Dodaj do ulubionych

Dwaj reżimowi

05.05.15, 08:09
zamiast pytać,przesłuchują i sami wyglaszają swoje poglądy.Szczególnie skandaliczne jest zachowanie Tadli,która pracuje w telewizji publicznej,słusznie jak widać nazywanej Białoruską
vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/dzis-wieczorem/wideo/04052015/19647208
www.facebook.com/269462189904991/videos/405061143011761/
Obserwuj wątek
    • edekzgredek99 Re: Dwaj reżimowi 05.05.15, 08:30
      Lechowski spadaj kury macac
    • ja-tarzan Re: Dwaj reżimowi 05.05.15, 08:47
      Przesadzasz, klepiąc przedruki z Jedynie_Słusznej_Prasy.

Wywiad miał ze dwa momenty, które dziennikarka rozegrała moim zdaniem niewłaściwie, choć bez szaleństwa, bywa gorzej, tj. stronniczo: odniesienie do rzekomego fałszowania wyborów i natarczywe dopytywanie o finansowanie obietnic wyborczych - CHOĆ TAKIE PYTANIA MAJA OBOWIĄZEK ZADAWAĆ KAŻDEMU KANDYDATOWI.
      Gdyby się okazało, że w tym samym programie Komorowski jest odpytywany znacznie mniej stanowczo - czego się mógłbym spodziewać, to by uprawniało do oskarżenia o stronniczość.
      Choć taka sytuacja byłaby dla Dudy wygodna, bo Komorowski byłby zagłaskany, a Duda wypada w takiej rozmowie bardzo dobrze. Jedynym słabym momentem było tłumaczenie, że nie zabrał ekspertyz, bo nikt go o to nie poprosił ;) Trochę wcześniej jednakże powiedział, że to zostanie opracowane po wyborach ... stąd moje obawy - jako wyborcy - czy realizacja obietnic nie pociągnie za sobą innych problemów.

Tak więc dwa momenty w skali kilkunastu pytań ...

Ten wywiad na białoruskość, czy rezim się nie kwalifikuje, jest kolejnym przykładem "nadczynności werbalnej", wg której Polska już nie istnieje, a naród sięgnął dna. Mamy dyktaturę, reżim, zero wolności, a naród żyje w nędzy.

Jedynymi szczerymi i obiektywnymi mediami są tv.republika, prawy.pl oraz wpolityce i fronda - tam są obiektywni dziennikarze, któzy nie wygłaszają swoich poglądów ;)
    • genia50 Re: Dwaj reżimowi 05.05.15, 08:48
      "Panskie oko kure tuczy"mowi przyslowie.Jak wiec mozna zarzadzac firma siedzac i piszac w internecie,jak to czyni americano.Firma bez dogladu podupadnie!
    • wislocki12 Też dwaj 05.05.15, 12:46
      Całkiem jak Sakiewicz, że o Pośpieszalskim nie wspomnę... ;-))
      • americano2014 Re: Też dwaj 05.05.15, 16:16
        tarzan pisze;
        Wywiad miał ze dwa momenty, które dziennikarka rozegrała moim zdaniem niewłaściwie, choć bez szaleństwa, bywa gorzej, tj. stronniczo: odniesienie do rzekomego fałszowania wyborów i natarczywe dopytywanie o finansowanie obietnic wyborczych - CHOĆ TAKIE PYTANIA MAJA OBOWIĄZEK ZADAWAĆ KAŻDEMU KANDYDATOWI.

Widziałeś podobny wywiad z Bredzisławem Komorowskim?
        • americano2014 Re: Też dwaj 05.05.15, 16:21
          To jeszcze jeden przykład jak działają reżimowe media
          www.facebook.com/TygodnikDoRzeczy/posts/986328521397488
          • genia50 Re: Też dwaj 05.05.15, 19:25
            Americano pojde na wszystkie wybory i bede glosowac nawet z goraczka i namowie znajomych,bo jak cie czytam to sie boje,ze jak tobie podobni dojda do wladzy,to bedzie ciemno i straszno.
          • wislocki12 11. pulpit? Może lepiej krzesło? 05.05.15, 19:43
            Nie bardzo rozumiem... To Wigilia Bożego Narodzenia? Chyba żartujesz?
          • edekzgredek99 Re: Też dwaj 05.05.15, 20:05
            Lechowski a kury już wymacałeś? Nie? No to do roboty
            • genia50 Re: Też dwaj 05.05.15, 20:10
              Panie Edku nie szkoda panu tych kur?
              • edekzgredek99 Re: Też dwaj 05.05.15, 20:16
                Pani Geniu z pani to jest święta kobieta. No teraz dopiero zdałem sobie sprawę, że one cierpią. Lechowski to taki brutal i ma grubaśne paluchy
        • ja-tarzan Re: Też dwaj 06.05.15, 16:08
          >>Widziałeś podobny wywiad z Bredzisławem Komorowskim?

Nie. Komorowski (Bronisław) rzadko sie w taki sposób udziela niestety.

Ale napisałem również (czytaj uważnie, jeśli masz ochotę rozmawiać):

"Gdyby się okazało, że w tym samym programie Komorowski jest odpytywany znacznie mniej stanowczo - czego się mógłbym spodziewać, to by uprawniało do oskarżenia o stronniczość."

Co - przetłumaczę tak w razie czego - oznacza, że uważam iż "mniej stanowcze" odpytywanie Komorowskiego, CZEGO NAWET BYM SIE SPODZIEWAŁ - mogłoby być uznane za stronniczość.

W podlinkowanym wywiadzie tego nie widzę. Zadawanie trudnych pytań jest zupełnie na miejscu. Sam - będąc na wiecu - chętnie takie pytanie bym zadał. I oczekiwałbym konkretnej odpowiedzi. Nazwisko kandydata nie ma dla mnie znaczenia. Nawet gdybym miał swojego faworyta.
    • polak1706 Re: Dwaj reżimowi 05.05.15, 21:00
      americano ma rację!
      • genia50 Re: Dwaj reżimowi 05.05.15, 21:09
        Dobrze ze to obwiesciles,bo myslalam,ze kompletnie nie ma racji.Z drugiej strony nie wiem czy ci wierzyc.
      • wislocki12 Szef ma zawsze rację! 05.05.15, 21:28
        Szef ma zawsze rację, a jeżeli nie ma racji, to patrz: temat! ;-))
        • americano2014 Re: Szef ma zawsze rację! 06.05.15, 10:41
          Przerywam fascynującą rozmowę gieni z intelektualiustą a raczej wikepedystą wisłockim....i wracam do tematu.Reżimowe mendia na finiszu kampanii traca spokój.Tadla.,Lis i inni mają świadomość,że ich honoraria płacone ze składek biednych Polaków,moga odpłynąć w dal z chwilą jak ich mocodawcy z PO i PSL,stracą władzę.Dlatego jak za kamuny bronią swojej Partii i bezpardonowo atakują tych,którzy ten złodziejski kartel mogą zburzyć.
          Na szczęście oprócz pracowników propagandy takich jak Pochanke,Kraśko,Lis czy Tadla są w Polsce dziennikarze,którzy opisują rzeczywistość,taką jaką jest.Oto przykład;
          Otóż pani Tadla jest na co dzień stojakiem PO, przyznajmy, że niezbyt agresywnym także wobec innych stron sporu politycznego, ale działającym zawsze w zgodzie z linią polityczną TVP, która neutralna nie jest. Jeśli ktoś nieznany na co dzień z większej asertywności, nagle zaczyna zachowywać się wobec jednego jedynego gościa przesadnie wojowniczo, mam prawo dostrzec w tym problem.
          wpolityce.pl/polityka/243407-obroncom-beaty-tadli-przyjmujac-wasza-logike-idealem-odwaznego-dziennikarza-byl-marek-baranski-w-stanie-wojennym
          • edekzgredek99 Re: Szef ma zawsze rację! 06.05.15, 11:25
            Twoje wypociny lechowski nikogo nie interesuja. Do kurnika wracaj i jaj pilnuj
          • wislocki12 Obiektywni i bezstronni 06.05.15, 12:23
            Jak rozumiem, ty chętnie zatrudniłbyś w telewizji i radiu zawsze bezstronnych i obiektywnych Sakiewicza, Karnowskich, że o Kani i Targalskim nie wspomnę! ;-))
            PS. Cytowany tekst trzeba zaznaczyć, np. cudzysłowem. W przeciwnym bowiem przypadku stwarzasz, że to Ty jesteś autorem cytowanego tekstu. :-(
          • wislocki12 Stwarzasz wrażenie, niestety! 06.05.15, 23:06
            Oczywiście, wrażenie! :-((
          • genia50 Re: Szef ma zawsze rację! 07.05.15, 09:27
            Oby nie zastapili ich tymi"jezuskami",co nikogo zaproszonego o innych pogladach nie dopuszczaja do glosu,sa tendencyjni,a robia wrazenie slowika (dla spostrzegawczych takiego,ktory kobyle dusi).Nie wiem czemu czepiaja sie Tadli,bardzo przyjemnie jej sie slucha i ja oglada.
            • ja-tarzan Re: Szef ma zawsze rację! 07.05.15, 16:45
              >>Nie wiem czemu czepiaja sie Tadli,

Tu nie chodzi Lechowskiemu o Tadlę. Ktokolwiek "śmiałby" nie zadawać uzgodnionych wcześniej pytań, ktokolwiek zadałby pytanie niewygodne jest rezimowym dziennikarzyną.

Wg prezesa Kaczyńskiego jedynym możliwą debata jest spotkanie 2+2, czyli kandydat wraz "ze swoim dziennikarzem".... co to znaczy swój dziennikarz, który zadaje pytania adwersarzowi? Dziennikarz obiektywny, czy stronniczy? Prezentujący swoje preferencje, czy opinie polityczne, czy też nie? ;)
              • americano2014 Re: Szef ma zawsze rację! 07.05.15, 20:20
                Znasz jakiegoś dziennikarza "obiektywnego"?.To podaj jego nazwisko?
                • wislocki12 Szkoda, że nie jesteś dziennikarzem... 07.05.15, 20:51
                  Przepraszam, że się wtrącam. Oczywiście - takiego dziennikarza nie znam! Ale Karnowskim, że o Sakiewiczu nie wspomnę, wolno! A Tadli, że o Olejnik nie wspomnę, nie? ;-))
                  • genia50 Re: Szkoda, że nie jesteś dziennikarzem... 07.05.15, 23:55
                    Swoj "obiektywizm" pokazuje na forum.A na zaproszenie do studia balabym sie przyjsc,bo moglby mi podlozyc szpilke albo cos gorszego.Poza tym nie wiem czy dopuscilby mnie do glosu.
                • ja-tarzan Re: Szef ma zawsze rację! 11.05.15, 14:39
                  >>Znasz jakiegoś dziennikarza "obiektywnego"?.To podaj jego nazwisko?

Trudno będzie.... ale to nie ja, a ty ciągle smędzisz, że ten reżimowy, tamten stronniczy. Skoro nie oczekujesz od dziennikarzy obiektywizmu, to po co to klepiesz?
                  • americano2014 Re: Szef ma zawsze rację! 11.05.15, 20:18
                    Odpowiesz chociaż raz na pytanie?!
                    A tak na marginesie!.Wczorajszego wieczoru stał się cud.Tadla i Kraśko przestali przerywać w pół zdania krytykom rządu.Do studia zaproszono nawet sekowanego od miesięcy Karnowskiego.Mało tego!.Blondynka z Koszernej zgadzała się z dziennnikarzami z W sieci i Do Rzeczy,z4.bp.blogspot.com/-_Vlj2aJpc9Y/VN-ffrq5UwI/AAAAAAAAKv0/pZRxm6J7x78/s1600/Rzoch%C3%B3w-Przy%C5%82em-St.Cyranowskie%2B044.jpg nie wspomnę o Machale z Lizowego portalu.
                    • edekzgredek99 Re: Szef ma zawsze rację! 11.05.15, 20:45
                      A nie popuść w majty z tej dzikiej radości
                    • wislocki12 Obiektywny dziennikarz 11.05.15, 21:07
                      No tak, obiektywny dziennikarz, to taki dziennikarz, który nie myśli, nie mówi, ale za to pozwala mówić naszym faworytom! ;-))
                      • genia50 Re: Obiektywny dziennikarz 11.05.15, 22:05
                        A obiektywny nauczyciel w/g americano to pewno taki,ktory stawial mu dobre stopnie ,gdy nic nie umial.
                    • ja-tarzan Re: Szef ma zawsze rację! 12.05.15, 21:33
                      >>Odpowiesz chociaż raz na pytanie?!

Na jakie pytanie nie odpowiedziałem? O obiektywnych dziennikarzy? Odpowiedziałem, że trudno takiego znaleźć przecież wyjaśniając kto tu jęczy o jakichś reżimowych, stronniczych mediach. Jakieś 4,5 cm poniżej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka