Dodaj do ulubionych

koszty ślubu

IP: 83.19.236.* 17.06.07, 20:34
Ile w tarnobrzeskich kościołach płaci się księdzu za ślub?
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkająca_daleko Re: koszty ślubu IP: *.piotrkow.net.pl 17.06.07, 21:18
      no właśnie :-) wie ktoś?
      • Gość: zara Re: koszty ślubu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 22:50
        na dzikowie za zapowiedzi wyludza 150zł a za ślub zawołał 750zł.cwaniak z niego
        niezly może jakaś prasa by się tym zainteresowala bo to juz przesada.cennik
        sobie wymyslił niezły.
        • Gość: ff Re: koszty ślubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 23:42
          w niejednym kosciele placi sie ten 1000zl za slub. Sa koscioly gdzie ksiadz mowi zeby dac na tace w kopercie, sa koscioly gdzie ksiadz po rozmowie ustala kwote, chce poznac zamoznosc rodziny a sa gdzie jest 'taryfikator' i nie ma zmiluj, trzeba placic.

Wiedza zdobyta od roznych par bioracych slub.

Jak by ktos szukal fotografa [kamerzysty takze] na slub to sie polecam ;)
    • Gość: mężatka Re: koszty ślubu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.06.07, 09:56
      My dawaliśmy 2 lata temu 400 zl księdzu (na zapowiedzi), 150 zl organista, 100
      siostra zakonna żeby przystroiła kościół
      • Gość: kasia Re: koszty ślubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 10:11
        Ja zapłaciłam tylko organistrze, i jak wyżej siostrze zakonnej co łaska, ksiądz
        nie wzioł ani grosza, powieział, że na tace jeśli mam potrzebe mogę dać, ale to
        nasz proboszcz na serbinowie:)
        • pismak5 Re: koszty ślubu 18.06.07, 19:47
          Co ty się przejmujesz kosztem ślubu - uświadom sobie, że od tej pory będziesz
          mówił żonie "NAJDROŻSZA" (i to nie bez powodu)
    • ilka_ka Re: koszty ślubu 18.06.07, 20:11
      a ktoś wie ile kosztuje ślub w Wielowsi :-)
      • xulu Re: koszty ślubu 18.06.07, 20:36
        .... a może do skarbówki by ich podać "dziady"

ps.
        inaczej sie nie wyrażę bo trwoga człowieka bierze kasa sie liczy wiara przeszła
        niestety dla Polskich księży na drugi plan ,teraz kasa sie liczy ...
        • Gość: kiki Re: koszty ślubu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 14:14
          nie rozumiem po co pytacie ile bedzie kosztował slub w kosciele? to ich zasrany
          obowiazek odprawić co łaska a jak ludzi nie stać to powinni za darmo to robic a
          nie cenniki sobie ustalili i żeruja na młodych osobach.niech mi tylko którys z
          cennikiem wyskoczy to bedzie się przed kamerami tłumaczyl ze swoich
          poczynań,nawet się nie zorientuje kiedy będzie nagrany.
    • Gość: gość Re: koszty ślubu IP: *.piotrkow.net.pl 25.06.07, 18:00
      ja moge powiedzieć z autopsji - na jednym z tarnobrzeskich osiedli:
      - zapowiedzi 100
      - ślub 400
      i trzeba jeszcze pogadać z organistą (to przede mną)
    • Gość: remi Re: koszty ślubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 18:44
      a co powiecie na to jak ksiadz w golebiowie zawolal za pogrzeb dziecka od
      zrozpaczonych rodzicow i jeszcze w dodatku ubogich 1000 zl
      • Gość: ona Re: koszty ślubu IP: *.leek1.gr.home.nl 07.07.07, 19:06
        Branie pieniędzy za religijne posługi to branie łapówki.
        Kodeks karny art.228 mówi "kto w związku z pełnieniem funkcji publicznej,uzależnia wykonanie czynności słuźbowej od otrzymania korzyści majątkowej lub osobistej albo jej obietnicy lub takiej korzyści źąda,podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10."
        Równieź dawanie łapówki jest karalne,mówi o tym
        kk art.229 "kto udziela korzyści majątkowej osobie pełniącej funkcję publiczną podlega karze pozbawienia wolności od 3m do 5 lat.
      • Gość: ona Re: koszty ślubu IP: *.leek1.gr.home.nl 07.07.07, 19:14
        To nie tylko haniebna ale i kryminalna sprawa.Może ktoś z prawników czytających
        forum zainteresuje się bliżej tą sprawą.
        • Gość: Biskup Re: koszty ślubu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.07.07, 19:42
          No to chyba mamy księży przestępców przecież oni za każdą posługe biorą
          pieniądze co łaska ale pincet.
          • Gość: Prezes SN Re: koszty ślubu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.07.07, 19:50
            Ona myślisz że któryś z prawników zajmie się tą sprawą trzeba by im pierw
            zapłacić,zresztą oni wolą prostsze sprawy i gdzie można szybko zarobić no chyba
            że jest to sprawa nagłośniona to wtedy tak zależy im na reputacji i karierze.
            • Gość: ona Re: koszty ślubu IP: *.leek1.gr.home.nl 07.07.07, 23:01
              Zbulwersowała mnie sprawa o której pisze "remi".Tę sprawę naleźy zgłosić na policję.Jeźeli chodzi o prawników to wierzę,źe wśród nich są ludzie o duźej etyce zawodowej.W tej sytuacji z własnej inicjatywy prawdopodobnie nie mogą nic zrobić,ale mogą coś poradzić.
              • Gość: m Re: koszty ślubu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 22:59
                przecież oni razem chodzą na pielgrzymki to jak się mają zainteresować sprawą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka