IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 06:32
napiszcie mi coś o nim...
Obserwuj wątek
    • Gość: OdpNaGłupiePytanie Re: GÓRNIK IP: 194.126.210.* 04.07.07, 11:14
      GÓRNIK to zawód szczególny, wykonywany w trudnych warunkach i nienaturalnej
      scenerii podziemnych wyrobisk, otoczeniu jakże odmiennym od warunków, w jakich,
      na co dzień człowiek przebywa i żyje.

• Gość: absolwent były Re: GÓRNIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 17:03
        Chodziło pewnie o jedną chorą szkołę, opisywaną wszechstronnie na forum w
        latach ubiegłych. Maturami jak zwykle nie zaskoczyli, w rankingach w ogonie
        tarnobrzeskich szkół . Takiej rzezi jak kilka lat temu nigdy nie przebiją.
        Pamiętne kilkadziesiąt jedynek uzasadniane zbliżającymi się nowymi maturami.
        Jak można było taką krzywdę zrobić młodym ludziom , szczególnie z dzisiejszej
        perspektywy amnesti maturalnej.Wielki wstyd.Ciekawe ilu abiturientów technikum
        zdawało w tym roku maturę- z trzech klas (mechaniczna, elektryczna i
        elektroniczna) ilu zostało niedobitków?Dosyc poniżania.
        • Gość: byla "gorniczka" Re: GÓRNIK IP: 80.51.159.* 06.07.07, 18:53
          ej ludzie nie przesadzajcie, powstal jakis chory mit o tej szkole. Jak ktos ma
          slaba psyche malo ambicji to kazda szkola go zlamie. Ja nie znam terminu slowa
          nauka i kucie, a mature zdalam z niezlym wynikiem, obecnie zaliczylam 1rok
          socjologi na UR. Fakt pewni nauczyciele byli delikatnie mowiac ekscentryczni...
          (p.Szatan, p.Zarkowska - emeryci, p.Ordon, p.Kozikowska i p.Kozlowska). Ale np
          p.Jasinskiego wspominam z pewnym sentymentem, bo uczniow traktowal po
          partnersku :-D Nie starszcie tak dzieciakow ta szkola, dajcie na luz, szkola to
          szkola - kazda ma slabsze i gorsze strony. Pozatym na kazdego belfra jest
          sposob ;-) Ja przezylam tam 3 lata i wcale mi to psychiki nie wypaczylo.
          Pozdrawiam uczniow "Gornika", odwagi!! :-D
    • Gość: qqq Re: GÓRNIK IP: *.inowroclaw.mm.pl 04.07.07, 23:54
      Jeżeli chodzi rzeczywiście o szkołę to kończyłem ją ponad 20 lat temu. Co się w
      niej przeszło to się w głowie nie mieści. Po dzisiejszy dzień nie polecam jej
      nikomu. Horror połączony z mściwością, zawiścią i Bóg wie czym jeszcze
      niektórych nauczycieli. Chcesz być człowiekiem na jakimś poziomie intelektualnym
      wybierz inną szkołę.
      • Gość: ja Re: GÓRNIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 04:57
        5 lat temu kończyłem, psycha zryta, spruty beret
        • Gość: uczeń Re: GÓRNIK IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 05.07.07, 13:22
          To jest typowa komunistyczna szkoła ,ucząca nienawieści do samego uczenia.No
          ale po co za komuny byli potrzebni tylko robole.
          • Gość: mini Re: GÓRNIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 16:07
            Najgorsze jest to, że młody człowiek ,którego złamano może się już nie
            podniesc.
            • Gość: qqq Re: GÓRNIK IP: *.inowroclaw.mm.pl 06.07.07, 17:58
              Zapomniałem we wcześniejszym poście dodać że była to szkoła typowa produkująca
              roboli na potrzeby Siarkopolu. Dlatego też słyszało się często takie
              stwierdzenie od niektórych belfrów: Nie podoba się to do roboty!. nie potrafili
              zachęcić człowieka do nauki. Pokazywali tylko własne JA.
              Tutaj nie zależało im na przygotowaniu ucznia do matury. Co innego w ówczesnym
              liceum. Tam ambicją nauczyciela było doprowadzić i przygotować ucznia do
              egzaminu maturalnego. Cieszyli się i szczycili gdy ich uczniowie kształcili się
              dalej, kończyli szkoły pomaturalne, studia.
              Kto może niechaj wybiera inną szkołę. W tej pokutuje DUCH belfrowskiej zawiści,
              mściwości, dokuczliwości.
              • Gość: siara Re: GÓRNIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 10:02
                Ja konczyłem tę szkołę 17 lat temu , było to technikum mech. - ochyda i
                tragedia. Mam nadzieję, że jest to już inna, lepsza szkoła. Ale swojego syna
                tam nie poślę.
                • Gość: gosc_portalu Re: GÓRNIK IP: *.chello.pl 17.07.07, 12:52
                  wypowiedzieć powinni się obecni uczniowie lub ew maturzyści a nie zgredy sprzed kilku epok :P
                  • Gość: zrx Re: GÓRNIK IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.07.07, 16:08
                    co ja słyszę,złamana psychika,poszrpany beret-skoro tylu złamali to co z tymi
                    ludźmi jest teraz? gdzie sie poukrywali ci słabeusze? jak to kiedyś powiedział
                    prymityw z "BB": w życiu trza być twardym a nie miętkim.
                  • Gość: uczeń gornika Re: GÓRNIK IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.07.07, 20:46
                    wszystkie te slowa zle o tej szkole sa prawda, na ;epsze sie nie zmienilo, uczen
                    jest gnojony, nauczyciel mysli ze jak da jedynke to ktos sie wezmie do
                    nauki...nie tedy droga. Malo tego jak cie nauczyciel nie lubi, nie wiadomo nawet
                    za co to ci bedzie obnizac oceny , a na koniec roku wychodza skandale!
                    autentyczna sytuacja: masz same 4 i 4+ jedna 3 i jedna 5, ostatni sprawdzian ,
                    nauczyciel wstawia ci 1 (sytuacja powtarza sie z roku na rok, ta sama, i ten sam
                    nauczyciel) i nie masz juz oceny dobrej na koniec roku bo wychodzi ci 69% a
                    ocena 4 zaczyna sie od 70% . Ludzie nie idzie tu! Kazdy ma dosc, no chyba ze ci
                    ktorzy maja znajomosci albo rodzice sa postawieni, ja juz w zyciu bym tu nie
                    przyszedl , w gimnazjum mialem srednia 5.0 teraz? 3.8 i to chyba za twarz, bo w
                    glowie wiedze mam
                    • Gość: ferdek Re: GÓRNIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 21:43
                      Górnik konczyłem w 1990 . Na studiach poznałem gościa z zaocznych , wtedy około
                      40-stki, przy piwku strasznie mi na górnik najeżdżał , wtedy myślałem - co ty
                      pie.. skonczyłem, zapomniałem,itp. Teraz go rozumiem, tak zniszczyc młodośc,
                      takie wciskać głupoty, góóórnik nigdy więcej. Absolwenci z lat ostatnich
                      pogadamy za lat kilka, bo na jakimś zjeżdzie napewno się nie spotkamy.
                      • Gość: 123 Re: GÓRNIK IP: *.91d.tarnobrzeg.pilicka.pl 19.07.07, 13:10
                        szkola byla dobra ale jakies 5 lat temu teraz to tylko prbuja utrzymac wysoki
                        poziom ale nie jest zle trzeba sie tylko poprostu uczyc a co do jednej z
                        wypowiedzi chodzi mi o nauczycieli a blizej o pana jasinskiego od historii
                        stwierdzienie ze jest sprawiedzliwy to poprostu smieszne przez cala moaj
                        edukacje nie znalam bardziej niesprawiedzliwego nauczyciela niz on wszystkiego
                        sie czepiala facet mial na swoin punkicie kompleksy i wyzywal sie na wszystkick
                        lkrecil klamal a co najwazniejsze dobieral sie do dziewczyn i nie zmyslam to
                        prawda tylko poprostu strach o tym glosno powiedziec MAM NADZIEJE ZE JUZ
                        NIEDLUGO KTOS W KONCU TO ZAKONCZY I ZAMKTNA TEGO EROTOMANA
                        • Gość: a Re: GÓRNIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 06:21
                          Jeżeli miałas jakies przykre zdarzenia z Jasinskim powiadom prokuraturę lub
                          Kuratorium, bo trauma będzie się powiększac. Dla swojego dobra i nowych
                          uczennic. W takich sprawach przedawnienie jest długie.
                • Gość: Gość Re: GÓRNIK IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.07.07, 07:55
                  Poślesz go zapewne do budowlanki, rolnika lub kozyrówy. Te szkoły miały
                  super "renomę".

Bzdury tutaj czytam, jakieś straszne brednie. Kończyłem tę szkołę. Słabo
                  pamietam "gołębia", bo za moich czasów kończył "karierę" ale pamiętam "konia" i
                  resztę ekipy. Jak dla mnie ta szkoła miała swoisty urok, nie to co jakieś
                  liceum. To była szkoła techniczna. Jeśli ktoś tam niczego się nie nauczył
                  musiał być mocno ograniczonym tłukiem. Może teraz jest tam taki syf, od kiedy
                  stało się to zlepkiem rozmaitych szkół w jednym budynku.
                  Nie ma juz "Górnika" a jest KURNIK!
                  Czytam tu o "zrytych beretach" i rozwalonej psychice, no chyba takich " YO
                  ziomów" w szerokich portasach i ich laleczek Barbie z dziarami na d...
        • Gość: absolwent Re: GÓRNIK IP: *.szybszyinternet.pl 31.12.13, 14:17
          A tu mam jeszcze.
    • Gość: byly maturzysta Re: GÓRNIK IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.07.07, 23:42
      Ja mialem przyjemnosc chodzi do gorniaka do technikum elektrycznego !!!
      Skonczylem jakies 10 lat temu !!! Mysle ze czas tam spedzony smialo mozna
      uwazac za stracony, wprowadzanie choreje atmosfery wiecznego stresu i po co ???
      Dla zaspokojenia ambicji podstarzalych profesorek ktore powinny byc juz dawno a
      emeryturze ? Pewnie tak !!! Pani Piatkowska wiecznie placzaca i
      krzyczaca "lopatke grabki i wiaderko i do piaskownicy" psychiczna kobieta
      Do tego pani profesor WERYCHOWIECKA a powinno byc (WILK - dla zorientowanych)
      kotrej sie nic nie chcialo tylko zadawala i przepytywala i tyle raz do roku do
      sanatorium tez mi pani profesor ktora zaczynala w biblotece a potem postrach
      polonistyczny - ZENADA ODRADZAM WSZYSTKIM TA SZKOLE CHOCIAZ JA SKONCZYLEM
      UWAZAM TEN OKRES ZA CZAS ZMARNOWANY !!!
    • Gość: Tarnobrzeżanin Re: GÓRNIK IP: *.interq.pl 26.07.07, 19:03
      A ja uczyłem się w tej szkole i dostałem porządne wykształcenie. To tyle, co
      chciałem napisać.
      • Gość: Kuba Re: GÓRNIK IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.07.07, 19:47
        Tarnobrzeżanin przestań się oszukiwać.
        • Gość: garela Re: GÓRNIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 16:16
          Wiekszośc facetów z mojej rodziny skończyło tę szkołę, poszli na studiach
          dobrze sobie radzą i nie narzekają na nią, ale oni są pracowici i sumienni może
          dlatego było im w tej szkole dobrze, tłukom zawsze ciężko, jak ktoś chce stresu
          zaznać to LO na Jachowicza polecam-dopiero prywmityw nadmuchany do rozmiarów
          balonu z zamysłem jestem super. Ze wzgledu na śmieszny system obuwia na
          przebranie(jakieś klaspi wieśniackie) Górnika olałem :-)
          • Gość: gosc Re: GÓRNIK IP: *.telnet.krakow.pl 03.08.07, 00:30
            Gornik jest stwietna szkola, jesli sie nie jest leniem, nieukiem i cwaniakiem,
            ale jednoczesnie umie sie podejsc do tego z dystansem i spora dawka luzu.
            Konczylam te szkole w roku 'najwiekszych przesiewow' na maturze. Znam tych,
            ktorzy dostali te wszystkie 'banie'. I nie jest mi ich szkoda. Gdy ja czytalam
            Balzaca, oni uczyli sie na pamiec tekstow hiphopowych i jarali jakies smieci.
            Szkola nie jest wazna, jesli sie wie, czego sie chce. Gornik byl najlepszym
            wyborem, jakiego mogla bylam dokonac.
            • Gość: ta dłon Re: GÓRNIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 06:19
              Jaka ja jestem wspaniała a oni głupi.(ci co nie czytali Balzaka)Perfidię tej
              szkoły zrozumiesz za kilka lat i wtedy pogadamy.Na razie ciesz się z
              najlepszego wyboru.
              • evik_ok Re: GÓRNIK 05.08.07, 20:16
                Gość portalu: ta dłon napisał(a):

> Jaka ja jestem wspaniała a oni głupi.(ci co nie czytali Balzaka)Perfidię tej
                > szkoły zrozumiesz za kilka lat i wtedy pogadamy.

Za ile to lat mamy to zrozumiec??
                5? 10? 15??
                Bo wg mnie, to czy szkoła jest dobra czy nie, mozna ocenić zaraz po zdaniu
                egzaminów wstępnych na studia. (Chyba że sie na studia nie poszło z powodu
                nieróbstwa, a potem pozostaje tylko narzekać na szkołe- BO MNIE NIC NIE NAUCZYŁA)
    • technikelektronik Re: GÓRNIK 04.08.07, 21:15
      Witam, jestem uczniem tej szkoły, (dokładniej mówiąc technikum elektronicznego w
      tej szkole). Powiedzmy sobie szczerze... Większość osób wypowiadających się na
      forum o tej szkole że zryła ich psychikę i podających się za byłych uczniów tej
      szkoły, albo nie mają o górniku zielonego pojęcia i nigdy nie byli uczniami tej
      szkoły albo rzeczywiście mają zrytą psyche ale nie z powodu szkoły.
      Górnika uważam za świetną szkołe techniczną, bez wątpienia najlepszą w TBG.
      Trzeba przyznać że naprawde nauczyciele są wymagający i nie mając ambicji oraz
      chęci do nauki i osiągnięcia czegoś, będzie się jechało na baniach, tutaj nie ma
      przebacz jak w LO "nie nauczyłem się bo wczoraj byłem na imprezie" albo coś w
      tym stylu. Tutaj nie umiesz - masz kose, koniec gadania. Nauczyciele od
      przedmiotów zawodowych- technicznych, są super, traktują ucznia po partnersku,
      ale wymagają oczywiscie od ucznia pracy i chęci do osiągnięcia czegoś.

W Górniku panuje niepowtarzalna atmosfera szkoły technicznej, której nie da się
      odczuć w żadnym LO, faktem jest że trzeba nosić "klapki" ale nie jest to jakąś
      wielką przeszkodą, tym bardziej że noszą je wszyscy i nikt nie zwraca na to już
      uwagi.

Uczniowie górnika są cenieni na wielu wyższych uczelniach technicznych, i górnik
      doskonale przygotowuje ucznia pod względem edukacji do tych szkół.

Faktem jest że nie ma tu miejsca dla "Ziomków" ze spodniami z krokiem w
      kolanach, i innych którzy nie mają ambicji żeby cokolwiek osiagnąć, i tacy
      zawsze będą narzekać, tym bardziej w szkole gdzie są stawiane spore wymagania
      wobec ucznia.

Serdecznie polecam górnik, absolwentą gimnazjów, - Nie wierzcie w plotki o
      górniku, to naprawde świetna szkoła.

Pozdrawiam.
    • evik_ok Re: GÓRNIK 05.08.07, 20:13
      Ja również polecam Wam tę szkołę. Z mojej klasy na 36 osób chyba tylko nie
      poszły na studia wyższe. Wiekszość z nas dostała sie na najlepsze techniczne
      uczelnie- AGH, PW czy PK . Większość z nas dostała się na najbardziej oblegane
      kierunki!! I nie każda z tych osób miała same piatki czy czwórki. Teraz kończymy
      studia i nikt nie narzeka na brak pracy. Górnik mimo swej opinii jest naprawdę
      dobrą szkołą- daje solidne przygotowanie do dalszej nauki. Oczywiscie zdarzało
      się że w trakcie szkoły narzekalimsy na niektórych nauczycieli- ale to chyba
      normalne. W kazdym razie, ja po tej szkole spaczonej psychiki nie mam. A
      "cichobiegi" wspominam z uśmiecham.
      Pozdrawiam,
      była uczennica
      • Gość: Felek Re: GÓRNIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 21:32
        Teksty że w LO jest lżej to bzdura, mówią to ci którzy tam nie
        chodzili, po LO na polibudzie było mi łatwo z matmy, fizy, ale
        gorzej było z rysunku technicznego czy innych zawodowych przedmiotów
        i tu pomocą mi słuzyl mój kumpel z Górnika, duet tworzyliśmy od
        przedszkola, inne szkoły średnie wybralismy co okazalo się dobrym
        rozwiązaniem ze względu na późniejszą sytuację na studiach ja mu
        pomagałem z matmy, informy i fizy on mnie z technicznych przedmiotów
        i to było okey, ale z wlasnych obserwacji wiem, że matma i fiza sa w
        Górniku na marnym poziomie my w LO o wiele bardziej zaawansowaną
        matmę mielismy, co do technicznych się nie czepiam. A i po klasach
        technicznych ludzie nie mają nawyku sięgania do jakiejkolwiek
        lektury-szkoda :-(
        • Gość: be Re: GÓRNIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 23:45
          W górniku nie masz czasu na matmę , fizę itp bo zajmujesz się
          duperelami w stylu cichobiegów. Moją klasę skonczyło nas ok. 20 ,
          zaczynało chyba 35. Matury nie zdało 2 . Na normalne studia poszło
          kilku i to tzw słabszych. Z tego co wiem nikt nie pracuje w
          wyuczonym zawodzie energetyka.Szkołę odradzam każdemu,nikt nie chce
          się spotykac, nie ma co wspominac.
    • Gość: EVE Re: GÓRNIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 17:23
      Ludzie! Co za bzdury! Śmiać mi się chce jak czytam o zrytej
      psychice. Skończyłam GÓRNIKA w tym roku, więc wiem jak tam jest!
      Faktycznie nauczyciele są wymagający, ale jak od ucznia się nie
      wymaga to uczeń się opitala! A dla kogo Oni to robą? Dla uczniów, bo
      to uczeń później idzie na studia, a jak ktoś chce się opitalać to
      niech do Kozy idzie (ciekawe gdzie się później dostanie na studia).
      Górnika polecam tym, którzy wiedzą po co się chodzi do szkoły, a
      lenie i cwaniaczki bez ambicji lepiej niech poszukają
      innej "przechowalni" dla siebie! Do końca życia będe wspominać
      wspaniałych profesorów, choć przyznam, że nie do końca doceniałam
      Ich ucząc się tam. (prof: PIETROW, DAŃKO*, MIERZWA i NAJWSPANIALSZĄ
      I NAJWYROZUMIALSZĄ W CAŁYM GÓRNIKU prof. STELMACH!!!!!!)
    • Gość: EVE Re: GÓRNIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 17:26
      "Bo do nauki jak do tanga - TRZEBA DWOJGA!"
      prof. M.PIERTOW
      • Gość: prawdziwy Re: GÓRNIK IP: *.free.aero2.net.pl 15.01.14, 11:39
        2014 rok TME Tarnobrzeg 192 miejsce.Jedno z ostatnich w Polsce...Ranking..
        • Gość: tatus Re: GÓRNIK IP: *.free.aero2.net.pl 15.01.14, 15:29
          Kto z Tbg wsyła tam dziecko?
          • Gość: ania Re: GÓRNIK IP: 80.51.96.* 23.02.14, 19:14
            mam nadzieje że nikt... nikomu nie polecam... komunizm jeszcze nie opuścił murów tej szkoły... śmieszne jest to że ludzie którzy uczyli się w tej szkole 20 lat temu mają takie same odczucia jak ja, chociaż ja kończę tę szkołę w tym roku. uczeń w ogóle się tam nie liczy, nawet jeśli ma potencjał do nauki, ma ambicje i chcę coś osiągnąć nauczyciele wybiją mu to z głowy... oczywiście jest paru nauczycieli którzy naprawdę uczą i przykładają się do pracy ale to naprawdę nieliczne wyjątki... idąc do górnika myślałam że faktycznie ludzie tak mówiąc przesadzają, że jak ktoś chcę się uczyć to się nauczy, jednak grubo się pomyliłam a teraz matura i dupa... naprawdę, nie krzywdźcie swoich dzieci i ich przyszłości i nie posyłajcie tam ich, a jak chcą iść z własnej woli to lepiej wybijcie im to z głowy...
            • Gość: byłauczennica Re: GÓRNIK IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.02.14, 01:20
              Górnik kończyłam rok temu i wspominam średnio tą szkołę. Poszłam do niej dlatego, że sporo słyszałam, że szkoła ma renomę i w ogóle. Po czasie patrząc, to mało prawdziwe. Zacharować się można było jeżeli chodzi o naukę a efekty marne. Jakby się ktoś czepiał, średniej nie miałam niskiej, 4,0 lub 4 z czymś, ale szczerze mówiąc po górniku na studiach odpoczęłam. Co do nauczycieli p. Kozikowska (obecnie już na emeryturze) według mnie super nauczycielka, była hmm 'odjechana' na swój sposób, ale moim zdaniem nauczyć potrafiła, miała cierpliwość po 10 razy tłumaczyć to samo zwłaszcza tym, którym się po prostu nic robić nie chciało. Miała przyjemność uczyć mnie także p. Rytwińska - najgorsza nauczycielka jaka tylko mogła być od ciężkiego (choć nie dla mnie) przedmiotu. Do tej pory pamiętam ból brzucha i stres jaki wywoływała u osób w klasie, jak ktoś zadania nie rozumiał - po co tłumaczyć? siadaj 1 i koniec edukacji. Strach podejśc do tablicy, zadania czy kartkówki robione na czas (czas oczywiście wyznaczany przez nią, maxymalnie krótki). To co wykładała p. Rytwińska, p.Kozikowska tłumaczyła jeszcze raz, gdyż u p. Rytwińskiej strach było powiedzieć, że się czegoś nie rozumie.
              Najgorsza nauczycielka w całej szkole ? p. Kozłowska. Nie robiła NIC, absolutnie NIC. Notorycznym było olewanie uczniów, spóźnianie się na lekcję, nie prowadzenie jej, spanie na lekcji (komuś się może wydać fajne, niestety w przygotowaniu do matury wyszły ooogromne braki), wymagająca Bóg wie czego, nie umiejąca nauczyć nic (no to wy sobie omówcie a ja sobie za ten czas..). Do tej pory pamiętam jak sobie na lekcjach przeglądała katalogi z Avon a uczniów miała i z tego co wiem ma nadal w głębokim poważaniu. Na sprawdzianie można było się opisać całą strone a4, ledwo dop. Przy odpowiedzi to samo. Plus słowa "na piątke umiem tylko ja, wy co najwyżej na 4", osobiście przez całe życie wyższej oceny u niej nie dostałam a za to znienawidziłam język polski.
              Uczył mnie także p. Jasiński, prywatnie nic do niego nie miałam, czepiać się czepiał, ale w miarę dało się przeżyć, choć sprawdziany ciężkie i wymagał sporo. Ale co fakt to fakt, humorki swoje miał.
              P. Stelmach, cóż, miła fajna babka, ale miała swoich ulubieńców co było widać od razu.
              Bardzo miło wspominam p.Barabasza. Zakręcony gość i powolny co fakt, ale bardzo miły, wystarczyło być dla niego miłym, czy na pp czy na wf i odwdzięczał się tym samym. Chamstwem płacił za chamstwo. Podobnie jak p. Juda od po.
              Sporo jest teraz i doszło w ubiegłych latach nowych nauczycieli, sporo pełnych zapału do nauki, jednak widać po kadrze, że nie wszyscy, ale to już w każdej szkole tak bywa.
              Czy ja wiem czy bym tą szkołę polecała, z perspektywy czasu nie było w niej najgorzej, ale cudownie też nie.
              • Gość: zosia ja chodzilm do kopernika nie polecam IP: *.smsiarkowiec.pl 24.02.14, 16:39
                Pierwszy rok studiow przez to liceum mialam z Glowy gdyby nie korki z matmy i fizyki to by bylo po studiach Rózia z matmy nic ale to kompletnie nic nie potrafila nauczyc dobrze ze do matury przygotowywala mnie wolakowa to jakoś poszlo ale ile mozna sie nauczyc na zajeciach fakultatywnych, bednara z polskiego to byla zupelnie z innej bajki, biologia u pytko to bylo tylko dyktowanie zeszytu, angielski z babka która opowiadala nam swoje życie po polsku oczywiscie, nie wiem jak jest w gorniku ale wiem ze w Koperniku tez nie jest wesolo
                • Gość: Kopernik Re: ja chodzilm do kopernika nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.14, 16:49
                  Też chodziłam na Kopernika, egzamin wstępny na studia zdałam na 4+, byłam czwarta na liście, 3 piątki mnie wyprzedziły. Nigdy nie korzystałam z korepetycji. Brałam stypendium naukowe od 2 do 5 roku studiów, na 1 nie było wcale. Polecam tę szkołę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka