Dodaj do ulubionych

Zgrane towarzystwo

17.01.16, 21:33
Na fotografii zgrane towarzystwo spod ciemnej gwiazdy. Niektórych święta ziemia nosiła a nie niektórych jeszcze nosi. Uzasadnienie w dosadnym i jak zwykle trafnym felietonie:
kontrowersje.net/targowica_dla_takich_jak_tusk_bie_kowska_czy_lewandowski_to_adna_przesada
Mam nadzieję, że ci żywi doczekają się również sprawiedliwości ziemskiej.
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Kompleks? 17.01.16, 21:47
      Nie bardzo rozumiem, dlaczego propagandyści PiSu nadal walczą z PO. Przecież już 3 miesiące minęły od wyborów, a PO wg ostatnich sondaży ma zaledwie 13% poparcia. Może to jakiś kompleks? :-((

"Widzę, że to jest pewnie wynik tego, co dostrzegam już od dłuższego czasu, to znaczy Platforma Obywatelska jest dzisiaj obrońcą III Rzeczypospolitej i to jest coraz bardziej oczywiste, i antypisizm pcha Platformę w stronę SLD, to jest nie do uniknięcia." (J. Kaczyński)
    • falszywyogier1 Re: Zgrane towarzystwo 18.01.16, 10:58
      1. Przyglądałem się gestykulacji i zachowaniu Tuska na spotkaniu Merkel z Putinem, gdzie Donald robił za kelnera. Wyglądał na takiego, który doskonale zdawał sobie sprawę, jak bardzo nic nie znaczy i być może wychodzi na idiotę, ale za nic nie opuściłby spotkania, bo jednocześnie duma go rozpierała, że podaje serwetki takim władcom mocarnym.
      2.
      Oni zdradzają Polskę, bo po pierwsze z tego żyją i to dosłownie, mam na myśli ochłapy jakie są im rzucane za sprzedaż polskiego majątku i budowanie taniego rynku pracy. Po drugie kompleksy prowincjuszy pchają ich tam, gdzie można się ogrzać w blasku światowych mocarzy.
      3.
      To niesamowicie celnie. bardzo mi się spodobała ta niemiecka fajerka
      Pamiętać trzeba, że ta właściwa Targowica to jednak była szlachta i po części magnateria. Współczesnych idealnie określił Jarosław Kaczyński, to lumpenproletariat. Mało, że zakompleksieni, gorzej, że wszyscy byli gołodupcami latającymi po polskim podwórku za poniemiecką fajerką.
      4.
      Targowica przesadą? W drugą stronę, bo to są gó...arze, w krótkich majtkach, którzy sprzedadzą Polskę nie za skrzynie złota, ale kawałek świństwa wyjętego z morza

Cholernie dobry text
      Kurka!!!
      • wislocki12 Matka Kurka i... ojciec Rydzyk 18.01.16, 11:59
        "Troll nawrócony na Smoleńsk.
        Dzięki procesowi, który wytoczył mu Jerzy Owsiak, stał się bohaterem prawej strony blogosfery. Choć nie tak dawno temu Lecha Kaczyńskiego nazywał "chamem". ;-)
        PS. Ciekawe co ma wspólnego Matka Kurka z Ojcem Rydzykiem? ;-)

Cały tekst: wyborcza.pl/1,87648,15568000,Troll_nawrocony_na_Smolensk.html#ixzz3xamrqgM5

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka