz zadnych szans by wygrac swoja krucjate. Nie roznisz sie niczym od komunistycznych kacykow. czytaj co piszesz.twoje pisanie ocieka checia zemsty i niczym wiecej, rzecz jednak w tym ze komunisci przed odejsciem powybijai zeby takim jak ty, pozwalajac wam szczekac bo gryzc nie mozecie. Oczywiscie to metafora ale fakt pozostaje faktem, poza pyskowaniem na forum nikt was nie slucha, nie macie zadnego wplywu na polityke, jestescie biedni i zepchani na margines. czas sie z tym pogodzic. nie pisz o idealach bo jedynym waszym idealem bylo dorwanie sie do koryta. wygraliscie wojne z komuchami ale co daliscie spoleczenstwu. Nic , lechowski, spoleczenstwo zostalo przez was doszczetnie ograbione i pozbawione nie tylko srodkow do zycia ale i realnej wolnosc. Stworzyliscie panstwo policyjne a metod zniewalanie to komunisci powinni uczyc sie od was. wczytujac sie w to co piszesz trudno oprzec sie wrazeniu ze jestes prymitywnym , zaklamanym, odrzuconym na smietnik reliktem poprzedniej epoki.
                  • Gość: Tarzan Re: Lechowski IP: *.flash-net.pl 12.09.11, 18:23
                    Ciekawi mnie tylko jedno. Czemu służy podkreślanie nazwiska rodowego Michnika, skoro niewielu je zna?

Czyżby żydowsko zabarwiony kłamca w rankingu swą pozycje mógł znacznie umocnić?

Czy Ty Lechowski jesteś wrogiem innych nacji?

Tylko powiedz prawdę w imię idei tego wątku...
                    • lechowski51 Re: Lechowski 12.09.11, 21:05
                      Nie jestem wrogiem innych nacji ale np.nie lubie Niemcow,Wlochow a bardzo lubie Anglikow,Finow i Chinczykow.Mam kochac caly swiat jak kazdy Postepowiec,czyli nie kochac nikogo?!
                      • Gość: Tarzan Re: Lechowski IP: *.flash-net.pl 12.09.11, 21:29
                        Nie mówię o kochaniu kogokolwiek,.

Pytałem czy uważasz za istotny i negatywny fakt, że Michnik ma żydowskie korzenie.

Poza tym nie kochać kogoś nie oznacza uważać go za gorszego, a Twoje ciągłe podkreślanie żydowskiego pochodzenia brzmi pejoratywnie.

• lechowski51 Re: Lechowski 13.09.11, 15:37
                          Niestety wsrod Zydow jest malo bohaterow z "moich bajek".Wiekszosc z tych o ktorych czytalem czy tez znam mediow to lewaccy zadymiarze albo komunistyczni zwyrodnialcy odpowiedzialni za smierc milionow ludzi/Trocki,Jezow,Jagoda,Fejgin,Brestungerowa,Rozanskiitd/.
                          Znam paru tez przyzwoitych jak Tyrmand,Wildstein czy Philip Roth.Tego ostatniego polecam wszystkie ksiazki.
                          Nie sil na szukaniew antysemitow,bo stempel antysemity przysluguje Michnikowi-Szechterowi.I przestan paplac GWprawda piszac ze "podkreslanie zydowskiego pochodzenia brzmi pejoratywnie".Mozesz sto razy podkreslac moje polskie pochodzenie a moze i wiecej az do znudzenia.
                          Na zakonczenie.Moj klamczuszek Liz znow mnie nie zawiodl...
                          wpolityce.pl/artykuly/14613-przy-redaktorze-lisie-platfomerscy-sztabowcy-to-pikusie-50-minut-programu-44-minuty-nawalania-w-pis-i-nic-o-latach-rzadow-po
                          • lechowski51 Re: Lechowski 13.09.11, 16:02
                            No i jeszcze troche o moim ulubionym klamczuszku Lizie;
                            www.wsieci.rp.pl/opinie/cala-naprzod/Lustereczko-powiedz-Nowak-
                            • Gość: gaga Re: Lechowski IP: *.torservers.net 13.09.11, 16:05
                              Popatrz PISowski frędzlu odpowiadasz sam sobie :-)
                              Resztę sobie dopasuuuuuj.
                            • Gość: Tarzan Re: Lechowski IP: *.flash-net.pl 13.09.11, 16:41
                              Już wszyscy wiedzą, że Lis (taka jest pisownia jego nazwiska) na Twoje uznanie nie zasłuży.
                              Nie musisz cytować kolejnych jedynych obiektywnych i zupełnie niezależnych artykułów.

Czy sądzisz, że Pospieszalski był bezstronnym prowadzącym? Nie sugerował odpowiedzi, nie manipulował dyskusją, by w konkluzji "udowodnić" z góry założona tezę?

Zaakceptuj fakt, że od publicystów z jakiegokolwiek medium bezstronności zupełnej nie ma sensu wymagać. Oni nie piszą newsów, nie przedstawiają faktów, tylko określone opinie.

Ty powinieneś posłuchać, czy poczytać jednego, potem drugiego i wyrobić sobie własna opinię, a nie krucjatę prowadzić, by Lis był bezstronnym arbitrem, jednocześnie takich samych stronniczych dziennikarzy z drugiej strony stawiając za wzór.

Daj sobie spokój. nie podoba Ci się Lis, to go nie oglądaj.
                              Brzydzisz się GW to jej nie czytaj.

Zwróć uwagę, że nikt tu nie zakłada wątków uderzających w dzwony na alarm, bo Gazeta Polska Codziennie jest stronnicza... a przynajmniej nie czyni tego tak często i nachalnie.

Oklapniesz po wyborach?
                          • Gość: Tarzan Re: Lechowski IP: *.flash-net.pl 13.09.11, 16:28
                            No wiesz.

Znakomita większość hitlerowców to Niemcy.

Czy sam fakt niemieckiego pochodzenia też sprawi, że będziesz lokował kogoś na liście rankingowej kłamców i puszczając oczko dopisywał, że jego dziadek miał na imię Kurt?

Na moje oko zabrzmiało pejoratywnie, nie jest to żadne powtarzanie GW. Wyrażam własne zdanie, tak to odczułem.
                            Chyba nie dziwi Cię to, że takowe mam, a nie tylko akceptuję lub nie te prezentowane w określonych mediach? ;)

Jeśli żydowskie pochodzenie nie wpływa na twoja opinię o człowieku, to bardzo dobrze, wystarczy to wyjaśnić.

• Gość: gość Re: Lechowski IP: *.inowroclaw.mm.pl 13.09.11, 16:49
                              Moja lista kłamców:
                              BOGDAN KLICH były minister MON z wykształceniem psychiatry.

Poczytajcie od rozdziału " W uścisku MON " a zrozumiecie jak nas i naszą gospodarkę niszczy się.
                              www.altair.com.pl/cz-art-3583
                              • lechowski51 Re: Lechowski 13.09.11, 23:06
                                tarzan pisze;
                                Już wszyscy wiedzą, że Lis (taka jest pisownia jego nazwiska) na Twoje uznanie nie zasłuży.
                                Nie musisz cytować kolejnych jedynych obiektywnych i zupełnie niezależnych artykułów.

Czy sądzisz, że Pospieszalski był bezstronnym prowadzącym? Nie sugerował odpowiedzi, nie manipulował dyskusją, by w konkluzji "udowodnić" z góry założona tezę?

Zaakceptuj fakt, że od publicystów z jakiegokolwiek medium bezstronności zupełnej nie ma sensu wymagać. Oni nie piszą newsów, nie przedstawiają faktów, tylko określone opinie.

Ja nie mam pretensji do tego ze Liz ma okreslone poglady,ze je glosi i ich broni.Pytasz czy Pospieszalski byl bezstronny.W konfrontacji z tym co robi Liz byl super bezstronnym bo w jego programie Warto rozmawiac zawsze po rowno byly reprezentowane dwie strony sporu.Tymczasem Liz robi zwykle dziennikarskie ustawki aby napierniczac nie w rzad a w opozycje,precyzyjniej w PiS.Podobnie "bezstronnie" wygladaja programy w WSI-24 /poza Rozmowa Rymanowskiego,ktory trzyma poziom/,gdzie wystepuja "nasi eksperci" i "nasi komentatorzy" laczne z ksiedzem Sowa.
                                • lechowski51 Re: Lechowski 23.09.11, 17:44
                                  Znalazlem moim zdaniem ciekawy tekst o moich klamczuchach,wiec sie szczegolnie z tarzanem dziele:
                                  Galerie

* Polska
                                  * Świat
                                  * Kultura
                                  * Polska lokalna
                                  * Ciekawostki
                                  * Styl życia
                                  * Obyczaje
                                  * Nauka
                                  * Natura
                                  * Religia
                                  * Historia
                                  * Fotoreportaże
                                  * Wasze zdjęcia

Tylko u nas

* Czaty
                                  * Ankiety
                                  * Wywiady
                                  * Najlepiej oceniane informacje
                                  * Najlepiej oceniane zdjęcia

Raporty

* Raporty archiwalne

Felietoniści INTERIA.PL
                                  Rafał Ziemkiewicz
                                  Rozmiar tekstu: A A A
                                  Taniec z gwiazdami prorządowego dziennikarstwa
                                  Piątek, 23 września (12:45)
                                  Daniel Passent poskarżył się czytelnikom na traktowanie, jakiego doznał ze strony branżowego miesięcznika "Press". Streszczając jego relację własnymi słowy, "Press" przysłał na wywiad z nim jakiegoś pętaka, który nie był zainteresowany niczym, co Passent - któremu można odmawiać miana postaci świetlanej, ale na pewno nie postaci ciekawej - miałby do powiedzenia, przyszedł z własnym, z góry założonym przesłaniem, a gdy rozmówca nie powiedział, co zdaniem wywiadowcy powiedzieć powinien, po prostu włożył mu to w usta w spisanej wersji rozmowy. Gdy zaś Passent to wykreślił, "Press" go olał i opublikował wywiad bez autoryzacji.

Jeśli tak było - a po paru niedawnych numerach branżowego pisma nie brzmi mi ta narracja nieprawdopodobnie - to wypada stwierdzić, że Passent potraktowany został po prostu jak pisowiec. Jest to rzecz oburzająca. W tym wypadku, oczywiście. Bo kiedy takie dziennikarstwo uprawiane jest wobec osób głęboko niesłusznych, to wszystko jest ok, przecież misją "niezależnych" mediów jest tworzenie wokół opozycji "kordonu obywatelskiego". Ale otaczać tym kordonem zasłużonego publicystę lewicy? No, skandal i horrendum. Szczerze Passentowi współczuję - bez żadnej ironii. My do takiego gó...arstwa jesteśmy już od dawna przyzwyczajeni, ale dla sędziwego felietonisty musiał to być szok.

Ciekawe, czy po tym wstrząsie zastanawia się dziś Passent, kto takich "dziennikarzy" wychował.
                                  czytaj dalej

Tymczasem redakcyjna koleżanka Passenta, równie jak on zasłużona Janina Paradowska, zdemaskowała właśnie "Rzeczpospolitą" jako gazetę manipulowaną przez PiS. Odkrycie równie nienowe, jak demaskowanie spisków Żydów z masonami, ale ciekawa argumentacja. Otóż dowiedziała się pani redaktor, i zaraz się tę wiedzę poczuła zmuszona triumfalnie ogłosić, że w "Rzeczpospolitej" pracuje żona jednego z czołowych polityków opozycyjnej partii, i to pracuje jako tzw. edytor. Czyli pełni funkcję pośrednią pomiędzy redaktorem a korektorem, czysto techniczną. Oczywiście, pani Paradowska przy swoim doświadczeniu zawodowym doskonale wie, czym zajmuje się edytor i jaki jest jego wpływ na kształt tekstu, ale co szkodzi obwieścić z przejęciem, że w nieprawomyślnym dzienniku publicystykę nadzoruje żona jednego z wicekaczyńskich? Jak to mówią w pewnym radiu: "czy to może być przypadek...?" - i wszystko wiadomo.

Nie mówię, że młody prześladowca Passenta zapatrzył się akurat na Paradowską. Jej specjalność, gdy przeprowadza wywiady w "Superstacji" (nawiasem, to chyba musi być dziś ulubiona telewizja Patrycji Koteckiej? Na jej miejscu słuchałbym kończącej materiały tamtejszych dzienników wizytówki "Łukasz Słapek, superstacja" niczym muzyki) to raczej zapraszanie gościa stuprocentowo słusznego, z którym wspólnie upewniają się w stuprocentowej słuszności, prześcigając w potępieniu dla niesłuszności.

Prędzej podejrzewałbym tu wpływ Moniki Olejnik, która do istniejącego od dawna gatunku "dziennikarstwo śledcze" dodała nową formę: "dziennikarstwo przesłuchujące". Uwielbiam oglądać, jak "droga pani z telewizji" bierze kolejnego pisowca i od pierwszej chwili wybija go z tonu, przerywając w każdym zdaniu, aż - na ten moment czekam szczególnie - gdy już biedak wie, że "my wszystko wiemy" i "to ja tu zadaję pytania", nagłym ciosem każe mu się od czegoś odciąć. Zmuszanie gościa do odcinania się od kogoś zupełnie z nim niezwiązanego, że niby napisał coś, czego zresztą przeważnie nie napisał, albo od kogoś, kto coś namazał na jakimś pomniku, albo w ogóle, od faszyzmu, ciemnogrodu i czegokolwiek, to specjalność dziennikarki, która kiedyś uchodziła za polską Orianę Fallaci, a dziś, dzięki licznym pozowanym sesjom dla kolorowej prasy i celowanym w jej target wywiadom coraz bardziej robi się z niej polska Zsa-Zsa Gabor.

Uwielbiam to oglądać, może to państwa zdziwi, nie tyle ze względu na samą Monikę Olejnik, co z podziwu dla PiS. Nie wiem, jakim cudem wyhodowano w tej partii tyle pierdołowatych niemot, które tam ciągle lezą, by nieodmiennie pozwolić się pani redaktor tym w kółko powtarzanym numerem zawiązać na supeł, i nieodmiennie, mówiąc Wałęsą, ani be, ani me, ani kukuryku. Wspaniałych doprawdy przybocznych wychował sobie prezes Kaczyński, dających gwarancję, że mu nigdy nie zagrożą, i hartujących żelazny elektorat do stanu najszlachetniejszej stali - bo jeśli kto widząc takich tuzów nadal trwa przy tej partii, to nie ma wątpliwości, że nie opuści jej nigdy. A zarazem, jak w idiocie od czterdziestu lat grającym w totolotka nadzieja, że w końcu trafi szóstkę, tak we mnie za każdym razem tli się marzenie, że może któryś pisowiec choć raz wreszcie zdoła się odwinąć i każe się Monice Olejnik odciąć choćby od pedofila Najsztuba, z którym niedawno gruchała sobie przyjaźnie u Lisa, albo od kazirodcy Żakowskiego, z którym dzieli kolumnę komentarzy w "Wyborczej".

Słów pedofil i kazirodca używam tu w tej samej konwencji, w jakiej używane są najgrubsze obelgi w mediach salonu. W istocie Najsztub przyznał się tylko, że "tkwi w nim kawałek małego pedofila", jak zresztą jego zdaniem w każdym mężczyźnie, i że lubi wydepilowane kobiety, bo ma wtedy wrażenie, że współżyje z małą dziewczynką. Jestem widocznie misiem o bardzo małym rozumku, bo nie mieści mi się w nim, jak człowiek może publicznie wydzielać z siebie takie brednie, jak można to drukować, i jak można jeszcze potem w ogóle go tolerować w towarzystwie.

Podobnie jak nie mieści mi się, że ktoś może traktować poważnie Jacka Żakowskiego, który potrafi publicznie domagać się stuprocentowego podatku spadkowego (czyli, jeśli ktoś nie rozumie, konfiskowania przez państwo całej własności zmarłego obywatela - jak na przykład umrze właściciel mieszkania, to wdowę i sieroty na bruk) albo legalizacji związków między osobami spokrewnionymi. I resztę stosowną obietnicę od ministra, fakt, że jednego z najmniej rozgarniętych, bo od pana Arłukowicza, uzyskać.

Podobnie nie mieści mi się, żeby wspomniane już pismo, które chce być szanowane, zamieszczało, i to jako okładkowy materiał, wywiad ze zramolałym rockmanem, którego poziom intelektualny wyznacza bluzganie liderowi opozycji od chu...w - przepraszam, ale tylko za wspomnianym wywiadem cytuję. (Inna sprawa, że Hołdysowi, bo o nim tu oczywiście mowa, muszę jedno oddać. Zawsze byłem przeciwnikiem wysokiej frekwencji wyborczej, uważam, że zapędzanie do urn ludzi, którzy sami z siebie się tam nie kwapią, psuje demokrację. Kto jest za głupi, żeby rozumieć sprawy publiczne, powinien moim zdaniem zostać w domu - więc rzecz jasna niedawnej deklaracji wspomnianego rockmana nie mogę nie pochwalić).

O występach Tomasza Lisa, który z ulizanego młodzieńca opowiadającego poczciwe banały zmienił się w dziennikarskiego Andrieja Wyszyńskiego, tropiącego "swołocz opluwającą" III RP, o "Wyborczej", która po roku opluwania śp. Lecha Kaczyńskiego, że niby "naciskał" na pilotów, potrafi zrobić czołówkę z oskarżenia, że jego wina polega na tym właśnie, że "nie podjął decyzji", choć piloci "czekali do końca", o innych wypryskach "dziennikarstwa Tusku musisz" aż się już nie chce wspominać. No, może wspomnę jeszcze o Kolendzie-Zaleskiej, która, cokolwiek mówić, błysnęła dowcipem, oznajmiając, że jest obiektywna i "patrzy rządowi na ręce". A zaraz potem dołożyła: "irytuje mnie absolutna jednostronność, niczym nie wytłumaczalna agresja i mało elegancka złośliwość oraz prezentowane przeko
                                  • lechowski51 Re: Lechowski 23.09.11, 17:46
                                    dokonczenie;
                                    "irytuje mnie absolutna jednostronność, niczym nie wytłumaczalna agresja i mało elegancka złośliwość oraz prezentowane przekonanie, że jak rząd Tuska coś robi, to na pewno robi źle. A jak robi coś PiS, to na pewno robi dobrze." Nic dodać, nic ująć. Przekonanie odwrotne, czyli że Tusk wszystko robi dobrze, a PiS na pewno źle, gwiazdy TVN nie irytuje, bo musiałaby przecież chodzić cały czas wściekła na siebie samą, a to urodzie szkodzi. Gdybym wiedział, że Kolenda-Zaleska przemyślała te słowa, a nie tak jej się tylko wypsnęły, rzekłbym: godna pochwały szczerość.

Tak, przyznaję się bez bicia, wiele rzeczy mi się w głowie nie mieści. I trudno, nie zamierzam pozwolić, żeby się tam kiedykolwiek pomieściły. A jak się komu taki nie podobam, to jego strata, a nie moja.

Rafał Ziemkiewicz
                                    • Gość: dionizy Re: Lechowski IP: *.torservers.net 23.09.11, 20:04
                                      To samo gó.... Inny dzień.

Prrrrrruj się PISdzielski frędzlu :-**
                                      • lechowski51 Re: Lechowski 28.09.11, 08:34
                                        Moja lista klamcow bez WSI-24 wydaje sie uboga
                                        wpolityce.pl/artykuly/15418-jeden-kalisz-dwie-mysli-czyli-szkola-manipulacji-telewizyjnej-w-dzisiejszym-odcinku-metoda-na-bezczela
                                        • Gość: sebasa Re: Lechowski IP: *.as16215.net 28.09.11, 08:48
                                          Pozwoliłem sobie na Ctrl+v

To samo gó.... Inny dzień.

Prrrrrruj się PISdzielski frędzlu :-**
                                          • lechowski51 Re: Lechowski 28.09.11, 16:04
                                            O moich klamczuszkach....raz jeszcze;
                                            wsieci.rp.pl/opinie/chinaski/Trwaj-wiecznie-chwilo-
    • Gość: cyc Re: Mój ranking kłamców. IP: *.torservers.net 28.09.11, 19:32
      Oto moj osobisty ranking Największych Kłamcow RP.
      Jeśli osoby duchowne łżą w żywe oczy to takiemu Kowalskiemu uchodzi to za norme. Musimy pokazywać, do czego prowadzą takie kłamstwa i nieodpowiedzialności, które uderzają w miliony ludzi, także tych nie wierzących Polaków.
    • Gość: krzysiek Re: Mój ranking kłamców. IP: *.wide-net.pl 28.09.11, 20:09
      Też mam taką listę:
      1.lechowski51
      2. ...
      3. ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka