Dodaj do ulubionych

Problem z laptopem

04.02.15, 11:19
mam pewien problem z moim laptopem, zaczelo sie to dzisiaj, mianowicie chodzi o to ze po wlaczeniu mam czarny ekran a na nim kursor. Opisze dokladniej sprawe - laptop wlącza sie normalnie wszystko widac, uruchamianie systemu. Po wlączeniu jest czarny ekran i kursor, ktorym moge sie poruszac. Uruchamiam menadzera zadan i przez niego moge wejsc na neta.jest tam opcja nowe zadanie czy jakos tak. po wlaczeniu neta przez menadzera wszystko chodzi sprawnie. Jednak jesli wylaczestrone to znowu mam czarn ekran, na pulpicie nic nie widac. Bede wdzieczny za pomoc
Obserwuj wątek
    • edekzgredek99 Re: Problem z laptopem 04.02.15, 12:41
      Powazna sprawa. Do serwisu trza
      • bedbug82 Re: Problem z laptopem 05.02.15, 00:48
        bog zaplac za odpowiedz
        • e-ftalo Re: Problem z laptopem 05.02.15, 17:07
          wygląda na wyłączony explorer.Coś było grzebane w uruchamianych usługach przy starcie systemu albo uszkodzone pliki systemowe lub rejestr. Musisz wejść ręcznie w services.msc i go uruchomić.trzeba zrobić skan dysku chkdsk /r z konsoli odzyskiwania lub w trybie awaryjnym. Z konsoli odzyskiwania przeskanować rejestr,lub przywrócić cały system do ostatniej poprawnej konfiguracji.Te rady odnoszą się do windows xp. W nowszych systemach może to wyglądać inaczej ,więc reszta na google.pl
    • forestwood Re: Problem z laptopem 05.02.15, 21:12
      Miałam dokładnie ten sam problem. W moim przypadku przyczyna to zainstalowany program (startował wraz z system), który zrobił bałagan w rejestrze, przez co system nie chciał się załadować.
      Wejdź w trybie awaryjnym. Pobierz i zainstaluj program CCleaner (jest bezpłatny) i użyj funkcji Rejestr -> Skanuj by znaleźć problemy -> Napraw zaznaczone problemy.
      Jeżeli to nie pomoże sprawdź jakie programy uruchamiają Ci się w autostarcie i odinstaluj te "poza windowsowe". Następnie oczyść rejestr programem CCleaner (jak powyżej).
      Mnie syf w rejestrze i problemy stworzył zwykły komunikator - gg 12 wersja beta.
      Bardzo wątpię by to był problem z którym trzeba by było iść do serwisu. No chyba że chcesz dać zarobić serwisantowi za 10 minut prostej roboty.
      • bedbug82 Re: Problem z laptopem 05.02.15, 23:56
        Wielkie dzieki a podpowiedz zaraz sie tm zajme. Najlepsze jest to ze od momentu zainstalowania CCleaner zacząl sie ten problem. pozdrawiam
        • e-ftalo Re: Problem z laptopem 06.02.15, 00:48
          Czyli jak to często bywa program do czyszczenia wyczyścił ci komputer totalnie.W takiej sytuacji może pomóc tylko przywrócenie rejestru do poprzedniej konfiguracji albo za pomocą tego samego programu(cofnięcie zmian),albo z konsoli odzyskiwania. A z tym uruchamianiem,to prawda. Nawet mi się zdarzało że podczas instalowania jednego programu,nagle niewiadomo skąd zainstalowały się inne ,przeważnie programy do "przyśpieszania komputera",które doprowadzają system do stanu bezużyteczności.
    • pamietamy3322 Re: Problem z laptopem 01.10.15, 12:11
      No wlasnie windows ma to do siebie ze wystarczy zawirusowana strona i nawet taki uzytkownik windowsa nie wie wchdozac na strone co mu sie na komputerze instaluje.
      • mar1mar1 Re: Problem z laptopem 01.10.15, 13:08
        Dobry antywirus i odpowiednie filtry zabezpieczają przed automatyczną instalacją różnych złośliwych śmieci.
        Inna sprawa że przed głupotą samych użytkowników którzy "na chwilę" dezaktywują oprogramowanie "bo przeszkadza"nawet najlepsze zabezpieczenia nie ochronią!
        • pamietamy3322 Re: Problem z laptopem 01.10.15, 13:10
          zaden antywirus nie zatrzyma 100% syfow z neta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka